Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Breckinridge© Birchmore Stud

Moana's Breckinridge eli Pepe
s. 24.06.2018 (3v 24.06.2018, ikääntynyt suoraan 3v, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh A -ori, VH18-024-0136
ruunivoikko, 115cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
valjakkoajo- ja estepainotteinen, heB/70cm, noviisi

Luonne

Ensivaikutelma Pepestä on kovapäinen machoilija, joka kukkoilee niin peilikuvalleen kuin naapuritarhan hevoskokoiselle cob-oriillekin. Todellisuudessa Pepe on kuitenkin todellinen nyhverö. Oriille ei tarvitse kuin vähän murahtaa ja se on heti hyppimässä seinille silmät lautasenkokoisina. Oritta onkin käsiteltävä silkkihansikkain kaikesta show'sta huolimatta, sillä tämä äänekäs herra on herkkä kuin perhonen. Hoitaessa Pepe on oikein mukava poni, vaikkakaan paikallaan oleminen ei ole ihan sen vahvuuksia. Ori on kuitenkin kiltti ja seurallinen pikkuponi, joka kovasti yrittää miellyttää. Mutta mitäs pikkuherra levottomille jaloilleen mahtaisi! Taluttaessa Pepe huutaa ja steppaa kuin omistaisi koko paikan, mutta jo kevyt nyppäys riimusta riittää palauttamaan ponin maanpinnalle. Kovemmasta nyppäyksestä ori sitten jo pyörtyykin kauhusta.

Keskittyminen ei ole Pepen vahvuuksia, joten oriin kanssa työskentely niin kärryiltä kuin satulastakin on hieman ärsyttävää puuhaa. Suurin osa ratsastajan tai ohjastajan ajasta menee oman olemassa olonsa muistutteluun, sillä Pepe ei tunnu muistavan saamiaan apuja paria sekuntia pidempään. Ori kyllä tahtoo miellyttää ratsastajaansa/ohjastajaansa, mutta kun kaikki muu on niin paljon mielenkiintoisempaa! Kovia keinoja ei kuitenkaan tämän ponin kanssa kannata käyttää, mikäli mielii pitää ratsunsa tai kärryponinsa rentona. Kun Pepelle antaa jatkuvasti pieniä tehtäviä ja annakoi riittävästi oriin mielenliikkeitä, toimii poni ihan kelvollisena ratsuna ja ajoponina. Varsin komeaa keskiraviakin tästä pikkuponista saattaa saada puristettua ulos! Hyppäämisestä Pepe pitää erityisesti, mutta erikoisemmat esteet voivat joskus epäilyttää sitä. Maastossa Pepe puksuttaa kuin juna, vaikka säpsyykin milloin mitäkin. Ori on kuitenkin helppo saada pelottavistakin asioista ohi ja se suostuu tiukasti ohjattuna menemään myös vieraaseen veteen niin ratsain kuin kärryjen edessäkin.

Suku

i. Buchanan Dawn
wA, rnvkkpäis, 121cm
ii. Shanahan Blackburn
wA, rnvkk, 120cm, YLA2, VWY-II, VWY-C
iii. Shanahan Blackbite
iie. Shanahan Amrantun
ie. Abercastle Kayna
wA, rnpäiskm, 117cm
iei. Abercastle Mallolwch
iee. Abercastle Kendra
e. Eirian Lwyn
wA, rt, 114cm
KTK-III
ei. Gwynd Leason
wA, rnkm, 118cm
eii. Pemberton Lanney
eie. Gwynd Ynys
ee. Llandovery Evelyn
wA, rtkm sab, 113cm
eei. Llandovery Ferry
eee. Llandovery Eney

Pepellä on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Barragan, e. Moana's Madison

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Pepe on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili
Valjakkoajokilpailut
Pepe on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

05.10.2019, päiväkirjamerkintä
Olemme keskittyneet Pepen kanssa tiukasti valjakkoajotreeneihin ja niiden kilpailuiden kiertämiseen, joten nyt ori onkin jo ominaispisteidensä puolesta täysin valmis valjakkoajokilpailuista! Seuraavaksi tavoitteemme on pärjätä esteratsastuksen saralla, joten valjaat laitetaan naulaan ja estesatula kaivetaan naftaliinista. Onneksi Pepe on innokas hyppääjä, joten ori ei varmasti vastustele treenipainotuksensa muuttumista. Sen kunniaksi teimmekin tänään oikein hyvän tekniikkatreenin pienillä esteillä. Hyppäsimme erilaisia suhteutettuja linjoja eri askelmäärillä ja kaarevia linjoja hieman erilaisilla kaarilla. Pepe teki innokkaasti töitä, eikä treeni rasittanut sitä kohtuuttomasti, sillä esteiden korkeudet pysyivät maltillisina. Meillä oli oikein mukavaa kummallakin! Hieman ori saisi pysyä rennompana silloin, kun joudun vaikuttamaan siihen hieman enemmän, mutta muutoin estepuolikin on meillä hyvin hallussa. Ei kun kisoihin!
Nintsu

24.06.2018, päiväkirjamerkintä
Lwyn varsoi tänään komean ja terhakkaan oripojan Paraatiponien kasvatista Buchanan Dawnista. Varsominen sujui hyvin ja sekä tuore emä, että vastasyntynyt orivarsa voivat hyvin ja tutustuvat rauhassa toisiinsa pihaton suojissa. Ajattelin nimetä sekakarvaisen ruunivoikon varsan Breckinridge'ksi. James Buchanan oli Yhdysvaltain presidentti ja hänen kaudellaan varapresidenttinä oli John Breckinridge. Tietääkseni varsan isäori ei ole saanut nimeään Yhdysvaltain 15. presidentin mukaan, mutta ainakin meidän "Pepe" saa nimensä Yhdysvaltain varapresidentiltä! Vielä ei Pepeltä odoteta mitään suuria tekoja, vaan orivarsa saa rauhassa kasvaa ja opetella hevosen elämän saloja. Kunhan herralle kertyy hieman enemmän ikää, alamme hitaasti ja huolellisesti opettaa sitä ratsu- ja kärryponin saloihin. Loistava tulevaisuus odottaa meidän varapresidenttiämme!
Nintsu

00.00.2000, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI