Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Jasmijn MPB© Birdwood Stud

Jasmijn MPB eli Jasu
s. CAS52, ikä (s. 19.09.2018, 4v 29.07.2019)
welsh part bred -tamma (40,625% welshverta), VH19-023-0013
rautias, 146cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, vaB/100cm

Luonne

Hevosten kanssa ikänsä puljannut ukkini sanoi joskus, että älykkäällä hevosella on isot korvat ja leveä otsa. Meidän Jasu, toiselta nimeltään Jänöjussi, todistaa ukkini sanonnan oikeaksi. Tammalla on nimittäin isot korvat ja niiden välissä erittäin vilkas ja kekseliäs poninmieli. Jos on jokin keino saada karsinanovi tai tarhanportti auki, Jasu aivan varmasti keksii sen. Jos on jokin keino avata riimun/loimen soljet, Jasu taatusti vapauttaa itsensä ja samalla tarhakaverinsakin moisista vempeleistä. Ja voi apua, jos Jasulla on pieninkään mahdollisuus keksiä keino päästä käsiksi ruokaan! Jasu on perusponimaiseen tapaan hyvin perso ruoalle, joten tamma on valmis laittamaan paljonkin älyllistä kapasiteettiaan peliin, jos vain on pienikin mahdollisuus saada sen seurauksena ruokaa. Toisaalta tätä Jasun ominaisuutta on myös helppo käyttää hyödyksi koulutuksessa, mutta toisaalta taas rehut on pidettävä tämän neidin ulottuvilta hyvin piilossa. Hoitotilanteissa Jasu on kiltti ja seurallinen. Se on kuitenkin samalla melko eloisa, eikä paikoillaan seisominen ole sen vahvuuksia. Myös karsinanovi kannattaa sulkea hyvin, koska muuten yksi reipas poni saattaa juoksennella pitkin tallipihaa!

Ratsastaessa Jasun älykkyys ja nopeat hoksottimet tulevat vielä paremmin esille. Tamma oppii asiat todella nopeasti niin hyvässä kuin pahassakin. Erityisen hyvä Jasu on huomaamaan ratsastajansa heikot kohdat, oli se sitten laiska sisäpohje tai hieman hidas käsi: Jasu löytää varmasti kuskin akilleen kantapään ja käyttää sitä häikeilemättömästi hyväkseen. Jos poni saisi päättää, se etenisi lähinnä laukassa ja pukittelisi ja vaihtelisi laukkaa mennessään. Siksi onkin tärkeää, että Jasun ratsastaja on koko ajan tilanteen tasalla ja korjaa nopeasti sekä omat, että ponin virheet. Ollessaan avuilla, on Jasu erityisen komea näky tammaksi. Se on ryhdikäs ja liikkuu suurin askelein ylämäkeen kaikissa askellajeissa. Se on notkea ja tasapainoinen, eikä horju sivuttaisliikkeissä tai vastalaukassakaan. Vaikeatkin tehtäväkokonaisuudet ovat Jasulle helppoja, kunhan tamma ei vain pääse riehaantumaan esimerkiksi laukkatehtävissä. Jasun vahva koulusuku todella näkyy tässä ponissa, sillä laatu ei tästä lopu poniluokissa kesken! Hyppäämisestä ja maastoilustakin Jasu tykkää, mutta se saattaa olla yllättävänkin kevytperäinen esteradalla tai maastossa, joten ilmansatulaa laukkailut merenrannassa kannattaa ehkä jättää väliin.

Suku

i. Poechino MPB
wpb (25%), rnkm, 139cm
ii. CT Mocchachino ox
ox (dom), rtkm, 153cm
iii. AM Chizer ox
ox (dom)
iie. Morning Diamond ox
ox (dom)
ie. Brunnby Poesi
wpb (50%), mrn, 140cm
KRJ-I, VWY-II
iei. Nargwaf Barb' Faraon
ox (dom)
iee. Ch Blaebond Pink Fury
wB, ERJ-I, KRJ-I, VWY-II, KTK-II
e. Sjille MPB
wpb (56,25%), prt, 148cm
ei. Mewian Sayer
wB, rnkm, 136cm
KTK-III
eii. Llythyr Seren
wB, KRJ-I, VWY-II
eie. Kaimhill Cerrig Calch
wB
ee. Zonnentje MPB
wpb (12,5%), rnvkkkm, 157cm
eei. Cream Dreme x
x, KRJ-II, ERJ-II, KERJ-II
eee. Meizoentje
wpb (25%), KRJ-II

Jasulla on sukua 3 täyttä polvea virtuaalimaailmassa. Lisäksi tammalle löytyy 4. polvesta iiii. AM Sergio ja iiie. AM Chibadu.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 21.07.2019, Kadon Kartano, ERJ, 50cm, 2/30
    Koulukilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

huhtikuu CAS52, päiväkirjamerkintä 19.09.2018
Joitakin varsoja sitä vain odottaa syntyväksi niin kovasti, ettei millään meinaisi malttaa odottaa! Sissin hollantilaisemälinja on suosikkejani ja Sissin sulhaseksi valittu Poe yksi lempiponeistani, joten oli varmaan aika ymmärrettävää, että Sissin ja Poen varsa todella kutkutti mielenkiintoani. Sissi kuitenkin panttasi varsaparkaa yliajalle lähes kaksi viikkoa, mikä minusta tuntui ikuisuudelta. Onneksi, vihdoin ja viimein, Sissi armahti minut ja varsoi viime yönä neljän aikaan aamuyöstä raudikon tammavarsan. Varsomisessa Sissi tarvitsi hieman vetoapua, sillä syntynyt varsa oli varsin isokokoinen. Muutoin kaikki sujui hyvin ja pian tyttärensä syntymän jälkeen Sissi jo lempeän äidillisesti hoivasi pienokaistaan kuin kokenut emätamma ikään. Pitkäkoipinen tammavarsa saa emälinjansa mukaan nimeksi Jasmijn eli hollantilaisilla nimillä jatketaan.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI