Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Barragan© RosMel Welsh Pony Farm

Moana's Barragan eli Raksu
s. CAS52, ikä (s. 18.09.2018, 3v 06.05.2019)
welsh A -ori, VH19-024-0015
ruunivoikonpäistärikkö, 113cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
este- ja valjakkoajopainotteinen, heB/70cm, vaativa

Luonne

Lempinimi "Raksu" saattaa antaa kuvan leppoisasta ja ystävällisestä hallinallesta, joka sopii hoitoponiksi vauvasta vaariin. Meidän Raksu on kuitenkin aika kaukana halinallesta. Ori on omapäinen, itsevarma ja päättäväinen poni, joka ei mielellään tanssi ihmisen pillin mukaan. Raksun ego on niin valtava, että se voi silmäänsäkään räpäyttämättä uhitella itseään lähes tuplasti suuremmalle puoliverisellekin. Ei ole siis ihme, että tämä pikkuponi voi laittaa vastaan ihmisellekin ilman omantunnon tuskia. Raksua onkin käsiteltävä hyvin määrätietoisin ottein ja pidettävä huoli siitä, ettei pikkuponi pääse hyppimään varpaille (niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisestikin). Kurissa ja nuhteessa Raksua ei ole helppo pitää, vaan natsikurin tulee olla päivittäistä, jotta poni pysyy asiallisena käsitellä. Raksun kanssa ei jousteta ikinä yhtikäs mistään!

Ratsastaessa Raksu on energinen kaveri, joka menee sinne minne turpa näyttää, eikä mielellään ota ohjeita vastaan. Pienestä koostaan huolimatta ori ei valitettavasti sovi lapsille, joitakin harvoja, lahjakkaita poikkeuksia lukuunottamatta. Sileällä Raksu on hieman hankalempi kuin esimerkiksi hypätessä, sillä se keskittyy enemmän ulkopuolella tapahtuviin asioihin kuin ratsastajansa apuihin. Oritta saakin jatkuvasti muistuttaa ratsastajan olemassa olosta. Millään pikkurilliavuilla ei Raksua sen saamasta hyvästä ja ammattimaisesta koulutuksesta huolimatta pääse ratsastamaan, vaan ori vaatii napakampia apuja totellakseen. Esteillä Raksu keskittyy hieman paremmin ja se imeekin kivasti esteille. Radalla ongelmia tulee lähinnä pitkin lähestymisten kanssa: kun oriilla ei ole selvää suuntaa seuraavalle esteelle, se alkaa katsella kaikkea muuta ympärillään. Erikoisia esteitä poni ei kuitenkaan kyttää. Maastossa Raksu tykkää karautella reippaampiakin pätkiä. Oriille on hyvin tyypillistä, että se alkaa jumittaa milloin missäkin tienristeyksessä. Poni haluaa yleensä mennä aina eri suuntaan kuin ratsastaja, joten kuskin on oltava hereillä maastossakin. Rohkeutta ponista kyllä löytyy ja se marssisi varmaan karhuakin vastaan.

Raksun kuskinpukille ei kannata hypätä ilman pitkää piiskaa. Itsepäinen ori tekee ihan mitä itse tahtoo, ellei sille tee hyvin tiukasti selväksi, että ohjastajaa pitää kuunnella ja sillä selvä. Koulukokeet ei Raksua kiinnostaa kärryjen edessä yhtään sen enempää kuin ratsainkaan, joten oritta saa aika napakalla tuntumalla ohjastaa kokeen läpi, jottei se ala pelleillä kesken kaiken. Tarkkuusajo on sen sijaan Raksun suosikkeja. Reipastahtinen puikkelehtiminen sopii tälle ketterälle ja energiselle ponille hyvin ja ori tuntuu itsekin katsovan ja hakevan seuraavaa kaarretta ja tolppaväliä. Maratoonilla Raksun kestävyys ja eteenpäinpyrkimys ovat valttia, mutta hetkittäin ori saattaa riehaantua hiukan turhankin paljon. Se kannattaakin pitää hyvin kontrollissa myös pidemmillä laukkapätkillä, jotta se sitten esteen kohdalla olisi taas hallinnassa.

Suku

i. Moana's Breckinridge
wA, rnvkk, 115cm
ii. Buchanan Dawn
wA, rnvkkpäis, 121cm
iii. Shanahan Blackburn
wA, YLA2, VWY-II, VWY-C
iie. Abercastle Kayna
wA
ie. Eirian Lwyn
wA, rt, 114cm
KTK-III
iei. Gwynd Leason
wA
iee. Llandovery Evelyn
wA
e. Moana's Madison
wA, vkkpäis, 112cm
ei. Eirian Hedros
wA, rn, 117cm
KTK-III
eii. Llansan Hughes
wA, KTK-III
eie. Briallen Penrose
wA
ee. Eirian Myan
wA, rnvkkpäis, 114cm
KTK-III
eei. Pentrey Pride
wA
eee. Llansan Mai
wA

Raksulla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 18.07.2019, Kadon Kartano, ERJ, 50cm, 4/30
 2. 19.07.2019, Kadon Kartano, ERJ, 50cm, 4/30
  Koulukilpailut
 1. 26.07.2019, Fellbury Stud, KRJ, he D, 4/30
  Valjakkoajokilpailut
 1. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
  Muut kilpailut
 1. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

huhtikuu CAS52, päiväkirjamerkintä 18.09.2018
Olen heikkona erikoisväreihin ja siksipä odotinkin niin innolla ruunivoikon Pepen ja voikonpäistärikön Madden jälkikasvun syntymää. Jos todennäköisyyksiä lasketaan niin varsa saisi 75% todennäköisyydellä yhden tai useamman creme-geenin! Siis vain 25% todennäköisyys, ettei varsa olisi creme-geenin (voikon värin aiheuttavan geenin) kantaja! Tällaiselle voikko-fanille moiset prosentit ovat aika herkulliset! Plussana vielä mahdollisuus päistärikköön. Ruunivoikonpäistärikköä oria tai tammaa salaa toivoin, kun katselin valvontakamerasta Madden pyöriskelyä. Varsin nopeasti tamma ryhtyikin jo tositoimiin, eikä aikaakaan kun pihaton oljille ilmestyi tumma mytty. Kiiruhdin mökiltä pihatolle, jossa Madde on tomerasti nuoli pienikaistaan kuvaksi. Mahdollisimman vähän tammaa häiritsen, livahdin pihaton puolelle lähemmäs varsaa. Hapan tamma mulkaisi minua pahasti, mutta jätti minut sitten huomiotta. Kurkistelin varsan alle ja totesin saaneeni kasvattilistaani uuden oriin. Märän karvan väristä oli vaikea varmaksi sanoa, mutta lupaavan sekaväriseltä ori näytti!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI