Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Marshmallow Man MPB

ERJ-II, VWY-II© Dilwyn Park Welsh Pony Stud

Marshmallow Man MPB eli Masa
s. CAS27, 21v (s. 17.12.2012, 3v 05.08.2013)
welsh part bred -ori (62,5% welsh, NWR-kelp.), VH13-023-0042
voikko, 139cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm, vaativa

Luonne

Yleisesti Masa ei ole ori sieltä helpoimmasta päästä. Masa on hyvin orimainen luonne, jossa on ripaus itsepäisyyttä ja räiskyvää temperamenttia. "Vaahtokarkkimies" ei siis nimenä taida kuvata oritta kovinkaan hyvin. Hoitaessa Masalle on yritetty takoa käytöstapoja päähän siitä saakka kun ori syntyi. Yleensä Masa ei pure eikä potki, mutta näykkiminen ja jatkuva uhittelu ovat Masalta varsin arkipäiväistä käytöstä. Valitettavasti sanan "ei" ymmärtäminen tuntuu olevan oriille täysin mahdotonta. Hoitajalla onkin oltava silmät selässäänkin jos tahtoo välttyä revenneiltä vaatteilta, sillä Masa osaa olla todella nopea liikkeissään niin halutessaan. Taluttaessa Masa on pidettävä hyvin ruodussa. Ori jäisi mielellään jokaisen tamman kohdalle esiintymään ja oriiden luo uhoamaan, joten mikään kevyt yhdellä kädellä talutettava ei Masa ole.

Ratsastaessa Masa on omapäinen, herkkä ja eteenpäinpyrkivä. Oriin on aina testattava onko ihan pakko tehdä jotakin. Pahimpina päivinä voi ratsastajasta tuntua siltä kuin koko ratsastusaika menisi vain oriin ojentamiseen. Onneksi Masalla on runsaasti myös hyviä päiviä, jolloin se testaa vain muutaman kerran alkuverryttelyissä ja alkaa sitten toimia mallikelpoisen ratsun tavoin. Kouluratsuna Masa ei aiheuta tuomareille VAU-fiilistä. Oriin ollessa ratsastajansa avuilla, se suorittaa näppärästi kaikki helpoissa luokissa vaadittavat liikkeet, mutta valitettavasti ori ei ole perinyt emänsä lennokkaita askeleita vaan isänsä poninaskeleet. Masan käynnissä ja ravissa onkin toivomisen varaa, mutta laukka on hieno. Esteillä Masa on kuin kotonaan. Ori todella pitää hyppäämisestä ja sillä on kokoisekseen poniksi paljon kapasiteettia. Masalla on terävä ja huolellinen hyppytyyli minkä ansiosta pudotukset ovat hyvin harvinaisia. Oriilla on kuitenkin tapana erikoisesteillä hieman kyttäillä ja jos ratsastaja ei tällöin ole tarkkana, voi Masa sujahtaa esteen ohitse. Maastossa Masa on virkku kaveri, joka näkee alkulenkistä mörköjä. Ensimmäisen laukkapätkän jälkeen ori kuitenkin rauhoittuu ja alkaa nauttia maastoilusta. Ajaessa Masa voi kikkailla erityisesti käännöksissä. Ori sopiikin vain kokeneelle kuskille.

Suku

i. Eiddof Diafol
wm, vkk, 120cm
ERJ-II, VVJ-III
ii. Gemyddiaeth
wm, vkk, 121cm
iii. Huan Brenin
iie. Tywysogaethau
ie. Eiddof Geneth
wm, rnkm, 120cm
iei. Eiddof Pendefig
iee. Eiddof Glesyn
e. Sunny Skip Bunny
wpb (25%), vprn, 152cm
ERJ-II, WVY-II, YLA3
ei. Syr Taran
wpb (wB/xx), vrt, 144cm
eii. Star Puff Marshmallow Man
eie. Kissin' the Sky xx
ee. Godheid x
x, prn, 165cm
eei. Tijdelijk x
eee. Skip x

Masalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Eiddof Diafol on perinyt isänsä kultaisen värin ja suuret merkit. Jimmy on luonteeltaan oikea machoilija. Se on hyvin äänekäs ja orimainen tapaus ja antaakin ulkopuoliselle vaikeasti käsiteltävän ponin kuvan. Todellisuudessa Jimmy on helppo hoidettava, sillä ori on isosta egostaan huolimatta oikea pelkuri, joka tottelee heti pientäkin ärähdystä. Jimmy on kilpaillut hieman kaikissa lajeissa. Sijoituksia löytyy runsaasti rataesteiltä, kouluradoilta ja valjakkoajo kentiltä, mutta pari myös kenttäratsastuksen parista. Masa on Jimmyn ensimmäinen jälkeläinen.

Isänisä Gemyddiaeth oli erityisen komea, suurimerkkinen voikko mountainori, joka kilpaili ahkerasti esteratsastuksen parissa monen eri poniratsastajan kanssa. Ori oli erittäin menevä tapaus, mutta samalla kiltti ja yhteistyöhaluinen, joten sen saattoi antaa kokemattomankin ratsastajan käsiin, kunhan tämä ei pelännyt vauhtia. Ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle hyvän rakenteensa ja näyttävien liikkeidensä ansiosta. Siitoskäytössä ori oli harvakseltaan, mutta se periytti vahvasti energisyyttään ja voikkoa väriään. Ori kuoli 25-vuotiaana.
Isänisäisä Huan Brenin n suurimmat saavutukset olivat jalostuspuolella. Oriilla oli varsin tavallinen rakenne, jossa ei ollut suuria virheitä, mutta ei loistavia kehujakaan. Eloisan, jopa levottoman, luonteen omannut ori ei myöskään juuri kiilpaillut, vaikka kotioloissa se hyppäsikin varsin mallikkasti. Ori oli kuitenkin omalla alueellaan suosittu jalostusori lähinnä värinsä ansiosta ja sen jälkeläiset ovatkin menestyneet hyvin niin näyttelyissä kuin ratsastuskilpailuissakin.
Isänisäemä Tywysogaethau aloitti näyttelyuransa jo maitovarsana voittaen paikallisen maitovarsanäyttelyn. Tamma myytiinkin kovaan hintaan heti vieroituksen jälkeen ja se kiersi Britannian näyttelyitä niittäen ruusukkeita ja kaulanauhoja. Ratsuna tamma ei kuitenkaan ollut kovin kummoinen. Se oli laiska ja mukavuudenhaluinen luonne, jota rehkiminen ei juuri kiinnostanut. Kimo jouduttiin lopettamaan pian esikoisensa vieroituksen jälkeen pahan tulehduksen takia.

Isänemä Eiddof Geneth oli ruunikonkimo pikkutamma, joka hyppäsi mielellään. Tamma kiersi muutamien eri poniratsastajien kanssa ponien 80cm-luokkia voittaen ja sijoittuen sekä starttasi muutamia 85cm-ratojakin puhtaasti. Tammalla oli suuri sydän ja se oli erittäin hyväluonteinen, vaikkakin hieman säikky. 10-vuotiaana tamma kantakirjattiin ja se siirtyi jalostuskäyttöön. Tamma sai kuusi varsaa, kunnes se jouduttiin lopettamaan 18-vuotiaana ähkyyn.
Isänemäisä Eiddof Pendefig oli aikoinaan kasvattajansa ylpeys. Ori oli rakenteeltaan juuri sellainen kuin welsh mountainin kuuluikin. Ei ollut lainkaan ihme, että ori sai näyttelyissä lähes poikkeuksetta täydet pisteet tyypistään. Ori kantakirjattiin nuorena ensimmäiselle palkinnolle ja se vaikutti jalostuksessa melkein viisitoista vuotta. Ruunikonkimo ori lopetettiin 21-vuotiaana vakavan hankosidevamman takia. Oriin jälkeläisistä useat ovat menestyneet esteradoilla.
Isänemäemä Eiddof Glesyn oli väriltään suloinen maitokahvin värinen. Vielä kapea piirto, pari sukkaa ja vaaleanpunainen turpa ja tamma hurmasi kaikki heti ensisilmäyksellä. Tamma oli luonteeltaan hieman arka ja se säikkyi helposti, mutta oli kuitenkin erittäin kiltti. Tamma varsoi muutamia kertoja ja se oli kantakirjassa toisella palkinnolla. Tamma kilpaili jonkin verran sekä esteratsastuksessa että show-kilpailuiden ratsastusluokissa menestyen ihan mukavasti.

Emä Sunny Skip Bunny on ylikorkea welsh part bred -tamma, jolla luonnetta piisaa. Hollannista kotoisin oleva Skippy on luonteeltaan itsepäinen ja temperamenttinen, eikä arki sen kanssa ole mitään ruusuilla tanssimista. Ratsuna Skippy on kuuma mutta lahjakas, ja erityisesti esteradalla tamma on oikea tykki. Skippyllä onkin roppakaupalla sijoituksia esteratsastuksesta 130cm-luokista. Rataesteiden lisäksi vaaleanpunaruunikko tamma on kilpaillut koulua ja kenttää sijoittuen. Masa on myös Skippyn esikoinen.

Emänisä Syr Taran on kaunis vaaleanrautias liinaharja, joka syntyi Britanniassa. Ori myytiin jo maitovarsana emänsä mukana Hollantiin, jossa se menestyi hyvin varsanäyttelyissä. Hieman kasvettuaan Syr Taran kahmi palkintoja myös nuorten ponien näyttelyluokista. Ori sai erityisesti kehuja jaloudestaan ja hyvistä jalka-asennoistaan. Lisäksi Syr Taranissa on karismaa ja se todella osaa esiintyä. Ori kantakirjattiin huippupistein ensimmäiselle palkinnolle 5 vuotiaana, jonka jälkeen se on keskittynyt pitkälti siitosoriin uraan kiertäen näyttelyitä vähemmän. Syr Taran on perinyt luonteensa täysveriemältään, joten se on temperamenttinen ja herkkä poni, joka ei sovellu aloittelijoille. Syr Taran on ratsukoulutettu ja se hyppää hyvin, mutta se ei ole kilpaillut. Nykyään Syr Taran on 26-vuotias ja viettää eläkepäiviään pitkäaikaisella omistajallaan Hollannissa.
Emänisäisä Star Puff Marshmallow Man syntyi Irlannissa, josta se myytiin peruskoulutettuna Britanniaan. Ori oli kimo ja 127cm korkea, sekä rakenteeltaan welsh B-poniksi varsin ihanteellinen. Mickeyksi kutsuttu ori kiersi harvakseltaan näyttelyissä, mutta menestyi niissä hyvin ja päästyään kantakirjaan ykköspalkinnolla 7-vuotiaana, tuli Mickeystä suuri hitti tammanomistajien keskuudessa. Mickey oli kuitenkin vain harkitusti käytössä jalostukseen ja siitosoriin toimensa ohessa se kilpaili esteratsastuksessa pikkuponien luokissa ihan mukiin menevällä menestyksellä. Eloisalla luonteella varustettu ori jouduttiin lopettamaan 17 vuoden iässä sen kolautettua jalkansa pahasti riehuttuaan tarhassa.
Emänisäemä Kissin' the Sky oli punarautias täysveritamma. Alkujaan Yhdysvalloista kotoisin ollut tamma myytiin 2-vuotiaana ensiksi Saksaan ja sieltä myöhemmin Britanniaan. Pienikokoinen täysverinen oli luonteeltaan kaikkea muuta kuin helppo: se oli itsepäinen, herkkä ja kuuma. Hankalan luonteensa vuoksi tamma kiersikin aika monella omistajalla ja oli vaihtelevassa käytössä. Elämänsä aikana Kissin' the Sky xx kilpaili sekä esteratsastusta 120cm-luokkiin asti että kenttää yhden tähden kilpailuissa saakka. Tamma oli usealla omistajalla myös siitoskäytössä ja se sai peräti kuusi varsaa. Joukossa on niin poni- ja puoliverijälkeläisiä kuin täysverisiäkin. Kissin' the Sky lopetettiin nivelvaivoihin 22-vuotiaana.

Emänemä Godheid kilpaili ahkerasti esteratsastuksessa kasvattajansa tyttären ratsuna useiden vuosien ajan. Tamma sijoittui ja voitti enimmäkseen 130cm-luokissa kansallisissa kilpailuissa Hollannissa, mutta se starttasi myös 140cm-luokkia, joissa se hyppäsi muutaman puhtaan suorituksen kuitenkaan sijoittumatta. Godheid oli punaruunikko hollantilainen puoliverinen, joka oli luonteeltaan aika kova. Tamma ei vähästä hätkähtänyt ja pysyi kilpailuiden hälinässäkin aina rauhallisena ja tyynenä. Esteradalla Godheid oli aika kuuma, mutta samalla myös hyväopettaja. Godheid pysyi kasvattajansa omistuksessa kuolemaansa saakka 20 vuoden iässä. Tamma oli kantakirjassa toisella palkinnolla ja se varsoi kahdesti.
Emänemäisä Tijdelijk oli lähes musta anglo-ori, joka kilpaili esteratsastuksessa kansainvälisissä GP-luokissa. Nuorempana ori oli nuorten hevosten luokkien ykkönen Hollannissa ja se kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla jo 5-vuotiaana. Kansainvälisissä mittelöissä Tijdelijk hyppäsi muutamia nollaratoja, mutta ei silti sijoittunut kuin korkeimmillaan 145cm-luokissa. Kovaluonteinen ja temperamenttinen ori ei sopinut kaikille ratsastajille, mutta kapasiteettia siinä kyllä riitti. Tijdelijk siirtyi kilpailueläkkeelle 15-vuotiaana ja toimi siitosoriina viiden vuoden ajan, kunnes ori lopetettiin uusiutuneen jännevamman takia.
Emänemäemä Skip päätyi Maatje van Kampin omistukseen 5-vuotiaana, peruskoulutettuna ja muutamia 110cm-ratoja hypänneenä. Maatje kantakirjasi tamman toiselle palkinnolle ja käytti tammaansa siitoshevosena. Myöhemmin naisen tytär innostui kilpailemaan Skipillä ja tamma osoittautui todelliseksi ruusukehaiksi aina kansallisiin 120cm-luokkiin saakka. Skip starttasi muutamia 130cm- ja 140cm-ratoja, mutta ne olivat jo hieman korkeita sille. Luonteeltaan Skip oli yritteliäs ja kiltti, joten se yritti aina parhaansa. Skip sai seitsemän varsaa esteoreista ja varsat ovat menestyneet hyvin estekilpailuissa. Skip kuoli vanhuuteen 27-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS41, o. Almost Famous MPB, e. Salsatime MPB
CAS42, t. Miss Universum MPB, e. Miss Venus MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, sijoituksia 45 kpl
17.10.2013, Juksula, ERJ, 50cm, 3/36
24.11.2013, Cresendo, ERJ, 60cm, 2/50
25.11.2013, Cresendo, ERJ, 60cm, 3/50
27.11.2013, Cresendo, ERJ, 50cm, 5/50
19.12.2013, Cresendo, ERJ, 60cm, 4/50
22.12.2013, Cresendo, ERJ, 60cm, 2/50
02.03.2014, Blackwoods, ERJ, 110cm, 4/30
13.03.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 4/30
14.04.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 3/60
21.04.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 5/30
18.05.2014, Nuppula, ERJ, 110cm, 1/30
23.05.2014, Blackwoods, ERJ, 110cm, 2/30
28.05.2014, Blackwoods, ERJ, 110cm, 2/30
02.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 110cm, 4/50
03.06.2014, Micram raceponies, ERJ, 110cm, 1/50
08.08.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 5/60
04.10.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 3/30
18.10.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 5/60
18.10.2014, Petäjävaara, ERJ, 110cm, 5/30
19.10.2014, Petäjävaara, ERJ, 110cm, 4/30
17.01.2015, Blackwoods, ERJ, 110cm, 2/30
18.01.2015, Blackwoods, ERJ, 110cm, 5/30
19.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
22.02.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
03.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 110cm, 2/30
04.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 110cm, 3/30
06.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 110cm, 2/30
08.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 110cm, 4/30
15.03.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
17.03.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
02.04.2015, Vennamo, ERJ, 110cm, 1/40
06.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 5/40
06.04.2015, Vennamo, ERJ, 110cm, 2/40
08.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 6/40
10.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 6/40
17.04.2015, Riiviöt, ERJ, 110cm, 5/50
06.05.2015, Farbranch, ERJ, 110cm, 2/30
31.05.2015, Ventos, ERJ cup, 110cm, 7/245
02.06.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 110cm, 5/50
14.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 4/40
17.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 1/40
08.07.2015, Susijengi, ERJ, 110cm, 3/30
10.07.2015, Harlakka, ERJ, 110cm, 3/50
12.07.2015, Harlakka, ERJ, 110cm, 2/50
14.07.2015, Harlakka, ERJ, 110cm, 5/50

Koulukilpailut, sijoituksia 44 kpl
22.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he B, 2/40
23.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he B, 4/40
26.02.2014, Aittohaara, KRJ, he C, 1/30
27.02.2014, Aittohaara, KRJ, he C, 3/30
28.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he B, 1/40
04.03.2014, Brynhild, KRJ, he C, 6/40
06.03.2014, Juksula, KRJ, he B, 7/60
06.03.2014, Brynhild, KRJ, he C, 6/40
08.03.2014, Fiktio, KRJ, he C, 5/40
09.03.2014, Fiktio, KRJ, he C, 2/40
11.03.2014, Fiktio, KRJ, he C, 3/40
26.03.2014, Parodia, KRJ, he B, 3/40
19.04.2014, Riiviöt, KRJ, he B, 1/50
06.05.2014, Fiktio, KRJ, he C, 5/30
11.05.2014, Fiktio, KRJ, he C, 2/30
12.05.2014, Fiktio, KRJ, he C, 1/30
14.05.2014, Fiktio, KRJ, he C, 1/30
14.05.2014, Kelokorven, KRJ, he B, 6/60
18.05.2014, Kelokorven, KRJ, he B, 4/60
29.05.2014, Juksula, KRJ, he B, 5/60
01.06.2014, Blackwoods, KRJ, he B, 3/30
01.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, he B, 6/40
01.06.2014, Derian, KRJ, he B, 6/40
01.06.2014, Ventos, KRJ, he B, 3/50
02.06.2014, Ventos, KRJ, he B, 5/50
02.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, he B, 5/40
03.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, he B, 3/40
08.06.2014, Derian, KRJ, he B, 3/40
24.07.2014, Kadotetut, KRJ, he B, 3/30
08.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 2/30
13.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 2/30
14.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 1/30
19.10.2014, Moana part breds, KRJ, he C, 5/40
19.10.2014, Juksula, KRJ, he B, 7/60
31.10.2014, Fiktio, KRJ cup, he B, 17/195
27.01.2015, kk Holmberg, KRJ, he B, 7/60
02.02.2015, Villahaka, KRJ, he B, 3/50
04.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he B, 3/50
04.02.2015, Villahaka, KRJ, he B, 1/50
06.02.2015, Villahaka, KRJ, he B, 6/50
08.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he B, 3/50
28.03.2015, Juksula, KRJ, he B, 2/60
01.04.2015, Lebenslang, KRJ, he B, 5/40
07.04.2015, vt Wuki, KRJ, he B, 6/100

Valjakkoajokilpailut, sijoituksia 51 kpl
25.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, noviisi, 5/40
13.03.2014, kk Bailador, VVJ, vaativa pari, 2/11
29.04.2014, Dei, VVJ, vaativa pari, 5/30
06.05.2014, Fiktio, VVJ, vaativa, 2/40
08.05.2014, Fiktio, VVJ, vaativa, 1/40
09.05.2014, Fiktio, VVJ, vaativa, 1/40
10.05.2014, Fiktio, VVJ, vaativa, 5/40
11.05.2014, Fiktio, VVJ, vaativa, 1/40
07.06.2014, Breandan, VVJ, vaativa, 3/30
08.06.2014, Breandan, VVJ, vaativa, 3/30
10.06.2014, Breandan, VVJ, vaativa, 4/30
12.06.2014, Breandan, VVJ, vaativa, 5/30
18.06.2014, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 1/40
19.06.2014, Breandan, VVJ, vaativa, 1/30
20.06.2014, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 5/40
21.06.2014, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 4/40
22.06.2014, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 2/40
26.08.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 5/30
27.08.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 1/30
31.08.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 4/30
03.09.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 3/30
06.10.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 2/30
08.10.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 1/30
11.10.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 5/30
11.10.2014, Brynhild, VVJ, vaativa pari, 1/21
13.10.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 2/30


15.10.2014, Brynhild, VVJ, vaativa pari, 2/21
28.10.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa pari, 1/24
01.11.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa pari, 2/24
07.11.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa pari, 4/24
11.11.2014, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 4/40
13.11.2014, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 6/40
17.11.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 4/30
20.11.2014, Fiktio, VVJ, vaativa, 3/40
23.11.2014, kk Reiter, VVJ, vaativa, 2/30
30.11.2014, Breandan, VVJ cup, vaativa, 10/108
02.12.2014, Breandan, VVJ, vaativa, 7/50
03.12.2014, Claridge Stud, VVJ, vaativa, 4/30
24.12.2014, Breandan, VVJ, vaativa, 3/50
21.01.2015, Muiston, VVJ, vaativa, 1/30
30.01.2015, Fiktio, VVJ, vaativa, 5/40
02.02.2015, Fiktio, VVJ, vaativa, 4/40
20.02.2015, kk Holmberg, VVJ, vaativa, 2/30
21.02.2015, kk Holmberg, VVJ, vaativa, 1/30
12.03.2015, Breandan, VVJ, vaativa pari, 5/30
24.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, vaativa, 4/30
25.03.2015, Breandan, VVJ, vaativa pari, 2/17
27.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, vaativa, 5/30
29.03.2015, Prime Sporthorses, VVJ, vaativa, 4/30
01.04.2015, kk Reiter, VVJ, vaativa, 2/40
03.04.2015, Prime Sporthorses, VVJ, vaativa, 3/30

Laatuarvostelut
26.03.2017, VWYL, VWY-II (6 + 6 + 5 + 20 + 3,5 = 40,5p)

30.11.2017, ERJL, ERJ-II (7 + 41 + 25 + 8 + 15 = 96p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

lokakuu CAS45, päiväkirjamerkintä 22.03.2017
Seitsemän vuoden mökkihöperyyden jälkeen on hyvä päästä vähän käymään tilusten ulkopuolellakin! Siksipä ilmoitin Masan VWY:n seuraavaan rotulaatuarvosteluun. Ori pääsi tuossa kesällä hieman lihomaan turhankin paljon, kun minä ja henkilökuntani emme ehtineet varsakiireiden ja kisakauden takia juurikaan keskittyä siitosoriiden treenaamiseen. Onneksi laihdutus- ja kuntokuuri on purrut Masaan nopeasti. Sellaista palleroa mikä poni vielä pari kuukautta sitten oli, ei todellakaan olisi kehdannut viedä tuomarien silmien eteen arvioitavaksi! VWY:n tilaisuus on ihan kulman takana, joten on viime hetken valmisteluiden aika. Harjan nyppimistä, hännän selvittelyä ja kavioiden kiillotusta siis luvassa ennen kuin pakkaamme oripojan rekkaan ja hurautamme reissuun. Saa nähdä millaisen show'n näin monta vuotta kotioloissa nyhjänny Masa saa aikaan...
Nintsu

huhtikuu CAS43, päiväkirjamerkintä 22.08.2016
On aika uskomatonta ajatella, että kohta Masa on ollut jo viisi vuotta kisaeläkkeellä! Herra on nyt 16-vuotias ja kahden komean varsan ylpeä isä. Ori on iästään ja eläkkeestään huolimatta komeassa kunnossa. Vaikka toki mahanympärys on hieman suurempi kuin maineikkaan kilpauransa päivinä! Tänään päätin viedä Masan maastoon. Jo tallipihassa selkään noustessa totesin oriin olevan suorastaan pakkautunut täyteen energiaa, joten arvasin lenkin olevan melko vauhdikas. Suuntasinkin kiireisen ja kipittävän kulkumme kohti Umpikujaa, sillä paikka oli täydellinen höyryjen päästelyyn. Menomatkalla ravasimme (tai lähinnä Masa kyllä koikkelehti jotakin omaa askellajiaan) kaksi noin viiden minuutin pätkää teiden sen salliessa. Lopulta tulimme Umpikujalle ja päästin Masan laukkaan. Vauhtiahan löytyi vaikka kuinka mutta puolentoista kilometrin päässä tie päättyi kalliojyrkänteeseen, joka mukavasti toimi villiintyneen ponin jarruina. Laukkuutin Masaa vielä pari kertaa Umpikujalla ja palasin sitten huomattavasti rennomman ponin kanssa tallille.
Nintsu

kesäkuu CAS38, päiväkirjamerkintä 15.07.2015
Masa on vasta 11-vuotias mutta niin vain on oripoika kerännyt sijat täyteen! Esteratsastuksesta Masalla on sijoituksia 45 kappaletta, joista yksi ERJ cupista, kouluratsastuksessa sijoja on 44, joista sielläkin yksi KRJ cup -sija, ja valjakkoajosta sijoituksia on hurjat 51 kappaletta, joukossa jälleen yksi sija VVJ cupista. Melkoisen kisauran meidän pikku-Masa on tehnyt! Nyt saa herra siirtyä kisaeläkkeelle ja antaa tilaa uusille tulokkaille kisalistalla. Ori on täydessä kisakunnossa, ja yhtä vuohisnivelen tulehdusta lukuunottamatta, se on ollut ja on myös täysin terve. Pullaponiksi ei ponia todellakaan jätetä, vaan se pidetään säännöllisessä ja monipuolisessa liikkeessä. Tutkitustihan liikunta edistää pitkää elämää ja mehän haluamme nauttia (myönnän, että tämä on hieman kyseenalaista...) Masan seurasta vielä pitkään!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Masan tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Masa ja sen tulevat jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Masalle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Masan kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Masakaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Masa on aloittanut uransa kilpaponina varsin lupaavasti. Erityisesti kouluratsastuksen ja valjakkoajon saralla Masa on suorastaan yllättänyt meidät! Oriilla on nimittäin melkein kolmekymmentä sijoitusta kouluratsastuksesta ja yli kaksikymmentä valjakkoajosta. Omasta päälajistaan, esteratsastuksesta, Masa sen sijaan on kahminut vain kuusitoista sijoitusta. Nousu pikkuluokista 110cm-luokkiin on osoittautunut haasteellisemmaksi kuin odotimme. Itseluottamusta oriilta ei puutu, mutta toistaiseksi se ei vielä keskity kilpailuissa kovinkaan hyvin. Masa on kuitenkin vasta seitsemän, joten eiköhän se vielä tasoitu. Toivossa on ainakin hyvä elää...
Nintsu

heinäkuu CAS30, päiväkirjamerkintä 19.09.2013
Koko tallipiha ja varmaan naapurimaatilakin kuuli, kun Masa haettiin pois orilaitumeltaan. Masa uhosi kaikelle liikkuvalle ja hirnui kuin järkensä menettänyt. Sain todellakin tehdä narun päässä hommia että sain testosteronihuuruisen ponin pidettyä kurissa. Huoh, kumpa Masan voisi vain dumpata takaisin laitumelle ja toivoa, että ori järkeentyisi loppukesän aikana! Päivittäisten tarkastusten yhteydessä oli kuitenkin huomattu iso puremajälki Masan lavassa ja epäilin haavan kaipaavan tikkejä. Olin jo soittanut eläinlääkärillemme Edille, joka oli luvannut tulla iltapäivällä. Saatuani Masan turvallisesti talliin, kiinnitin sen heti käytävän ketjuihin. Ensiksi huuhtelin haavaa kylmällä vedellä. Saatuani veret pois haavasta, sain ilokseni huomata, ettei haava ollutkaan ihan niin paha kuin olin pelännyt. Haava oli vain vuotanut aivan hirveästi. Puhdistelin haavaa huolellisesti vanulla ja puhdistusaineella ja saatuani työni valmiiksi, kaarsi Ed autovanhuksellaan pihaan. Hetken haavaa tutkittuaan, Ed totesi, ettei haava tarvinnut tikkejä, mutta Masan olisi hyvä olla muutama päivä tarkemmin valvottuna, eli tarhailla yksin ja tulla yöksi sisälle. Kiitin Ediä, otin laskun vastaan ja hyvästelin hänet. Edin ajettua katsomaan seuraavaa potilastaan, käännyin takaisin kasvattini puoleen. Apua, kolme päivää pitäisi kestää tätä villiintynyttä elikkoa...
Nintsu

huhtikuu CAS27, päiväkirjamerkintä 17.12.2012
Tätä päivää oli kyllä odotettu! Skippyn esikoisen syntymää. Skippy oli pihdannut varsomista jo hieman lasketunajan yli ja aloimme olla jo huolissamme. Olikohan jotain vialla? Ed, kokenut eläinlääkärimme, oli kuitenkin sitä mieltä, ettei huolta vielä ollut. Jotkut tammat vain kantavat varsojaan pitkään. Me kun olemme tottuneet lähinnä tammoihin, jotka varsovat etuajassa, joten odottelu raastoi hermojamme! Tänään vihdoin Skippy sitten osoitti illalla varsomisen merkkejä ja hieman ennen puoltayötä maailmaan saapui voikko oripoika isoin merkein varustettuna. Synnytys sujui hyvin, joskin Skippy nousi ehkä hieman turhan aikaisin takaisin jaloilleen. Tamma ei muutenkaan ihastunut varsaansa ensisilmäyksellä, vaan aluksi näytti jopa siltä, että kipakka tamma kävisi pitkäkoipisen varsansa kimppuun! Onneksi Skippyllä sentään jonkin tasoiset äidinvaistot löytyivät, joten orivarsa pääsi nisälle, kun ihmiset vähän pitelivät emätamman pääpuolesta kiinni. Skippy ja Masaksi ristitty orivarsa (tai ehkä lähinnä Skippy) ovat jonkin aikaa tehovalvonnassa, jotta voimme olla varmoja siitä, ettei tamma päätä pahoinpidellä varsaansa.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI