Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Moana's Narcissa

VIR MVA Ch, VWY-II, KTK-II
Moana's Narcissa eli Cissa
s. 03.12.2017 (4v 03.01.2018, ikääntynyt suoraan 3v, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh A -tamma, VH17-024-0130
ruunikonkimo, 114cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, noviisi, ex-laukkaponi

Luonne

Cissa ei ole ihan yksinkertainen poni, sillä se on perinyt isältään kuumuutta ja kärsimättömyyttä mutta emältään arkuutta ja hitaasti lämpeävää luonnetta. Cissalla on vahvat omat mielipiteet ja se tahtoisi aina olla pomo. Kuitenkin se herkästi ylireagoi tavallisiinkin käskyihin, puhumattakaan tamman reaktioista vaikkapa puraistun hoitajan päästämään, vihaiseen karjaisuun! Cissan kanssa toimiminen on jatkuvaa nuoralla kävelyä: tammalle on pakko laittaa kunnon rajat ja pitää tiukka kuri, mutta samalla on yritettävä olla säikäyttämättä herkkää ponia. Ei Cissa mikään ihmissyöjä ole ja sen pitäminen kurissa ja nuhteessa ilman ponille aiheutettua sydänkohtausta on täysin mahdollista, mutta se vaatii hoitajalta melkoista hevosenlukutaitoa ja oikeaa ajoitusta.

Ratsastaessa Cissa on reipas, herkkä ja itsepäinen. Se ei mielellään tee mitä ratsastaja pyytää, mutta samalla se sitten jännittyy säikyksi rautakangeksi jos sitä ratsastaa yhtään vahvemmalla paineella. Cissa ei siis todellakaan ole aloittelijoiden ratsu! Kevyin mutta määrätietoisin avuin ratsastettuna Cissa on näpsäkkä poni, joka ei ehkä loista kouluradalla mutta hyppää sitäkin paremmin. Erikoisesteitä Cissa saattaa välillä kyttäillä, unohtamatta erinäisten kentänreunan koristeiden aiheuttamia sivuloikkia, mutta hiukan vahvemmalla pohkeella se ainakin tutun ratsastajan kanssa uskaltaa poneja syövät erikoisesteetkin loikata ylitse valtavalla hypyllä. Cissa on pienenä, ketteränä ja nopeana ponina erinomainen aikaratsastusponi, jolla pystyy laittamaan kampoihin vähän isommillekin ratsuille!

Suku

i. Voomking
wA, rnkm, 111cm
ii. Volktanz
wA, rnkm, 112cm
iii. Tip-tap-tip
iie. Volga
ie. Glooming
wA, rnkm, 114cm
iei. Hermit Hafnen
iee. Glory Gloria
e. Narcissist
wA, rtkm, 118cm
ei. Frankie
wA, prt sab, 115cm
eii. Teneriffe Guardian
eie. Swan
ee. End of the Rainbow
wA, mkm, 120cm
eei. Lilla Apollo
eee. Marshmallow

Cissalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Ghostbuster, i. Moana's Foxhunt
t. Moana's Salome, i. Moana's Shenanigan

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Cissa on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laukkakilpailut
stat. 25: 3-3-4-3 (12%/52%), vs. 31 800e (PLJ, sileät laukat)
Laukkaurheilukeskuksen profiili
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wA-tammat, RCH
14.09.2018, Daelwyn, VSN, wA-tammat, RCH

05.08.2018, Coedwig Welsh, NJ, wA-tammat, irtoSERT
05.06.2019, Adina, NJ, wA-tammat, MVA-serti, BIS4
29.06.2019, Adina, NJ, welsh A, irtoSERT
25.07.2019, Adina, NJ, welsh A, MVA-serti, BIS3
Laatuarvostelut
20.06.2019, PoniKTK, KTK-II (19 + 19 + 20 + 19 = 77p)

11.05.2020 myönnetty VIR MVA Ch

05.08.2022, VWYL, VWY-II (8 + 5 + 5 + 22 + 5 = 45p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

14.02.2020, päiväkirjamerkintä
Lemppariorini Nipsu alkoi olla jo iällä ja vaikka oriilla oli useampikin varsa tallissa, oli siitä ihan pakko saada vielä yksi lisää! Cissa oli sopivasti kilpauransa jo lopetellut ja vietti päivänsä lähinnä laitumella käyskennellen ja ruohoa syöden (painottuen erityisesti jälkimmäiseen aktiviteettiin). Siispä Nipsu ja Cissu ne yhteen soppii! Pariskunta ehti muutaman kerran tavata ennen kuin Cissan seuraava kiima jäi tulematta ja tamma todettiin kantavaksi. Puhkuin intoa ja kärsimättömyyttä koko tuskastuttavan pitkät 11 kuukautta, kunnes viimein koitti se päivä, kun Cissa varsoi. Tamma varsoi mitä hurmaavimman, läsipäisen ja sukkajalkaisen ruunikon tammavarsan! Sain siis haaveilemani Salome-tamman! Varsominen sujui hyvin ja sekä emätamma että uunituore varsa voivat hyvin. Parivaljakko saa ensin rauhassa tutustua toisiinsa kahden kesken ennen kuin koittaa aika laumaelämän.
Nintsu

11.05.2019, päiväkirjamerkintä
Cissa lopetti laukkauransa ilman sen kummempia seremonioita lähes vuosi sitten, kun se sijoittui (jälleen kerran...) lähtönsä viimeiseksi Gawaro Studin Ponybreeders' Cup Gold Tiaran grade 2 -tasoisessa karsintalähdössä. G2-voitto jäi saamatta, mutta totesin näiden näyttöjen (tai niiden puutteen) Cissan osalta riittävän ja uusien tuulien puhaltavan tammalle. Cissa sai pikakoulutuksen esteratsuksi eikä aikaakaan, kun ex-laukkaponi jo paineli pitkin Uuden-Seelannin estekilpakenttiä. Hyppääminen soveltuikin Cissalle uraksi laukkaratoja paremmin ja niin vain on meidän ex-laukkurimme kerännyt esteratsastuksesta kapasiteettinsa maksimiominaisuuspisteet kasaan. Poni on siis nyt valmis siirtymään kilpailueläkkeelle. Suunnitelmissa on kiertää tamman kanssa näyttelyareenoilla ja ties kokeilla huviksemme hieman valjakkoajoakin. Pääasiassa Cissalle on kuitenkin tiedossa mukavat ja leppoisat eläkepäivät laitumella olostaan nauttien.
Nintsu

07.03.2018, päiväkirjamerkintä
Hieman extempore astutimme Cissan ennen aikojaan mutta nyt tamman laukkaura on taas täydessä vauhdissa. Pieni tauko on selvästi tehnyt hyvää, sillä tänään Cissa voitti Puffy Racing Farmin järjestämissä kilpailuissa grade 3 -tasoisen lähdön ja sai siten osallistumisoikeuden jopa G2-lähtöihin! Tämänpäiväisestä voitosta huolimatta Cissan ura laukkaponina ei ole ollut mikään jymymenestys. Kuusi ensimmäistä starttiaan tamma lähinnä kiukutteli, kunnes yllätti kaikki voittamalla nelivuotiskaudellaan Ratojen lupaus -arvokilpailulähdön. Allowancen voittamiseen meni sitten taas ikuisuus, mutta nyt varsomistauon jälkeen Cissalla on ollut ihan eri ääni kellossa. Tauon jälkeen ensimmäisessä startissa tuli se allowance-tason voitto ja sitä seurasi heti kakkossija uran ensimmäisestä G3-lähdöstä. Ja nyt sitten voitto samalta tasolta! Meinasin jo luovuttaa ponin laukkauran suhteen mutta näiden tulosten perusteella jatkamme sitä nyt ainakin toistaiseksi. Ehkä Cissalla on vielä ässä hihassaan!
Nintsu

06.01.2018, päiväkirjamerkintä
Vaikka yövalvominen on raskasta, pidän varsavalvojaisten hiljaisuudesta ja rauhasta. Nytkin Cissan varsomista odottaessani, röhnötin puoli-istuvassa asennossa Varsamökin sohvalla, silitin syliini nukahtanutta koiraa ja mutustelin neiti Colen tuomia, kotitekoisia omena- ja bataattisipsejä. Muu koiralaumani sylikoiraa lukuunottamatta retkotti pitkin poikin mökin lattiaa ja taustalla soi hiljaa instrumenttijazzia sisältävä soittolistani. Mikäs sitä oli siinä lekotellessa! Kunhan vain välillä muisti vilkaista mitä valvontakamerassa oikein tapahtui... Olin täysin uppoutuneena omiin ajatuksiini kun jälleen vilkaisin ruutua - ja siellähän oli täysvarsominen Cissalla käynnissä! Omenasipsiin tukehtuen hyökkäsin ruudun äärelle ja tarkkasin silmä kovana tapahtumia. Ensikertalaisena Cissa oli ehkä hieman hidas puuhissaan jos oppikirjaesimerkkiin verrataan, mutta varsominen sujui muuten hyvin. Tuore emätamma oli haltioissaan jälkikasvustaan eikä allekirjoittaneenkaan innostus vastasyntyneen orivarsan edessä juuri emän intoa vähäisempää ollut. Onneksi olkoon pojasta, Cissa!
Nintsu

03.12.2017, päiväkirjamerkintä
Uusi tuontiponitammamme Narcissist eli Nancy varsoi tänään sievän ja pienen varsan. Nancy on meillä ihan upouusi tuttavuus eikä arka tamma ensin meinannut päästää minua pienokaisen vointia tarkistamaan, mutta onneksi Nancy tokeni nopeasti ja pääsin tsekkaamaan vastasyntyneen kunnon ja sukupuolen. Eläväinen tammavarsahan se. Hienosti nuori Nancy hommastaan suoriutui vaikka ensikertalainen varsomistouhuissa olikin! Uusi tulokas saa nimekseen Moana's Narcissa ja se saakin ensin hieman kasvettuaan aloittaa kilpailu-uransa ponilaukkojen maailmassa. Esteponin ura on varasuunnitelmana ja eläkepäivien ajanvietteenä mielessä, mutta ensin tamman olisi tarkoitus kerätä kaurarahat kotiin pois kuljeksimasta. Tosin aivan ensiksi pieni Cissa-varsa saa nauttia emänsä lempeästä hoivasta ja huolettomista varsakesistä ennen kovan kilpaponin elämään astumista.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI