Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Zonnentje MPB© Nintsu

Zonnentje MPB eli Zona
s. CAS33, ikä (s. 27.05.2014, 4v 16.03.2015)
welsh part bred -tamma (12,5% welshverta), VH15-023-0023
ruunivoikonkimo, 157cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, vaA/100cm (ke helppo)

Luonne

Kun kouluponillemme Izalle suunniteltiin toista varsaa, halusimme saada varsasta yli ponikoon kasvavan hevosen, jolla olisi liikettä ainakin vaativiin koululuokkiin. Meidän tallimme on täynnä poneja, ja useita vaativa B -tasoisiakin, mutta poniluokkien jyystämiseen jossain vaiheessa kyllästyy. Halusimme siis saada aikaiseksi oman kasvatin, jolla pääsisi nousemaan vaikeampiin luokkiin. Zona on täyttänyt kaikki toiveemme. Tamma kasvoi kuuliaisesti riittävän isoksi vaikeita luokkia varten, minkä lisäksi sillä on komeat liikkeet, joita todella kehtaa esitellä puoliveristenkin joukossa. Koulu"poni" vaikka vertaa!

Zona on maasta käsiteltäessä oikeastaan patalaiska: se ei ota ainuttakaan ylimääräistä askelta ja seisoo kuin tatti paikoillaan vaikka se väännettäisiin solmuun. Toisaalta tamman rauhallinen olemus on plussaa, sillä tämä neiti on erittäin helppohoitoinen kaikin puolin. Zonan voi antaa vaikka minkälaiselle tumpelolle hoidettavaksi, koska tamma ei karkaa vaikka karsinanovi olisi sepposen selällään ja hoitaja olisi kadonnut kahvitauolle. Toisaalta taas Zonan raukeus on rasite. Nimittäin taluttaessa ja kavioita puhdistaessa Zona ei ole sieltä miellyttävimmästä päästä. Zonalla ei koskaan ole mikään kiire mihinkään, joten se tallustaa omaan rauhalliseen tahtiinsa taluttajan perässä niin tallista tarhaan kuin illalla takaisin talliinkin. Yritä siinä nyt sitten ottaa nopeasti hevosia sisälle, kun yksi poni ei liiku mihinkään... Mutta ainakaan se ei yritä karata!

Ratsastaessa Zona on (kauniisti muotoiltuna) hidas heräämään. Alkuratsastuksesta tamma liikkuu kuin täi tervassa ja kuski saakin oikein kuntosalitreenin yrittäessään puskea Zonaa eteenpäin. Mutta kas kummaa, kun tamman kanssa on sitkeästi puolisen tuntia tai kolme varttia vääntänyt, alkaa neiti pikkuhiljaa liikkua itse eteen. Jos Zonan saa hieman kuumumaan (käynti-laukka-käynti-siirtymiset ja laukanvaihdot todettu toimiviksi kuumentajiksi), kuoriutuu siitä todella herkkä, kuuliainen ja esiintymishaluinen kouluhevonen, jonka kanssa kyllä kelpaa esiintyä valkoisten aitojen sisäpuolella. Zonan kanssa vain ei koskaan voi kuvitella pääsevänsä helpolla tai nopeasti, koska tamma vaatii niin huolelliset ja pitkät verryttelyt. Hypätessä Zona on rohkea muttei kovinkaan huolellinen. Ne puomithan putoavat, miksi ihmeessä pitäisi vaivautua nostamaan jalkojansa ylimääräistä? Maastoesteillä Zona on huomattavasti tarkempi. Maastossa Zona on rohkea ja turvallinen ja se sopiikin loistavasti säikympien hevosten maastokaveriksi.

Suku

i. Cream Dreme x
x (56,25% ox), vkk, 161cm
ERJ-II, KRJ-II, KERJ-II
ii. Dirty Dream x
x (50% ox), rn, 167cm
iii. Dreamcatcher x
iie. Whipped Cream x
ie. Peanut Butter x
x (62,5% ox), rnvkk, 163cm
iei. Buttercream x
iee. Kamira x
e. Meizoentje
wpb (25%), rnkm, 148cm
KRJ-II
ei. Beest
wpb (50%), rnkm, 144cm
eii. Ongewoon kwpn
eie. Schatje wB
ee. Quasin al Nasira ox
ox, rtkm, 149cm
eei. Jeio Brut Prosecso ox
eee. Tahirah Bashie ox

Zonalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Cream Dreme on kyvykäs angloarabiori suurehkolla arabiveriprosentilla ja pikkupojan leikkisällä ja vilkkaalla luonteella varustettuna. Ori on väriltään voikko ja sillä on säkäkorkeutta 161 senttiä. "Kerma" on loistava estehevonen, mutta se vaatii ratsastajaltaan hyvää tasapainoa. Hyppylahjojensa lisäksi Kermalla on kevyet, tahdikkaat liikkeet, jotka kelpaavat vaativammillekin kouluradoille. Kermalla on kilpailutuloksia niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksestakin. Zona on Kerman esikoinen.

Isänisä Dirty Dream oli ryhdikäs, kevytrakenteinen ja jalo angloarabialainen ori. Se oli melko vahvaluontoinen, muttei kuitenkaan ilkeä tai vaarallinen. Väriltään Dirty Dream oli melko tavallinen, pienimerkkinen ruunikko, mutta useille jälkeläisilleen se jätti isojakin valkoisia merkkejä. Dirty Dream kilpaili sekä rataesteitä että kenttää. Ori oli lahjakas molemmissa lajeissa, mutta kahteen lajiin keskittymisen takia se ei yltänyt kapasiteettinsa rajoille kummassakaan. Sijoituksia ja jopa voittoja ori ehti silti pitkän kilpauransa aikana kerätä kiitettävän määrän. Korkeimmillaan Dirty Dream kilpaili esteillä 140cm-luokissa ja kentässä kahden tähden kilpailuissa. Dirty Dreamin ura siitosoriina jäi lyhyeksi, sillä ori jouduttiin lopettamaan ähkyyn pian siitokseen jäämisensä jälkeen.
Isänisäisä Dreamcatcher jäi emänsä ainoaksi varsaksi. Ori osoittautui kuitenkin luonteensa ja kykyjensä puolesta oikeaksi kultakimpaleeksi! Se peri emältään yhteistyöhaluisuutta ja kauniit liikkeet ja isältään rohkeampaa luonnetta ja paljon hyppylahjoja. Rakenteeltaan Dreamcatcher oli hieman epäsopusuhtainen suhteettoman pitkien jalkojensa ja pienen päänsä (plus suurten korviensa) takia. Rakenteen puutteet eivät oritta haitanneet, sillä se menestyi upeasti kenttäkilpailuissa kansallisella tasolla. Kouluradalla ori oli tasainen suorittaja, rataesteillä se hyppäsi huolellisesti ja maastoesteillä se eteni kuin juna. Dreamcatcher oli väriltään ruunikko isolla läsillä ja korkeilla takasukilla varustettuna.
Isänisäemä Whipped Cream ei ollut mikään kovin kaunis ilmestys. Sillä oli arabimainen pää, suuret korvat, pienet silmät, iso etuosa ja pieni takaosa. Jos jotain hyvää tamman rakenteesta halusi keksiä, niin sen jalka-asennoissa ei ollut mitään moitittavaa. Lisäksi Whipped Creamin luonne oli puhdasta kultaa: se oli rohkea, kiltti ja eloisa. Väriltään tamma oli vanhempiensa tapaan ruunikonkimo ja säkäkorkeutta sillä oli 164 senttiä. Tammalla kilpailtiin ahkerasti kenttäkilpailuissa ja se menestyikin melko hyvin epäsopusuhtaisesta rakenteestaan huolimatta. Tammalla oli erinomainen laukka ja loistava estesilmä, mutta kouluratsastus ei ollut sen vahvuuksia. Vanhemmalla iällä Whipped Cream varsoi kaksi kertaa.

Isänemä Peanut Butter oli ruunivoikko, 163-senttinen piirtopää, jolla oli eloisa luonne. Peanut Butter oli energisyytensä takia hieman haasteellinen kouluttaa ja ratsastaa, mutta kenttähevoseksi se sopi hyvin - tosin vain taitavan ratsastajan kanssa. Peanut Butter oli monta vuotta tuttu nimi Yhdysvaltojen kansallisten kenttäkilpailuiden palkintojenjaossa. Tamma oli kouluosuuksilla hieman malttamaton, mutta hyppääminen siltä luonnistui niin kentällä kuin maastossakin kuin itsestään. Peanut Butterilla olisi ollut kaikki kyvyt kansainvälisillekin radoille, mutta tamman omistajan rahavarat eivät moiseen kokeiluun riittäneet. Tamma teki kuitenkin loistavan uran kotimaansa kenttäradoilla ja siirtyi sitten ansaitusti siitostammaksi.
Isänemäisä Buttercream syntyi voikkona, mutta valitettavasti ori kimoutui ja oli jo nelivuotiaana aivan valkoinen. Buttercream osoittautui jo varhaisessa vaiheessa loistavaksi kenttähevoseksi. Se oli todella kestävä ja yritteliäs, minkä lisäksi sillä oli hyvät askellajit ja paljon esteälyä. Tämä angloarabiori voittikin jo nuorena useita kenttäluokkia ja menestys vain jatkui iän ja kokemuksen kartuttua vaikeammissakin luokissa. Buttercream kilpaili myös Yhdysvaltojen ulkopuolella kansainvälisissä kenttäkilpailuissa ja sai muunmuassa hyväksytyn kokonaistuloksen MM-kilpailuista. Buttercreamista tuli pienestä koostaan huolimatta (ori oli vain 160 senttiä korkea) suosittu jalostusori ja se jätti useita hyviä kenttähevosia.
Isänemäemä Kamira oli ruunikko, piirtopäinen ja sukkajalkainen pikkutamma, jolla oli todellinen taistelijan sydän! Se syntyi iäkkään emänsä viimeiseksi varsaksi ja jäi orvoksi pian syntymänsä jälkeen. Sijaisemä toisensa jälkeen hylki hentoista varsaa, mutta silti Kamirasta kasvoi vahva, pitkäjalkainen ratsuhevonen. Tamma oli melkoisen vekkuli luonteeltaan. Se hyppäsi hyvin ja menestyi aina kansallisilla 130cm-radoilla asti, vaikkei ollutkaan kuin 155 senttiä korkea. Kamiralla kilpailtiin satunnaisesti myös kenttää helpoissa luokissa ja löytyypä neidiltä siitäkin lajista muutama sijoitus. Kamira varsoi kahdesti ja sen molemmat jälkeläiset pärjäsivät hyvin kenttäradoilla.

Emä Meizoentje on ruunikonkimo welsh part bred -tamma, jolla on säkäkorkeutta 148 sentin edestä. Iza on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti, jopa hieman flegmaattinenkin. Tamma on kuitenkin menestynyt erityisesti koulukilpaiden vaativa B -luokissa ja poni onkin palkittu KRJ:n laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Kouluratsastuksen lisäksi Iza on sijoittunut myös estekilpailuissa. Iza hoitaa nykyään siitostamman virkaa. Zona on tamman toinen varsa.

Emänisä Beest oli loistava kenttäponi, joka kuitenkin loukkaantui vakavasti jo varsin nuorella iällä. Beest kilpaili kenttäratsastuksessa ponien yhden tähden kilpailuissa ja nappaili useita sijoituksia. Ori oli luonteeltaan hitaasti syttyvä: kouluradalla se saattoi liikkua kuin täi tervassa, mutta viimeistään esteradalla oli ori jo täysin hereillä ja hyppäsi rohkeasti ja tarkasti kaikki esteet. Ruunikonkimo kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja se sai erittäin hyvät pisteet liikkeistään. Beest ei koskaan ehtinyt toimia päätoimisesti jalostuksessa, sillä ori lopetettiin vanhan vamman uusiuduttua oriin ollessa 14-vuotias. Beestin jälkeläiset ovat olleet hyväliikkeisiä, mutta usein luonteeltaan hieman turhankin tyyniä.
Emänisäisä Ongewoon sai aikoinaan lempinimen Uljas Musta. Ori oli todellakin väriltään pikimusta tähtipää ja rakenteeltaankin varsin samanlainen kuin Uljas Musta -elokuvassa näytellyt hevonen. Ori kilpaili aluetasolla hieman joka lajissa. Kouluratsastuksessa se menestyi parhaiten sijoittumalla jopa vaativa B -luokissa. Oriilla oli kohtalaisen tasainen luonne ja sitä piti enemminkin ratsastaa eteen kuin pidätellä. Kantakirjasta oriin löytää kolmannelta palkinnolta. Ori ei ollut erityisen suosittu jalostusoriina, lähinnä sitä käytettiin harrastetammoille ja poneille.
Emänisäemä Schatje oli ruunikonkimo welsh B -tamma, joka päätyi jo nuorena ratsastuskouluun. Tamma ei alunalkaenkaan ollut luonteeltaan mikään sähköjänis ja tuntiponina toimiminen laiskisti sitä entisestään. Laiskuutensa takia tamma oli suosittu aloittelijoiden poni, sillä varsinkin aremmat ratsastajat pitivät tamman laiskuutta vain hyvänä asiana. Nivelvaivojen ilmaannuttua, tamma myytiin seuraponiksi. Tamma varsoi kahdesti, mutta sen kuopus jouduttiin lopettamaan jo ennen vieroitusta. Tamma itse eli lähes 30-vuotiaaksi.

Emänemä Quasin al Nasira oli erittäin siro egyptiläislinjainen arabitamma. Quasin oli väriltään rautiaankimo ja se vaaleni hyvin hitaasti. Näyttelyissä tamma menestyi kohtalaisen hyvin ja erityisesti sen lennokasta ravia kehuttiin. Päätyökseen Quasin kilpaili ratsastajansa kanssa kenttä- ja matkaratsastuskilpailuissa. Kenttäkilpailuissa tamma keskittyi helppoihin luokkiin, sillä se oli maastoesteillä varsin varovainen. Matkaratsastuksessa arabitamma menestyi hyvin jopa 100km luokissa suureksi osaksi rauhallisen luonteensa ansiosta. Quasinia ei nimittäin haitannut edetä sopivan hitaasti ja tasaisella nopeudella. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle, mutta se sai vain yhden varsan.
Emänemäisä Jeio Brut Prosecso polveutuu siroista egyptiläisistä arabialaisista. Kimo ori oli luonteeltaan arabialaiseksi harvinaisen rauhallinen, mutta kyllä senkin täysveriveri heräsi kun tuli kyseeseen laukkaaminen! Varsinkin maastossa ori oli erittäin energinen. Ori kilpaili kuitenkin kouluratsastuksessa ja se menestyi jopa arabeille tarkoitetuissa EM-kilpailuissa voittaen kahdesti koulumestaruuksissa hopeaa. Ori oli myös kantakirjassa toisella palkinnolla ja sitä käytettiin kohtalaisesti jalostuksessa.
Emänemäemä Tahirah Bashie oli pieni ja varovainen arabitamma. Piirtopäinen raudikko toimi lähinnä siitostammana, joskin nuorempina päivinään se starttasi helpoilla tasoilla niin esteitä, koulua, matkaratsastusta kuin kenttääkin. Mikään supersuorittaja ei tamma ollut, mutta luonteeltaan se oli yritteliäs, vaikkakin hieman arka. Tamma sai kymmenen varsaa, joista useimmat olivat puhtaita arabialaisia. Tamma jouduttiin lopettamaan 18-vuotiaana pahan ähkyn seurauksena.

Jälkeläiset
CAS41, t. Sjille MPB, i. Mewian Sayer

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 08.04.2015, Thrillium, ERJ, 40cm, 5/50
 2. 18.04.2015, Viisikko, ERJ, 40cm, 1/30
 3. 24.04.2015, Viisikko, ERJ, 40cm, 5/30
 4. 25.04.2015, Viisikko, ERJ, 40cm, 4/30
 5. 30.06.2015, Kuuralehto, ERJ cup, 40cm, 3/13
 6. 06.07.2015, Susijengi, ERJ, 100cm, 2/30
 7. 09.07.2015, Vindemia, ERJ, 100cm, 6/40
 8. 10.09.2015, Chillo, ERJ, 100cm, 3/30
 9. 13.09.2015, Chillo, ERJ, 100cm, 1/30
 10. 21.09.2015, Moana part breds, ERJ, 100cm, 2/40
 11. 22.09.2015, Juksula, ERJ, 100cm, 2/60
 12. 25.09.2015, Juksula, ERJ, 100cm, 6/60
 13. 27.09.2015, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60
 14. 08.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 5/30
 15. 10.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 1/30
 16. 12.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 4/30
 17. 20.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 5/30
 18. 22.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 1/30
 19. 23.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 1/30
 20. 25.11.2015, Filmür, ERJ, 100cm, 3/30
 21. 27.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 100cm, 1/30
 22. 10.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 100cm, 2/30
 23. 13.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 100cm, 4/30
 24. 17.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 100cm, 1/30
 25. 18.01.2016, Turmeltaja, ERJ, 100cm, 3/30
 26. 31.01.2016, kk Ginger, ERJ cup, 90cm, 2/233
 27. 17.02.2016, Yemene, ERJ, 100cm, 1/30
 28. 22.02.2016, Yemene, ERJ, 100cm, 1/30
 29. 21.07.2016, Stall Silverlycka, ERJ, 100cm, 2/40
 30. 11.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 3/40
 31. 19.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 90cm, 1/40
 32. 11.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 100cm, 4/30
 33. 13.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 100cm, 3/30
 34. 15.09.2016, Wyrda Horses, ERJ, 100cm, 3/30
 35. 16.09.2017, Hengenvaara, ERJ, 100cm, 3/100
 36. 17.09.2017, Hengenvaara, ERJ, 100cm, 3/100
 37. 22.09.2017, Hengenvaara, ERJ, 100cm, 5/100
 38. 22.09.2017, Raatteen suomenhevoset, ERJ, 100cm, 1/30
 39. 28.09.2017, Hengenvaara, ERJ, 100cm, 8/100
 40. 02.10.2017, Vuorna, ERJ, 100cm, 3/30
 41. 04.10.2017, Vuorna, ERJ, 100cm, 2/30
 42. 06.10.2017, Vuorna, ERJ, 100cm, 2/30
 43. 08.10.2017, Team J&K, ERJ, 100cm, 1/40
 44. 10.10.2017, Teilikorpi, ERJ, 100cm, 3/40
 45. 30.10.2017, Turmeltaja, ERJ, 100cm, 2/30
  Kenttäkilpailut
 1. 22.06.2015, Muiston, KERJ, helppo, 4/30
 2. 23.06.2015, Littleness, KERJ, helppo, 3/30
 3. 29.06.2015, Muiston, KERJ, helppo, 3/30
 4. 01.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 1/40
 5. 10.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 1/40
 6. 17.11.2015, Pimento, KERJ, helppo, 4/30
 7. 20.11.2015, Pimento, KERJ, helppo, 1/30
 8. 02.12.2015, Holmberg, KERJ, helppo, 3/30
 9. 10.12.2015, Holmberg, KERJ, helppo, 4/30
 10. 14.02.2016, Juksula, KERJ, tutustumis, 5/60
 11. 26.02.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 4/40
 12. 13.03.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 2/40
 13. 22.07.2016, Metsovaara, KERJ, helppo, 6/40
 14. 04.08.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 3/40
 15. 06.08.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 1/40
 16. 20.08.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 2/40
 17. 20.08.2016, Mörkövaara, KERJ, helppo, 5/40
 18. 26.08.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 1/40
 19. 29.09.2016, Ros Cirein, KERJ, helppo, 6/40
  Koulukilpailut
 1. 30.06.2015, Hukkapuro, KRJ cup, va B, 21/263
 2. 07.07.2015, Allim's Sporthorses, KRJ, va B, 4/30
 3. 13.07.2015, Runoratsut, KRJ, va B, 1/40
 4. 16.07.2015, Kuuralehto, KRJ, va B, 5/40
 5. 17.07.2015, Runoratsut, KRJ, va B, 2/40
 6. 17.07.2015, Runoratsut, KRJ, va B, 3/40
 7. 01.08.2015, Oldfinion, KRJ, va A, 1/17
 8. 05.08.2015, Oldfinion, KRJ, va A, 1/17
 9. 06.08.2015, Oldfinion, KRJ, va A, 3/17
 10. 07.08.2015, Oldfinion, KRJ, va A, 1/17
 11. 09.08.2015, Oldfinion, KRJ, va A, 4/17
 12. 31.08.2015, Aittohaara, KRJ cup, va A, 9/116
 13. 01.10.2015, Zurück, KRJ, va A, 5/30
 14. 03.10.2015, Zurück, KRJ, va A, 4/30
 15. 03.10.2015, Yorca WBs, KRJ, va A, 5/30
 16. 04.10.2015, Erkinheimot, KRJ, va A, 3/30
 17. 04.10.2015, Erkinheimot, KRJ, va A, 4/30
 18. 06.10.2015, Erkinheimot, KRJ, va A, 2/30
 19. 06.10.2015, Zurück, KRJ, va A, 2/30
 20. 09.10.2015, Erkinheimot, KRJ, va A, 3/30
 21. 10.10.2015, Yorca WBs, KRJ, va A, 1/30
 22. 10.10.2015, Yorca WBs, KRJ, va A, 2/30
 23. 06.11.2015, Aasikartano, KRJ, va B, 1/50
 24. 30.11.2015, Oldfinion, KRJ cup, va B, 7/259
 25. 30.12.2015, Viisikko, KRJ, va B, 3/30
 26. 02.01.2016, Viisikko, KRJ, va B, 1/30
 27. 24.01.2016, kk Steward, KRJ, va B, 2/100
 28. 10.02.2016, Yemene, KRJ, va A, 4/40
 29. 12.02.2016, Yemene, KRJ, va A, 3/40
 30. 13.02.2016, Yemene, KRJ, va A, 1/40
 31. 14.02.2016, Yemene, KRJ, va A, 4/40
 32. 17.02.2016, Huvitus, KRJ, va B, 5/40
 33. 18.02.2016, Huvitus, KRJ, va B, 4/40
 34. 22.03.2016, Mörkövaara, KRJ, va B, 3/50
 35. 21.07.2016, Stall Silverlycka, KRJ, va A, 2/40
 36. 01.08.2016, Kuuralehto, KRJ, va B, 3/40
 37. 05.08.2016, Kuuralehto, KRJ, va B, 2/40
 38. 07.08.2016, Huhtalan Yt, KRJ, va A, 1/30
 39. 12.08.2016, Kuuralehto, KRJ, va B, 2/40
 40. 15.08.2016, Kuuralehto, KRJ, va B, 4/40
 41. 22.08.2016, Rappadan, KRJ, va A, 2/40
 42. 24.08.2016, Rappadan, KRJ, va A, 4/40
 43. 02.10.2016, Mandelbacke, KRJ, va A, 2/50
 44. 12.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaB, 4/44
 45. 13.12.2016, Romilly, KRJ, vaA, 5/50
 46. 14.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaB, 5/44
 47. 15.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaA, 2/26
 48. 17.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaA, 1/26
 49. 18.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaA, 5/26
 50. 21.12.2016, Romilly, KRJ, vaA, 4/38
 51. 21.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaA, 3/26
 52. 22.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaB, 2/44
 53. 23.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaB, 5/44
 54. 24.12.2016, Micram raceponies, KRJ, vaB, 5/44
 55. 10.01.2017, Loller, KRJ, va A, 5/30
 56. 01.02.2017, Chermia, KRJ, va A, 4/50
 57. 04.02.2017, Romilly, KRJ, va A, 4/32
 58. 14.05.2017, Järnby, KRJ, va B, 3/30
 59. 15.05.2017, Järnby, KRJ, va B, 3/30
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

kesäkuu CAS48, päiväkirjamerkintä 30.10.2017
Kilpailueläkkeelle vaan ei treenieläkkeelle! Treenihevoseksihan tämä on kasvatettu eikä pullaponiksi tai siitostammaksi.
Nintsu

maaliskuu CAS41, päiväkirjamerkintä 02.03.2016
Olin valvomassa Zonan mahdollisesti tänäyönä tapahtuvaa varsomista pitkin poikin pöytiä leviteltyjen paperien keskellä. Mikäs sen parempaa puuhaa varsomisvalvojaisissa kuin näprätä työvuorolistoja? Tommylle viikonloppuaamu tuonne, Naomi halusi tuon päivän vapaaksi, Miles voisi tehdä tämän iltatallin... Ei kun ei sittenkään, Miles tarvitsee tuon päivän vapaaksi ja Tommy lähti juuri tuona viikonloppuna reissuun... Entäs Anne, voisikohan hän ottaa tuon vuoron? Ei, hänet on sinä päivänä jo varattu aamutalliin. Työvuorojen suunnittelu oli kuin yrittäisi koota tuhannen palan palapeliä, jossa palat esittävät omia toiveita siitä mihin kohti haluaisivat kuulua. Siinä sitä oli minulla pähkäilemistä! Keskityin niin kovasti työvuorotaulukkoon, että minulta meinasi mennä Zonan varsominenkin ohitse vaikka juuri sen takia olin toimistossa! Onneksi satuin vilkaisemaan valvontakameraa ja ehdin sopivasti nähdä kuinka tamma ponnisti ensikoisensa maailmaan. Onneksi kaikki sujui hyvin ja pääsin pian ihastelemaan uutta tulokasta ihan paikan päällä. Onnea kauniista tammavarsasta Zona ja tervetuloa maailmaan Sjille!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Zonan tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Zona ja sen joskus tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Zonalle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

kesäkuu CAS35, päiväkirjamerkintä 07.11.2014
Saatoin ehkä toivoa Izan toisesta varsasta säpäkämpää kuin emänsä, mutta valitettavasti tämä toive ei näytä käyneen toteen. Mitä enemmän Zonaan tutustun, sen selvemmin käy ilmi, että Zona on vähintään yhtä rauhallinen ja jopa flegmaattinen kuin emänsäkin. Ei auttanut vaikka valitsi isäksi melkoisen elohiiren! Mutta mites se nyt menikään, "luonteesta 70% tulee emältä"... Muutoin Zona on kyllä täyttänyt odotuksemme (jos nyt 2-vuotiaasta voi vielä niin sanoa). Se on tamma (obviously!) ja oikea ilo silmälle eli vaatimus kauneudesta on täytetty. Koon suhteen olen myös toiveikas. Zona on nyt kaksivuotiaana aikalailla ponimittojen rajoilla, ehkä jopa sentin tai kaksi yli ponirajan. Ainakin yli 150 sentin säkäkorkeuden varmasti päästään, ties vaikka lähemmäs 160 senttiä! Neiti myös liikkuu todella lennokkaasti ja näyttävästi - siis silloin harvoin kun sen saa patistettua tekemään muutakin kuin syömään ja seisomaan... Odotan kyllä suurella mielenkiinnolla mitä Zonasta sen kasvaessa kuoriutuu. Koko tallimme väki toivoo sormet ristissä, että minä saisin tästä ponista kauan kaipaamani vaativa A -tasoisen kouluratsun. Silloin nimittäin säästyisi valmiin kouluratsun ostamiseen vaadittavat rahat!
Nintsu

heinäkuu CAS33, päiväkirjamerkintä 27.05.2013
Yleensä jännitän vain tammojen ensimmäistä varsomista, mutta Izan toinen varsominen oli mielestäni etukäteen paljon jännempi kuin monen tamman ensimmäinen. Izan toiselle varsalle on asetettu hurjasti odotuksia. Pitäisi tulla iso, hienoliikkeinen, kaunis ja vielä tammakin. Tulisi olla emäänsä säpäkämpi luonteeltaan mutta kuitenkin isäänsä tasaisempi. Voi varsaparkaa! No, tänään aamuyöstä Izan toinen varsominen sitten käynnistyi. Minä seurasin varsomista toimistosta käsin valvontakameran kautta unettomuudesta kärsivän Sabinen kanssa. Iza hoiti varsomisen esimerkillisesti eikä meidän ihmisten apua kaivattu. Se olikin hyvä, sillä minä ja Sabine olimme valvoneet koko yön hollantilaisia naisten nimiä tutkien ja kahvia lipittäen, joten meidän toimintavalmiutemme ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan... Kun märkä mytty oli kokonaan ulkona, lähdimme paikanpäälle tarkistamaan emän ja varsan voinnin. Iza nuoli jo tarmokkaasti varsaansa kuivaksi ja muutenkin kaikki oli kunnossa. Kun olimme varmistaneet, että varsa sai ternimaitonsa juotua, jätimme Izan ja Zonnentje-varsan tutustumaan rauhassa toisiinsa.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI