Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Buchanan Dawn

ERJ-II, VWY-II
Buchanan Dawn eli Buch
s. 24.06.2013 (8v 16.03.2015, sekalainen)
welsh mountain -ori, VH14-024-0058
ruunivoikonpäistärikkö, 121cm, kasv. Paraatiponit
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/60cm, noviisi

Luonne

Buch on syötävän suloinen karvapallero, joka on luonteeltaan toivoton nössö. Buch antaa rohkean ja eloisan ensivaikutelman uteliaalla touhottamisellaan, mutta tosipaikan tullen poni mieluusti karauttaa karkuun ja piiloutuu katseilta. Ihmisille Buch on läpeensä kiltti ja herttainen, vaikkakin sen ikiliikkujamainen käytös onkin melko rasittavaa. Harjauksesta ori tykkää kovasti ja se mielellään tarjoaa myös vastarapsutuksia hoitajalleen. Tämän suloisuuden kanssa voisi viettää vaikka koko päivän vain rapsutellen ja hoidellen! Kaviot nousevat puhdistettavaksi napakasti, mutta Buch ei ole tunnettu kärsivällisyydestään seisoa kolmella jalalla. Ymmärrettävistä syistä Buch ei ole kengittäjämme suosikkeja. Varustaessa ponilla on tapana haahuilla sinne tänne ja satulavyön kiristyksen hoitaja saakin yleensä suorittaa lennosta. Komentamista Buch ei oikein kestä, vaan sen maailma menee sievästäkin käskystä aivan sekaisin, jolloin oriin liikkuvuus kasvaa potenssiin kymmenen. Parempi siis vain opetella hoitotoimet vauhdista. Oriin kasvattajan kuvaus "nössö turboponi" pitää Buchin kohdalla erinomaisesti paikkansa!

Ratsuna Buch on energinen ja eteenpäinpyrkivä, mutta oikea arkajalka. Kotikentälläkin ori voi nähdä mörköjä milloin missäkin, eikä ole ihan kerta tai kaksi, kun poni on poistunut takavasemmalle huomattuaan kentän aidalle jätetyn takin heilahtavan tuulessa. Yritteliäisyyttä ja miellyttämisenhalua Buchissa on kyllä vaikka muille jakaa, mutta minkäs pieni poniparka pelottavalle maailmalle voi! Vaihtelevilla tehtävillä ja jatkuvalla läsnäololla oriin voi saada keskittymään ratsastukseen, jolloin Buch on ihan näppärä pikkuratsu, vaikkei mikään häikäisevä liitokavio olekaan. Hyppäämisestä poni pitää aivan valtavasti. Esteiden alla vaanii kuitenkin usein mörköjä, jolloin Buch saattaa kokea paremmaksi kieltäytyä hyppäämästä tai kiertää esteen. Ponia kannattaakin ratsastaa lähetymisissä tiiviissä istunnassa ja vahvalla pohkeella, jolloin Buch ratkaisee pelottavat tilanteet ylivarovaisilla ja valtavilla loikilla, eikä kielloilla. Jaloistaan se on tarkka, eikä todellakaan koske puomeihin jos sen vain pystyy välttämään. Maastossa Buch ei ole rohkeimmasta päästä, mutta vauhtia siinä piisaa. Ilman hevosseuraa Buch säikkyy ja kyttää aikalailla kaikkea, mutta kaverin hännässä poni jopa nauttii maastoilusta.

Ajossa Buch vaatii ehdottomasti korvahuput ja silmälaput, varsinkin vieraassa paikassa ajaessa. Perusajaminen kyllä sujuu ja Buch toimii innokkaasti, mutta yllättävissä tilanteissa ori tuntuu unohtavan kärryjen olemassa olon ja säikähtävän kahta kauheammin kärryt muistettuaan. Hupun ja lappujen kanssa ori keskittyy ajohommiin paremmin ja suorittaa omalla helpolla tasollaan melko tasaisesti. Tarkkuusajossa ori oikein innostuu ja onkin aika taitava ketteryytensä ja nopeutensa ansiosta. Kestävyyskoe ei ole tämän ponin vahvuuksia ja parhaiten Buchin kanssa onkin pärjätty koulu- ja tarkkuusluokissa.

Suku

i. Shanahan Blackburn
wA, rnvkk, 120cm
YLA2, VWY-II, VWY-C
ii. Shanahan Blackbite
wA, m, 120cm
iii. Noethder Bandor
iie. Erioed Ceridwen
ie. Shanahan Amrantun
wA, vkk, 120cm
iei. Tymer Angawdd
iee. Shanahan Princess Arabella
e. Abercastle Kayna
wA, rnpäiskm, 117cm
ei. Abercastle Mallolwch
wA, rnvkkkm, 119cm
eii. Twymyn Malone
eie. Abercastle Athdara
ee. Abercastle Kendra
wA, vkkpäiskm, 116cm
eei. Abercastle Kendrick
eee. Abercastle Kathleen

Buch'lla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Pure Hearted, e. La Cara Mia
o. Moana's Breckinridge, e. Eirian Lwyn

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Buch on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Valjakkoajokilpailut
Buch on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Laatuarvostelut
06.10.2019, VWYL, VWY-II (7 + 6,5 + 7 + 20 + 5 = 45,5p)

31.03.2020, ERJL, ERJ-II (4,5 + 40 + 11,5 + 20 + 14 = 90p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.10.2019, päiväkirjamerkintä
Niin se aika vierii ja Buchikin on ollut meillä jo niin kauan, että oriin on aika valmistautua ensimmäiseen laatuarvosteluunsa. Oriin laatuarvosteludebyytiksi valitsin rotulaatuarvostelun, sillä herran jälkeläiset vielä vasta teroittelevat kynsiään kilpakenttiä varten eli lajilaatuarvostelun vuoro on sitten joskus tulevaisuudessa. Rotulaatuarvostelussa tavoittelemme oriille kakkospalkintoa. Sukuahan herralla on, luonnekin on söpö ja siivo kuin mikä ja kilpailumenestystä löytyy kahdestakin lajista. Rakenne ei ehkä häikäise, mutta ihan kelvollinen ja poniksi tunnistettava yksilö meidän karvapalleromme kuitenkin on. Kaikki ainekset toiseen palkintoon on siis kasassa! Nyt vain pitäisi saada tämä talvikarvaansa (tai paremminkin talviturkkiaan...) kasvattava pihaton perällä vuosikaudet lomaillut oripoika edustuskuntoon... Siinä sitä hetkeksi puuhaa meille kaksijalkaisille riittääkin!
Nintsu

09.07.2019, päiväkirjamerkintä
Olemme ottaneet kilpailemisen varovaisesti Buchin kanssa johtuen oriin herkästä ja pehmeästä luonteesta. Silti ori on nyt viimeinkin valmis kilpailueläkkeelle saavutettuaan porrastetuissa este- ja valjakkoajokilpailuissa tasonsa vaatimat ominaisuuspisteet. Buch on varmasti eläkkeestään innoissaan, sillä ori ei mitään sen parempaa tiedäkään kuin oma koti ja omat rutiinit! Mitään loistavan upeaa kilpauraa ei oriille siunaantunut. 30 estekilpailustaan Buch ei saanut yhtäkään sijoitusta tai voittoa ja 12 koulustarttiakin meni lähinnä treenistä. Sen sijaan valjakkoajossa Buch loisti erityisesti koulu- ja tarkkuusluokissa ja keräsi neljä voittoa ja kahdeksan sijoitusta 26 startistaan. Ei yhtään hullummin estesukuiselta ponilta! Nyt suloinen Buchimme saa nauttia kotitallin rauhasta - ainakin siihen saakka, että tulee laatuarvostelukiertueen aika!
Nintsu

24.06.2018, päiväkirjamerkintä
Tuossa jokin aika sitten Buch pääsi tapaamaan welsh mountain -tamma Eirian Lwyniä, jonka myöskin ostin HM:ltä samaan aikaan kuin oriin itsensäkin. Tänään syntyi tuon tapaamisen johdosta komea, vankka orivarsa eli Buchista tuli toistamiseen orivarsan ylpeä isä! Hevosisät eivät jälkikasvustaan niin välitä, eikä Buch tehnyt siinä suhteessa poikkeusta. Meillä tosin saattoi olla pieniä kommunikaatio-ongelmia uutista oriille kertoessani, sillä Buch oli huomattavasti kiinnostuneempi tuomastani porkkanasta kuin minun sanoistani. No, porkkana ja rapsutukset ainakin kelpasivat! Buchille ei ole isyyslomaa tiedossa, sillä poni on nyt aloitellut kilpauraansa ja meillä on kova treeni päällä seuraavia koitoksia varten. Mitään jymymenestystä ei Buch ole vielä tarjonnut, mutta ihan kohtuullisesti se on jännityksestään huolimatta suorittanut ja parantanut kilpailu kilpailulta. Sijoitukset ja voitot varmasti siis odottavat meitä vielä tulevaisuudessa!
Nintsu

21.05.2018, päiväkirjamerkintä
Buch sai ujon luonteensa takia rauhassa kotiutua tänne meille Moana part bredsiin, ennen kuin aloimme tehdä mitään treenaamista muistuttavaakaan. Hetki siinä menikin, kunnes ori alkoi vaikuttaa rennolla ja tyytyväiseltä meillä. Ei kaikkia poneja ole tehty teräksestä! Ruokaa, rakkautta ja aikaa - niillä metodeilla saimme Buchin kotiutumaan ja nyt olemme saaneet jo tovin nauttia tästä ihanasta, suloisesta pikkuherrasta, joka rakastaa rapsutuksia ja rutiineja! Nyt olemme päässeet jo treenin makuun. Vauhtia tässä herrassa riittää, mutta yllättävä itseluottamuksen puute voi yllättää millä askeleella tahansa - vaikka kesken hypyn. Siksi olemmekin pitäneet treenit vielä aika helppoina, jotta saisimme oriiseen valettua hieman lisää itseluottamusta. Tulosta näyttäisi syntyvän ja pikkuhiljaa Buch onkin alkanut tuntua aavistuksen rohkeammalta. Kilparadoille on kuitenkin vielä hieman matkaa.
Nintsu

17.04.2018, päiväkirjamerkintä
Saatoin hieman innostua turhankin paljon, kun hoksasin HM:n suurmyynti-ilmoituksen foorumilla. Noin paljon, noin upeita poneja vailla kotia! Sisäinen himoshoppaajani heräsi heti ja vaiensi pankkitiliäni suojelevan minäni. Siitä sitten vain kuolaamaan toinen toistaan upeampia welshejä ja tekemään listaa Moana part bredsin mahdollisesti tulevista asukkaista. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä kivaa! Loppujen lopuksi tein tarjouksen kolmesta welsh mountain -oriista ja kolmesta saman sektion tammasta. HM hyväksyi tarjoukseni pian ja sain alkaa suunnitella nopealla aikataululla ponipoppoon kuljeutusta toiselle puolen maailmaa aina Yhdysvalloista meille Uusi-Seelantiin saakka! Tänään kuusikko sitten saapui, mukanaan upea, ruunivoikonpäistärikkö Buchanan Dawn, jonka nimi lyheni suussani heti Buch'ksi. Buch katseli ympärilleen uudessa kodissaan lautasen kokoisin silmin, joten saas nähdä kuinka kauan kotiutuminen kestää. Onneksi sentään ruoka ponille maittaa hyvin!
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI