Etusivu Esittely Asukkaat Moana part breds

Asukkaat

Moana farmin eläinlauma on melkoinen sekalainen seurakunta. Kaikkea on aina perinteisistä maatilaneläimistä eksoottisempiin lemmikkieläimiin mutta koirat löytyvät edelleen Moana part bredsin alta. Eäimillemme on pyritty luomaan olosuhteet, joissa kukin laji pystyy toteuttamaan omia luonnollisia tarpeitaan lajitoverien seurassa. Eläimemme hoidetaan niiden hyvinvointi edellä eikä taloudellista hyötyä ajatellen. Kaikki eläimemme ikääntyvät reaalisti ilman nopeutettuja nuoruus- tai kantoaikoja. Farmin eläinten elämää voi seurata tämän sivun lopusta löytyvästä päiväkirjasta.

Pihattolaitumet


kuvat © Robert Ellis, bpariedl, Tom Ledger, Ed Mitchell

Kanala ja Lampihäkki


kuvat © Roger Sanderson, London looks, Pete H

Farmitalo


kuvat © Cowgirl Junes, infiniteciel, JMR64

Päiväkirja

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

24.06.-21
Karjahevoset Nelli ja Sade saapuivat farmille! Teimme kaupat myös Imppu-tammasta, joka muuttaa meille kunhan varsoo vielä kertaalleen edelliselle omistajalleen.
Nintsu

20.03.-21
Vihdoin ja viimein saimme farmille ensimmäisen kavioeläimen, kun muuliruuna Kennick muutti meille lähimaatilalta! Ruuna on oikea leppoisuuden perikuva ja tarkoitus olisi käyttää ponikokoista muulia tilan kevyissä töissä.
Nintsu

07.07.-19
Olen pitänyt pientä hiljaiseloa eläinshoppailusta ja keskittynyt vain nauttimaan jo olemassa olevista eläimistäni. Tänään kääpiövuohilaumamme kuitenkin kasvoi kahdella yksilöllä, kun huikean sinisilmäinen Nöpö ja todella syötävän suloinen Vaahtis saapuivat ilahduttamaan päiviämme.
Nintsu

30.12.-18
Hmm, en tiedä kuinka tässä näin kävi, mutta nyt meillä on Moana farmilla lehmä! Yksi vain, mutta sitäkin komeampi. Isosarvista texas longhorn -rotua edustava Mansikki valtasi nopeasti itsetietoisella olemuksellaan tilaa laitumelta. Pitäisikö Mansikille hankkia kaveriksi toinen nauta?
Nintsu

27.11.-18
Näin tutun eläinkaupan nettisvuilla ilmoituksen brittiläisten lyhytkarvojen pentueesta. Otin myyjään heti yhteyttä ja vielä oli yksi naaraspentu vapaana. Sopivasti 12-viikkoinen Tetra saapui tänään koristamaan kissalaamme! Koirasundulaatti nimeltä Tahvo tarttui myös mukaan eläinkauppareissulta.
Nintsu

21.08.-18
Olin pitkästä aikaa vuohiostoksilla ja täydennystä saatiin niin saanen- kuin nuubianvuohienkin laumaamme. Siskokset Kerma ja Kiira täydentävät hienosti pienehköä saanen-vuohien laumaamme ja supersöpö Purkka sujahtaa sopivasti muiden luppakorvaisten nuubialaistemme joukkoon!
Nintsu

30.04.-18
Olen hieman opiskellut kissarotuja viime aikoina ja tänään hankin pitkän harkinnan jälkeen ihan oikein rotukissan! Suloistakin suloisempi somalinaaras Hawa kotiutui tänään Moana farmille.
Nintsu

14.02.-18
Ystävänpäivän kunniaksi alpakkalaumamme sai lisäystä, kun valkoiset puolisisarukset Villava ja Silmu pääsivät ihmettelemään uutta kotiaan. Toivottavasti muu lauma ottaa 3-vuotiaat tammat hyvin vastaan, jotta neidit kotiutuisivat pian.
Nintsu

05.12.-17
Kääpiövuohilaumamme sai ihan oman pukin! Hauskan pitkäkarvainen Partajooseppi-herra muutti meille Trullinummesta Suomesta. Toivotaan, että meidän tytöt tykkää uudesta kaitsijastaan. Ehkä ensi kesänä meillä viipeltää ihania, pitkäkarvaisia pikkukilejä?
Nintsu

08.11.-17
Oikea vuohivyöry! Kääpiövuohiin uudet kutut Tilde ja aivan ihana Tipi! Nuubialaisiin uusina tulijoina kutut Nana ja Lintsi. Myös saanen-laumamme sai jatkoa, kun hankin kaksi uutta kuttua: Tahti ja Lysti saapuivat myös tänään.
Nintsu

09.10.-17
Alpakat eivät olleet mikään "suunnitelma A", mutta kun törmäsin söpöihin alpakoihin siellä täällä, tuli niistä nopeasti "pakko saada"-luokkaa. Tänään saimme vihdoinkin oman alpakkalauman, kun ori Täplä muutti tammojensa Ziggyn, Beigen, Paitulin ja Inaran kanssa meille. Lauma on toisilleen jo tuttu, joten uskon niiden kotiutuvan pian. Sitten pitää vain opetella, että mitenkäs nuo hauskat, mutta melko primitiiviset eläimet oikein toimivatkaan!
Nintsu

17.09.-17
Hankin "pitkästä" aikaa uusia kanoja, kun wyandotte-parveemme saapuivat uudet asukkaat ruskea Sohvi ja harvinainen laventelinvärinen Laventeli. Wyandotte-parven vahvuus on siis nyt hurjat 14 kanaa, joten parven jakamista kahtia on harkittava jo vakavasti. Aika näyttää miten moinen akkalauma pärjää keskenään!
Nintsu

06.08.-17
Vierailin Whangarein maatalousnäyttelyssä ja nappasin "myyntitiskiltä" mukaani kolme kuvaakin kauniimpaa wyandotte-kanaa. Pikku-Pomo ja Ruusu ovat samasta poikueesta ja Penni taasen on ihan omasta suvustaan. Kaikki kolme ovat väriltään musta-valkoisia, mistä onkin tullut lempivärini. Varsinkin Ruusun ja Pennin väritys on kertakaikkisen upea!
Nintsu

27.07.-17
Vain yksi silmäys erään mandariinisorsa-naaraan syviin, ruskeisiin silmiin ja olin myyty! Valmis, 2-vuotias sorsapariskunta Aku ja Iines muuttivat meille tänään vastavalmistuneeseen Lampihäkkiin. Huomenna pariskunta saa seuraa, sillä olen tehnyt kaupat kolmesta parin kuukauden ikäisestä naaraasta ja yhdestä koiraasta sekä kahdesta 1-vuotiaasta koiraasta.
Nintsu

01.07.-17
Erään whakawhakalaisen maatilan emäntä on intohimoinen kanaharrastaja ja kun hän kuuli, että kerään tilallemme wyandotte-kanoja, valitsi hän heti uusimmasta poikueestaan meille yhden kanan! 2,5 kuukauden ikäinen kana sai nimekseen Lahja ja pääsee heti tutustumaan uuteen kotiinsa ja parveensa.
Nintsu

11.06.-17
Wyandotte-parvemme sai vahvistusta peräti neljästä munintavalmiista kanasta. Olen seurannut ahkerasti myytävien kanojen ilmoituksia ja nämä neljä rouvaa onkin kerätty kuka mistäkin. Toivottavasti rouvat Kalju-Kaija, Ruska, Ruoste ja Homssu kotiutuvat parveen hyvin ja munivat ahkerasti!
Nintsu

03.05.-17
Molemmat kanaparvemme saivat tänään kaivattua vahvistusta. Polish-parveen lisättiin vain muutaman kuukauden ikäiset Pilkku ja Viuhka. Wyandotte-parveen saapui tänään munintaansa aloitteleva Sandi, joka on ruskea-valkoisella värillään hauska lisä meidän musta-valkoiseen parveemme.
Nintsu

20.04.-17
Pari päivää sitten kanalaamme saapui sen ensimmäinen asukki, upea polish-kukko Roki. Tänään kävin hakemassa Rokille seuraksi kolme kananeitokaista, Buffyn, Minin ja Tätsän. Melkoinen kaakatus kuului kun kolmikko pääsi ensikertaa yhteen! Tänään kanalaan saapui kolme muutakin kanaa, sillä hain läheiseltä maatilalta kolme wyandotte-rotuista kanarouvaa. Tilda, Justiina ja Silja ovat tulleet meille pienimuotoiseen kananmunantuotantoon eli toivotaan rouvien kotiutuvan nopeasti ja alkavan pian munia.
Nintsu

16.04.-17
Ensimmäiset vuohet ovat saapuneet! Rekka keräsi ostamiani vuohia ympäri Aucklandin lääniä ja nyt vihdoin kutut ovat täällä. Kääpiövuohet Etta ja Alppiini laiduntavat keskenään ja lypsyvuohet Luppis, Lumikki ja Milka sekä Hapsu toisella laitumella. Lisää nuubianvuohia on tulossa, sillä huomenna pitäisi saapua lasti Euroopasta. Silloin toivotetaan tervetulleiksi kutut Täti Monica, Nuppu ja Clara. Tuskin maltan odottaa!
Nintsu

15.04.-17
Rantatalon asukkaat, eli yhdeksän undulaattia, neljä kissaa ja kolme kania, siirtyivät tänään vastavalmistuneeseen Farmitaloon. Kunhan eläimet pääsevät ensijärkytyksestään yli, viihtyvät ne varmasti Farmitalossa. Talo on nimittäin rakennettu pelkästään eläinten tarpeita varten eli tilaa on rutkasti enemmän kuin vanhoissa tiloissa Rantatalossa. Siirto sujui leppoisasti, eipä siinä eläimiltä oikein mitään kyselty kun häkit siirrettiin uuteen paikkaan. Kissojen siirrossa saattaa kestää, liekkö onnistuuko ollenkaan. Menee aikansa ennen kuin kissat ymmärtävät, että uusi koti on Farmitalossa eikä Rantataloon enää pääsekään! Kissat on tarkoitus pitää ensimmäiset pari viikkoa sisätiloissa ja ulkoiluttaa niitä aluksi valjaissa, jotta kotiutuminen Farmitaloon pääsee kunnolla käyntiin.
Nintsu

xx.xx.-21
plaaplaa plaaplaa plaaplaa
Nintsu

Ulkoasun © Assi, kuvat © Roy Freytag (CC BY-NC-SA 2.0) ja Blvck Willy Wilson (CC0 1.0)
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALIMAATILA