Etusivu Esittely Asukkaat Moana part breds

VIRTUAALIKANI || A SIM-GAME BUNNY

Kanit

Kanimme asuvat tilavissa lattiahäkeissä Farmitalon Lemmikkipuolella. Eläimet saavat asua pareittain tai muutaman kanin ryhmissä, kuitenkin niin, että samassa häkissä olevat kanit tulevat ongelmitta toimeen toistensa kanssa. Kanien ulkoilutukseen ja liikuntaan on kiinnitetty paljon huomiota. Eläintenhoitajamme juoksuttaa kaneja ulkoaitauksessa päivittäin sekä käyttää kaneja tutkimusmatkoilla valjaissa. Lisäksi treenaamme kaniagilityä harrastemielessä niiden kanien kanssa, jotka lajista tykkäävät. Kaneillamme on aina tarjolla raikasta vettä ja hyvälaatuista kuivaheinää, minkä lisäksi kanit saavat tuoreita vihanneksia ja laadukasta pellettiruokaa. Häkkien vessat siivotaan päivittäin ja myös häkit siivotaan useita kertoja viikossa. Suurinosa kaneistamme on kastroitu tai steriloitu, sillä tarkoituksenamme ei ole harrastaa kanikasvatusta.


Tupsu

© Amy Youngs
s. 17.10.2014
leijonanharjas naaras (steriloitu), paino noin 1,4kg

Kun viattomalla eläinkauppareissulla huomasin yksinään häkissään kyhjöttävän mytyn täynnä mustaa ja valkoista karvaa, ei sydämeni voinut olla hiljaa. Tuo oli pakko saada! Yksivuotias naaraskani saikin saman tien lähteä mukaani. Tupsuksi nimetty kani onkin Moanan ensimmäinen kaniini. Naaras oli alkuun hyvin arka, mutta nykyään useita yhteisten vuosien jälkeen, siitä on kuoriutunut touhukas ja aika uteliaskin yksilö. Vieraisiin ihmisiin se suhtautuu edelleen suurella varauksella, mutta tottuu uusiin tuttavuuksiin nopeammin kuin tullessaan. Hoitotoimenpiteet sujuvat tutun ihmisen kanssa hyvin, mutta esimerkiksi eläinlääkärissä se kyllä pyristelee kuin henkensä edestä.

Nelli

© dolanh
arvioitu s. 01/2015
risteytys naaras (steriloitu), paino noin 1,9kg

Tupsu tarvitsi ihan selvästi kaverin, joten suuntasin matkani tuttuun eläinkauppaan Whangareissa. Ja sieltähän sitä heti löytyikin sopiva kaveri Tupsulle! Vajaa vuoden ikäinen Nelli vipelsi parin siskonsa kanssa pitkin häkkiä. Siskot oli jo varattu, joten Nelli sai lähteä uuteen kotiinsa ilman sisarusparven tuomaa turvaa. Nelli on kaniksi erittäin rohkea ja utelias. Se oppi nopeasti kaikki hoitotoimenpiteet ja antaakin ihmisten vanuttaa itseään miten tahtovat. Uusien paikkojen tutkimista valjaissa Nelli rakastaa ja varmaan kani pukisi valjaatkin itselleen päälle jos vain pystyisi! Nelli tykkää kovasti myös kaniagilitystä.

Muumi

© pengrinTM
s. 29.05.2014
hollantilainen uros (kastroitu), paino noin 2,5kg

Entisessä elämässään Muumi oli menestyvä näyttelykani, josta oli tarkoitus tulla siitosuros hollantilaisen rodun jalostukseen. Näyttelymenestyksestään huolimatta Muumi osoittautui "tuhkamunaksi" eikä yksikään sen kanssa seurustelleista naaraista tullut tiineeksi. Satuin kuulemaan Muumista joskus 2016 syksyllä ja tarjosin urokselle kotia kastroituna seurakanina. Parin viikon miettimisen jälkeen, Muumin omistaja suostui kanin minulle luovuttamaan. Näyttelytaustastaan johtuen Muumi on tottunut vieraidenkin ihmisten käsittelyyn. Uros on helppo aloittelijankin käsitellä ja hoidella, ja se antaa ihmisen tehdä mitä haluaa. Sylissä Muumi voi istuskella vaikka koko päivän siliteltävänä! Muumi ei ole kovinkaan aktiivinen kani eikä se esimerkiksi innostu agilitystä tai pitkistä valjasulkoiluista.


Ulkoasun © Assi, kuvat © Roy Freytag (CC BY-NC-SA 2.0) ja Blvck Willy Wilson (CC0 1.0)
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALIMAATILA