Etusivu Esittely Asukkaat Moana part breds

VIRTUAALISORSA || A SIM-GAME DUCK

Sorsat

Sorsia kasvatetaan pääasiassa lihaksi sekä pienemmässä määrin munien takia. Nykyisin sorsien pitäminen lemmikkeinä on yleistynyt ja meidänkin sorsamme ovat puhtaasti lemmikkejä. Sorsamme asuvat Lampihäkissä, joka on keskellä farmia. Ulkohäkissä on suuri lampi vesikasveineen sekä nurmi- ja hiekka-aluetta pensaita ja pieniä puita unohtamatta. Sorsamme syövät paljon tilavasta häkistään löytämiään kasveja ja hyönteisiä, mutta lisäksi lintuja ruokitaan proteiinitäysrehulla ja kauralla. Juomavetensä sorsat saavat isosta lammestaan, johon on asennettu vedenpuhdistuslaitteisto veden pitämiseksi kirkkaana. Häkki myös haravoidaan säännöllisesti puhtaaksi jätöksistä. Sorsamme saavat lisääntyä vapaasti eikä niiden munia kerätä kuin tarvittaessa siivousmielessä. Sisäsiitoksen välttämiseksi suurimmalle osalle poikasistamme etsitään uudet kodit muualta.


Mandariinisorsa

Mandariinisorsa (eng. mandarin duck) on itä-aasialainen sorsalaji, joka on kauniin ja näyttävän ulkomuotonsa ansiosta suosittu tarha- ja koristelintu erityisesti Euroopassa. Kooltaan sorsa on keskikokoinen; rungon pituus on 41-49 senttiä ja siipiväli 65-75 senttiä. Mandariinisorsa on muutoin tavoiltaan sorsamainen, mutta se istuskelee puissa ja myös pesii puiden oksiin rakentamassaan pesässä. Mandariinisorsat ovat lähes yksiavioisia ja niitä pidetäänkin Kiinassa ja Japanissa aviollisen uskollisuuden symbolina. Luonnossa linnut viihtyvät isoissakin parvissa eivätkä koiraat ole tarkkoja reviiristään.

koiras Aku & naaras Iines

© tomosuke214 & quimby
molemmat s. 2015

Iineksestä se kaikki lähti. Upposin naaraan upeisiin, syviin silmiin ja pakkohan näitä sorsia oli alkaa hamstrata! Aku ja Iines olivat jo valmis pariskunta, joten saimme hyvän alun sorsaparvellemme.

koiras Uljas & naaras Kaino

© molemmat jasohill
molemmat s. 2017

Upeaakin upeampi pariskunta, jonka poikasia odotamme innolla! Kaino on hyvin arka naaras mutta Uljas tulee rohkeasti kädestäkin hakemaan ruokaa.

koiras Keisari & naaras Helmi

© Phil McIver & tomosuke214
s. 2016 & s. 2017

Keisari ja Helmi on rauhallinen pariskunta, joka ei paljoa touhota ympäriinsä. Keisari ei ihmisistä välitä pahaa eikä hyvää mutta Helmi on ihmisten suhteen hyvin utelias.

koiras Punaparta & naaras Kiuru

© Rachid H & Phil McIver
s. 2016 & s. 2017

Punaparta ja Kiuru ovat komea pariskunta. Molemmat ovat kesyjä ja tottuneita ihmisiin. Kiuru saattaa viihtyä sylissäkin jonkin aikaa siliteltävänä mutta Punapartaa kiinnostaa lähinnä ihmisten tuomat ruoat.


Ulkoasun © Assi, kuvat © Roy Freytag (CC BY-NC-SA 2.0) ja Blvck Willy Wilson (CC0 1.0)
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALIMAATILA