Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


nukahtanut ikiuneen 07.04.2018 33-vuotiaana



Goldwood's Honey Bonnie

KRJ-I, ERJ-II, YLA2, VWY-II, VWY-AB

© Nintsu

Goldwood's Honey Bonnie eli Bonnie
s. CAS17, 33v (s. 13.09.2010, 4v 11.07.2011)
welsh mountain -tamma, VH12-024-0062
voikko, 120cm, kasv. Miriam & Joacim Goldwood, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Bonnie on mutkaton ja rohkea ponitamma, joka ei vähästä säiky. Tamma ei tunnu pelkäävän mitään, vaan menee aina rohkeasti katsomaan uusia asioita. Ei Bonnie silti tyhmä ole, vaan jos jotain oikeasti vaarallista tulee ilmi, osaa neiti kyllä pötkiä reippaasti pakoonkin. Bonnien opettaminen on todella helppoa, sillä tamma on älykäs ja innokas oppija. Se tosin oppii nopeasti myös huonot tavat, joten tamman kanssa joutuukin olemaan siltä osin tarkkana. Hoitaessa Bonnie on kiltti ja seurallinen. Rohkean luonteensa ansiosta se ei jännitä vieraita ihmisiä ja suurempi väkimääräkin tamman ympärillä on sille ihan ok. Harjaus ja kavioiden puhdistus onnistuvat aloittelevammaltakin hoitajalta, eikä suitsiminenkaan ole mikään suuren luokan voimien mittelö. Satuloinnista Bonnie ei kuitenkaan pidä lainkaan. Kilttinä ponina Bonnie ei tietenkään puremaan tai potkimaan ryhdy, tosin tamman ilme kyllä voi kertoa muuta. Mahaansa Bonnie osaa kuitenkin paisuttaa kuin ilmapallo, joten vyötä kannattaa muistaa kiristää useaan kertaan ennen selkäännousua.

Ratsastaessa Bonnie on varsin rauhallinen ja kuuliainen. Bonnie on hyvin kiltti ja se antaa paljon anteeksi ratsastajalleen, joten se sopii hyvin aloittelijoidenkin ratsastettavaksi. Joskus Bonnie on hieman laiska, sillä vaikka se liikkuukin hyvässä temmossa eteenpäin, voi sen askellus olla hieman ponnetonta. Lisäksi Bonnie huomaa nopeasti kenen kanssa voi lintsata esimerkiksi oikomalla kulmissa tai lipua pois voltilta ulkopohjetta vasten. Jos tahtoo saada meidän kiltin ja kultaisen Bonnien kulkemaan täsmällisesti ja tarmokkaasti oikeassa askellajissa oikeaa tietä pitkin, on itse ratsastettava napakasti vaikka tamma antaakin ratsastajalleen aluksi kuuliaisen ja työteliään ensivaikutelman. Esteillä Bonnie on reipas ja innokas. Se on helppo hypättävä, sillä sen kanssa ei tarvitse varmistella hyppyjä, vaan tamma hyppää esteen kuin esteen. Bonnie on erittäin yritteliäs ja se rakastaa hyppäämistä. Aikaratsastus ei ole tamman vahvuuksia, mutta sen kanssa on helppo saada puhdas suoritus. Maastossa tamma on rohkea ja varma. Se ei säiky vaikka muut jotain pelkäisivät, joten Bonnie sopii loistavasti herkempien hevosten maastokaveriksi. Bonnien voi antaa maastoon kenelle tahansa - ei nimittäin jää ainakaan yhtenä kappaleena tallille pääsy ponista kiinni. Ehdoton luottomaastoratsu!

Suku

i. Cymreig Tywysog
wm, vkkkm, 121cm
ii. Seisnig
wm, rnvkkkm, 120cm
iii. Cymreig
iie. Serena
ie. Llwyd Clustog
wm, rnkm, 120cm
iei. Llwyd Lion
iee. Ogtvaia
e. Goldwood's May Maria
wm, rt sab, 119cm
ei. Mawr Pren
wm, rtkm sab, 118cm
eii. Mel
eie. Prestia
ee. Goleuni
wm, rt, 119cm
eei. Goljat II
eee. Sibry Sibylla

Bonnie on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Cymreig Tywysog oli kimo voikolla pohjavärillä. Säkäkorkeutta oriilla oli 121 senttiä. Cymreig Tywysog toimi pääasiassa siitosoriina erinomaisen rakenteensa ja hyvien liikkeidensä ansiosta. Lisäksi oriilla oli tunnettu ja kunnioitettu suku, jossa yhdistyivät mielenkiintoisesti itä- ja länsi-Walesin vanhat welsh-linjat. Cymreig Tywysog toimi siitosoriin puuhien ohessa myös satunnaisesti ajo- ja ratsuponina ja se sopi molempiin puuhiin oikein mainiosti.

Isänisä Seisnig polveutui vanhoista länsi-walesilaisista mountainlinjoista. Ori oli väriltään ruunivoikonkimo ja syntyessään oriilla oli iso läsi ja molemmissa takajaloissa korkeat sukat. Seisnig oli erittäin hyväluontoinen ori, minkä takia se oli paljon lasten ratsastettavana. Omistajaperheen lapsien kanssa Seisnig myös hieman kilpaili ponikerhojen helpoissa koulu- ja esteluokissa. Ori oli melko lahjakas esteponi, mutta liikkeetkin olivat kelvolliset.
Isänisäisä Cymreigillä oli säkäkorkeutta vaivaiset 114 senttiä. Ori oli kuitenkin luonteeltaan sitäkin pippurisempi eikä se hevillä antanut ihmisen määrätä tekemisistään. Erityisen helppo ratsu ei ori siis ollut, mutta ajossa se toimi paremmin. Cymreig päätyikin eräälle valjakkoajoharrastajalle ja pääsi kilpailemaankin noviisiluokissa etelä-Britanniassa. Cymreig astui muutamia tammoja jäätyään eläkkeelle kilpailuista.
Isänisäemä Serena oli voikko ja lempeäluontoinen piirtopää. Se oli vuosia ratsastuskoulussa tuntiponina ja olikin erittäin suosittu tasaisen luonteensa ansiosta. Ratsastuskoulun oppilaiden kanssa Serena ehti vuosien varrella hieman kilpaillakin. Serena oli kyvykäs esteponi ja se sijottui jopa 80 sentin luokissa harjoituskilpailuissa. Vanhemmalla iällä tamma myytiin siitoskäyttöön ja se varsoi muutaman varsan ennen kuin kuoli 25-vuotiaana.

Isänemä Llwyd Clustog polveutui arvostetuista itä-walesilaisista sukulinjoista. Tamma oli oikein kaunis rakenteeltaan ja se pärjäsikin näyttelyissä hyvin nuoresta saakka. Näyttelyiden lisäksi Llwyd Clustog kiersi omistajansa tyttären kanssa este- ja koulukilpailuissa, lähinnä tosin vain paikallisissa pikkukisoissa. Llwyd Clustog oli sopiva ensiponi tyttärelle rauhallisen ja kärsivällisen luonteensa ansiosta. Llwyd Clustog oli väriltään ruunikonkimo ja sillä oli säkäkorkeutta 120 senttiä.
Isänemäisä Llwyd Lionia pidettiin aikoinaan "itä-Walesin kansallisaarteena". Ruunikko ori olikin erittäin komea, hyvärakenteinen ja näyttäväliikkeinen, minkä lisäksi ori todella osasi esiintyä. Oriin omistaja kiersi oriinsa kanssa kaikki mahdolliset kissanristiäiset lähialueellaan ja oriista tuli hyvin tunnettu myös ei-hevosihmisten keskuudessa. Näytöksissä ja kilpailuissa Llwyd Lion oli todella orimainen, mutta kotioloissa ori oli erittäin hyväluontoinen.
Isänemäemä Ogtvaia oli väriltään ruunikonkimo, jolla oli säkäkorkeutta 119 senttiä. Tamma oli kiltti hoidettava mutta ratsastaessa se kuumeni helposti. Varsinkin hypätessä Ogtvaialta löytyi vauhtia. Tamma oli kuitenkin taitava esteponi ja se kilpaili jopa 90 sentin alueluokissa isojen hevosten joukossa. Muutaman sijoituksenkin pikkutamma nappasi tuolta tasolta. Ogtvaia loukkasi jalkansa laitumella 14-vuotiaana, minkä takia tamma siirtyi siitoskäyttöön.

Emä Goldwood's May Maria oli suurimerkkinen rautias poni, jolla oli säkäkorkeutta 119 senttiä. May Maria vietti koko ikänsä kasvattajillaan Goldwoodin siittolassa. Nuorena tammaa käytettiin muutamissa näyttelyissä ja se saikin hyviä arvosteluita. Erityisesti tuomarit kehuivat tamman kevyttä raviaskelta ja kaunista päätä. Elämäntyönsä May Maria teki kuitenkin siitostammana. Tamma varsoi peräti kaksitoista kertaa ja sen jälkeläiset olivat erittäin hyväluontoisia käyttöponeja.

Emänisä Mawr Pren oli syntyessään rautias isolla läsillä ja neljällä korkealla sukalla varustettuna, mutta vanhetessaan Mawr Pren kimoutui täysin valkoiseksi. Herasilmät jäivät kuitenkin muistoksi sabino-geenin olemassaolosta. Mawr Pren oli erittäin pidetty jalostusori selväpäisen luonteensa ja hyvien liikkeidensä ansiosta. Ei ori huono käyttöponikaan ollut, sillä se toimi hyvin sekä ajaen että ratsastaen. Mawr Pren myös hyppäsi todella mielellään.
Emänisäisä Mel ei ole mikään tunnettu nimi welshponien sukutaulussa, mikä on sääli, sillä oriin vähät jälkeläiset ovat erittäin laadukkaita. Mel oli suurimerkkinen musta, 121 sentin korkuinen poni, jolla oli lehmän hermot. Ori toimikin omistajaperheensä lasten ratsuna ja kilpaili pikkukilpailuissa hieman kaikissa lajeissa. Kerran Mel voitti jopa maastoratsastuksen minipiirinmestaruuden, vaikka oriin ratsastaja oli ollut niin jännittynyt, että meinasi unohtaa radan kesken suorituksensa.
Emänisäemä Prestia oli piirtopäinen, ruunikko tamma. Tamma oli hieman hapan luonteeltaan mutta silti melko helppo käsitellä. Ratsastaessa Prestia oli aavistuksen laiska, mikä tosin saattoi olla opittua, sillä tamma oli ikänsä ratsastuskoululla tuntiponina. Vanhemmalla iällä Prestia varsoi kahdesti. Tamma lopetettiin huonojen hampaiden takia huikeassa 29-vuoden iässä.

Emänemä Goleuni oli melko huomiotaherättämättömän näköinen pikkutamma. Se oli merkitön raudikko ja sillä oli 119 senttiä säkäkorkeutta. Luonteeltaan Goleuni oli kiltti mutta aika eloisa ja joskus hieman turhankin utelias. Goleuni kilpaili esteratsastuksessa 80 sentin luokkia ja kiersi muutamat helpot koulukilpailutkin. Tamma toimi hyvin myös kärryjen edessä. 12-vuotiaana Goleuni myytiin siitostammaksi Goldwoodeille. Tamma varsoi viisi kertaa.
Emänemäisä Goljat II oli syntyessään niin suurikokoinen, että sen emä kuoli synnytykseen. Goljatin elämänalku ei siis ollut kovin lupaava. Ori osoittautui kuitenkin nopeasti päättäväiseksi ja iloiseksi oriiksi. Goljatista kuoriutui mainio esteponi, joka laittoi isommilleen kampoihin jopa 90 sentin luokissa. Menestyksensä ansiosta Goljat oli suosittu erityisesti ratsuponijalostuksessa. Goljat oli väriltään ruunikonkimo ja sillä oli säkäkorkeutta 121 senttiä.
Emänemäemä Sibry Sibylla eli melko tavallisen elämän. Se syntyi kasvattajansa luona pienellä tilalla ja myytiin nelivuotiaana, peruskoulutettuna ponina lapsiperheeseen. Sibylla vaihtoi kotia muutamaan kertaan aina kyseisen perheen lasten kasvettua pikkuponille liian isoiksi. Lopulta raudikko päätyi welshkasvattajalle ja sai ryhtyä siitostammaksi. Sibylla varsoi kolmesti, minkä jälkeen se myytiin ratsastuskouluun tuntiponiksi. Sibylla kuoli 21-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS23, t. Moana's Honey Brianna, i. Avoir Mauvais Caractere
CAS26, t. Bonnie Blue MPB, i. Akeem ox
CAS33, t. Moana's May Queen, i. Wingerborg Alec
CAS34, o. Moana's Shenanigan, i. Eiddof Diafol
CAS35, t. Moana's Hafrina, i. What a Circus

Kilpailut

Estekilpailut, sijoituksia 62 kpl
06.09.2011, Satulinna, ERJ, 70cm, 9/100
07.09.2011, Satulinna, ERJ, 70cm, 2/100
14.07.2012, Moana part breds, tarinaERJ, 60cm, 5/7
14.08.2012, Lai'e, ERJ, 70cm, 5/40
15.08.2012, Lai'e, ERJ, 70cm, 6/40
05.01.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/36
06.01.2013, Moana part breds, ERJ, 70cm, 4/35
30.01.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 1/40
08.02.2013, Juksula, ERJ, 70cm, 1/60
11.02.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 7/60
22.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 2/39
23.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 4/39
24.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 5/39
13.03.2013, Riihen Ponitalli, ERJ, 70cm, 3/50
27.03.2013, Rhonwen, ERJ, 80cm, 3/40
04.04.2013, Taavila, ERJ, 80cm, 7/50
06.04.2013, Taavila, ERJ, 80cm, 5/50
11.04.2013, Taavila, ERJ, 80cm, 7/50
12.04.2013, Taavila, ERJ, 80cm, 6/50
16.04.2013, Juksula, ERJ, 70cm, 1/60
17.04.2013, Juksula, ERJ, 70cm, 5/60
30.04.2013, Taavila, ERJ, 70cm, 6/49
03.05.2013, Taavila, ERJ, 70cm, 2/49
04.05.2013, Taavila, ERJ, 70cm, 4/49
11.05.2013, Cresendo, ERJ, 80cm, 4/37
20.05.2013, Moondance, ERJ, 70cm, 4/40
05.07.2013, Rehberg, ERJ, 80cm, 2/40
18.07.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 6/40
27.07.2013, Dahlgård, ERJ, 70cm, 1/40
28.07.2013, Dahlgård, ERJ, 70cm, 5/40
08.08.2013, Mewian Welsh, ERJ, 80cm, 7/50
09.08.2013, Mewian Welsh, ERJ, 80cm, 4/50
11.08.2013, Satulinna, ERJ, 80cm, 4/30
11.08.2013, Lumospark, ERJ, 80cm, 3/40
13.08.2013, Satulinna, ERJ, 80cm, 1/30
27.08.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 1/40
30.08.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/40
31.08.2013, Susiraja, ERJ, 80cm, 4/17
17.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 6/60
20.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
21.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
22.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 6/60
28.10.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 2/40
28.10.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 5/40
10.11.2013, Parodia, ERJ, 80cm, 5/40
16.11.2013, Riiviöt, ERJ, 80cm, 6/50
19.11.2013, Riiviöt, ERJ, 80cm, 5/50
21.11.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 1/60
24.11.2013, Cresendo, ERJ, 70cm, 7/50
27.11.2013, Cresendo, ERJ, 70cm, 7/50
02.12.2013, LAC, ERJ, 70cm, 5/40
04.12.2013, Örpsilä, ERJ, 80cm, 3/30
11.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 3/50
14.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 2/50
14.12.2013, kk Ginger, ERJ, 80cm, 8/70
16.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 7/50
21.12.2013, Jukola, ERJ, 80cm, 2/30
22.12.2013, Mewian Welsh, ERJ, 80cm, 7/50
25.12.2013, Mewian Welsh, ERJ, 80cm, 3/50
29.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 6/50
16.01.2014, Koston, ERJ, 70cm, 3/50
19.01.2014, Satulinna, ERJ, 80cm, 4/30
25.01.2014, Sonic WBs, ERJ, 80cm, 5/30

Muut kilpailut, sijoituksia 2 kpl
18.11.2013, Susiraja, KERJ, aloittelija, 3/14
11.12.2013, kk Ginger, KERJ, aloittelija, 1/20

Koulukilpailut, sijoituksia 49 kpl
31.05.2012, Kidlington, tarinakoulu, he C, 6/6
15.06.2012, Moana part breds, KRJ, he B, 6/50
16.06.2012, Moana part breds, KRJ, he B, 2/50
30.11.2012, Fiktio, KRJ cup, he B, 2/340
30.12.2012, Olfinion, KRJ cup, he B, 4/250
11.01.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 6/40
14.01.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 2/40
07.02.2013, Juksula, KRJ, he B, 6/60
10.02.2013, Juksula, KRJ, he B, 4/60
11.02.2013, Juksula, KRJ, he B, 4/60
20.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 4/40
05.07.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 6/40
06.07.2013, Dahlgård, KRJ, he B, 5/40
07.07.2013, Takkuinen, KRJ, he B, 1/50
24.07.2013, Riiviöt, KRJ, he B, 2/50
24.07.2013, Juksula, KRJ, he B, 5/60
03.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
06.08.2013, Dahlgård, KRJ, he C, 2/17
10.08.2013, Satulinna, KRJ, he C, 3/30
13.08.2013, Parodia, KRJ, he B, 4/40
13.08.2013, kk Steward, KRJ, he B, 2/30
14.08.2013, kk Steward, KRJ, he B, 2/30
14.08.2013, Fiktio, KRJ, he B, 5/40
03.11.2013, Fiktio, KRJ, he B, 5/40
27.11.2013, Mewian Welsh, KRJ, he C, 2/50
15.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he B, 4/40
21.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he B, 2/40
21.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he C, 1/40
22.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he B, 6/40
22.02.2014, Kelokorven, KRJ, he C, 7/50
23.02.2014, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
24.02.2014, Fiktio, KRJ, he C, 4/40
24.02.2014, Fiktio, KRJ, he B, 4/40
24.02.2014, Parodia, KRJ, he B, 3/40
25.02.2014, Parodia, KRJ, he B, 3/40
25.02.2014, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
26.02.2014, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
27.02.2014, Kelokorven, KRJ, he C, 6/50
27.02.2014, Juksula, KRJ, he B, 1/60
28.02.2014, Parodia, KRJ, he B, 1/40
28.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he C, 3/40
01.03.2014, Parodia, KRJ, he B, 5/40
01.03.2014, Ponipallero, KRJ, he B, 2/40
03.03.2014, Ponipallero, KRJ, he C, 4/40
03.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 6/60
04.03.2014, Brynhild, KRJ, he B, 3/40
06.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 6/60
11.03.2014, Petäjävaara, KRJ, he B, 3/30
14.03.2014, Petäjävaara, KRJ, he B, 1/30
29.04.2014, al Najya, KRJ, he B, 2/30

Valjakkoajokilpailut, sijoituksia 14 kpl
04.01.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi pari, 2/18
20.02.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 1/22
16.05.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 1/39
21.05.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 5/39
13.08.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 1/16
17.08.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 4/16
19.08.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/16
20.08.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/16
22.08.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 4/16
21.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 4/40
22.12.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/27
25.12.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/27
29.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 6/40
05.01.2014, Salpicar, VVJ, noviisi pari, 2/25

Näyttelyt
30.03.2012, kutsu, MSY, welsh A+B-tammat, SIN (tuom. taffel)
01.04.2012, kutsu, MSY, ponitammat, PUN (tuom. taffel)
20.04.2012, kutsu, VSN, welsh A, 9/10, 36p (tuom. Virginia)
27.04.2012, kutsu, MSY, ponitammat, SIN (tuom. RS)
30.04.2012, kutsu, MSY, muut ponit, PUN (tuom. Eba)
03.05.2012, kutsu, MSY, welshtammat, PUN (tuom. taffel)
09.05.2012, kutsu, MSY, ponitammat, PUN (tuom. Frida)
14.05.2012, kutsu, MSY, ponitammat, SIN (tuom. Frida)
18.05.2012, kutsu, MSY, ponitammat, PUN (tuom. Snifffe)
21.05.2012, kutsu, MSY, ponitammat, SIN (tuom. Snifffe)
08.06.2012, kutsu, MSY, ponitammat, SIN (tuom. *lumienkuli*)
15.06.2012, kutsu, MSY, ponitammat, SIN (tuom. Frida)
22.06.2012, kutsu, MSY, ponitammat, SIN (tuom. taffel)
29.06.2012, kutsu, MSY, ponitammat, SIN (tuom. Frida)
22.08.2012, kutsu, NJ, wA-tammat, 7/8, JS (tuom. Elisa A.)
16.10.2012, kutsu, MSY, seisomiskuvalliset, PUN, PUN3 (tuom. Skippy)

Laatuarvostelut
15.11.2014, KRJ, KRJ-I (5 (6+5+4) + 40 + 18 + 20 + 15 + 2 = 100 p)

25.11.2014, YLA, YLA2 (24 (14+10) + 28 (20+8) + 18 + 10 + 3 = 83 p)

30.11.2014, ERJ, ERJ-II (4,5 + 40 + 19 + 20 + 15 = 98,5 p)

20.03.2015, VWY, VWY-II (3,5 + 7 + 6 + 23 + 5 = 44,5p)

04.12.2016, VWY-jalostusarvostelu, VWY-AB


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

kesäkuu CAS44, päiväkirjamerkintä 04.12.2016
Vielä piti ikivanhan (27-vuotiaan) Bonnie-mamman poistua kotitontilta paremmuuttaan muille esittelemään, kun päätin ihanan tammuskani kuskata virtuaalisten welshystävien jalostuarvosteluun palkittavaksi. Tällä kertaa huomion kohteena ei ollut kuitenkaan itse Bonnie vaan rouvan komea jälkeläiskatras. Siinähän saivat tuomarit syynätä, tällaisia jälkeläisiä ei nimittäin tamman tarvitse hävetä! Hienosti riitti jälkeläisten kilpailu- ja laatuarvostelutulokset VWY-AB-palkintoon, siis toiseksi parhaimpaan palkintoon mitä on mahdollista kyseisestä arvostelusta ulos saada. Onneksi olkoon Bonnie ja Bonnien klaani!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Bonnien tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei enää vaikuta. Bonnie on itse jo kilpailunsa kilpaillut ja jälkeläistensä puolesta valmis. Sitä paitsi Bonnie on palkittu jo kolmessa laatuarvostelussa. Vanhan kultaisen tammamme elämään toisen omistajan poistuminen ei siis haittaa lainkaan, vaan ponimamma saa laidunnella entiseen tapaan.
Nintsu

heinäkuu CAS35, päiväkirjamerkintä 15.11.2014
U-S-K-O-M-A-T-O-N-T-A! Bonnie palkittiin tänään Virtuaalisen Kouluratsastus Jaoksen laatuarvostelussa YKKÖSPALKINNOLLA!! Tottahan toki tiesin, että pienestä työnvieroksumisesta huolimatta Bonnie on näpsäkkä kouluponi, mutta ihan ykköspalkintoon en kyllä uskonu meillä olevan rahkeita! Pakko kuitenkin tunnustaa, että Bonnie sai pisteitä täsmälleen 100p, eli juuri ykköspalkinnon rajan yli. No, ykkönen on silti ykkönen riippumatta siitä miten suurella pistesaaliilla se on saatu. Lisäksi meillä ei ole vielä ainuttakaan ykköspalkittua ponia mistään laatuarvostelusta, joten Bonnie on ihan ainoa laatuaan meillä täällä Moanassa! Toivottavasti voikko tammamme toimii esimerkkinä muille ja pian meillä on enemmänkin ensimmäisellä palkinnolla palkittuja nelijalkaisia tallissa.
Nintsu

heinäkuu CAS35, päiväkirjamerkintä 11.11.2014
Bonnien tammaklaani sai jatkoa, kun Bonnie varsoi tänään, viikon lasketunajan jälkeen, neljännen tammavarsansa. Kaiken kaikkiaan varsa on Bonnielle viides, joten kokemusta meidän kultaisella rouvallamme on jo reilusti. Aamuyöstä maailman näki suurimerkkinen, voikko tammavarsa. Bonnie hoiti varsomisen taas esimerkillisesti. Onhan meidän kaunottaremme jo kokenut emätamma! Meidän ihmisten apua ei siis tarvittu, vaan Bonnie hoiti homman kotiin itse. Seurasimme toki varsomista valvontakamerasta ja kävimme emän ja vastasyntyneen kunnon tarkistamassa, mutta muuten Bonnie sai olla rauhassa. Hafrina-nimen saanut tammavarsa on tilausvarsa Fredrikaholmiin eli vieroituksen jälkeen Hafrina lähtee Ruotsiin kohti uusia seikkailuita.
Nintsu

kesäkuu CAS34, päiväkirjamerkintä 16.08.2014
Yhden aikaan yöllä havaitsin valvontakamerasta Bonnien varsomisen käynnistyneen. Tamma oli levoton, se pyörähteli häntä huiskien ja kävi muutaman kerran makuulla nousten kuitenkin lähes heti takaisin jaloilleen. Olin valvonut viime yönä toisen tamman varsomista, joten olin aivan rättiväsynyt ja minun oli vaikea pitää silmiäni auki. Silti sitkeästi tihrustin valvontakameran ruutua ja hoin sormet ristissä "ole ori, ole ori, ole ori...". Meillä kun on Bonniesta kotona ja kaksi tammavarsaa, niin pitäähän se saada orikin yhdestä suosikkitammoistani! Suunnilleen kolmen vartin äheltämisen jälkeen Bonnie laskeutui jälleen makuulle ja puski maailmaan märän mytyn karvaa ja jalkoja. Kipitin nopeasti lämpimän yön läpi toimistolta pihattoon uutta tulokasta katsomaan. Bonnie oli jo täyttä päätä nuolemassa varsaansa kuivaksi kun saavuin paikalle. Tamma antoi minun tulla katsomaan tulokasta lähempää. Puhdistin varsan sieraimet kalvoista ja autoin sitten tulokkaan jaloilleen. Bonniekin oli taas tolpillaan ja yhteisvoimin ohjasimme nisälle. Bonnie huokaisi syvään kun varsa alkoi juoda. "Hieno Bonnie" taputin tamman hiestä kosteaa kaulaa ja kehuin sitä hiljaa. Lähempi tarkastelu oli osoittanut, että olin saanut sen kauan kaipaamani orivarsan Bonniesta. Voikolla orivarsalla on isänään komea, oma oriimme Eiddof Tywysog, jonka isälinjaa Nipsu-orivarsa jää meille jatkamaan.
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Bonnien kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Bonniekaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Bonnie on tosin muutenkin ollut lähinnä täyteponina mukana, sillä tammalla on täydet sijoitukset este- ja koulukilpailuista laatuarvosteluita varten kasassa. Muutaman sijoituksen kuitenkin sain Bonniellekin lisätä sivuille eli ei kaunis voikko tammamme ole vielä täysin unohtanut miltä kilpaponin elämä maistuu! Rouvalla ei kuitenkaan ole enää tarkoitus kilpailla tämän enempää, vaan se saa nyt keskittyä täysin jälkikasvunsa hoitoon.
Nintsu

syyskuu CAS33, päiväkirjamerkintä 09.06.2014
Olemme jo pitkään pohtineet mitä ihmettä teemme tammapihaton kanssa. Pihattohan on alunperin mitoitettu noin 20:lle ponille, mutta viime vuodet siellä on asustellut kerrallaan 25-30 ponia - siis kymmenisen kappaletta enemmän kuin pitäisi. Monen eri vaihtoehdon harkitsemisen jälkeen päätimme laajentaa tammapihattoa. Ponit piti tietenkin saada laajennuksen ajaksi pois tieltä ja onnistuinkin vuokraamaan kuukaudeksi naapurimaatilaltamme ison laitumen ja ladon tammavarsalaumaamme varten. Syntyi vain ongelma, että miten ihmeessä siitostammoista, maitovarsoista ja 1-4 vuotiaista nuorista tammoista koostuva, kolmenkymmenen ponin lauma saataisiin siirrettyä helpoiten kolmen kilometrin matka naapuriin! Parin valvotun yön jälkeen päätin palkata koko henkilökuntani hommiin ja siirtää ponit taluttaen. Laumamme on koostaan huolimatta melko tiivis, joten yksi ihminen voi varmasti taluttaa kolmeakin ponia kerrallaan ja maitovarsat voivat juosta irrallaan. Tiellähän ei ole liikennettä nimeksikään. Pihaton remonttikuukaudesi valittiin syyskuu, koska nyt tämän kesän varsat ovat jo riittävän vahvoja muuttoa varten eikä syyskuussa vielä ole liian kylmää tai sateista. Siirto suoritettiin tänään ja Bonnien vuoro oli heti ensimmäisessä siirtoporukassa. Minä talutin Bonnieta 4v-vuotiaan Dittan ja vuosikkaan Veelan kanssa samalla kertaa. Kolmen kilometrin matka sujui oikein hyvin. Bonnie tulee toimeen oikeastaan kaikkien kanssa ja nuoremmat tammat olivat hyviä kavereita keskenään ja olisivat varmaan tulleet vapainakin toisensa perässä. Nyt korjaillaan kuukauden verran pihattoa ja sitten suoritetaan ponien siirtourakka numero kaksi!
Nintsu

elokuu CAS29, päiväkirjamerkintä 02.07.2013
Kun naapurintyttö Sally kysyi mahdollisuutta päästä estetunnille, lupasin pitää hänelle estetunnin ilmaiseksi jos hän puhdistaisi jokaisen karsinan ruoka- ja vesikupit. Luulin tämän lannistavan hänet, sillä minulla ei todellakaan ollut aikaa pitää lasten estetunteja. Olin kuitenkin todella aliarvioinut nuoren hevoshullun innokkuuden, sillä tänään hän ilmaantui tallille serkkunsa Sarahin kanssa. Kahteen pekkaan tytöt jynssäsivät jokaikisen tallista löytyvän karsinan kupit! Ilomielin pidin lupaukseni! Tunnille osallistuivat siis 8-vuotias Sally Chenillä, 11-vuotias Sarah Bonniella ja tallityttömme Naomi Keijolla. Koska kaikilla ratsastajilla oli pitkä aika edellisestä hyppykerrasta tai muuten vain vähän kokemusta hyppäämisestä, aloitimme kertaamalla esteistuntaa puomeilla ensin ravissa ja sitten laukassa. Kun se sujui kaikilta, siirryimme hyppäämään yksittäistä ristikkoa apupuomin kanssa pitkälläsivulla. Ponit jo hieman innostuivat, mutta ratsastajat pärjäsivät oikein hyvin. Tunnin päätehtävä oli hypätä matala pysty pitkältä sivulta, sitten heti perään lyhyeltä sivulta ristikko ja ristikon jälkeen kääntää lävistäjälle, missä oli toinen matala pystyeste. Tässä olikin jo kaikille haastetta! Naomi ja Keijo onnistuivat toisella yrittämällään, mutta nuoremmilta ratsastajilta meni muutama kerta ennen kuin homma luisti. Viimeisellä hyppykierroksella Sally ja Chen ja Sarah ja Bonnie hyppäsivät esteet noin 60 senttisinä ja Naomi Keijon kanssa noin 80 senttisinä. Ponit toimivat kiltisti, kukaan ei pudonnut ja ratsastajat olivat motivoituneita. Tunti ei siis olisi voinut sujua paremmin!
Nintsu

toukokuu CAS28, päiväkirjamerkintä 20.03.2013
Pidin tänään naapurimme neljälle vanhimmalle lapselle ponitunnin Moanan poneilla. Tunnille osallistuivat Sally Breellä, Tommy Chenillä, Mandy Bonniella ja Jason Puppella. Tunnilla ei ollut varsinaista aihetta, vaan teetin ratsukoilla ihan perusratsastusta, kuten ympyröitä, voltteja, siirtymisiä ja suunnanvaihdoksia. Yleisesti ottaen tunti sujui hyvin ja kaikki hallitsivat ratsunsa ja suorittivat tehtävät ohjeistuksen jälkeen oikeaoppisesti. Kukaan ei pudonnut, yksikään poni ei villiintynyt ja ratsastajat tottelivat käskyjäni (ainakin suurinpiirtein). Mitä muuta voi toivoa neljän alle 10-vuotiaan ratsastajan kokoontuessa samaan aikaan samalle kentälle? Koko tuntitarinan voi lukea tallikirjasta.
Nintsu

maaliskuu CAS26, päiväkirjamerkintä 23.09.2012
Maaliskuun viimeisenä päivänä käynnistyi Bonnien toinen varsominen - jälleen hieman etuajassa. Näköjään Bonnie kuuluu niihin tammoihin, jotka varsovat aina hieman etuajassa. Koska kyse on vain reilusta viikosta, ei asiasta tarvitse huolestua. Tälläkin kertaa Bonnien varsominen sujui etuaikaisuutta lukuunottamatta kuin suoraan oppikirjasta. Meidän ihmisten apua ei tarvittu, vaikka silmä tarkkana seurasimmekin tapahtumia kameran välityksellä toimistossa. Pian varsomisen jälkeen Bonnie nousi ylös ja alkoi hätistellä varsaakin jaloilleen. Varovaisesti kävin karsinan ovella kurkkimassa varsan sukupuolen ja todettuani uuden kasvattini tammaksi, hipsin hiljaa takaisin toimistoon ruudun ääreen. Hienosti toimittu Bonnie ja tervetuloa maailmaan pikku-Nessie!
Nintsu

toukokuu CAS25, kilpailutarina 14.07.2012
Moanan estekilpailuiden kilpailutarina:
" Tämä oli todellinen mestariteos! Täydellinen kermapursotus, täydellisesti asetellut mansikat. Olin varma, että herkullinen mansikkakakkuni olisi talliväen keskuudessa jymymenestys. Menin satulahuoneeseen ja hymyilin omahyväisesti vastassani oleville tallilaisille. Jopa hapan Wilson oli vaivautunut paikalle tanskandogginsa kanssa! Laskin kakun pöydälle ja otin kannen pois. Upea mestariteokseni kirvoitti yleisöltäni hyväksyvää mutinaa ja iloisia huudahduksia. Hymyni leveni entisestään, kun otin kakkulapion ja lähimmän lautasen käteeni. Asetin lapion virheettömään kermavaahtokerrokseen ja... yhtäkkiä kermaa, kakkua ja mansikoita oli kakkialla. Räpyttelin kermavaahtoa ja kakun palasia silmistäni ja yritin ymmärtää mitä oli tapahtuntut. Kun sain näkökykyni takaisin, sain huomata entisen mestariteokseni katoavan kovaa vauhtia valtavan tanskandoggin suihin. Tony oli tuhonnut kakkuni! "
Nintsu

marraskuu CAS24, kilpailutarina 31.05.2012
Olimme villeissä tarinakoulukilpailuissa Kidlingtonissa ja tehtävänä oli kirjoittaa tarina miksi ratsu yhtäkkiä pysähtyi radalle mentäessä. Tarina piti kirjoittaa hevosen näkökulmasta.
"Hei oikeasti, mitä te ihmiset oikein ajattelette? Ensin menen loistavasti verryttelyssä ja sitten pitäisi muka vielä mennä radalle pörräämään? Ja ihan yksin? Kuulin pillin vihellyksen ja kuuliaisesti käännähdin kohti keskihalkaisijaa. Huoh. Jos nyt sitten nopeasti kipittää tämän radan läpi, niin pääsee sitten äkkiä takaisin hevosrekkaan heiniä syömään. Ja ai ihanaa, ne porkkanat mitä aamullakin sain... PORKKANAT! Pysähdyin kuin seinään. Voi piru, olin unohtanut syödä ne porkkanat! Tuijotin kauhuissani kentän yli parkkialueella olevalle rekalle. Ja kuin tilauksesta, saapasteli yksi tallikavereistani hoitajansa taluttamana juuri minun porkkanoideni luokse. Voiko tämän kauheampaa ollakaan?!"
Nintsu

heinäkuu CAS23, päiväkirjamerkintä 12.02.2012
Bonnie sai siis kunnian olla ensimmäisen kasvattimme emä. Pikkutamman varsomista on odotettu hartaasti, eikä edes voikkovärin puuttuminen varsalta himmentänyt iloamme ensimmäisestä omasta kasvatista. Bree syntyi emänsä Bonnien esikoiseksi, mutta varsominen sujui hyvin ja Bonnie toimi kokeneen emätamman tavoin. Vahvat äidinvaistot meidän Bonniella (: ! Breen laskettuaika oli oikeastaan vasta elokuun alussa, mutta Bonniepa päätti varsoa hieman etuajassa. Ei haitannut, sillä Bree oli jo syntyessään tomera ja päättäväinen. Saa nähdä mitä tästä suloisuudesta tulee. Onneksi olkoon tuoreelle emätammalle!
Nintsu

toukokuu CAS23, päiväkirjamerkintä 24.01.2012
Bonnie on minun ja Kiiwin ensimmäinen poni, vaikkakaan se ei saapunut Moanaan ensimmäisenä. Ostimme Bonnien melkein heti, kun saimme tietää perivämme isämme ja kuljetutimme Bonnien ensiksi Saksaan eräälle tallille, jossa minulla oli tuttuja. Siellä sitten kuulimme, että eräästä upeasta, mutta jo kuolleesta wA-oriista olisi mahdollista saada pakasteita. Minä innostuin asiasta todella, Kiiwi ei ihan niin paljon, mutta lopulta päädyimme siihen, että Bonnien voisi hyvin astuttaa nyt ja kilpailla sitten myöhemmin. Tamma siis kuljetettiin toiselle saksalaiselle tallille, Juksula-nimiseen paikkaan. Onneksemme ponimme tuli heti ensimmäisestä yrityksestä kantavaksi! Varmuuden vuoksi Bonnie jäi Juksulaan vielä yli puoleksi vuodeksi. Karanteenien ja muiden takia saimme tamman vasta tänään saimme tamman kotiin.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI