Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Shenanigan

ERJ-I© Bob Langrish, boblangrish.com

Moana's Shenanigan eli Nipsu
s. CAS34, 16v (s. 16.08.2014, 3v 16.03.2015)
welsh mountain (sektio A) -ori, VH15-024-0042
voikko sabino, 118cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
valjakkoajopainotteinen, heB/80cm, vaikea

Luonne

Nipsu on aikamoinen veijari. Ori on koko ajan liikkeessä ja keksimässä uusia konnankoukkuja. Vaahteramäen Eemeli ponin vaatteissa, se tämä pikkuponi on! Nipsun oppimiskyky on jotain aivan uskomatonta. Oriin tarvitsee vain kerran keksiä jokin asia, kuten karsinanoven lukon avaaminen, ja sitten se pystyy jo tekemään asian ja jopa soveltamaan opittua taitoaan. Meillä ihmisillä onkin aikamoinen homma pysytellä tämän neron edellä! Hoitaessa Nipsu on oikeastaan aika suloinen, mutta kiireisenä päivänä todella rasittava. Ori on utelias, seurallinen ja touhukas. Se nauttii huomiosta ja rapsutuksista, muttei malttaisi pysyä paikoillaan kovinkaan kauaa. Nipsun pitää aina tutkia hoitajansa taskut (moneen kertaan, ofc), tarkistaa ruokakupin sisältö viiden minuutin välein ja vilkaista vähän väliä ikkunasta tallipihalle. Siinä sivussa ponin pitää puuhastella harjapakin kimpussa ja suunnitella seuraavaa pakoretkeään tutkimalla karsinanoven uusia lukkoja. Pienellä ponilla sitä puuhaa riittää, varsinkin silloin kun kaksijalkainen haluaisi puhdistaa herralta kaviot! Nipsu on kuitenkin niin suloinen, että sen kanssa viettää mielellään hieman enemmänkin aikaa - ainakin useimpina päivinä.

Ratsastaessa Nipsulla saattaa olla usein muuta mielessä kuin sitä mitä ratsastaja haluaisi. Kuskin onkin oltava jatkuvasti hereillä, koska Nipsulla on iso nippu omia kuvioitaan, joita se esittää heti kun ratsastajan silmä välttää. Kun Nipsun pitää kiireisenä ratsastajan antamien töiden kanssa, on ori aika kiva ratsu. Se on herkkä, reipas ja todella innokas, minkä lisäksi se oppii erittäin nopeasti ja on siten helppo opettaa (myös huonoille tavoille). Kouluratsastus ei ole ehkä niin kovasti Nipsun mieleen, mutta se tykkää esiintyä, mikä on suureksi eduksi koulukilpailuissa. Nipsun käsitys esiintymisestä saattaa tosin hieman erota ratsastajan mielipiteestä, mutta Nipsu ei ole erityisen kova luonne vaan se on melko helppo saada avuille kun napakasti ja päättäisesti sitä komentaa. Hyppäämisestä Nipsu pitää kovasti. Oriilla on nopea, huolellinen hyppytyyli ja se on erittäin ketterä aikaratsastusponi. Oriilla on tosin säästettynä omat kepposensa esteradallekin eli aivan sataprosenttisesti ei tähän pikkuponiin kannata hypätessäkään luottaa. Maastossa Nipsu on kuin duracell-pupu. Ori haluaisi mennä kaikkialle ja nähdä kaiken ja tietenkin heti.

Ajaessa Nipsu on yllättävän kuuliainen verrattuna siihen mitä se ratsastaessa on. Koulukokeessa ori saattaa olla hieman turhan virkeä, mutta yleensä sen saa huolellisen verryttelyn avulla avuille ja malttamaan. Tarkkuuskokeessa Nipsu on ketterä ja se on hyvin hoksannut tarkkuusosuuden idean. Ohjastajan tarvitsee vain hillitä hieman oriin vauhtia, jottei koe mene aivan kaahailuksi. Maratoonilla Nipsu on vauhdikas. Se saattaa joskus kyttäillä vesiesteitä, mutta kun ohjastaja osaa tämän ennakoida ja jo ajoissa ajaa Nipsua eteen, ylittää ori yleensä vesiesteetkin ilman kieltoja.

Suku

i. Eiddof Tywysog
wA, vkk, 121cm
YLA2, ERJ-II, VWY-II, VVJ-III, KRJ-III
ii. Eiddof Hogyn
wA, rnvkkkm, 119cm
iii. Brwsys
iie. Eiddof Ariannaid
ie. Eiddof Euraid
wA, vkk, 122cm
iei. Dysgu ar y cof
iee. Gwangalonni
e. Goldwood's Honey Bonnie
wA, vkk, 120cm
YLA2, KRJ-I, ERJ-II, VWY-II, VWY-AB
ei. Cymreig Tywysog
wA, vkkkm, 121cm
eii. Seisnig
eie. Llwyd Clustog
ee. Goldwood's May Maria
wA, rt sab, 119cm
eei. Mawr Pren
eee. Goleuni

Nipsulla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Eiddof Tywysog eli tuttujen kesken Jammy on komea, voikko welshori. Ori on luonteeltaan rauhallinen mutta melko voimakastahtoinen. Jammy on syntynyt pitkän linjan welshkasvattajalla Walesissa ja lähtenyt maailmalle vasta 7-vuotiaana. Ori on kilpaillut pääasiassa esteitä ja valjakkoajoa, mutta ehtinyt siinä sivussa saavuttaa muutaman sijoituksen kenttä- ja koulukilpailuistakin. Jammya on sittemmin myyty pois Moanasta ja se asustaa nykyään Adinassa siitosoriina.

Isänisä Eiddof Hogyn on ruunivoikonkimo mountainori, joka on menestynyt loistavasti valjakkoajossa. Ori on kilpaillut jopa kansainvälisissä vaikeissa poniluokissa sijoittuen, mutta suurimmat meriitit se on saavuttanut kotimaansa Britannian rajojen sisäpuolella. Hogyn on esiintynyt myös show-kilpailuissa niin ratsastus- kuin ajoluokissakin keräten champion-titteleitä molemmista lajeista. Luonteeltaan ori on kohtalaisen rauhallinen, mutta sillä on runsaasti orimaisiakin piirteitä.
Isänisäisä Brwsys oli voikonkimo ori, joka jouduttiin lopettamaan 11-vuotiaana pahan ähkyn takia. Brwsys menestyi loistavasti näyttelykehissä karismaattisen ulkomuotonsa ja olemuksensa ja näyttävien liikkeidensä ansiosta. Erityisesti oriin ravi niitti tuomareilta kiitosta. Näyttelyiden kiertämisen ohessa, ori kilpaili kouluratsastuksessa helpolla tasolla ja valjakkoajossa vaativissa poniluokissa. Ori oli kantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla ja se oli suosittu jalostusori erityisesti valjakkoajopiireissä.
Isänisäemä Eiddof Ariannaid eli koko ikänsä kasvattajansa Gwennie Eiddofin luona Walesissa. Tamma kävi nuorena muutamissa näyttelyissä ja se sisäänratsastettiin nelivuotiaana, mutta suuremmin se ei kilpaillut missään lajissa. Jo nuorena täysin vitivalkoiseksi muuttunut Ariannaid oli erittäin kaunis tamma, jolla oli hyvä käynti ja ravi. Sen luonteessakaan ei ollut moitittavaa. Tamma sai peräti seitsemän varsaa, kunnes se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen onnettomuuden takia.

Isänemä Eiddof Euraid oli kuvankaunis voikko tamma, jota seurasi epäonni aina syntymästä lähtien. Tamman emä kuoli varsomiseen ja ensimmäinen sijaisemo ei hyväksynyt varsaa itselleen. Vieroituksen jälkeen tamma loukkaantui kerta toisensa jälkeen mitä epätodennäköisin tavoin. Sitten ntamman kolme ensimmäistä varsaa kuoli kuka tapaturman ja kuka sairauden takia. Lopulta, kun neljäs varsa säilyi hengissä vieroitusikään saakka, sai tamma potkun kintereeseensä ja se jouduttiin lopettamaan murtuman takia.
Isänemäisä Dysgu ar y cof oli näpsäkännäköinen raudikko, jonka luonne ei ollut helpoimmasta päästä. Ori oli kovin kärsimätön ja energinen, minkä takia sen arvosteleminen näyttelyissä oli hankalaa. LJatkuvasti johonkin suuntaan hilluvasta ponista kun on vaikea sanoa mitään. Oriin rakenteessa ei kuitenkaan ollut juuri vikaa, mutta malttamattomuuden takia menestys näyttelykehissä jäi laimeaksi. Esteradoilla pikkuori pärjäsikin hyvin ja se starttasi myös harrastetasolla kenttää.
Isänemäemä Gwangalonni kilpaili erittäin monitoimisesti jo nuoresta lähtien. Voikko tamma starttasi niin koulu-, este- kuin kenttäluokkia unohtamatta show-kilpailuita, joissa se pärjäsi erityisesti ratsastusluokissa. Valjakkoajoa tamma kokeili muutamissa ponien noviisiluokissa napaten kaikista sijoituksen. Monipuolinen tamma ei ollut mikään supersuorittaja, mutta se pärjäsi helpoissa luokissa ihan hyvin. Kilpailu-uransa tehtyään, tamma myytiin siitostammaksi, mutta se kuoli ensimmäiseen varsomiseensa 17-vuoden ikäisenä.

Emä Goldwood's Honey Bonnie eli Bonnie on mutkattoman luonteen omaava welsh mountain -tamma, joka on syntynyt rodun kotimaassa Britanniassa. Bonnie on tehnyt melko vaikuttavan kilpailu-uran este- ja kouluratsastuksen parissa, minkä lisäksi se on kilpaillut hieman valjakkoajoa noviisi-luokissa ja kenttäratsastusta aloittelija-tasolla. Väriltään Bonnie on kaunis voikko ja säkäkorkeutta sillä on 120 senttiä. Bonniella on useita jälkeläisiä, joista Shenanigan on neljäs.

Emänisä Cymreig Tywysog oli kimo voikolla pohjavärillä. Säkäkorkeutta oriilla oli 121 senttiä. Cymreig Tywysog toimi pääasiassa siitosoriina erinomaisen rakenteensa ja hyvien liikkeidensä ansiosta. Lisäksi oriilla oli tunnettu ja kunnioitettu suku, jossa yhdistyivät mielenkiintoisesti itä- ja länsi-Walesin vanhat welsh-linjat. Cymreig Tywysog toimi siitosoriin puuhien ohessa myös satunnaisesti ajo- ja ratsuponina ja se sopi molempiin puuhiin oikein mainiosti.
Emänisäisä Seisnig polveutui vanhoista länsi-walesilaisista mountainlinjoista. Ori oli väriltään ruunivoikonkimo ja syntyessään oriilla oli iso läsi ja molemmissa takajaloissa korkeat sukat. Seisnig oli erittäin hyväluontoinen ori, minkä takia se oli paljon lasten ratsastettavana. Omistajaperheen lapsien kanssa Seisnig myös hieman kilpaili ponikerhojen helpoissa koulu- ja esteluokissa. Ori oli melko lahjakas esteponi, mutta liikkeetkin olivat kelvolliset.
Emänisäemä Llwyd Clustog polveutui arvostetuista itä-walesilaisista sukulinjoista. Tamma oli oikein kaunis rakenteeltaan ja se pärjäsikin näyttelyissä hyvin nuoresta saakka. Näyttelyiden lisäksi Llwyd Clustog kiersi omistajansa tyttären kanssa este- ja koulukilpailuissa, lähinnä tosin vain paikallisissa pikkukisoissa. Llwyd Clustog oli sopiva ensiponi tyttärelle rauhallisen ja kärsivällisen luonteensa ansiosta. Llwyd Clustog oli väriltään ruunikonkimo ja sillä oli säkäkorkeutta 120 senttiä.

Emänemä Goldwood's May Maria oli suurimerkkinen rautias poni, jolla oli säkäkorkeutta 119 senttiä. May Maria vietti koko ikänsä kasvattajillaan Goldwoodin siittolassa. Nuorena tammaa käytettiin muutamissa näyttelyissä ja se saikin hyviä arvosteluita. Erityisesti tuomarit kehuivat tamman kevyttä raviaskelta ja kaunista päätä. Elämäntyönsä May Maria teki kuitenkin siitostammana. Tamma varsoi peräti kaksitoista kertaa ja sen jälkeläiset olivat erittäin hyväluontoisia käyttöponeja.
Emänemäisä Mawr Pren oli syntyessään rautias isolla läsillä ja neljällä korkealla sukalla varustettuna, mutta vanhetessaan Mawr Pren kimoutui täysin valkoiseksi. Herasilmät jäivät kuitenkin muistoksi sabino-geenin olemassaolosta. Mawr Pren oli erittäin pidetty jalostusori selväpäisen luonteensa ja hyvien liikkeidensä ansiosta. Ei ori huono käyttöponikaan ollut, sillä se toimi hyvin sekä ajaen että ratsastaen. Mawr Pren myös hyppäsi todella mielellään.
Emänemäemä Goleuni oli melko huomiotaherättämättömän näköinen pikkutamma. Se oli merkitön raudikko ja sillä oli 119 senttiä säkäkorkeutta. Luonteeltaan Goleuni oli kiltti mutta aika eloisa ja joskus hieman turhankin utelias. Goleuni kilpaili esteratsastuksessa 80 sentin luokkia ja kiersi muutamat helpot koulukilpailutkin. Tamma toimi hyvin myös kärryjen edessä. 12-vuotiaana Goleuni myytiin siitostammaksi Goldwoodeille. Tamma varsoi viisi kertaa.

Jälkeläiset
CAS40, o. Moana's Trickster, e. Moana's Tamarisk
CAS41, o. Squeek MPB, e. Juksulan Valerie x

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 21.09.2015, Juksula, ERJ, 80cm, 7/60
 2. 22.09.2015, Moana part breds, ERJ, 80cm, 2/40
 3. 24.09.2015, Moana part breds, ERJ, 70cm, 5/40
 4. 22.11.2015, Moondance, ERJ, 70cm, 2/30
 5. 24.11.2015, Moondance, ERJ, 70cm, 3/30
 6. 31.01.2016, kk Ginger, ERJ cup, 60cm, 4/111
 7. 18.02.2016, Huvitus, ERJ, 80cm, 5/40
 8. 18.02.2016, Brokeback, ERJ, 80cm, 1/30
 9. 19.02.2016, Huvitus, ERJ, 80cm, 1/40
 10. 23.02.2016, Huvitus, ERJ, 80cm, 1/40
 11. 02.03.2016, Huvitus, ERJ, 80cm, 3/40
 12. 02.03.2016, Satumaja, ERJ, 80cm, 2/40
 13. 27.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 80cm, 4/50
 14. 31.07.2016, Satulinna, ERJ cup, 70cm, 5/163
 15. 14.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 1/30
 16. 16.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 80cm, 5/30
 17. 17.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 3/30
 18. 19.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 4/30
 19. 19.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 80cm, 5/30
 20. 22.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 80cm, 3/30
 21. 22.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 2/30
 22. 23.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 3/30
 23. 24.09.2016, Untuvapilvi, ERJ, 80cm, 1/30
 24. 13.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 6/60
 25. 17.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
 26. 22.10.2016, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/19
 27. 25.10.2016, Moana part breds, ERJ, 80cm, 4/19
 28. 05.12.2016, Romilly, ERJ, 80cm, 5/43
 29. 06.12.2016, Romilly, ERJ, 80cm, 2/43
 30. 07.12.2016, Romilly, ERJ, 80cm, 1/43
 31. 09.12.2016, Starberry, ERJ, 80cm, 2/30
 32. 10.12.2016, Romilly, ERJ, 80cm, 6/43
 33. 12.12.2016, Starberry, ERJ, 80cm, 3/30
 34. 19.12.2016, Romilly, ERJ, 80cm, 2/50
 35. 23.12.2016, Romilly, ERJ, 80cm, 6/50
 36. 24.12.2016, Romilly, ERJ, 80cm, 3/50
 37. 05.01.2017, Coedwig Welsh, ERJ, 80cm, 3/11
 38. 08.01.2017, Cadogan Ponies, ERJ, 70cm, 1/40
 39. 09.01.2017, Cadogan Ponies, ERJ, 70cm, 4/40
 40. 13.01.2017, Cadogan Ponies, ERJ, 70cm, 2/40
 41. 24.01.2017, Romilly, ERJ, 70cm, 3/28
 42. 25.01.2017, Romilly, ERJ, 80cm, 4/46
 43. 26.01.2017, Romilly, ERJ, 80cm, 4/46
 44. 29.01.2017, Romilly, ERJ, 80cm, 2/46
 45. 22.02.2017, Colosseum, ERJ, 80cm, 4/80
 46. 19.03.2017, Eelinniemi, ERJ, 80cm, 1/40
 47. 20.03.2017, Eelinniemi, ERJ, 80cm, 2/40
 48. 01.04.2017, Hengenvaara, ERJ, 80cm, 4/40
 49. 05.04.2017, Hengenvaara, ERJ, 80cm, 4/40
  Koulukilpailut
 1. 08.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 4/60
 2. 15.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 6/60
 3. 21.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 3/60
 4. 14.07.2016, Ventos, KRJ, he B, 5/30
 5. 12.09.2016, Escorant, KRJ, he B, 6/40
 6. 17.09.2016, Koistila, KRJ, he C, 1/50
 7. 17.09.2016, Escorant, KRJ, he C, 3/40
 8. 14.10.2016, Koistila, KRJ, he C, 6/40
 9. 20.10.2016, Koistila, KRJ, he C, 5/40
 10. 05.12.2016, Moana part breds, KRJ, heB, 2/27
 11. 21.12.2016, Micram raceponies, KRJ, KNS, 3/12
 12. 04.01.2017, Coedwig Welsh, KRJ, he B, 3/19
 13. 05.01.2017, Coedwig Welsh, KRJ, he B, 3/19
 14. 01.02.2017, Chermia, KRJ, he B, 7/50
 15. 25.02.2017, Colosseum, KRJ, he B, 5/36
 16. 09.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 5/40
 17. 10.08.2017, Juksula, KRJ, he B, 3/60
 18. 14.08.2017, Juksula, KRJ, he B, 7/60
 19. 16.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 1/40
 20. 17.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 5/40
 21. 23.08.2017, Maanan suomenhevoset, KRJ, he B, 6/40
 22. 26.08.2017, Fiktio, KRJ, he B, 4/40
 23. 30.08.2017, Fiktio, KRJ, he B, 2/40
 24. 04.09.2017, Fiktio, KRJ, he B, 5/40
 25. 04.09.2017, Team J&K, KRJ, he B, 6/40
 26. 11.09.2017, Härdelli, KRJ, he B, 3/30
 27. 12.09.2017, Härdelli, KRJ, he B, 5/30
 28. 14.09.2017, Härdelli, KRJ, he B, 4/30
 29. 20.09.2017, Härdelli, KRJ, he B, 5/30
 30. 23.09.2017, Härdelli, KRJ, he B, 3/30
 31. 26.09.2017, Härdelli, KRJ, he B, 2/30
 32. 27.09.2017, Härdelli, KRJ, he B, 4/30
 33. 31.10.2017, Juksula, KRJ, he B, 6/60
 34. 01.11.2017, Vuorna, KRJ, he B, 2/30
 35. 02.11.2017, Vuorna, KRJ, he B, 4/30
 36. 05.11.2017, Vuorna, KRJ, he B, 2/30
 37. 07.11.2017, Vuorna, KRJ, he B, 1/30
 38. 17.12.2017, Moana part breds, KRJ, he B, 6/40
 39. 01.02.2018, Majorithy Arabians, KRJ, he B, 2/40
 40. 01.02.2018, Runoratsut, KRJ, he B, 6/40
 41. 04.02.2018, Runoratsut, KRJ, he B, 5/40
  Valjakkoajokilpailut
 1. 23.09.2015, kk Reiter, VVJ, vaikea, 2/30
 2. 29.09.2015, kk Reiter, VVJ, vaikea, 4/30
 3. 02.10.2015, kk Reiter, VVJ, vaikea, 2/30
 4. 03.10.2015, kk Reiter, VVJ, vaikea, 2/30
 5. 06.10.2015, kk Reiter, VVJ, vaikea, 2/30
 6. 10.10.2015, kk Reiter, VVJ, vaikea, 3/30
 7. 16.11.2015, Tuiskula, VVJ, vaikea, 4/36
 8. 21.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 4/40
 9. 22.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 6/40
 10. 23.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 2/40
 11. 25.12.2015, Wyat Shetlands, VVJ, vaativa, 6/40
 12. 01.01.2016, Viisikko, VVJ, vaikea, 3/30
 13. 15.02.2016, Moana part breds, VVJ, vaikea, 2/23
 14. 21.07.2016, Metsovaara, VVJ, vaativa, 4/40
 15. 23.07.2016, Metsovaara, VVJ, vaativa, 2/40
 16. 30.07.2016, Metsovaara, VVJ, vaativa, 2/40
 17. 31.07.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 2/10
 18. 04.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 2/10
 19. 07.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 3/10
 20. 08.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 2/10
 21. 18.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea, 3/50
 22. 19.08.2016, vt Dei, VVJ, vaikea pari, 1/14
 23. 20.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 3/9
 24. 24.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 2/9
 25. 25.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 3/9
 26. 26.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 3/9
 27. 27.08.2016, Breandan, VVJ, vaikea pari, 1/9
 28. 04.10.2016, Moana part breds, VVJ, vaikea, 1/40
 29. 30.11.2016, Breandan, VVJ cup, vaikea, 4/17
 30. 08.12.2016, Fiktio, VVJ, vaikea, 3/9
 31. 12.12.2016, Fiktio, VVJ, vaikea, 2/9
 32. 13.12.2016, Fiktio, VVJ, vaikea, 1/9
 33. 15.12.2016, Fiktio, VVJ, vaikea, 1/9
 34. 16.12.2016, Fiktio, VVJ, vaikea, 2/9
 35. 03.09.2017, Aramore Baroques, VVJ, vaikea, 3/14
 36. 24.09.2017, Härdelli, VVJ, vaativa pari, 4/30
 37. 02.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 1/13
 38. 03.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 2/13
 39. 05.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 2/13
 40. 22.10.2017, Härdelli, VVJ, vaativa pari, 3/30
 41. 26.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 1/12
 42. 28.10.2017, Moana part breds, VVJ, vaikea, 1/12
 43. 31.12.2017, Wyat Shetlands, VVJ cup, vaikea, 2/28
  Muut kilpailut
 1. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
Laatuarvostelut
25.08.2015, Estevarsojen laatuarvostelu, 4v, EV-I (7 + 10 + 1 + 3 + 4 + 5 = 30p)

30.04.2018, ERJL, ERJ-I (4 + 42 + 25 + 20 + 14 = 105p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

marraskuu CAS49, päiväkirjamerkintä 01.03.2018
viimeisetkin koulusijat plakkarissa - kisaeläkkeelle!
Nintsu

joulukuu CAS38, päiväkirjamerkintä 25.08.2015
Monen vuoden tauon jälkeen, sain taas aikaiseksi valmistella joukon nuoria ponejani Estevarsojen laatuarvostelua varten. Mukaan lähtivät tällä kertaa 2-vuotiaat oriit Bart ja Bugi, 3-vuotiaat tammat Tessa ja Viltsu ja 4-vuotiaat mountit Nipsu ja Missi. Kuuden nuoren ja kokemattoman ponin kanssa reissaaminen vaati jonkin verran ylimääräisiä harmaita hiuksia ja unettomia öitä kuin kisakonkarien kohdalla, mutta hengissä selvittiin koko poppoo! Ja poniemme tuloksetkin antavat aihetta ylpeyteen - siis jos unohdetaan muutaman nuorukaisen käytöspisteet...
Nipsun kohdalla pisterivi on todella upeaa katsottavaa - siihen saakka kunnes silmät osuvat käytöspisteisiin. Hyvät rakennepisteet, erinomaiset sukupisteet, upeat hyppypisteet, kiitettävät liikepisteet - ja sitten käytöksesta yksi ainoa piste! Se tosin on ihan ansaittu piste, sillä Nipsu ei sitten käyttäytynyt yhtään. En olisi hämmästynyt, vaikka tuomarit olisivat antaneet oriille nollapistettä käyttäytymisestä. Ori teki kaikkea muuta paitsi sitä, mitä sille sanottiin. Huusi, riehui, hyppi pystyyn, uhosi... On oikeastaan ihme, että tuomarit pystyivät edes arvostelemaan Nipsun! Kaikeksi onneksi oriin muut pisteet olivat niin hyvät, että kokonaistuloksissa poni sai ykköspalkinnon. Silti reissusta päällimmäiseksi jäi mieleen häpeä oripojan käyttäytymisen takia. Voisikohan Nipsun vain unohtaa pihaton perälle ja toivoa, että se järkiintyy joskus kymmenen vuoden päästä...
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Nipsun tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Nipsu ja sen joskus hamassa tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Nipsulle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

kesäkuu CAS34, päiväkirjamerkintä 16.08.2014
Yhden aikaan yöllä havaitsin valvontakamerasta Bonnien varsomisen käynnistyneen. Tamma oli levoton, se pyörähteli häntä huiskien ja kävi muutaman kerran makuulla nousten kuitenkin lähes heti takaisin jaloilleen. Olin valvonut viime yönä toisen tamman varsomista, joten olin aivan rättiväsynyt ja minun oli vaikea pitää silmiäni auki. Silti sitkeästi tihrustin valvontakameran ruutua ja hoin sormet ristissä "ole ori, ole ori, ole ori...". Meillä kun on Bonniesta kotona ja kaksi tammavarsaa, niin pitäähän se saada orikin yhdestä suosikkitammoistani! Suunnilleen kolmen vartin äheltämisen jälkeen Bonnie laskeutui jälleen makuulle ja puski maailmaan märän mytyn karvaa ja jalkoja. Kipitin nopeasti lämpimän yön läpi toimistolta pihattoon uutta tulokasta katsomaan. Bonnie oli jo täyttä päätä nuolemassa varsaansa kuivaksi kun saavuin paikalle. Tamma antoi minun tulla katsomaan tulokasta lähempää. Puhdistin varsan sieraimet kalvoista ja autoin sitten tulokkaan jaloilleen. Bonniekin oli taas tolpillaan ja yhteisvoimin ohjasimme nisälle. Bonnie huokaisi syvään kun varsa alkoi juoda. "Hieno Bonnie" taputin tamman hiestä kosteaa kaulaa ja kehuin sitä hiljaa. Lähempi tarkastelu oli osoittanut, että olin saanut sen kauan kaipaamani orivarsan Bonniesta. Voikolla orivarsalla on isänään komea, oma oriimme Eiddof Tywysog, jonka isälinjaa Nipsu-orivarsa jää meille jatkamaan.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI