Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 29.06.2015 etujalan nivelrikon takia 20-vuotiaanaEiddof Diafol

ERJ-II, VVJ-III

© Vikarus, www.foto-vik.ru

Eiddof Diafol eli Jimmy
s. CAS18, 20v (s. 01.12.2010, 3v 11.07.2011)
welsh mountain -ori, VH12-024-0166
voikko sabino, 120cm, kasv. Gwennie Eiddof, GB
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, vaikea

Luonne

Jimmy ja Jammy ovat erottamattomat. Oriit eivät ole mitään sukua keskenään, vaikka näyttävätkin kovin toisiltaan ja tulevat samalta kasvattajalta. Oripojat syntyivät samalle laitumelle ja lauman ainoina orivarsoina ne leikkivät yleensä keskenään. Oriit vieroitettiin emistään yhdessä ja pikkuhiljaa niiden välille kehittyi tavallista vahvempi ystävyys (jos poneista niin voi sanoa). 3-vuotiaana Jammy myytiin kasvattajaltaan pois, mutta molemmat oriit sekosivat täysin jouduttuaan erilleen, että ostajat palauttivat "hullun" oriin. Pojat saivatkin pysyä kasvattajansa hoivissa, kunnes Nintsu meni ja ihastui molempiin, jolloin 7 vuotiaat, kokoikänsä vain kotioloissa olleet oriit joutuivat muuttamaan toiselle puolelle maapalloa.

Yleisesti ottaen Jimmy on poniparivaljakosta se kaikille uhoava matchoilija, jonka ega täyttää koko kentän. Ensisilmäyksellä vaikuttaisikin siltä, että Jimmy on pomo ja Jammy alamainen, sillä Jimmy todellakin näkyy ja kuuluu. Todellisuudessa Jammy on parivaljakon johtaja, jonka ei tarvitse kuin hieman luimistaa korviaan ja heti on showmies Jimmy ruodussa. Aina pelottavan asian osuessa kohdalle, Jimmy piiloutuu Jammyn taakse ja antaa sen ottaa komennon käsiinsä. Jimmy elää saamastaan huomiosta! Se rakastaa esiintymistä ja huomionosoituksia koko sydämestään, eikä kestä hetkeäkään yksinoloa. Hoitaessa Jimmy on ihan kiltti eikä se tahallaan ala ihmistä moukaroimaan. Ori on kuitenkin välillä hieman äkkipikainen ja se saattaa esimerkiksi tamman kulkiessa ohi alkaa esittää omaa show'taan, jolloin ihminen auttamatta jää toiseksi. Onneksi Jimmy on aika helppo saada maanpinnalle napakalla kiellolla (joka tosin unohtuu heti seuraavan ponin mennessä ohi). Jimmy on poni, joka näyttää vaikealta ja hankalalta, mutta todellisuudessa se on oikea pikkupelkuri, joka säikähtää liian voimakkaita komentoja.

Ratsastaessa Jimmyllä riittää vauhtia. Sen mielestä ainoa oikea tapa liikkua on mennä kovaa ja korkealta. Pikkuponin suu ei olekaan ihan herkimmästä päästä, mutta pohkeille se sitten onkin suorastaan yliherkkä. Kouluratsastus ei siis todellakaan ole Jimmyn vahvuuksia, eikä kouluradan suorittaminen siivosti on huomattavasti helpompi sanoa kuin toteuttaa. Jimmy ei onneksi ole kovin itsepäinen, sillä napakka ratsasta saa ponioriin kyllä heti kuulolle pelkällä olemuksellaan. Kokemattomia Jimmy kyllä saattaa sitten jekuttaa vaikka millaisin keinoin. Esteillä Jimmy on vauhdikas tapaus ja karteet menevät sen kanssa helposti pitkiksi. Ori kuitenkin hyppää rohkeasti eteen kuin esteen, niin maastossa kuin kentälläkin. Suurin ongelma onkin vauhti ja yli-innokkuus, jotka joskus aiheuttavat esteiden ohi juoksemista tai puomien lentelyä. Oikeita kieltoja ei Jimmyn kanssa tarvitse pelätä, tämä poni kun hyppää vaikka esteen sekaan. Maastossa Jimmy on kuitenkin hieman säikky varsinkin yksin ollessaan ja sen kanssa kannattaakin varautua pieniin sätkyihin. Ajaessa Jimmy on reipas, mutta se toimii loistavasti parivaljakossa.

Suku

i. Gemyddiaeth
wm, vkk, 121cm
ii. Huan Brenin
wm, vkk, 121cm
iii. Rhywbeth
iie. Brenhines
ie. Tywysogaethau
wm, rnkm, 119cm
iei. Cythraul
iee. Rhudd Camwy
e. Eiddof Geneth
wm, rnkm, 120cm
ei. Eiddof Pendefig
wm, rnkm, 117cm
eii. Eiddof Melynell
eie. Eiddof Angylesau
ee. Eiddof Glesyn
wm, vrt, 120cm
eei. Gwyrddlas
eee. Dillynaidd

Jimmy on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Gemyddiaeth oli erityisen komea, suurimerkkinen voikko mountainori, joka kilpaili ahkerasti esteratsastuksen parissa monen eri poniratsastajan kanssa. Ori oli erittäin menevä tapaus, mutta samalla kiltti ja yhteistyöhaluinen, joten sen saattoi antaa kokemattomankin ratsastajan käsiin, kunhan tämä ei pelännyt vauhtia. Ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle hyvän rakenteensa ja näyttävien liikkeidensä ansiosta. Siitoskäytössä ori oli harvakseltaan, mutta se periytti vahvasti energisyyttään ja voikkoa väriään. Ori kuoli 25-vuotiaana.

Isänisä Huan Breninn suurimmat saavutukset olivat jalostuspuolella. Oriilla oli varsin tavallinen rakenne, jossa ei ollut suuria virheitä, mutta ei loistavia kehujakaan. Eloisan, jopa levottoman, luonteen omannut ori ei myöskään juuri kiilpaillut, vaikka kotioloissa se hyppäsikin varsin mallikkasti. Ori oli kuitenkin omalla alueellaan suosittu jalostusori lähinnä värinsä ansiosta ja sen jälkeläiset ovatkin menestyneet hyvin niin näyttelyissä kuin ratsastuskilpailuissakin.
Isänisäisä Rhywbeth oli aikoinaan kaikkien welsh-ihmisten mielessä. Upea, ruunivoikko ori nimittäin omasi ehkä upeimmat ravin mitä welshponilla vain voi olla. Valitettavasti ravin lisäksi oriilla oli todella hankala ja levoton luonne. Luonteesta huolimatta ori pääsi kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla ja se oli suosittu jalostusoriina.
Isänisäemä Brenhines oli pieni ja pyöreä ruunikko tamma. Se varsoi kymmenen kertaa elämänsä aikana ja ehti toimia niin ratsastuskoulun tuntiponina kuin opetusmestarina yksityisomistuksessakin. Luonteeltaan tamma oli hieman laiska, mutta ehdottoman kiltti ja luotettava. Tamma kuoli sydänkohtaukseen huikeassa 32 vuoden iässä.

Isänemä Tywysogaethau aloitti näyttelyuransa jo maitovarsana voittaen paikallisen maitovarsanäyttelyn. Tamma myytiinkin kovaan hintaan heti vieroituksen jälkeen ja se kiersi Britannian näyttelyitä niittäen ruusukkeita ja kaulanauhoja. Ratsuna tamma ei kuitenkaan ollut kovin kummoinen. Se oli laiska ja mukavuudenhaluinen luonne, jota rehkiminen ei juuri kiinnostanut. Kimo jouduttiin lopettamaan pian esikoisensa vieroituksen jälkeen pahan tulehduksen takia.
Isänemäisä Cythraul oli pieni ja laiska poniori, joka toimi oriudestaan huolimatta ikänsä tuntiponina. Tuntilaisten keskuudessa ihan nätti, kimo welsh ei ollut erityisen suosittu, sillä se ei antanut askeltakaan ratsastajilleen ilmaiseksi. Hyppääjänä ori kuitenkin oli varsin taitava ja tallikilpailuissa se oli melkein aina sijoituksilla. Vanhemmilla päivillään ori astui muutamia lähisiittolan tammoja ja sen jälkeläiset osoittautuivat hyvärakenteisiksi.
Isänemäemä Rhudd Camwy polveutui vanhasta, tunnetusta suvusta eikä tammassa itsessäänkään ollut juuri moitittavaa. se pärjäsi näyttelyissä aika hyvin, ei nyt aina voittanut, mutta monet tuomarit pitivät rotutyypillisestä kimosta. Näyttelyiden lisäksi tamma kilpaili valjakkoajoa, jopa kansallisella tasolla ja sijoittuikin lajissa silloin tällöin. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se sai kolme varsaa.

Emä Eiddof Geneth oli ruunikonkimo pikkutamma, joka hyppäsi mielellään. Tamma kiersi muutamien eri poniratsastajien kanssa ponien 80cm-luokkia voittaen ja sijoittuen sekä starttasi muutamia 85cm-ratojakin puhtaasti. Tammalla oli suuri sydän ja se oli erittäin hyväluonteinen, vaikkakin hieman säikky. 10-vuotiaana tamma kantakirjattiin ja se siirtyi jalostuskäyttöön. Tamma sai kuusi varsaa, kunnes se jouduttiin lopettamaan 18-vuotiaana ähkyyn.

Emänisä Eiddof Pendefig oli aikoinaan kasvattajansa ylpeys. Ori oli rakenteeltaan juuri sellainen kuin welsh mountainin kuuluikin. Ei ollut lainkaan ihme, että ori sai näyttelyissä lähes poikkeuksetta täydet pisteet tyypistään. Ori kantakirjattiin nuorena ensimmäiselle palkinnolle ja se vaikutti jalostuksessa melkein viisitoista vuotta. Ruunikonkimo ori lopetettiin 21-vuotiaana vakavan hankosidevamman takia. Oriin jälkeläisistä useat ovat menestyneet esteradoilla.
Emänisäisä Eiddof Melynell oli hyvärakenteinen ja lennokasliikkeinen ori, joka kantakirjattiin toiselle palkinnolle nuorella iällä. Ori oli luonteeltaan hieman hermostunut, minkä takia se toimi lähinnä kasvattajansa ja samalla omistajansa yksityisessä siitoskäytössä. Vanhemmiten ruunikko ori hieman tasoittui ja se starttasi muutamissa estekilpailuissa 70cm ja 80cm ratoja sijoittuen silloin tällöin.
Emänisäemä Eiddof Angylesau sai elämänsä aikana peräti yksitoista varsaa! Tamma pysyi koko elämänsä ajan kasvattajansa omistuksessa ja oli päätoiminen siitostamma. Tammaa ei koskaan opetettu ratsuksi, mutta sillä ajettiin silloin tällöin. Muutamina välivuosina varsomisesta tamma starttasi helpoissa driving show -luokissa ja toi muutaman ruusukkeenkin kotiin. Tamma sai viettää pitkän elämänsä viimeiset vuodet tammalauman pääpomona kuollen 24 vuotiaana vanhuuteen.

Emänemä Eiddof Glesyn oli väriltään suloinen maitokahvin värinen. Vielä kapea piirto, pari sukkaa ja vaaleanpunainen turpa ja tamma hurmasi kaikki heti ensisilmäyksellä. Tamma oli luonteeltaan hieman arka ja se säikkyi helposti, mutta oli kuitenkin erittäin kiltti. Tamma varsoi muutamia kertoja ja se oli kantakirjassa toisella palkinnolla. Tamma kilpaili jonkin verran sekä esteratsastuksessa että show-kilpailuiden ratsastusluokissa menestyen ihan mukavasti.
Emänemäisä Gwyrddlas ei ole kovin tunnettu nimi synnyinmaassaan Britanniassa, mutta sitäkin tunnetumpi manner-Euroopassa. Ori kantakirjattiin nelivuotiaana toiselle palkinnolle ja se astui saarella muutaman kauden. Sen jälkeen raudikko läsipää myytiin Hollantiin, jossa se kilpaili menestyksekkäästi valjakkoajossa ja pääsi maan welshkantakirjaan ensimmäiselle palkinnolle. Raudikko kuului Hollannin welsh-eliittiin ja sillä on valtavasti jälkeläisiä Hollannissa. Ori kuoli 22-vuotiaana.
Emänemäemä Dillynaidd kiersi monella omistajalla ja monessa käytössä. Kasvattaja myi ponin peruskoulutuksen jälkeen yksityisponiksi ja nuori tamma kilpaili hieman este- ja kouluratsastuksen parissa. Sitten poni kiersi ratsastuskoulut, pari yksityisomistajaa ja valjakkoajotallia, kunnes se päätyi Eiddofin siittolaan. Tamma kantakirjattiin kaikkien yllätykseksi ensimmäiselle palkinnolle, jonka jälkeen se toimi siitostammana. Poni lopetettiin vanhuuden vaivoihin 24 vuoden ikäisenä.

Jälkeläiset
CAS27, o. Marshmallow Man MPB, e. Sunny Skip Bunny
CAS28, t. Kyleigh Dawn, e. Abercastle Kayna
CAS33, o. Rascal 51, e. Cosmic Thrill ox
CAS34, o. Moana's Shenanigan, e. Goldwood's Honey Bonnie
CAS35, t. Delwyn, e. Monday Morning

Kilpailut

Estekilpailut, sijoituksia 58 kpl
07.11.2012, Moana part breds, ERJ, 40cm, 5/37
03.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 2/40
07.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 2/40
09.01.2013, Mystic Sharifa, ERJ, 60cm, 6/40
28.01.2013, Konkkaronkka, ERJ, 60cm, 2/40
29.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 3/40
30.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 2/40
01.02.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 6/40
11.02.2013, Juksula, ERJ, 70cm, 1/60
26.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 4/39
26.03.2013, Oak Hill Event Park, ERJ, 80cm, 1/40
12.04.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 7/60
16.04.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
18.04.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
30.04.2013, Nallikallio, ERJ, 80cm, 5/30
22.05.2013, Moondance, ERJ, 70cm, 4/40
03.07.2013, Demoyozora, ERJ, 70cm, 1/50
19.07.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 2/40
21.07.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/40
22.07.2013, Moana part breds, ERJ, 70cm, 2/40
22.07.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 5/40
30.07.2013, Riiviöt, ERJ, 80cm, 6/50
01.08.2013, Riiviöt, ERJ, 80cm, 7/50
02.08.2013, Riiviöt, ERJ, 80cm, 2/50
03.08.2013, Riiviöt, ERJ, 80cm, 7/50
10.08.2013, Mewian Welsh, ERJ, 80cm, 4/50
13.08.2013, Satulinna, ERJ, 80cm, 5/30
26.08.2013, Minnantila, ERJ, 60cm, 1/26
27.08.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/40
28.08.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 1/40
31.08.2013, Susiraja, ERJ, 80cm, 2/17
17.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
25.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
26.10.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
26.10.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 3/40
27.10.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 6/40
04.11.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 4/60
08.11.2013, Parodia, ERJ, 80cm, 2/40
17.11.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 2/60
24.11.2013, Cresendo, ERJ, 70cm, 6/50
26.11.2013, Satulinna, ERJ, 80cm, 3/50
02.12.2013, Örpsilä, ERJ, 80cm, 3/30
15.12.2013, Satulinna, ERJ, 80cm, 6/50
17.12.2013, Cresendo, ERJ, 70cm, 1/50
21.12.2013, Cresendo, ERJ, 80cm, 3/50
23.12.2013, Cresendo, ERJ, 70cm, 4/50
25.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 5/50
26.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 3/50
30.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 3/50
31.12.2013, Huvitutti, ERJ, 80cm, 3/50
14.01.2014, Koston, ERJ, 70cm, 2/50
17.01.2014, Moondance, ERJ, 70cm, 4/40
23.01.2014, Hummingbird, ERJ, 80cm, 1/40
24.01.2014, Hummingbird, ERJ, 80cm, 2/40
25.01.2014, Parodia, ERJ, 80cm, 5/40
31.01.2014, Sahne stud, ERJ, 70cm, 4/24
31.01.2014, Silence ponies, ERJ, 70cm, 6/40
02.02.2014, Selle de Royal, ERJ, 80cm, 1/9

Valjakkoajo, sijoituksia 57 kpl
04.08.2012, Shamrock Hill, VVJ, noviisi pari, 4/30
05.11.2012, Fiktio, VVJ, noviisi, 4/30
05.01.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi pari, 2/18
23.01.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 5/50
24.01.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi pari, 4/30
24.01.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 3/50
25.01.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi pari, 4/30
26.01.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 2/50
29.01.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 3/50
25.02.2013, Fiktio, VVJ, noviisi pari, 3/22
21.03.2013, Fiktio, VVJ, noviisi, 1/40
25.03.2013, Koston, VVJ, vaativa pari, 2/30
26.03.2013, Koston, VVJ, vaativa pari, 2/30
27.03.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa pari, 3/40
31.03.2013, Konkkaronkka, VVJ cup, noviisi, 1/122
13.04.2013, Breandan, VVJ, vaativa, 5/30
22.04.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 4/30
25.04.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 3/30
14.05.2013, Rebellion, VVJ, vaativa, 4/30
18.05.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 2/34
22.05.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 5/34
25.07.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/32
27.07.2013, Moana part breds, VVJ, vaativa, 2/18
31.07.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 2/32
07.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea, 3/30
11.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea pari, 1/9
12.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea pari, 3/9
13.08.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea pari, 3/9
13.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/5
15.08.2013, kk Steward, VVJ, vaikea, 5/25
16.08.2013, Ruiskukka, VVJ, vaikea, 3/22
16.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/5
18.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 1/5
20.08.2013, kk Steward, VVJ, vaikea, 4/25
20.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/5
21.08.2013, kk Steward, VVJ, vaikea, 3/25
22.08.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 1/5
03.11.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/28
13.11.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 3/30
02.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 3/35
03.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/35
13.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/11
16.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/11
17.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 2/11
18.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 1/11
19.12.2013, Breandan, VVJ, vaikea, 2/11
24.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
26.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea, 2/23
27.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
27.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaikea, 4/40
29.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
31.12.2013, Fiktio, VVJ, vaikea pari, 2/6
01.01.2014, Brynhild, VVJ, vaikea pari, 2/13
02.01.2014, Salpicar, VVJ, vaikea pari, 3/9
07.01.2014, Salpicar, VVJ, vaikea pari, 2/8
09.01.2014, Salpicar, VVJ, vaikea pari, 1/8
16.01.2014, Brynhild, VVJ, vaikea, 2/27

Koulukilpailut, sijoituksia 22 kpl
05.12.2012, Duren, KRJ, he C, 2/30
12.01.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 5/40
09.02.2013, Juksula, KRJ, he C, 1/60
10.02.2013, Juksula, KRJ, he C, 5/60
17.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he C, 4/40
25.03.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 5/40
25.03.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 3/40
22.05.2013, Metsälampi, KRJ, he C, 5/54
05.07.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 2/40
07.07.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 6/40
12.07.2013, Mewian Welsh, KRJ, he B, 4/40
13.07.2013, Mewian Welsh, KRJ, he B, 2/40
18.07.2013, Juksula, KRJ, he B, 1/60
01.08.2013, Raivio, KRJ, he B, 6/40
10.08.2013, Satulinna, KRJ, he B, 3/30
20.08.2013, Konkkaronkka, KRJ, he C, 3/40
23.08.2013, Konkkaronkka, KRJ, he C, 6/40
23.08.2013, Minnantila, KRJ, he C, 2/50
28.10.2013, Fiktio, KRJ, he C, 6/50
02.11.2013, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
05.11.2013, Fiktio, KRJ, he B, 1/40
12.01.2014, Takamaiden, KRJ, he B, 2/50

Kenttäkilpailut, sijoituksia 5 kpl
20.01.2013, Moana part breds, KERJ, aloittelija, 4/40
25.07.2013, Susiraja, KERJ, aloittelija, 2/5
12.12.2013, kk Ginger, KERJ, aloittelija, 3/20
14.12.2013, kk Ginger, KERJ, aloittelija, 3/20
30.12.2013, Taikakuun kartano, KERJ cup, aloittelija, 4/24

Näyttelyt
15.11.2012, kutsu, MSY, rak-kuvattomat ponit, PUN3
27.01.2013, kutsu, MSY, liikekuvalliset, SIN2
30.04.2013, kutsu, MSY, rak-kuvattomat ponit, PUN1

Laatuarvostelut
30.11.2014, VVJ, VVJ-III (2 (2+3+1) + 41 + 14 + 10 + 11 = 78p)

30.04.2015, ERJ, ERJ-II (3 + 40 + 17 + 20 + 15 = 95 p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

heinäkuu CAS37, päiväkirjamerkintä 30.04.2015
Tänään Jimmy palkittiin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Ori sai oikein mukavat 95 pistettä eli siis selvä kakkospalkinto. Eipähän jäänyt harmittamaan, että olisi jäänyt vain pisteen tai kahden päähän ykköspalkinnosta! Olen Jimmyn toiseen palkintoon erittäin tyytyväinen eikä suunnitelmissa ole lähteä palkintoa missään vaiheessa korottamaan. Muutenkin Jimmyn laatuarvostelut alkavat nyt olla tässä. Valjakkoajojaoksen laatuarvostelun kolmospalkinto olisi ehkä kiva käväistä korottamassa kakkoseksi, mutta toisaalta palkinto se on kolmospalkintokin. Taidan jättää korotushaaveet sikseen ja antaa Jimmyn viettää leppoisia eläkepäiviään kiusaamatta sitä enää laatuarvosteluilla.
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Jimmyn tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta viimeiset suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Jimmy on jo palkittu VVJ:n laatuarvostelussa ja muutenkin ori on kilpailunsa kilpaillut, mutta nyt kun kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, oripojan jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Jimmylle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti viimeistä päämäärää: palkinto ERJ-laatuarvostelusta.
Nintsu

kesäkuu CAS35, päiväkirjamerkintä 06.11.2014
Hui, mitä meninkään tekemään! Ilmoitin Jimmyn yhdessä Alecin ja Jammyn kanssa VVJ:n laatuarvostelutilaisuuteen! Ei Jimmy (tai ei ehkä kukaan oreistani) kovin valmis laatuarvosteluun kyllä ole. Oriilla on toki kaikki sijoitukset kilpailupisteitä varten ja yksi voitto VVJ-cupistakin, mutta jälkeläispisteiden osalta Jimmy ei tule saamaan erityisen hyviä pisteitä. Valjakkoajo ei lajina ole hirveän suosittu eivätkä oriin varsat ole yhtä lukuun ottamatta kilpailleet valjakkoajossa. Toki Jimmyn jälkikasvu on sen verran nuortakin vielä, ettei kilpailuita nyt ihan hirveästi voisi odottaakaan. No, Jimmy on nyt joka tapauksessa ilmoitettu marraskuun laatuarvostelutilaisuuteen mukaan ja toivotaan, että oripoikamme mahtuu arvosteltavaksi. Laskeskelin pisteiden riittävän nippa nappa kolmospalkintoon. Mutta palkinto se on sekin!
Nintsu

huhtikuu CAS32, päiväkirjamerkintä 14.02.2014
Ystävänpäivän kunniaksi vein Jimmylle yllätysporkkanan tarhaan. No jaa, oli minulla muitakin syitä Jimmyn hemmotteluun kuin ihmisten keksimä juhlapäivä. Ori on nimittäin kahminut niin paljon sijoituksia este- ja kouluratsastuksen ja valjakkoajon parista, että sen on aika jäädä kilpailueläkkeelle! Ikää ei oriilla ole kuin 14-vuotta ja se on terve niin jaloistaan kuin päästäänkin, joten mitään polttavaa syytä kilpailueläkkeelle jääntiin ei ole. Meillä on kuitenkin niin paljon kilpailutettavia poneja, että valmiita poneja on aivan turhaa kierrättää kilpailuissa. Tästä päivästä lähin Jimmy tulee siis kilpailemaan enää lajijaosten järjestämissä cup-kilpailuissa ja valmistautumaan laatuarvosteluihin. Lisäksi Jimmy pääsee kauniita neitoja tapaamaan, sillä pitäähän tälle komealle oripojalle jälkikasvuakin saada. Jimmy muuten tykkäsi ystävänpäivä porkkanasta ja hörisi iloisesti ilmoitukselleni kilpailueläkkeestä (tai sitten ori halusi vain lisää porkkanoita).
Nintsu

kesäkuu CAS30, päiväkirjamerkintä 10.09.2013
Yleensä kesäkuussa meillä on täällä Aucklandin seudulla melkein tukalan kuumaa. Tämä kesä tuntui tekevän poikkeuksen, sillä vielä ei kunnon helteitä oltu nähty. Tänäänkin oli oikein mukava, lämmin muttei kuuma, päivä. Päätin houkutella tallityttömme Naomin töiden jälkeen reippaalle maastolenkille. Naomi ei tosin paljoa houkuttelua kaivannut, joten pian meillä oli jo ponit tallissa kuntoon laitettavana. Vartissa selviydyimme ratsuinemme tallipihalle ponit satuloituina. Naomi kapusi Jammyn satulaan ja minä Jimmyn. Lähdimme rinta rinnan ratsastamaan käyntiä tietä pitkin kukkuloille. Annoimme oripoikien kävellä pitkin ohjin aina kukkulan laelle asti, josta käännyimme hiekkatietä oikealle. Ravasimme pienen pätkän, Jammy edellä ja Jimmy perässä, ja hidastimme käyntiin kun tieltä lähti polku vasemmalle. Polku nousi melko jyrkästi, joten pojat saivat tosissaan tehdä hommia sitä kavutessaan! Melkein varttitunnin kiipeämisen jälkeen olimme mäen laella. Annoimme ponien vetää henkeä ja syödä hieman ruohoa sillä aikaa kun me juorusimme Naomin kanssa sydämemme kyllyydestä ja nautimme maisemista. Kun tärkeimmät asiat oli puitu (kuten se, että Tommy oli flirttaillut Naomille vaikka seurusteli Jannahin kanssa, OMG!), ohjasimme ponit toiselle polulle. Polku kulki mäen loivempaa reunaa ja toi meidät laitumien taakse. Ravasimme muutaman minuutin ja pääsimme sitten poneinemme tallitielle, josta annoimme niiden kävellä pitkin ohjin kotiin.
Nintsu

toukokuu CAS28, päiväkirjamerkintä 24.03.2013
Hain Jimmyn ja Jammyn tarhasta ja vein ne molemmat valjastuskatokselle. Harjasin molemmat huolellisesti ja kääräisin pintelit poneille kaikkiin jalkoihin. Kun pintelit oli kääritty ja buutsit aseteltu ruununrajoja suojaamaan, oli aika valjastaa ponit vanhojen, kuluneiden "maastokärryjen" eteen. Kiroilin itsekseni sitoessani remmejä kiinni ja pujotellessani solkia paikoilleen, inhosin nimittäin sydämeni pohjasta parivaljakon valjastamista. Liikaa hihnoja ja solkia minun makuuni. Onneksi ponit käyttäytyivät hyvin ja sain valjakon kohtalaisen nopeasti valmiiksi. Sitten vain kuskinpukille ja menoksi! En valitettavasti ollut saanut groomia mukaan, joten tiukkojen kaarteiden harjoittelu jäisi tällä kertaa välistä, mutta harjoitellaan niitä sitten ensikerralla. Nyt ohjasin ponit harjoitusradalle ja hetken käynnin jälkeen komensin voikon valjakon raviin. Ravasimme kerran koko harjoitusradan ympäri, siis melkein neljä kilometriä, ja sitten annoin ponien kävellä. Oreilla oli aikamoinen kunto, ne palautuivat urakastaan muutamassa minuutissa! Hetken käynnin jälkeen saavuimme merenrantaan. Rannassa laukkuutin poneja edestakaisin vedenrajassa, niin että molemmat joutuivat vuorollaan laukkaamaan vedessä. Hiekkarannalla kärryjen kanssa laukkaaminen oli raskasta, joten annoin ponien välillä kävellä. Kun sekä Jimmy että Jammy olivat olleet pari laukkapätkää vesirajassa, ohjasin ponit takaisin harjoitusradalle ja aloitin loppuverryttelyt.
Nintsu

joulukuu CAS27, päiväkirjamerkintä 17.02.2013
Jimmy on kilpaillut yhtä paljon kuin "sielunveljensä" Jammy, mutta sijoituksia on vain puolet siitä mitä Jammylla. Jimmy onkin osoittautunut aikamoiseksi jännittäjäksi kilpailuissa, mikä näkyy erityisesti kouluratsastuksessa. Onhan se ihan selvää, ettei jännittyneelle ja kiireiselle ponille voi antaa yhtä hyviä pisteitä kuin ponille, joka liikkuu rennosti ja nauttii esiintymisestä. Itse kuitenkin henkilökohtaisesti pidän Jimmysta kovasti. Jimmy on ihanan suora poni, joka tekee mitä käsketään kunhan käsketään riittävän napakasti. Jos pikkuista hieman jännittää kouluradalla, ei se maailmaa kaada! Valjakkoajossa kun menestystä on tullut samaa tahtia kuin Jammyllakin, joten keskitytään siihen ja unohdetaan heikko menestys koulukentillä!
Nintsu

heinäkuu CAS25, päiväkirjamerkintä 29.07.2012
Ah, voi miten rakastuinkaan tähän parivaljakkoon! Jo heti ensimmäinen vilkaisu Jimmyyn ja Jammyyn sytytti sellaisen ihastuksen oreihin, että se oli vain ihan _PAKKO_ saada. Tänään oripojat saapuivat parin päivän matkaltaan Britanniasta meille Seelantiin. Saatoin jo sieluni silmin nähdä oriit upeana parivaljakkona, kun talutimme ne hiekkatarhaan Kiiwin kanssa. Siellä molemmat oriit piehtaroivat antaamuksella ja alkoivat sitten tutustua tarhanaapureihinsa. Odotan niin innolla ensimmäistä ratsastus- ja ajokertaa näillä poneilla!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI