Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Salome© MBFoto.eu

Moana's Salome eli Salome
s. 14.02.2020 (4v 18.02.2020, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 18.06.2020)
welsh mountain -tamma (sektio A), VH20-024-0027
ruunikonkimo sabino, 117cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
este- ja valjakkoajopainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Salome on emänsä tapaan herkkä ja hieman hitaastilämpenevä poni, joka tervehtii uusia tuttavuuksia varmuuden vuoksi korvat vakuuttavasti luimussa. Todellisuudessa Salome on kuitenkin todella kiltti ja herttainen kaveri, kun sen kanssa vaan ensin pääsee rauhallisella ja lempällä käsittelyllä sinuiksi. Tutuille tamma onkin mukava hoitoponi, sillä se nauttii harjauksesta eikä sano pahasti vastaan kavioita puhdistettaessa tai varusteita laittaessa. Tutuilta ja turvallisiksi todetuilta henkilöiltä Salome sietää pienesti hätkähtäen yllättävätkin liikahdukset ja äännähdykset. Sen sijaan vieraan hoitajan pelkkä aivastuskin saa ponin heti säikyksi. Salomea onkin käsiteltävä erityisellä varovaisuudella, kunnes luotto uuteen ihmiseen on löytynyt. Pienille lapsille ei Salome arkuutensa takia sovi hoidettavaksi.

Ratsastaessa ja ajaessa Salome on herkkä ja nopeasti reagoiva. Tamma saattaa joskus reagoida yllättävän rajustikin ympäristönsä tapahtumiin, joten ratsastajalta ja ohjastajalta vaaditaan hieman pelisilmää. Kauniisti ja kevyesti liikkuva tamma on rentoutuessaan miellyttävä näky niin satulan alla kuin kärryjenkin edessä, joten hidas eteneminen ja runsas työ Salomen itseluottamuksen ja rentouden kanssa on kyllä palkitsevaa. Hypätessä tamma on erittäin varovainen ja tarkka. Se ei hyppää huonosta paikasta ja pitää muutoinkin huolta, ettei koske puomeihin. Lähestymisiin poni tarvitsee erityisen huolellista ratsastusta, mutta hyvästä ponnistuspaikasta Salome pomppaa esteen yli ketterästi ja kimmoisasti kuin superpallo! Maastossa Salome on hieman arka eikä se yksin ollessaan välttämättä rentoudu edes tutun ratsastajan kanssa. Kaverin kanssa tamma uskaltaa hengittää ja nauttiikin maastoilusta. Valjakkoajon kestävyyskokeessa Salomella ei kilpailla lainkaan, mutta koulukoe ja tarkkuusajoon poni soveltuu hyvin.

Suku

i. Moana's Shenanigan
wA, vkk sab, 118cm
ERJ-I, KRJ-I, VVJ-II, VWY-II, VWY-AB
ii. Eiddof Diafoll
wA, vkk sab, 120cm
ERJ-II, VVJ-III
iii. Gemyddiaeth
iie. Eiddof Geneth
ie. Goldwood's Honey Bonnie
wA, vkk, 120cm
KRJ-I, ERJ-II, VWY-II, YLA2, VWY-AB
iei. Cymreig Tywysog
iee. Goldwood's May Maria
e. VIR MVA Ch Moana's Narcissa
wA, rnkm, 114cm
VWY-II, KTK-II
ei. Voomking
wA, rnkm, 111cm
eii. Volktanz
eie. Glooming
ee. Narcissist
wA, rtkm, 118cm
eei. Frankie
eee. End of the Rainbow

Salomella on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Rhidian, i. Rhew KW
t. Druella Rosier MPB, i. Narzena B'

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Salome on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Valjakkoajokilpailut
Salome on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

07.02.2023, päiväkirjamerkintä
Tiesin haluavani jättää Salomesta vielä part bred -varsan omaan talliin, mutta en meinannut millään keksiä tammalle sulhasta! Ongelma ratkesi sitten kuitenkin lopulta itsestään, kun yhteistyötalliltamme Juksulasta Saksasta ottivat yhteyttä ja tarjosivat jalostukseen heiltä kilpailuista eläköitynyttä angloarabioritta Narzena B'tä. Ihastuin oriiseen välittömästä ja tiesin oriin sopivan Salomelle täydellisesti. Tänään Salome varsoi toisen jälkeläisensä, ensimmäisen part bred -jälkeläisensä, kauniin, siron tammavarsan. Varsominen sujui vanhempien kokoerosta huolimatta hyvin ja pian varsa jo seisoi omilla huterilla jaloillaan. Salome osasi aikaisemman varsansa tuomalla kokemuksella avustaa tyttärensä nisälle ternimaitojen kimppuun, joten siinäkään ei minun apuani tarvittu, vaan sain vain seistä pihatonlaidalla ihailemassa uutta kasvattiani. Onneksi olkoon kauniista tyttärestä, Salome!
Nintsu

02.01.2022, päiväkirjamerkintä
Joillekin tammoille vain on ihan uskomattoman vaikeaa keksiä sulhasta! Suloinen Salomeni oli yksi näist ä yksilöistä, joka ei vain tuntunut mätsäävän täydellisesti oikein kenenkään kanssa. Ori Rhew eli tutummin Pakkanen ei oikeastaan ollut orivalinnoissa mukana - oria, kun ei meillä ollut tarkoitus käyttää lainkaan mounttijalostuksessa. Sitten eräänä kauniina päivänä näin kisalistalla Salomen ja Pakkasen nimen allekkain. Heureka, siinä se oli, se täydellinen match! Pakkanen ja Salome pääsivät pian tapaamaan toisiaan, Salome tiinehtyi (varmaankin molempien harmiksi) heti ensimmäiseen kiimaan ja niin pääsin jännittämään tämän täydellisen yhdistelmän syntymää. Tänään Salome sitten varsoi, onneksi helposti ja ilman ongelmia, tanakan, ruunivoikon ja isomerkkisen orivarsan. Tervetuloa maailmaan, Rhidian! Toivottavasti pikkuori lunastaa kaikki sille ladatut odotukset. Onneksi olkoon pojasta, Salome!
Nintsu

14.02.2020, päiväkirjamerkintä
Lemppariorini Nipsu alkoi olla jo iällä ja vaikka oriilla oli useampikin varsa tallissa, oli siitä ihan pakko saada vielä yksi lisää! Cissa oli sopivasti kilpauransa jo lopetellut ja vietti päivänsä lähinnä laitumella käyskennellen ja ruohoa syöden (painottuen erityisesti jälkimmäiseen aktiviteettiin). Siispä Nipsu ja Cissu ne yhteen soppii! Pariskunta ehti muutaman kerran tavata ennen kuin Cissan seuraava kiima jäi tulematta ja tamma todettiin kantavaksi. Puhkuin intoa ja kärsimättömyyttä koko tuskastuttavan pitkät 11 kuukautta, kunnes viimein koitti se päivä, kun Cissa varsoi. Tamma varsoi mitä hurmaavimman, läsipäisen ja sukkajalkaisen ruunikon tammavarsan! Sain siis haaveilemani Salome-tamman! Varsominen sujui hyvin ja sekä emätamma että uunituore varsa voivat hyvin. Meillä on Salome-varsalle vaikka ja mitä suunnitelmia jo laadittuna, vaikka varsalla ei ole ikää vielä kokonaista päivääkään. Tulevaisuudessa Salome tulee kuitenkin seuraamaan vanhempiaan kilparadoilla, ainakin esteiden ja valjakkoajon parissa, tietenkään unohtamatta jälkikasvua, sillä Salomella on tietenkin paikkansa myös Moanan welshponijalostuksessa.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI