Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 05.04.2020

Eirian Myan

VWY-II, KTK-III
Eirian Myan eli Myan
s. 20.09.2015 (4v 20.09.2016, sekalainen)
welsh mountain -tamma, VH16-024-0030
ruunivoikonpäistärikkö, 114cm, kasv. Ramya Ranch, USA
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Yleisesti Myan on ihana ja aurinkoinen pikkuponi, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia. Myan on kuitenkin melko herkkä poni, joka arvostaa kaikkea tuttua ja turvallista. Uusiin tuttavuuksiin poni tutustuu herkkyydestään huolimatta nopeasti ja parin minuutin rapsuttelulla Myanista saa niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin jo hyvän ystävän itselleen. Hoitaessa Myan onkin täyskymppi. Se nauttii harjauksesta, mutta käyttäytyy asiallisesti myös varustaessa ja kavioita puhdistaessa. Taluttaessa Myan taapertaa kuuliaisesti hieman taluttajansa takana eikä sinkoile mihinkään. Vaikka rutiinien muutokset ja esimerkiksi tutun paikan muuttuminen erilaiseksi saavat ponin hermostumaan ja huolestumaan, pysyy Myan aina helppona ja kevyenä käsitellä. Pelottavissa tilanteissa tamma turvautuu aina ihmiseen eikä lähde tekemään omia ratkaisuitaan.

Ratsastaessa Myan on kuuliainen ja rauhallinen, mutta samalla myös herkkä avuille. Tamma toteuttaa ratsastajansa pyyntöjä aina parhaansa mukaan, mutta voimakkaat tai epäselvät avut saavat sen huolestumaan ja käpertymään itseensä. Aloittelijoille Myan soveltuukin vain talutusponiksi. Sileällä Myan toimii hienosti ja suorittaa omalla tasollaan koko sydämestään. Hypytkin sujuvat, vaikka poni voikin joskus tarvita hieman rohkaisua erikoisesteitä lähestyttäessä. Maastossa Myan on toimiva ratsu, vaikka joskus jokin voikin neitiä hieman jännittää. Pelottavistakin kohdista se menee ohi kevyellä kannustuksella. Myan on myös mukava ajoponi, joka suorittaa kaikki valjakkoajon osakokeet tasaisen varmasti työteliään ja yhteistyöhaluisen luonteensa ansiosta.

Suku

i. Pentrey Pride
wA, vkkpäis, 119cm
ii. Pentrey Peren
wA
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Pentrey Mayals
wA
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Llansan Mai
wA, rnkm, 112cm
ei. Llansan Bellin
wA
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Llangwyn Maypole
wA
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Myanilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Moana's Madison, i. Eirian Hedros

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Myan on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Valjakkoajokilpailut
Myan on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Näyttelyt
01.12.2018, Stall Fernweh, NJ, welsh mountainit, irtoSERT

Laatuarvostelut
20.02.2019, PoniKTK, KTK-III (17 + 17 + 17 + 16 = 67p)

02.02.2020, VWYL, VWY-II (7 + 6 + 3 + 21 + 5 = 42p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

31.01.2020, päiväkirjamerkintä
Myan-paralle on järkytystä tiedossa, sillä tamma on ilmoitettu rotulaatuarvostelun tilaisuuteen arvosteltavaksi. Reissua siis pukkaa! Kovin korkealla ei odotuksemme ole, sillä tamman isähän on kokonaan sivuton eikä Myan hurmaa rakenteellaankaan. Kolmospalkinto on siis todennäköinen, mutta palkinto se on sekin!
Nintsu

24.12.2019, päiväkirjamerkintä
Vein tänään Myanin joulumaastoon. Meillä täällä Uusi-Seelannissa ei ole lumesta tietoakaan, mutta olin kuunnellut koko aamun joululauluja, joten joulufiilistä kyllä löytyi! Kiersimme polkuja pitkin kylään ja kävelimme leppoisasti löysällä ohjalla kylän poikki tuttuja tervehtien. Kotiin päin tullessa otimme pari ravipätkääkin, mutta muuten tallustelimme käyntiä joululauluja hyräillen.
Nintsu

09.09.2019, päiväkirjamerkintä
Useamman lajin kilpailemisesta porrastetuissa kilpailuissa rangaistaan ja niin kävi Myanillekin. Tamma on kilpaillut esteratsastuksessa nyt niin pitkälle kuin säkäkorkeus riittää, mutta laatuarvosteluiden näkökulmasta pisteet jäävät paria vajaiksi täysiä kilpailupisteitä varten. Ei auta itku markkinoilla, vaan Myan siirtyy nyt kilpailueläkkeelle.
Nintsu

01.07.2019, päiväkirjamerkintä
Valjakkoajokilpailuita on ollut viime aikoina hyvin tarjolla ja olemme niihin Myanin kanssa ahkerasti osallistuneet. Hyvin poni onkin pärjännyt, sillä nyt se on kerännyt koulutustasolleen vaadittavat ominaisuuspisteet kasaan ja voi jättää valjakkoajoradat muille. Tästä lähin keskitymme estepuoleen.
Nintsu

20.02.2019, päiväkirjamerkintä
Myan kävi tänään ponikantakirjan tilaisuudessa ja palkittiin kolmannella palkinnolla. Tamma käyttäytyi tapansa mukaan hyvin, mutta arasteli hieman tilannetta, eikä esiintynyt tippaakaan näyttävästi. Tasaisella 17 pisteen rivistöllä Myan saavutti siis kolmannen palkinnon ja on nyt ihan virallisesti kantakirjatamma!
Nintsu

01.12.2018, päiväkirjamerkintä
Myan pääsi tänään ensimmäisiin NJ:n alaisiin näyttelyihinsä Stall Fernwehen ja pokasi samoin tein irtoSERTin! En olisi uskonut, että tämä käy näin helposti, vaan olin varautunut kierrättämään ponia pitkin maita ja mantuja ktk-kelpoisuutta metsästämässä. Seuraavaksi Myanin tie vie ponikantakirjan tilaisuuteen kantakirjapalkintoa hakemaan.
Nintsu

19.07.2018, päiväkirjamerkintä
Mammalomat on lomailtu ja Myanin on aika siirtyä takaisin treeniin. Tamma on kovasti pyöristynyt lomansa aikana, joten laihdustuskuurilla joudutaan aloittamaan. Kilpailukalenteria ei ole vielä alettu suunnitella, mutta kunhat treenit lähtevät sujumaan ja ylimääräiset kilot sulamaan, alkaa olla senkin suunnittelun aika.
Nintsu

26.06.2018, päiväkirjamerkintä
Suloistakin suloisempi Myan varsoi tänään vaalean tammavarsan omasta Hedros-oriistamme. Varsominen sujui hyvin, vaikka Myan olikin ensikertalainen puuhassa. Tamma ei kuitenkaan minun apuani tarvinnut, vaan saatteli esikoistyttärensä turvallisesti maailmaan. Melkein kuin tamma olisi lukenut oppikirjan aiheesta! Myanin tammavarsa saa M-alkuisen nimen, mutta en ole vielä aivan varma minkä. Kivoja vaihtoehtoja kun löytyy vaikka kuinka! Myan on itse päistärikkö ja todella toivon, että myös tämä pikkuinen tammavarsa osoittautuisi päistäriköksi. Erikoisvärejä ei koskaan voi olla tallissa liikaa! Varsa on kuitenkin vielä liian pieni ja pörröinen, että sen väristä voisi sanoa mitään kovin varmaa. Voikko se taitaa ehkä olla, kun on noin vaalea ja sinisilmäinen. Nyt Myan ja uusi tulokas saavat rauhassa tutustella toisiinsa ennen siirtymistä muun lauman luokse laitumelle.
Nintsu

17.04.2018, päiväkirjamerkintä
Myan saapui meille tänään HM:n luota Yhdysvalloista. Pieni tamma oli hyvin levoton astellessaan ulos hevosrekasta mutta pieni kävelyretki tallipihan ympäri sai sen hieman rentoutumaan. Kunhan Myan kotiutuu, on tarkoituksenamme kilpailla ahkerasti porrastetuissa este- ja valjakkoajokilpailuissa. Sitä odotellessa!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI