Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 16.12.2018 vanhuuden vaivoihin 30-vuotiaana



Moana's Honey Brianna

ERJ-I, KRJ-I, VVJ-II, VWY-II

© Nintsu

Moana's Honey Brianna eli Bree
s. CAS23, 30v (s. 12.02.2012, 4v 26.11.2012)
welsh mountain -tamma, VH12-024-0163
punarautias sabino, 120cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Bree on Moanan ensimmäinen kasvatti ja siksi sillä ehkä on erityisasema kasvattajiensa mielessä. Tämä tarmokas ja eloisa pikkutamma on perinyt emänsä mutkattoman ja avoimen luonteen ja isänsä kauniit liikkeet. Valitettavasti emän henkeäsalpaavan upea väri jäi periytymättä, mutta onneksi Breelle saatiin sentään isältä isot merkit!

Tammalla on hyvin avoin ja rohkea luonne, eikä se säiky turhia. Uusiin asioihin Bree suhtautuu uteliaasti ja se tuntuu hyväksyvän kaiken suunnilleen sormia napsauttamalla. Vierasta asiaa lähestyessä tamma tuntuu vain toteavan, että "ai, tälläistä tänään" ja sitten haistelevan hämmästyksensä kohdetta täysin pelottamasti. Hoitaessa Bree on kiltti ja ystävällinen. Tamma ei aristele mitään, vaan harjata saa rauhassa niin mahan alta kuin päästäkin. Bree ei ole ehkä kaikista kärsivällisimpiä hoidettavia, mutta puremaan tai potkimaan ei tamma ryhdy ikinä. Pieneen liikuskeluun ja satunnaiseen pyörimiseenkin auttaa yleensä napakka komento tai Breen kiinni sitominen. Kavioita puhdistaessa tamma on hieman kärsimätön ja saattaa yrittää nykiä jalkojaan irti puhdistajan otteesta ennen aikojaan, mutta pieni murahdus hoitajan suusta saa neidin yleensä järkiinsä. Varustaminen sujuu helposti.

Ratsastaessa Bree on varsin reipas tapaus. Hissuttelu on sen mielestä ihan turhaa, paljon nopeamminhan sitä pääsee kun laittaa kunnolla töppöstä toisen eteen. Bree on kuitenkin saanut emänsä yhteistyöhaluisen luonteen ja yleensä tamma vastaakin ratsastajan tekemiin pidätteisiin hyvin. Hidastaminen on usein kuitenkin aika lyhytkestoista eli pidätteitä saa viljellä ratsastuksen aikana runsaasti. Kouluratsastus onkin joskus hieman pulmallista nimenomaan Breen reippauden takia. Pysähdykset ja peruutukset menevät helposti hätäisiksi ja tahti kiihtyy helposti hieman liikaa. Jos Breetä ei ole verrytellyt kouluradalle mennessä riittävästi, saattaa tamma jopa tarjoilla laukkaa omia aikojaan. Bree on näpsäkkä ja taitava hyppääjä, joka on kuin kotonaan teknisillä ja ahtailla radoilla. Aikaratsastuksessa tamma on suorastaan lyömätön, sillä se kääntyy melkein sentin kolikon päällä eikä ole niin kovin tarkka lähestymisten oikeellisuudesta. Bree on hyvin tarkka jalkojensa suhteen, joten tiputuksia tulee harvoin. Ei Bree kyllä kieltämistäkään harrastele, saa kyllä lähestyminen olla aika viturallaan jos tämä neiti kieltäytyy pelastamasta tilannetta. Sarjoilla Breen kanssa voi kuitenkin tulla pieniä hankaluuksia, sillä tamma mielellään kiihdyttäisi edessä häämöttävälle esteelle hieman turhankin railakasta vauhtia ja välit saattavatkin jäädä hieman ahtaiksi. Maastossa Bree on rohkea ja varma, mutta vauhtia varsinkin laukkaosuuksilla löytyy.

Suku

i. Avoir Mauvais Caractere
wm, m sab, 119cm
KTK-II, VWY-III
ii. Mal Faustino
wm, trn sab, 120cm
iii. Libre Arbitre
iie. Etre en retard
ie. Silwerhood's Ninitra
wm, mkm, 116cm
iei. Vedregryf Nigor
iee. Silwerhood's Crodnelsia
e. Goldwood's Honey Bonnie
wm, vkk, 120cm
KRJ-I, ERJ-II, VWY-II, YLA2, VWY-AB
ei. Cymreig Tywysog
wm, vkkkm, 121cm
eii. Seisnig
eie. Llwyd Clustog
ee. Goldwood's May Maria
wm, rt sab, 119cm
eei. Mawr Pren
eee. Goleuni

Breellä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Avoir Mauvais Caractere hurmasi kaikki jo paikallaan seistessään. Atteksi kutsuttu ori oli nimittäin kiiltävän musta ja suurin, valkoisin merkein varustettu mounttiori, jonka vaaleanpunainen turpa ja suuret, tummat silmät riittivät sulattamaan kenen tahansa poni-ihmisen sydämen. Ja kuin kirsikkana kakun päällä, oli oriilla lennokkaat, tarmokkaat liikkeet ja hyvä hyppytyyli. Atte on menestynyt loistavasti niin este-kuin kouluratsastuksessa, joidenka lisäksi oriilla on sijoituksia muistakin lajeista, kuten kenttäratsastuksesta ja valjakkoajosta. Oriin rakenteessakaan ei juuri ollut sanottavaa, sillä näyttelymenestystäkin löytyy ja ori on hyväksytty kantakirjaan toisella palkinnolla. Luonteeltaan Atte oli ranskalaiseen tapaan karismaattinen ja temperamenttinen, mutta silti ori oli kiltti ja ihmisrakas ori. Atte nautti esiintymisestä eikä voinut jättää tilaisuutta omaan show'hun koskaan käyttämättä. Atte on vaikuttanut jonkin verran jalostuksessakin, sillä oriilla on viisi jälkeläistä. Sen jälkeläiset ovat kyvykkäitä esteponeja, joilla on myös hyvät liikkeet. Varsat ovat pärjänneet varsin mukavasti esteradoilla ja muutamalla on myös näyttelymenestystä. Aktiivisen elämän elänyt welsh mountain ori lopetettiin vanhuuden vaivoihin 22 vuoden iässä.

Isänisä Mal Faustino oli rauhallinen wm-ori, joka on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle. Suloinen, läsipäinen tummanruunikko ori syntyi Ranskassa eräällä hyvin tunnetulla welsh-kasvattajalla. Ori asuikin ensimmäiset viisi elinvuottaan kasvattajallaan, se ajo-opetettiin ja esiintyi hyvin paljon näyttelyissä sekä näyttelyiden ajoluokissa. Varsinaisiin valjakkoajokilpailuihin Mal Faustino ei koskaan osallistunut. Mal Faustino myytiin Irlantiin, josta eräs welshponeja Keski-Eurooppaan maahantuova poniharrastaja bongasi oriin ja osti sen asiaa sen kummemmin harkitsematta. Mal Faustino kuljetettiin takaisin Keski-Eurooppaan, Belgiaan, jossa se asusteli jonkin aikaa maahantuojan myyntitallilla ja aloitteli ratsukoulutustaan. Ori oppikin ratsun salat nopeasti ja nautti selvästi hyppäämisestä. Näyttävälle ja hyvärakenteiselle oriille löytyi sopiva ostaja ja ori vaihtoi omistajaansa muuttaen takaisin Ranskaan. Oriin uuden omistajan tytär kilpaili Mal Faustinolla esteratsastuksessa pieniä luokkia muutaman vuoden, mutta kasvoi nopeasti ulos pienestä ponista ja Mal Faustino sai taas jäädä ajoponiksi, sekä näyttelyitä kiertämään. Nykyään Mal Faustino on 23-vuotias, yhä terve ja kevyessä ajokäytössä. Ori ei ole enää jalostuskäytössä heikentyneen tiinehdyttämiskykynsä takia, mutta se ei yhtään hälvennä oriin saavutuksia periyttäjänä: oriilla on useita kantakirjattuja tammajälkeläisiä, sekä kymmenen kantakirjattua orijälkeläistä. Kaikilla oriin jälkeläisillä on rauhallinen luonne, sekä hyvät estelahjat.
Isänisänisä Libre Arbitre oli tulinen ja temperamenttinen mountainori, sen temperamentti oli vaikeasti hallittavissa ja musta ori ei saanut suurta suosiota tammanomistajien keskuudessa upeasta rakenteestaan ja liikkeistään huolimatta. Libre Arbitrea ei koskaan ratsastettu, ori opetettiin kyllä ajoon, mutta se tuli nopeasti kuuluisaksi tallityttöjen keskuudessa huonosta ajettavuudestaan: ori nimittäin ryösti päättömään pukkilaukkaan aina kun niin päätti tehdä ja useimmiten jatkoi pullaamistaan niin kauan kunnes aisat katkesivat tai ohjastaja tippui kärryiltä. Libre Arbitre kantakirjattiin ykköspalkinnolle, upea, karismaattinen ori hurmasi tuomarit täysin ja he melkein kilvan nostivat pisteitään! Lisäksi ori saavutti useita näyttelyvoittoja. Ori sai 21 jälkeläistä, jossa uskomattomat 9 jalostukseen hyväksyttyä oritta! Libre Arbitre lopetettiin 17-vuotiaana, kun ori eräällä ajoreissulla jälleen ryösti ja hajotti kärryjensä aisat niin että aisan pää repäisi suuren haavan oriin takaosan lihakseen. Vamma ei olisi ollut kuolettava, mutta oriin omistaja (joka oli myös hankalaan oriin kasvattaja) ei enää jaksanut oriin räiskähtelevää temperamenttia ja pääsi näin eroon oriista ilman sen kummempia omatunnontuskia.
Isänisänemä Etre en retard oli ratsastuskoulun tuntiponi, joka saavutti hyvin suuren suosion suloisen ulkomuotonsa, helpon ratsastettavuutensa ja loputtoman ihanan luonteensa ansiosta. Tamma syntyi Ranskassa, ratsastuskoululla. "Ette" päätyi ammattilaisratsuttajan, hyvin kokeneen tyttären koulutettavaksi ja kaksi vuotta koulutuksessa oltuaan tamma kulki moitteettomasti helppo A'ta ja hyppäsikin puhtaasti ratana 80cm! 6-vuotias Ette aloitti uransa tuntiponina ja aina niin seurallinen ja paljoon huomioon tottunut tamma nautti tuntiponin tehtävistä. Joka ikinen vuosi, tammalla osallistui ainakin yksi ratsastaja Ranskan tuntiratsastajien mestaruuksien poniluokkaan ja hyvin usein tamma pääsikin myös palkintojen jakoon. Vuodet kuluivat, tamma teki ammattiansa ja vanheni. 19-vuotiaana Ettellä todettiin kulumia etujaloissa raskaan tuntityön aiheuttamana, joten se siirrettiin pariksi vuodeksi vain aloittelijoiden ratsuksi. Muutaman vuoden kuluttua tamma alkoi ontua, eikä enää kestänyt ratsastusta. Ette oli kuitenkin muuten terve ja jos sillä ei ratsastettu, ei se ontunutkaan. Ette pääsi kantakirjaan kakkospalkinnolla ja eräs tuomaristossa ollut welshponikasvattaja kiinnostui tammasta, teki ostotarjouksen ja sai Etten omakseen. Ette päätyi kuuluisan welshponikasvattajan hoteisiin ja sai ryhtyä siitostammaksi. Ette ehtikin saamaan 5 jälkeläistä, kunnes kuoli 26-vuotiaana vanhuuteen.

Isänemä Silwerhood's Ninitra oli vilkas tamma, joka syntyi Iso-Britanniassa puolivillissä welshponilaumassa. Tamman kasvattaja tahtoi kasvattaa omien sanojensa mukaan alkuperäisiä, kestäviä ja Iso-Britannian luontoon sopivia welshponeja eikä siksi antanut painoa näyttelypalkinnoille tai kilpailutuloksille. Ninitraa ensimmäinen talvi koettelikin kovasti, mutta se oli edelleen hengissä seuraavana keväänä - tosin laihana ja varsin rujonnäköisenä. Sinä keväänä päätti tamman kasvattaja myydä muutaman varsan ja Ninitra joutui myyntilistalle. Tamman suku ei ollut kovinkaan kummoinen, tamma oli yksivuotiaana laiha ja ruma, eikä se liikkunut kovinkaan kauniisti huterilla jaloillaan. Silti Ninitra saatiin myytyä - todella pilkkahintaan, ja se matkusti Irlantiin. Tamma päätyi erään yksityisomistajan huostaan. Vuodet kuluivat, puolivillistä tammavarsasta kasvoi varsin nätti, hyvin kesy tamma. 5-vuotiaana kimoa tammaa ei voinut enää tunnistaa samaksi hevoseksi joka oli luomukasvattajan luota neljä vuotta sitten lähtenyt! Ninitra oli ratsukoulutettu ja se toimi omistajansa tyttären ja pojan ratsuna ja osallistui silloin tällöin läheisen ponikerhon pikkukisoihin sekä koulu- että esteratsastuksessa, sekä hubertusratsastuksiin. Perhe muutti Ranskaan ja muutaman vuoden kuluttua lapset kasvoivat pikkutammasta ulos ja Ninitra annettiin ylläpitoon eräälle ratsastuskoululle. Tamma toimikin yli kymmenen vuotta ratsastuskoulun tuntiponina. Ninitra ei ollut kovinkaan suosittu vilkkaan luonteensa takia, mutta se oli silti varsin helppo hoitaa ja ratsastaa ja sopi useimmille ratsastajille. 18-vuotiaana tamma siirtyi takaisin omistajilleen ja se teki muutaman varsan ennen kuolemaansa 23-vuotiaana.
Isänemänisä Vedregryf Nigor eli vanhaksi, sillä se kuoli vasta 31-vuotiaana. Vedregryf Nigor syntyi pieneen siittolaan jossa kasvatettiin new foresteja, kuitenkin joukossa oli yksi welshmountaintamma joka sitten putkautti maailmaan Vedregryf Nigorin. Nigor sai jäädä talliin ja ori kiersikin mukavasti menestyen näyttelyissä ja 5-vuotiaana se kantakirjattiin kakkospalkinnolle. Nigor koulutettiin viisi vuotiaana ratsuksi ja kasvattajansa tytär kilpaili pienellä oriilla jonkin verran seurakilpailuissa sekä koulua että esteitä, osallistuipa parivaljakko muutamiin ponilaukkakilpailuihin ja puolisen vuotta he kuuluivat myös läheisen ponikerhon gymkhana joukkueeseen! Tyttö kasvoi kuitenkin reilussa vuodessa liian isoksi pienelle Nigorille ja ratsastajan puutteen takia ori myytiin luomukasvattajalle, jossa se asui elämänsä loppuun asti.
Isänemänemä Silwerhood's Crodnelsia syntyi welshponeja puolivilleissä laumoissa kasvattavalle kasvattajalle. Tamman kasvattaja tahtoi kasvattaa alkuperäisiä, kestäviä ja Iso-Britannian luontoon soveltuvia poneja, eikä siksi antanut painoa näyttelytuloksille tai kilpailumenestykselle. Koska hevosia ei lisäruokittu edes talvisin, oli ensimmäinen talvi aina hyvin rankka varsoille. Crodnelsian emä oli kuitenkin vanha ja viisas tamma, joka opetti Crodnelsian etsimään taitavasti ruokaa ja tammavarsa selvisikin aika vähällä laihtumisella ensimmäisen talvensa. Crodnelsia varsoi ensimmäisen kerran jo kolmevuotiaana ja sen jälkeen tamma putkauttikin varsan jokaikinen vuosi aina kymmenen vuotiaaksi saakka. 10-vuotias, hyvin pienikokoinen tamma säikähti muun lauman mukana laitumelle karannutta, suurta paimenkoiraa ja pakokauhun vallassa tamma juoksi louhikon läpi, katkaisten jalkansa. Crodnelsian omistaja sattui onneksi juuri olemaan lähistöllä ja päästi tamman tuskistaan. Crodnelsia ei koskaan ollut poistunut laitumeltaan, sillä ei koskaan ratsastettu tai ajettu, eikä sitä koskaan palkittu näyttelyissä. Silti tamman jälkeläiset osoittautuivat erinomaisiksi käyttöponeiksi, vilkkaiksi mutta kilteiksi. Crodenelsian kaikki 7 jälkeläistä oli myyty pois kasvattajaltaan, kaikki kantakirjattiin ja kaikki koulutettiin ajoon ja/tai ratsastukseen.

Jälkeläiset
CAS31, t. Honeythief MPB, i. Ddacapo Chig x
CAS39, t. Moana's Honey Bunny, i. Rhown Rhainallt

Kilpailut

Estekilpailut, sijoituksia 47 kpl
07.03.2013, Riihen Ponitalli, ERJ, 40cm, 1/50
06.04.2013, Riihen Ponitalli, ERJ, 40cm, 2/30
10.04.2013, kk Bailador, ERJ, 50cm, 5/50
21.04.2013, Juksula, ERJ, 60cm, 3/60
10.05.2013, Rebellion, ERJ, 50cm, 5/29
10.05.2013, Cresendo, ERJ, 60cm, 6/40
18.07.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 1/40
26.07.2013, Moana part breds, ERJ, 70cm, 2/37
26.07.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/40
26.08.2013, Minnantila, ERJ, 80cm, 2/27
27.08.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 5/40
29.08.2013, Susiraja, ERJ, 80cm, 4/19
29.08.2013, Susiraja, ERJ, 80cm, 1/19
30.10.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 5/40
13.11.2013, Marike, ERJ, 80cm, 6/50
22.02.2014, Kelokorven, ERJ, 50cm, 1/30
01.03.2014, Sakasti, ERJ, 80cm, 4/30
01.03.2014, Petäjävaara, ERJ, 80cm, 5/30
15.03.2014, L'amour aux Chevaux, ERJ, 70cm, 2/40
15.04.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
15.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 5/40
18.04.2014, Takkuinen, ERJ, 80cm, 2/40
19.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 4/40
20.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 2/40
20.04.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 1/60
21.04.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 1/60
29.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 1/40
30.04.2014, Rhonwen, ERJ, 80cm, 2/40
01.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 70cm, 3/50
01.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 80cm, 4/50
02.06.2014, Ponipallero, ERJ, 70cm, 4/50
10.06.2014, Bellgrove, ERJ, 80cm, 1/30
04.08.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
10.08.2014, Perderesies, ERJ, 80cm, 1/50
04.09.2014, Heartland, ERJ, 70cm, 7/50
06.09.2014, Heartland, ERJ, 80cm, 4/50
21.10.2014, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
24.10.2014, Brynhild, ERJ, 80cm, 6/40
28.10.2014, Brynhild, ERJ, 70cm, 2/40
30.10.2014, Brynhild, ERJ, 70cm, 3/40
01.11.2014, Metsälampi, ERJ, 80cm, 2/16
12.11.2014, Taikakuun kartano, ERJ, 80cm, 2/50
15.11.2014, Solutions, ERJ, 80cm, 4/30
16.11.2014, Solutions, ERJ, 80cm, 3/30
16.11.2014, Taikakuun kartano, ERJ, 80cm, 2/50
29.11.2014, Diverso Team, ERJ, 80cm, 6/40
18.01.2015, kk Reiter, ERJ, 70cm, 3/30

Koulukilpailut, sijoituksia 50 kpl
05.03.2013, Takkuinen, koulu, he C, 1/47
22.03.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 3/40
23.03.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 1/40
04.04.2013, Fiktio, KRJ, he C, 2/50
05.07.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 6/40
08.07.2013, Takkuinen, KRJ, he C, 5/50
08.07.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 5/40
14.07.2013, Mewian Welsh, KRJ, he C, 5/40
05.08.2013, Fiktio, KRJ, he C, 3/40
12.08.2013, Fiktio, KRJ, he C, 4/40
12.08.2013, Oldfinion, KRJ, he B, 3/30
15.08.2013, Fiktio, KRJ, he C, 6/40
22.08.2013, Konkkaronkka, KRJ, he B, 6/40
09.11.2013, Marike, KRJ, he C, 1/50
21.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he B, 1/40
24.02.2014, Parodia, KRJ, he B, 4/40
27.02.2014, Kelokorven, KRJ, he C, 7/50
27.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he B, 4/40
28.02.2014, Niininki, KRJ, he B, 4/30
28.02.2014, Helmivaara, KRJ, he B, 1/30
01.03.2014, Kelokorven, KRJ, he C, 5/50
01.03.2014, Niininki, KRJ, he B, 3/30
01.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 1/60
02.03.2014, Brynhild, KRJ, he C, 3/40
03.03.2014, Brynhild, KRJ, he C, 5/40
04.03.2014, Brynhild, KRJ, he C, 2/40
05.03.2014, Brynhild, KRJ, he C, 2/40
06.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 2/60
06.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 2/60
11.03.2014, Rhonwen, KRJ, he C, 1/40
25.03.2014, Rhonwen, KRJ, he C, 1/40
28.03.2014, Rhonwen, KRJ, he C, 5/40
10.04.2014, Riiviöt, KRJ, he B, 5/50
16.04.2014, Riiviöt, KRJ, he B, 3/50
25.04.2014, Rimeyard, KRJ, he B, 4/100
28.04.2014, Rimeyard, KRJ, he B, 5/100
13.05.2014, Vaapukka, KRJ, he B, 5/40
14.05.2014, Fiktio, KRJ, he B, 4/60
17.05.2014, Vaapukka, KRJ, he B, 2/40
22.05.2014, Vaapukka, KRJ, he B, 1/40
01.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, he B, 3/40
02.06.2014, Juksula, KRJ, he B, 2/60
04.06.2014, Derian, KRJ, he B, 2/40
05.06.2014, Derian, KRJ, he B, 5/40
06.06.2014, Derian, KRJ, he B, 1/40
06.06.2014, Juksula, KRJ, he B, 3/60
31.08.2014, B Ponies, KRJ cup, he C, 9/217
04.10.2014, Erkinheimot, KRJ, he B, 5/30
10.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 1/30
20.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 6/60

Valjakkoajokilpailut, sijoituksia 41 kpl
19.02.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 3/33
24.03.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 6/40
30.03.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 5/40
30.07.2013, Breandan, VVJ, noviisi, 2/40
01.08.2013, Breandan, VVJ, noviisi, 4/40
03.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 5/30
06.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 5/30
25.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 5/30
03.11.2013, Breandan, VVJ, noviisi, 2/40
28.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 1/40
12.01.2014, Brynhild, VVJ, noviisi, 5/36
30.01.2014, Breandan, VVJ cup, noviisi pari, 1/60
05.03.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 4/40
08.03.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/40
30.04.2014, Dei, VVJ, noviisi pari, 5/30
02.05.2014, Ponipallero, VVJ, noviisi, 4/30
07.05.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/40
13.05.2014, Fiktio, VVJ, noviisi, 1/40
07.06.2014, Breandan, VVJ, noviisi, 4/30
08.06.2014, Breandan, VVJ, noviisi, 2/30
16.06.2014, Breandan, VVJ, noviisi, 5/30


19.06.2014, Breandan, VVJ, noviisi, 5/30
21.06.2014, Breandan, VVJ, noviisi, 5/30
24.06.2014, Breandan, VVJ, noviisi, 3/30
26.08.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 1/30
31.08.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 4/30
07.10.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi, 4/30
13.10.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi, 5/30
19.10.2014, Brynhild, VVJ, noviisi pari, 3/30
22.10.2014, Hengenvaara, VVJ, noviisi, 2/40
23.10.2014, Hengenvaara, VVJ, noviisi, 2/40
26.10.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 1/25
28.10.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 1/25
03.11.2014, kk Reiter, VVJ, noviisi pari, 5/25
11.11.2014, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 4/40
29.11.2014, kk Bailador, VVJ, noviisi, 7/51
30.11.2014, kk Bailador, VVJ, noviisi, 4/51
24.01.2015, Pirunkorpi, VVJ, noviisi, 5/100
30.01.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 2/40
02.02.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 4/40
03.02.2015, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 1/40

Näyttelyt
30.04.2013, kutsu, MSY, welsh-tammat, SIN (tuom. Sandra)

Laatuarvostelut
31.07.2016, VWYL, VWY-II (5 + 5,5 + 6 + 20 + 4 = 40,5p)

30.11.2016, ERJL, ERJ-I (5,5 + 40 + 22 + 20 + 15 = 102,5p)

15.10.2017, KRJL, KRJ-I (5,5 + 41 + 22 + 18 + 15 = 101,5p)

30.06.2018, VVJL, VVJ-II (5,5 + 41 + 18 + 20 + 13,5 = 98p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

marraskuu CAS42, päiväkirjamerkintä 21.07.2016
Bree on meidän ensimmäinen kasvattimme ja ensi vuoden tammikuussa neidin (vai joko pitäisi sanoa rouva!) ikämittariin pasahtaa 20-vuotta! Vielä ei onneksi tarvitse huolestua, sillä Bree on erinomaisessa kunnossa kuten 25-vuotias emänsäkin, eli uskon Breenkin elävän vielä monta hyvää vuotta leppoisaa eläkeponin elämää. Sen verran aion nyt Breen rauhallista eloa häiritä, että raahaan ponin virtuaalisten welsh ystävien laatuarvosteluun esittäytymään. Bree on säännöllisesti juossut lasten ratsastustunteja ja lisäksi sitä on ajettu jonkin verran, joten tamma ei ole ihan rapakuntoinen. Ei siis tarvita kuin viimeinen silaus ja neiti on valmis arvosteltavaksi. Breen ensimmäinen laatuarvostelu! Johan se on jo aikakin.
Nintsu

huhtikuu CAS39, päiväkirjamerkintä 23.09.2015
Vaikka Bree on varsonut ennenkin, olin hyvin hermostunut tamman toisen varsan lasketunajan lähestyessä. Yritin järkeillä, että tämä varsominen olisi varmasti helppo kahdestakin syystä. Bree oli varsonut aikaisemmin hevosoriista onnistuneesti ja tämän varsan isänä taas oli tammaa itseään pienempi A-sektion poni. Hermoilustani huolimatta (tai sen ansiosta, mistäs sitä tietää!) Bree varsoi tänään täysin ongelmitta pienen, vankkarakenteisen tammavarsan. Minä olin varsavahdissa (kukas muukaan...) ja vartioin silmä kovana varsomisen edistymistä. Kaikki sujui hyvin eikä apuani tarvittu. Varsan synnyttyä, tarkistin, että kaikki oli hyvin ja odottelin ensimmäiset ternimaidot ja varsapikit. Kun Bree puski jälkeläisetkin kokonaisina ulos, päätin jättää tamman ja suloisen tammavarsan omaan rauhaansa tutustumaan toisiinsa. Tervetuloa maailmaan Bunny ja onneksi olkoon uudesta tyttärestä Bree!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Breenn tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Bree on toki itse jo kilpailunsa kilpaillut, mutta nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, sen jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Breelle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää eli ERJ:n ja KRJ:n laatuarvosteluita.
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Breen kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Breekään ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Bree on niittänyt oikein mukavasti sijoituksia. KRJ-laatuarvostelua varten neidillä on jo täydet sijoitukset kasassa. Esteratsastuksen ja valjakkoajon laatuarvosteluiden maksimipisteisiin vaadittaviin sijoituksiin on vielä hieman matkaa mutta yli puolenvälin ollaan jo niissäkin. Breen kanssa keskitytään nyt täysillä kilpailemiseen ja huolehditaan jälkeläisnäytöistä myöhemmin. Tamman esikoinenkaan ei ole vielä kisaiässä, joten mikään kiire ei vielä ole saada Breetä sijoitusten osalta valmiiksi.
Nintsu

kesäkuu CAS31, päiväkirjamerkintä 02.12.2013
Ensimmäisen kasvattimme ensimmäinen varsa syntyi tänään. Bree astutettiin hieman alle yksitoista kuukautta sitten australialaisella angloarabioriilla Kallella. Kalle on kilpaillut niin este-, koulu- kuin kenttäratsastustakin, joten kun siihen lisätään vielä Breen taidot valjakkoajossa, voimme odottaa varsasta vaikka mitä! Bree hoiti varsomisen loistavasti. Tamma linnottautui pihattokatokseen, ei punnertanut liian nopeasti tai voimakkaasti vaan antoi varsan syntyä ns. omia aikojaan ja malttoi vielä pysyä maatekin riittävän kauan. Noustuaan ylös Bree oli hetken aikaa hieman epävarma mitä sen kuuluisi tehdä, mutta lopulta äidinvaistot ottivat vallan ja tamma alkoi tuuppia ja nuolla esikoistaan. Emänsä rautiaan värin ja suuret merkit perinyt tammavarsa oli hieman laiska jaloilleen nousun suhteen, mutta noin tunnin ikäisenä varsa sai jalkansa kantamaan ja onnistui löytämään Breen nisän. Imetys tuntui Breestä ensin aika ikävältä ja se näykkäisi varsaansa sekoittaen raasun heikon tasapainon. Tamma onneksi tajusi nopeasti imetyksen idean ja lopulta Hani-varsa sai juoda rauhassa terveydelleen arvokkaat ternimaidot. Eiköhän Breestä vielä kuoriudu hyvä emätamma kasvattimme kasvatille eli Hanille!
Nintsu

toukokuu CAS28, päiväkirjamerkintä 20.03.2013
Pidin tänään naapurimme neljälle vanhimmalle lapselle ponitunnin Moanan poneilla. Tunnille osallistuivat Sally Breellä, Tommy Chenillä, Mandy Bonniella ja Jason Puppella. Tunnilla ei ollut varsinaista aihetta, vaan teetin ratsukoilla ihan perusratsastusta, kuten ympyröitä, voltteja, siirtymisiä ja suunnanvaihdoksia. Yleisesti ottaen tunti sujui hyvin ja kaikki hallitsivat ratsunsa ja suorittivat tehtävät ohjeistuksen jälkeen oikeaoppisesti. Kukaan ei pudonnut, yksikään poni ei villiintynyt ja ratsastajat tottelivat käskyjäni (ainakin suurinpiirtein). Mitä muuta voi toivoa neljän alle 10-vuotiaan ratsastajan kokoontuessa samaan aikaan samalle kentälle? Koko tuntitarinan voi lukea tallikirjasta.
Nintsu

helmikuu CAS27, päiväkirjamerkintä 03.12.2012
Ensimmäinen kasvattimme Bree tulee tänä vuonna nelivuotiaaksi. Minusta on jotenkin uskomatonta, että Moana part bredsin ensimmäisen kasvatin syntymästä tulee se neljä vuotta! Minne kaikki aika oikein on mennyt? No, Breen koulutukseen on ainakin uponnut paljon aikaa. Tamma on hyvin elämäniloinen kaveri ja kun ratsastuksen kolmivuotis kevättalvella aloitettiin, tarjoili Bree pukkeja niin paljon, että tuntui mahdottomalta saada tamma opetettua ratsuksi. Ajopuuhat ovat aina luonnistuneet Breeltä hyvin, joten viime vuosi kului pääasiassa ajaen. Tammalla ratsastettiin vain raskaiden ajolenkkien jälkeen ja tuossa alkutalvesta alkoi ratsastettavuuskin parantua. Nyt Breestä on kuoriutunut yhteistyöhaluinen ja innokas oppilas, joka tosin menee mielellään hieman kovempaa kuin olisi tarkoitus. Bree on hieman jäljessä ikätovereitaan ratsukoulutuksen suhteen, mutta uskon, että tamma kirii eron umpeen tämän vuoden aikana. Tavoitteena on siis päästä aloittamaan Breen kilpailu-ura heti tamman täytettyä viisivuotta. Siihen saakka jatkamme neidin perehdytystä ratsastuksen ihmeelliseen maailmaan!
Nintsu

heinäkuu CAS23, päiväkirjamerkintä 12.02.2012
Bree on meidän ensimmäinen kasvattimme ja siksi ehkä jollakin tavalla erityinen. Pikkutamman syntymää on odotettu hartaasti, eikä edes voikkovärin puuttuminen varsalta himmentänyt iloamme ensimmäisestä omasta kasvatista. Bree syntyi emänsä Bonnien esikoiseksi, mutta varsominen sujui hyvin ja Bonnie toimi kokeneen emätamman tavoin. Vahvat äidinvaistot meidän Bonniella (: ! Breen laskettuaika oli oikeastaan vasta elokuun alussa, mutta Bonniepa päätti varsoa hieman etuajassa. Ei haitannut, sillä Bree oli jo syntyessään tomera ja päättäväinen. Saa nähdä mitä tästä suloisuudesta tulee!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI