Etusivu Esittely Asukkaat Moana part breds

VIRTUAALIALPAKKA || A SIM-GAME ALPACA

Alpakat

Vikunjasta inkojen etelä-Amerikassa kehittämä alpakka on tunnettu erinomaisen hienosta villastaan. Sitä ei missään vaiheessa ole jalostettu lemmikiksi vaan nimenomaan villan takia. Siksi alpakat ovatkin luonteeltaan serkkuaan laamaa varovaisempia ja etäisempiä, sekä vaistoiltaan primitiivisempiä. Oikein ja kärsivällisesti opetettuina alpakastakin saa kuorittua mukavan lemmikin, jonka kanssa voi harrastaa niin metsäkävelyitä kuin agilityakin. Alpakoiden elinikä on 15-20 vuotta ja sen villanlaatu muuttuu hieman iän myötä. Kaikista hienoin villa saadaan nuorista yksilöistä.

Meidän alpakkamme asuvat isolla laitumella ympäri vuoden. Laidun on sopivan köyhä hyvästä rehunkäyttökyvystään tunnetuille alpakoille, minkä lisäksi laitumella on myös kivikkoa ja mäkiä. Alpakkamme on totutettu ihmisiin ja käsittelyyn, mutta metsäretkien ja agilityn sijaan eläintemme ensisijainen tarkoitus on villantuotanto. Alpakat keritään kerran vuodessa ja villa myydään jatkojalostukseen muualle. Laumassamme on vakituisesti ori, joten mahdollisesti syntyville vasoille etsitään uusi koti muualta sukusiitoksen välttämiseksi.


Täplä

© George Brett
s. 19.05.2015
alpakka (huacaya) ori

Erittäin hienoa villaa tuottava Täplä on oikea lottovoitto villantuottajalle! Lisäksi ori on hyväluontoinen ja helppo opettaa ja käsitellä. Laumaansa Täplä kaitsee tyynenä eikä oriilla ole taipumusta aggressiivisuuteen vieraitakaan kohtaan.

Ziggy

© Cliff
s. 03.04.2013
alpakka (huacaya) tamma

Ziggy ei juuri ihmisistä piittää mutta herkkujen avulla tämä ruoalle perso tamma on saatu koulutettua sietämään kaikki vaadittavat hoitotoimenpiteet. Villaominaisuuksiltaan erinomainen.

Beige

© Cliff
s. 23.03.2014
alpakka (huacaya) tamma

Vilkas ja valpas Beige on utelias mutta samalla varovainen tamma. Beige liikkuu paljon ja onkin aika rasittava kaikissa paikallaan seisomista vaativissa hoitotoimenpiteissä. Kuitenkin ihan asiallinen käsitellä kunhan käsittelijä vain pysyy vauhdissa mukana.

Paituli

© Justin Davis
s. 24.05.2010
alpakka (huacaya) tamma

Paituli näyttää siltä kuin sillä olisi ruskea villatakki päällään, mistä se on nimensäkin saanut. Paituli on todella leppoisa ja rauhallinen alpakka. Se on poikkeuksellisen luottavainen ja suhtautuu uusiin asioihin ja ihmisiin järkevästi ja harkitsevasti.

Inara

© potbic
s. 14.04.2016
alpakka (huacaya) tamma

Epäluuloinen, "villi" Inara ei ole aloittelijan alpakka. Se vaatii käsittelijältään lehmänhermot ja loputtomasti kärsivällisyyttä. Vieraan ihmisen on turha kuvitellakaan pääsevänsä tätä laikukasta neitiä koskemaan, mutta rauhallisesti lähestyvän tutun ihmisen Inara päästää luokseen ja antaa tehdä pakolliset hoitotoimenpiteet. Inara on kaikista alpakoistamme ehdottomasti kaunein!


Ulkoasun © Assi, kuvat © Roy Freytag (CC BY-NC-SA 2.0) ja Blvck Willy Wilson (CC0 1.0)
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALIMAATILA