Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Breckinridge© Birchmore Stud

Moana's Breckinridge eli Pepe
s. 24.06.2018 (8v 24.11.2018, ikääntynyt suoraan 3v, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh A -ori, VH18-024-0136
ruunivoikko, 115cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
valjakkoajo- ja estepainotteinen, heB/70cm, noviisi

Luonne

Ensivaikutelma Pepestä on kovapäinen machoilija, joka kukkoilee niin peilikuvalleen kuin naapuritarhan hevoskokoiselle cob-oriillekin. Todellisuudessa Pepe on kuitenkin todellinen nyhverö. Oriille ei tarvitse kuin vähän murahtaa ja se on heti hyppimässä seinille silmät lautasenkokoisina. Oritta onkin käsiteltävä silkkihansikkain kaikesta show'sta huolimatta, sillä tämä äänekäs herra on herkkä kuin perhonen. Hoitaessa Pepe on oikein mukava poni, vaikkakaan paikallaan oleminen ei ole ihan sen vahvuuksia. Ori on kuitenkin kiltti ja seurallinen pikkuponi, joka kovasti yrittää miellyttää. Mutta mitäs pikkuherra levottomille jaloilleen mahtaisi! Taluttaessa Pepe huutaa ja steppaa kuin omistaisi koko paikan, mutta jo kevyt nyppäys riimusta riittää palauttamaan ponin maanpinnalle. Kovemmasta nyppäyksestä ori sitten jo kuvainnollisesti pyörtyykin kauhusta.

Keskittyminen ei ole Pepen vahvuuksia, joten oriin kanssa työskentely niin kärryiltä kuin satulastakin on hieman ärsyttävää puuhaa. Suurin osa ratsastajan tai ohjastajan ajasta menee oman olemassa olonsa muistutteluun, sillä Pepe ei tunnu muistavan saamiaan apuja paria sekuntia pidempään. Ori kyllä tahtoo miellyttää ratsastajaansa/ohjastajaansa, mutta kun kaikki muu on niin paljon mielenkiintoisempaa! Kovia keinoja ei kuitenkaan tämän ponin kanssa kannata käyttää, mikäli mielii pitää ratsunsa tai kärryponinsa rentona. Kun Pepelle antaa jatkuvasti pieniä tehtäviä ja annakoi riittävästi oriin mielenliikkeitä, toimii poni ihan kelvollisena ratsuna ja ajoponina. Varsin komeaa keskiraviakin tästä pikkuponista saattaa saada puristettua ulos! Hyppäämisestä Pepe pitää erityisesti, mutta erikoisemmat esteet voivat joskus epäilyttää sitä. Maastossa Pepe puksuttaa kuin juna, vaikka säpsyykin milloin mitäkin. Ori on kuitenkin helppo saada pelottavistakin asioista ohi ja se suostuu tutun ja luotettavan kuskin kanssa menemään myös vieraaseen veteen niin ratsain kuin kärryjen edessäkin.

Suku

i. Buchanan Dawn
wA, rnvkkpäis, 121cm
ERJ-II, VWY-II
ii. Shanahan Blackburn
wA, rnvkk, 120cm, YLA2, VWY-II, VWY-C
iii. Shanahan Blackbite
iie. Shanahan Amrantun
ie. Abercastle Kayna
wA, rnpäiskm, 117cm
iei. Abercastle Mallolwch
iee. Abercastle Kendra
e. Eirian Lwyn
wA, rt, 114cm
VWY-III, KTK-III
ei. Gwynd Leason
wA, rnkm, 118cm
eii. Pemberton Lanney
eie. Gwynd Ynys
ee. Llandovery Evelyn
wA, rtkm sab, 113cm
eei. Llandovery Ferry
eee. Llandovery Eney

Pepellä on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Barragan, e. Moana's Madison

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Pepe on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili
Valjakkoajokilpailut
Pepe on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili
Laatuarvostelut
tavoitteena ERJL, VVJL ja VWYL


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

09.09.2023, päiväkirjamerkintä
Vähän turhan monta vuottahan siihen meni, mutta vihdoin ja viimein meidän suloinen Pepemme on valmis laatuarvosteluihin! Ikää oriilla on sen verran, että parempi kun ei ala sitä niin tarkkaan edes laskea. Mutta henki pihisee, kuntoa piisaa ja pilkettäkin on edelleen silmäkulmassa eli kaikki kunnossa. Tänään Pepe joutui kunnon vaahtokylpyyn tulevia arvostelutilaisuuksia silmällä pitäen. Pepe tykkää kovasti hoitotoimista, mutta edes ikä ei ole tuonut ponille lisää kärsivällisyyttä tai keskittymiskykyä, joten melkoista steppituntia Pepe siinä pesukarsinalla ollessaan piti. Sain kuitenkin oriin pestyä ja huuhdottua. Jouhien selvittelyyn vierähti tovi jos toinenkin, en rehellisesti edes muista onko ponin häntään koskettu muuten kuin saksilla, sen jälkeen kun poni kilpailueläkkeelle jäi... Vielä ylimääräisten karvojen siistiminen saksilla ja lopulta pesukarsinalla steppasi varsin komea, puhdas ja edustavannäköinen ponivanhus.
Nintsu

25.06.2023, päiväkirjamerkintä
Vuodet ovat vierineet ja Pepe on saanut viettää kilpailueläkettään kotioloissa, jossa olemme toki treenanneet niin ratsain kuin ajaenkin.. Muutaman kerran olemme käyneet VSN:n käyttöluokissa pyörähtämässä, mutta toistaiseksi on menestys niiltä reissuilta jäänyt laihaksi. Tänään Pepellä oli vuorossa ajolenkki maastossa ja ilokseni oli minun vuoroni toimia oriin kuskina. Nopeasti valjastin oriin koppakärryjen eteen ja suuntasimme sitten Moanan tilukset kiertävälle hiekkaradalle. Reitti oli ponille tuttu ja reippaasti se askelsikin oikeaan suuntaan. Sopivien alkukäyntien jälkeen päästin reippaan Pepen raville ja ravasimme hyvän pätkän rataa pitkin. Loivan ylämäen vaihtuessa jyrkempään alamäkeen, siirryimme käyntiin. Pepellä meinasi alamäessä olla hieman kiire, mutta kuuliaisesti ori kuitenkin pysyi käynnissä pyydettäessä. Mutkassa pyysin oriin takaisin raviin, tosin ei ponia paljoa tarvinnut pyydellä!
Saapuessamme Moana farmin ensimmäisille aidoille, hidastin ponin takaisin käyntiin ja kävelimme farmin läpi. Pepe katseli hieman varovaisesti aidan viereen ponia katsomaan tulleita alpakoita, mutta vasta lammella ääntä pitävät ankat saivat ponioriin puntit tutisemaan, vaikka linnut eivät olleet ponista tippaakaan kiinnostuneita. Pääsimme kuitenkin näistä dinosaurusten jälkeläisistä kunnialla ohi ja farmin pihasta poistuttuamme Pepe sai taas ravata. Tallipihaan palasimme radalta rennosti löysin ohjin kävellen, poni kevyesti hionneena ja allekirjoittanut leveästi hymyillen.
Nintsu

23.06.2020, päiväkirjamerkintä
Olemme kilpailleet Pepen kanssa esteitä varsin rauhalliseen tahtiin, mutta siitä huolimatta olemme oriin kanssa saavuttaneet myös esteratsastuksen parissa oriin maksimitason porrastetuissa kilpailuissa. Näin ollen Pepen kilpaura on taputeltu ja ori siirtyy kilpailuista eläkkeelle. Pepelle on jo paikka karsinapihatoista varattuna, mutta uusi laidunkaveri on vielä valitsematta. Pepe on onneksi siinä suhteessa helppo ori, sillä se tulee pehmeän luonteensa ansiosta toimeen monien muiden ponien kanssa. Uskon siis sopivan kaverin löytyvän viimeistään parin kokeilun jälkeen, kun ensin hieman mietin asiaa oriit tuntevan henkilökuntani kanssa. Täyseläkkeelle Pepe ei tokikaan vielä jää, sillä haaveilen luonnollisesti vielä muutamista laatuarvostelureissuista ja mahdollisimman hyviä pisteitä varten tulee arvostelun kohteen olla tietenkin hyvässä kunnossa. Pepen kotitreenit siis jatkuvat lähes ennallaan.
Nintsu

05.10.2019, päiväkirjamerkintä
Olemme keskittyneet Pepen kanssa tiukasti valjakkoajotreeneihin ja niiden kilpailuiden kiertämiseen, joten nyt ori onkin jo ominaispisteidensä puolesta täysin valmis valjakkoajokilpailuista! Seuraavaksi tavoitteemme on pärjätä esteratsastuksen saralla, joten valjaat laitetaan naulaan ja estesatula kaivetaan naftaliinista. Onneksi Pepe on innokas hyppääjä, joten ori ei varmasti vastustele treenipainotuksensa muuttumista. Sen kunniaksi teimmekin tänään oikein hyvän tekniikkatreenin pienillä esteillä. Hyppäsimme erilaisia suhteutettuja linjoja eri askelmäärillä ja kaarevia linjoja hieman erilaisilla kaarilla. Pepe teki innokkaasti töitä, eikä treeni rasittanut sitä kohtuuttomasti, sillä esteiden korkeudet pysyivät maltillisina. Meillä oli oikein mukavaa kummallakin! Hieman ori saisi pysyä rennompana silloin, kun joudun vaikuttamaan siihen hieman enemmän, mutta muutoin estepuolikin on meillä hyvin hallussa. Ei muuta kuin kisoihin!
Nintsu

24.06.2018, päiväkirjamerkintä
Lwyn varsoi tänään komean ja terhakkaan oripojan Paraatiponien kasvatista Buchanan Dawnista. Varsominen sujui hyvin ja sekä tuore emä, että vastasyntynyt orivarsa voivat hyvin ja tutustuvat rauhassa toisiinsa pihaton suojissa. Ajattelin nimetä sekakarvaisen ruunivoikon varsan Breckinridge'ksi. James Buchanan oli Yhdysvaltain presidentti ja hänen kaudellaan varapresidenttinä oli John Breckinridge. Tietääkseni varsan isäori ei ole saanut nimeään Yhdysvaltain 15. presidentin mukaan, mutta ainakin meidän "Pepe" saa nimensä Yhdysvaltain varapresidentiltä! Vielä ei Pepeltä odoteta mitään suuria tekoja, vaan orivarsa saa rauhassa kasvaa ja opetella hevosen elämän saloja. Kunhan herralle kertyy hieman enemmän ikää, alamme hitaasti ja huolellisesti opettaa sitä ratsu- ja kärryponin tärkeään virkaan. Loistava tulevaisuus odottaa meidän varapresidenttiämme.
Nintsu

00.00.2000, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI