Index Asukkaat Miljöö Toiminta Yhteys
VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT

ERJ-II, KRJ-II, KERJ-II

Cream Dreme x

Kyvykäs angloarabiori suurehkolla arabiveriprosentilla ja pikkupojan leikkisällä ja vilkkaalla luonteella varustettuna. Loistava estehevonen, mutta vaatii ratsastajaltaan hyvää tasapainoa. Omaa myös kevyet, tahdikkaat askellajit.

Nimi: Cream Dreme x "Kerma"
Rekisterinumero: VH14-034-0103
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 09.04.2012 / 25v (3v 17.12.2012, sekalainen ikääntyminen)
Kuollut: 08.11.2016, lopetettu vanhuuteen
Rotu: Anglo-arabialainen täysverinen (56,25% ox)

Omistaja: Nintsu VRL-01851
Kotitalli: Juksula
Kasvattaja: Gina Jason, US

Väri: Voikko
Säkäkorkeus: 161cm

Koulutus: este- ja kenttäpainotus
! kisakalenteri löytyy alempaa !
>>>>>>>>>> Ko: vaativa B
>>>>>>>>>> Re: 150cm
>>>>>>>>>> Ke: CIC3
>>>>>>>>>> ERJ-II (4/16, 94,5p), KRJ-II (8/16, 92,5p), , KERJ-II (10/16, 94p)

Historia

Kerma on syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa. Sen kasvattaja on Gina Jason, joka oli kilpaillut Kerman emällä kansallisissa kenttäkilpailuissa monta vuotta. Ginalla oli taloudellisia ongelmia, joten hän myi Kerman pian vieroituksen jälkeen. Kerma päätyi voikkoihin ihastuneelle "narunpyörittäjätädille", jonka todelliset hevosmiestaidot olivat hyvin vähäiset. Energinen pikkuori, kiltistä luonteestaan huolimatta, nappasi johtajanpaikan alta aikayksikön. Kerma saikin kasvaa pellossa kolmivuotiaaksi asti, jolloin sen omistaja lähetti sen ratsuttajalle sisäänratsastettavaksi. Kermalla kävi onneksi tuuri ja se päätyi erittäin taitavalle ratsuttajalle, joka puolessa vuodessa sai Kermasta koulutettua kiltin, joskin erittäin vilkkaan ja leikkisän ratsunalun. Kerma joutui silti palaamaan takaisin omistajansa luokse ratsutusjakson päätyttyä. Aluksi kaikki sujuikin hyvin ja vaikutti siltä, että täti saisi Kermasta kauan toivomansa palominon harrasteratsun. Tämä ori vain ei ollut mikään typerys, vaan se muisti pian kuinka jallittaa omistajaansa ja niin oltiin taas lähtöpisteessä. Pudottuaan riittävän monta kertaa, täti päätti myydä hevosen ensimmäiselle, joka siitä erehtyisi tekemään tarjouksen. Arpa osui Nintsun kohdalle ja niinpä Kerma muutti rapakon yli Saksaan. Vieraskoreuden haihduttua, selvisi pian miksi nuorukainen oli myyty niin halvalla. Onneksi Juksula oli jo tuolloin täynnä hevosalan rautaisia ammattilaisia ja niinpä todistimme väittämän, "halvalla ei saa hyvää", vääräksi. Siihen tosin vaadittiin litrakaupalla verta, hikeä ja kyyneliä, mutta tämä elegantti ori on ollut todellakin kaiken sen vaivan arvoinen.

Luonne

Kermaa kuvaa parhaiten sana leikkisä. Tämä ori ei osaa ottaa mitään vakavasti! Kerma on kuitenkin kiltti ja hyväntahtoinen kaveri eikä se koskaan tahallaan satuta ketään. Minkäs ori sille mahtaa, että ihmiset ovat niin herkkiä, että pikkuinen nipistys hampailla tekee kipeää? Kerma kestää onneksi hyvin komentamista, joten sitä voi huoletta muistuttaa siitä, että ihmisiä on kohdeltava hellävaroin. Oritta komentaessa on kuitenkin pidettävä huoli, ettei ori luule ihmisen vastaavan leikkikutsuun... Kerma ei ole kovinkaan orimainen ja se voi jopa tarhata muiden oriiden kanssa. Mitä enemmän leikkikavereita, sen tyytyväisempi on tämä seurallinen oripoika! Hoitaessa Kerma on muutoin ihan mukava. Ori on kuitenkin melko eloisa ja vilkas tapaus, joten paikallaan seisominen ei kuulu sen vahvuuksiin. Kerma silti seurustelee ihmisten kanssa mielellään ja sen saa pienellä vaivalla seisomaan pitkiäkin aikoja paikoillaan. Esimerkiksi kavioiden puhdistus onnistuu helpoiten jos oriille juttelee koko toimituksen ajan ja pysähtyy hetkeksi oritta rapsuttelemaan joka jalan välissä. Moisen luulisi vievän enemmän aikaa kuin jos vain putsaisi kaviot ilman seurusteluhetkiä, mutta usko, kun sanon, että Kerman kohdalla välirapsutusten välistä jättäminen tuplaa kavioiden puhdistukseen kuluvan ajan! Rapsutuksia, silityksiä ja ystävällistä jutustelua kannattaa käyttää myös muunmuassa oritta pestessä, satuloidessa tai muuten vain puunatessa jos ei tahdo juoksennella ympäri karsinaa pyörivän hevosen perässä.

Ratsastaessa Kerma ei ole erityisen innokas työnarkomaani. Ori haluaisi vain leikkiä ja riehua! Kerman kanssa taktiikka "heti töihin", ei toimi. Helpoimmalla ratsastaja pääsee, kun antaa ratsun ensin ravata ja laukata hieman reippaammassa temmossa eikä vaadi siltä alussa muuta kuin tietyn askellajin ja suunnan. Kuskin kannattaa kuitenkin olla sen verran hereillä, että varautuu mahdollisiin pukkeihin ja sivuloikkiin. Kerma on nimittäin todella notkea hevonen ja yksi tallin "parhaista" pukittelijoista. Kunnolla ratsastaessa Kerma on aika veikeä. Kaikki koululiikkeet ovat oriille todella helppoja, sillä se on luonnostaan tasapainoinen ja elastinen. Ori kokoaa, lisää, kääntyy ja vääntyy vaikka miten päin Se vain on sitten vähän eri asia, että huvittaako Kermaa moinen touhu! Oriin motivointi työn tekoon saattaa olla joskus haasteellista, mutta parhaimmillaan Kerma on todella kevyt, herkkä ja eteenpäinpyrkivä ratsu, jolla on ilo ratsastaa. Pahimmillaankin ori viihdyttää ainakin yleisöään. Hyppääminen on kovasti Kerman mieleen. Ori on taitava ja rohkea hyppyhevonen, mutta joskus se innostuu vähän liikaakin ja esittää sellaisia kierrepukkeja, että ratsastajalla on todella tekemistä selässä pysymisessä. Hyppylahjoja Kermalla on ja se hyppääkin pienestä koostaan huolimatta jopa 150 sentin ratoja puhtaasti - siis kunhan kuski pysyy kyydissä. Maastossa ja varsinkin maastoesteillä Kerma saattaa joskus riehaantua hieman turhankin paljon. Ori on silti mahdollista pitää hallinnassa (kiitos pelham-kuolaimen keksijän), kunhan ratsastajan tasapaino kestää ratsun kevätjuhlaliikkeet. Maastoesteillä Kerma on rohkea hyppääjä, joka ei hätkähdä erikoisempiakaan esteitä. Kapeilla esteillä Kerma saattaa kuitenkin joskus sujahtaa ohi jos vauhti on päässyt kasvamaan liikaa eikä ori ole riittävän hyvin kuskinsa avuilla.

Polveutuminen

i. Dirty Dream x
x (50% ox), rn, 167cm
ii. Dreamcatcher x
x (50% ox), trn, 166cm
iii. I'm a dreamer xx
iie. Daria el Sahir ox
ie. Whipped Cream x
x (50% ox), rnkm, 164cm
iei. Mohican ox
iee. White Beauty xx
e. Peanut Butter x
x (62,5% ox), rnvkk, 163cm
ei. Buttercream x
x (75% ox), vkkkm, 160cm
eii. Fahjil ox
eie. Paloma x (ox/xx)
ee. Kamira x
x (50% ox), rn, 155cm
eei. Kamid ox
eee. Tricky Diva xx
Kerma on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Dirty Dream oli ryhdikäs, kevytrakenteinen ja jalo angloarabialainen ori. Se oli melko vahvaluontoinen, muttei kuitenkaan ilkeä tai vaarallinen. Väriltään Dirty Dream oli melko tavallinen, pienimerkkinen ruunikko, mutta useille jälkeläisilleen se jätti isojakin valkoisia merkkejä. Dirty Dream kilpaili sekä rataesteitä että kenttää. Ori oli lahjakas molemmissa lajeissa, mutta kahteen lajiin keskittymisen takia se ei yltänyt kapasiteettinsa rajoille kummassakaan. Sijoituksia ja jopa voittoja ori ehti silti pitkän kilpauransa aikana kerätä kiitettävän määrän. Korkeimmillaan Dirty Dream kilpaili esteillä 140cm-luokissa ja kentässä kahden tähden kilpailuissa. Dirty Dreamin ura siitosoriina jäi lyhyeksi, sillä ori jouduttiin lopettamaan ähkyyn pian siitokseen jäämisensä jälkeen.

Isänisä Dreamcatcher jäi emänsä ainoaksi varsaksi. Ori osoittautui kuitenkin luonteensa ja kykyjensä puolesta oikeaksi kultakimpaleeksi! Se peri emältään yhteistyöhaluisuutta ja kauniit liikkeet ja isältään rohkeampaa luonnetta ja paljon hyppylahjoja. Rakenteeltaan Dreamcatcher oli hieman epäsopusuhtainen suhteettoman pitkien jalkojensa ja pienen päänsä (plus suurten korviensa) takia. Rakenteen puutteet eivät oritta haitanneet, sillä se menestyi upeasti kenttäkilpailuissa kansallisella tasolla. Kouluradalla ori oli tasainen suorittaja, rataesteillä se hyppäsi huolellisesti ja maastoesteillä se eteni kuin juna. Dreamcatcher oli väriltään ruunikko isolla läsillä ja korkeilla takasukilla varustettuna.
Isänisänisä I'm a dreamer ei ollut erityisen kova haaveilemaan vaikka nimi siihen viittasikin. Dreameriksi kutsuttu täysveriori oli itsevarma ja itsepäinen elikko, joka ei pelännyt mitään tai ketään Oritta ei ihan helpolla saanut tottelemaan, vaan sen käsittelijältä vaadittiin raudanlujaa tahtoa. Dreamer oli iso ruunikko läsipää ja se hyppäsi erittäin hyvin, silloin kun sitä sattui moinen touhu huvittamaan. Dreamer voitti jopa kansallisia 150cm-luokkia ollessaan hyvällä tuulella, mutta joskus taas pelkän verryttelyesteen ylittäminen saattoi tuntua ylivoimaiselta. Komea ori, mutta tamman luonne! Kilpailumenestyksensä ansiosta Dreamerista tuli haluttu jalostusori luonteesta huolimatta ja ori jättikin jälkeensä kourallisen loistavia hyppyhevosia.
Isänisänemä Daria el Sahir oli pieni, arka arabialainen täysveritamma. Se oli rakenteeltaan erittäin kevyt ja siro, minkä takia se tuntui vielä pienemmältä kuin todellisuudessa oli. Säkäkorkeutta Darialla oli nimittäin 149 senttiä, mutta moni olisi lyönyt vaikka päänsä vetoa ettei tamma ollut kuin hieman yli 140 senttiä korkea. Väriltään Daria oli rautiaankimo. Daria toimi lähinnä harrastehevosena ja sillä kilpailtiin satunnaisesti seurakoulukilpailuissa helpoissa luokissa. Liikkeidensä puolesta Daria olisi voinut pärjätäkin, mutta se jännittyi kilpailuissa niin kovin, etteivät suoritukset olleet kovin kaksisia. Tamma varsoi vain kerran. Daria lopetettiin 22-vuotiaana.

Isänemä Whipped Cream ei ollut mikään kovin kaunis ilmestys. Sillä oli arabimainen pää, suuret korvat, pienet silmät, iso etuosa ja pieni takaosa. Jos jotain hyvää tamman rakenteesta halusi keksiä, niin sen jalka-asennoissa ei ollut mitään moitittavaa. Lisäksi Whipped Creamin luonne oli puhdasta kultaa: se oli rohkea, kiltti ja eloisa. Väriltään tamma oli vanhempiensa tapaan ruunikonkimo ja säkäkorkeutta sillä oli 164 senttiä. Tammalla kilpailtiin ahkerasti kenttäkilpailuissa ja se menestyikin melko hyvin epäsopusuhtaisesta rakenteestaan huolimatta. Tammalla oli erinomainen laukka ja loistava estesilmä, mutta kouluratsastus ei ollut sen vahvuuksia. Vanhemmalla iällä Whipped Cream varsoi kaksi kertaa.
Isänemänisä Mohican sai nimensä rodulleen epätyypillisen jäykän ja joka suuntaan sojottavan harjansa takia. Oriin harja ei myöskään kasvanut kovin pitkäksi, mikä edesauttoi "mohikaani-irokeesi"-vaikutelmaa. Harjaansa lukuunottamatta oli Mohican hyvin tyypillisen, englantilaislinjaisen arabin näköinen: sillä oli pyöreä runko, kaunis pieni pää ja suuret silmät. Valitettavasti oriin jalat olivat hieman hentoiset runkoon nähden ja ori kärsikin vanhemmiten jalkavaivoista. Väriltään Mohican oli ruunikonkimo ja sillä oli säkäkorkeutta 152 sentin edestä. Luonteeltaan ori oli melko temperamenttinen. Mohican toimi lähinnä harrastehevosena mutta se astui elämänsä aikana muutamia saman omistajan tammoja.
Isänemänemä White Beauty oli kimo, 167 senttiä korkea englantilainen täysveritamma. Tamma oli vankkarunkoinen ja vahvajalkainen tapaus, eikä antanut ulkonäöllään odottaa mitään kovin nopeaa laukkahevosta. Sileisiin lähtöihin White Beauty olikin aivan liian hidas, mutta se osoittautui loistavaksi risuestehevoseksi. Tammalla oli voimakas, matkaavoittava laukka ja aivan uskomattoman rohkea luonne. Suurimmat voitot jäivät kuitenkin puuttumaan, joten laukkauran jälkeen White Beauty päätyi siitoksen sijaan ratsuksi. Se pärjäsi ihan mukavasti helpoissa kenttäluokissa vaikkei ollutkaan erityisen taitava kouluradalla. Vanhempana tamma myytiin harrastekäyttöön ja se varsoi yhden tammavarsan omistajansa arabioriista.

Emä Peanut Butter oli ruunivoikko, 163-senttinen piirtopää, jolla oli eloisa luonne. Peanut Butter oli energisyytensä takia hieman haasteellinen kouluttaa ja ratsastaa, mutta kenttähevoseksi se sopi hyvin - tosin vain taitavan ratsastajan kanssa. Peanut Butter oli monta vuotta tuttu nimi Yhdysvaltojen kansallisten kenttäkilpailuiden palkintojenjaossa. Tamma oli kouluosuuksilla hieman malttamaton, mutta hyppääminen siltä luonnistui niin kentällä kuin maastossakin kuin itsestään. Peanut Butterilla olisi ollut kaikki kyvyt kansainvälisillekin radoille, mutta tamman omistajan rahavarat eivät moiseen kokeiluun riittäneet. Tamma teki kuitenkin loistavan uran kotimaansa kenttäradoilla ja siirtyi sitten ansaitusti siitostammaksi.

Emänisä Buttercream syntyi voikkona, mutta valitettavasti ori kimoutui ja oli jo nelivuotiaana aivan valkoinen. Buttercream osoittautui jo varhaisessa vaiheessa loistavaksi kenttähevoseksi. Se oli todella kestävä ja yritteliäs, minkä lisäksi sillä oli hyvät askellajit ja paljon esteälyä. Tämä angloarabiori voittikin jo nuorena useita kenttäluokkia ja menestys vain jatkui iän ja kokemuksen kartuttua vaikeammissakin luokissa. Buttercream kilpaili myös Yhdysvaltojen ulkopuolella kansainvälisissä kenttäkilpailuissa ja sai muunmuassa hyväksytyn kokonaistuloksen MM-kilpailuista. Buttercreamista tuli pienestä koostaan huolimatta (ori oli vain 160 senttiä korkea) suosittu jalostusori ja se jätti useita hyviä kenttähevosia.
Emänisänisä Fahjil edusti puolalaista arabiverilinjaa. Mustankimo, 150 senttinen ori olikin malliesimerkki verilinjastaan: sillä oli joustavat liikkeet ja ratsulle sopiva ylälinja. Puolalaisia ei turhaan sanota parhaimmiksi käyttöarabeiksi! Fahjil aloitti kilpailu-uransa matkaratsastuskilpailuista. Sen monipuoliset ratsunlahjat huomattiin kuitenkin pian ja oritta alettiinkin treenata kenttäratsuksi. Kenttäkilpailuissa Fahjil sijoittui aina yhden tähden tasolla saakka. Kenttäuran rinnalla Fahjil kilpaili satunnaisesti este- ja koulukilpailuissa ja napsi joskus niistäkin rusetteja. Fahjil loukkaantui maastoestetreeneissä 12-vuotiaana ja se siirrettiin siitokseen.
Emänisänemä Paloma oli poikkeus, joka vahvisti säännön "ensimmäisen polven arabiristeytys ei koskaan ole hyvä". Paloman isä oli englantilainen täysverinen ja emä taasen puolalaisen arabilinjan edustaja, mutta Paloma itse oli silti jalo, ryhdikäs ja sopusuhtainen tamma, jolla oli kevyet, matkaavoittavat liikkeet ja erityisen hyvä laukka. Paloma myös hyppäsi mielellään ja hyvällä tekniikalla. Voikko, piirtopäinen tamma kilpailikin sijoittuen ja joskus jopa voittaen kansallisissa 120-130cm luokissa. Tammalla startattiin silloin tällöin myös koulukilpailuissa ja aluetasolta Paloma nappasi pari sijoitustakin. Hieman tammamaisen luonteen omannut Paloma varsoi kaikkiaan kuusi kertaa. Tamma periytti vahvasti eleganttia ulkonäköään varsoihinsa.

Emänemä Kamira oli ruunikko, piirtopäinen ja sukkajalkainen pikkutamma, jolla oli todellinen taistelijan sydän! Se syntyi iäkkään emänsä viimeiseksi varsaksi ja jäi orvoksi pian syntymänsä jälkeen. Sijaisemä toisensa jälkeen hylki hentoista varsaa, mutta silti Kamirasta kasvoi vahva, pitkäjalkainen ratsuhevonen. Tamma oli melkoisen vekkuli luonteeltaan. Se hyppäsi hyvin ja menestyi aina kansallisilla 130cm-radoilla asti, vaikkei ollutkaan kuin 155 senttiä korkea. Kamiralla kilpailtiin satunnaisesti myös kenttää helpoissa luokissa ja löytyypä neidiltä siitäkin lajista muutama sijoitus. Kamira varsoi kahdesti ja sen molemmat jälkeläiset pärjäsivät hyvin kenttäradoilla.
Emänemänisä Kamid syntyi Saudi-Arabiassa, mutta se myytiin jo yksivuotiaana Yhdysvaltoihin. Yhdysvalloissa Kamid ratsutettiin ja myytiin sitten estehevoseksi. Pienikokoinen, vain 151 senttiä korkea Kamid osoittautui erinomaiseksi hyppääjäksi rotu huomioon ottaen. Arabeja ei yleisesti pidetä kovin hyvinä hyppääjinä, mutta tämä kimo pärjäsi hienosti 120cm-tasolla puoliverisiäkin vastaan. Ketterä ja nopea arabiori oli erittäin huolellinen ja rohkea hyppääjä ja se antoi aina parhaansa. Kilpauran jälkeen Kamidista tuli kohtalaisen suosittu jalostusori ja se jätti paljon ratsuponivarsoja. Kamid eli kunnioitettavaan 29 vuoden ikään.
Emänemänemä Tricky Diva oli todellakin nimensä veroinen! Tämä rautias englantilainen täysverinen oli vain 160 senttiä korkea, mutta silti tallin vaikein hevonen. Diva tahtoi aina tehdä oman päänsä mukaan eikä arkaillut osoittaa mieltään jos asiat eivät menneet niin kuin tamma olisi niiden suonut menevän. Divaa kilpailutettiin nuorena nuorten hevosten estekilpailuissa 100-110 sentin luokissa. Tamman tulokset olivat hyvin vaihtelevia, joten sen omistaja päätti siirtää tamman kokonaan siitokseen - olihan sillä takanaan hyvin esteradoilla menestynyt suku. Diva osoittautuikin loistavaksi periyttäjäksi. Sen jälkeläiset olivat kevytrakenteisia ja kauniita ja ne hyppäsivät loistavasti. Eräs Divan puoliverinen orijälkeläinen edusti jopa Olympialaisissa esteratsastuksessa.

Jälkeläiset

x-o. Juksulan Derek x
wpb-t. Zonnentje MPB
wpb-o. Dirty Daydream MPB

Kilpailukalenteri

ERJ, 67 sij.
27.12.2013, Dreamor, ERJ, 150cm, 3/30
28.12.2013, Dreamor, ERJ, 150cm, 3/30
01.01.2014, Skurvash, ERJ, 150cm, 4/30
06.01.2014, Skurvash, ERJ, 150cm, 3/30
07.01.2014, Skurvash, ERJ, 150cm, 5/30
08.01.2014, Skurvash, ERJ, 150cm, 2/30
10.01.2014, Revenance, ERJ, 150cm, 2/70
11.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 150cm, 1/30
14.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 150cm, 3/30
15.01.2014, Jadessa warmbloods, ERJ, 150cm, 1/30
17.01.2014, Jadessa warmbloods, ERJ, 150cm, 3/30
17.01.2014, Cirion stud, ERJ, 150cm, 5/30
18.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 150cm, 2/30
18.01.2014, Cirion stud, ERJ, 150cm, 2/30
19.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 150cm, 3/30
20.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 150cm, 3/30
21.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 150cm, 4/30
22.01.2014, Diethelm Stables, ERJ, 150cm, 4/40
23.01.2014, Cirion stud, ERJ, 150cm, 2/30
23.01.2014, Dark Side Trakehners, ERJ, 150cm, 4/30
25.01.2014, Diethelm Stables, ERJ, 150cm, 1/40
26.01.2014, Diethelm Stables, ERJ, 150cm, 3/40
31.01.2014, Diethelm Stables, ERJ, 150cm, 6/40
23.02.2014, Nuovan talli, ERJ, 140cm, 3/30
24.02.2014, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 1/30
25.02.2014, Nuovan talli, ERJ, 150cm, 4/30
26.02.2014, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 3/30
27.02.2014, Breawa, ERJ, 150cm, 1/30
28.02.2014, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 4/30
01.03.2014, Nuovan talli, ERJ, 140cm, 1/30
01.03.2014, Nuovan talli, ERJ, 150cm, 1/30
01.03.2014, Navelina, ERJ, 150cm, 2/30
01.03.2014, Takkura, ERJ, 150cm, 1/30
02.03.2014, Takkura, ERJ, 150cm, 4/30
02.03.2014, Nuovan talli, ERJ, 150cm, 2/30
03.03.2014, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 1/30
03.03.2014, Nuovan talli, ERJ, 140cm, 1/30
03.03.2014, Takkura, ERJ, 150cm, 3/30
03.03.2014, Blackwoods, ERJ, 130cm, 2/30
03.03.2014, Petäjävaara, ERJ, 150cm, 4/30
04.03.2014, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 3/30
04.03.2014, Nuovan talli, ERJ, 150cm, 5/30
06.03.2014, Kaukasus, ERJ, 140cm, 5/30
06.03.2014, Odelie's Loves, ERJ, 140cm, 3/30
07.03.2014, Odelie's Loves, ERJ, 140cm, 2/30
07.03.2014, Navelina, ERJ, 150cm, 5/30
08.03.2014, Trushes, ERJ, 140cm, 1/30
09.03.2014, Navelina, ERJ, 150cm, 4/30
10.03.2014, Navelina, ERJ, 150cm, 3/30
10.03.2014, Whispering Heaven, ERJ, 140cm, 5/40
13.03.2014, Trushes, ERJ, 150cm, 3/30
14.03.2014, Trushes, ERJ, 150cm, 1/30
17.03.2014, Jadessa WBs, ERJ, 150cm, 3/30
17.03.2014, Odelie's Loves, ERJ, 140cm, 3/30
22.03.2014, Odelie's Loves, ERJ, 140cm, 2/30
28.03.2014, Rêve de Haussea, ERJ, 150cm, 1/30
28.03.2014, Rêve de Haussea, ERJ, 150cm, 5/30
30.03.2014, Rêve de Haussea, ERJ, 150cm, 4/30
15.04.2014, Juksula, ERJ, 140cm, 1/60
04.05.2014, Whispering Heaven, ERJ, 140cm, 2/30
04.05.2014, Whispering Heaven, ERJ, 150cm, 5/30
09.05.2014, Whispering Heaven, ERJ, 150cm, 4/30
31.05.2014, Rumour ponies, ERJ cup, 130cm, 18/196
30.07.2014, Juksula, ERJ, 130cm, 6/60
05.08.2014, Juksula, ERJ, 130cm, 7/60
10.08.2014, Perderesies, ERJ, 150cm, 1/50
03.09.2014, Heartland, ERJ, 150cm, 5/50

KRJ, 49 sij.
22.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 2/40
24.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 5/40
25.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, va B, 5/40
26.02.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 5/40
27.02.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 5/40
02.03.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 2/40
03.03.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 4/40
05.03.2014, Ascuns Farm, KRJ, va B, 3/30
07.03.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 2/40
07.03.2014, Lowland Stud, KRJ, va B, 4/40
09.03.2014, Fiktio, KRJ, va B, 6/40
12.03.2014, Marvellous Herrings, KRJ, va B, 6/50
17.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 3/40
23.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 5/40
23.04.2014, Susiraja, KRJ, va B, 2/50
24.04.2014, Susiraja, KRJ, va B, 4/50
27.04.2014, Rimeyard, KRJ, va B, 3/100
28.04.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 6/40
29.04.2014, al Najya, KRJ, va B, 4/30
29.04.2014, Nuppula, KRJ, va B, 4/30
01.05.2014, Rhonwen, KRJ, va B, 6/40
01.05.2014, al Najya, KRJ, va B, 2/30
02.05.2014, al Najya, KRJ, va B, 1/30
03.05.2014, al Najya, KRJ, va B, 1/30
04.05.2014, Kuuralehto, KRJ, va B, 1/30
08.05.2014, al Najya, KRJ, va B, 5/30
11.05.2014, Fiktio, KRJ, va B, 1/60
11.05.2014, Susiraja, KRJ, va B, 4/30
12.05.2014, Fiktio, KRJ, va B, 3/60
14.05.2014, Fiktio, KRJ, va B, 7/60
18.05.2014, Fiktio, KRJ, va B, 6/60
20.05.2014, Kelokorven, KRJ, va B, 2/60
21.05.2014, Kelokorven, KRJ, va B, 5/60
23.05.2014, O'Polo, KRJ, va B, 6/40
30.05.2014, Blackwoods, KRJ, va B, 1/30
01.06.2014, Parodia, KRJ, va B, 4/40
03.06.2014, Parodia, KRJ, va B, 6/40
03.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, va B, 1/40
03.06.2014, L'amour aux Chevaux, KRJ, va B, 6/40
04.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, va B, 1/40
05.06.2014, Pirunkorpi, KRJ, va B, 5/40
13.06.2014, Hysteria, KRJ, va B, 6/50
25.07.2014, Kadotetut, KRJ, va B, 1/30
01.08.2014, Aittohaara, KRJ, va B, 1/50
31.08.2014, B Ponies, KRJ cup, va B, 17/288
31.10.2014, Metsälampi, KRJ, va B, 4/50
04.11.2014, Yemene, KRJ, va B, 2/40
06.11.2014, Yemene, KRJ, va B, 1/40
19.11.2014, vt Wuki, KRJ, va B, 1/60

KERJ, 39 sij.
07.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 3/30
12.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 3/40
13.03.2014, Solo, KERJ, CIC3, 4/40
20.04.2014, Foxvale, KERJ, CIC3, 2/40
21.04.2014, Foxvale, KERJ, CIC3, 5/40
18.05.2014, Pirunportti, KERJ, CIC3, 2/30
20.05.2014, Micram raceponies, KERJ, CIC3, 2/24
07.06.2014, Special Ring, KERJ, CIC3, 5/50
09.08.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 4/30
01.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 1/30
02.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 2/30
11.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 1/30
15.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC3, 3/50
16.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 4/30
27.10.2014, Kadotetut, KERJ, CIC3, 5/30
29.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 2/30
29.10.2014, Kadotetut, KERJ, CIC3, 5/30
02.11.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 3/30
04.11.2014, Niininki, KERJ, CIC3, 3/30
07.11.2014, kk Reiter, KERJ, CIC3, 3/30
09.11.2014, Kadotetut, KERJ, CIC3, 3/30
22.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC3, 2/50
22.12.2014, Tuiskula, KERJ, CIC3, 2/40
29.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC3, 1/50
21.01.2015, Wyrda Horses, KERJ, CIC3, 3/30
25.01.2015, Wyrda Horses, KERJ, CIC3, 4/30
15.02.2015, Kuuralehdon, KERJ, CIC3, 5/30
09.03.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC3, 2/60
15.03.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC3, 2/60
11.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC3, 7/60
17.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC3, 3/60
16.06.2015, Brotherhood, KERJ, CIC3, 4/40
17.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC3, 3/40
01.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC3, 1/30
04.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC3, 5/30
07.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC3, 4/30
08.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC3, 2/30
16.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC3, 5/30
20.07.2015, kk Reiter, KERJ, CIC3, 1/30

Päiväkirja & valmennukset

uusin viimeisenä

01.03.2013, päiväkirjamerkintä
"Myydään 4-vuotias, perusratsastettu angloarabialainen täysveriori Lupaava estehevonen, miksei vaikka kenttähevonenkin. Hyvä suku." kuului Kerman lyhyt myynti-ilmoitus, jonka pari viikkoa sitten luin tuntematta sen suurempaa mielenkiintoa. Olin kuitenkin juuri ostanut yhden orivarsan USA:sta, joten ajattelin, että samalla kuljetuksellahan sitä saisi kaksikin nuorta oritta tuotua. Laitoin siis myyjälle sähköpostia ja pyysin saada nähdä ilmoituksen oriista muutaman valokuvan ja jonkinlaisen ratsastusvideon. Parin päivän odottelun jälkeen mailiini kolahti epäedustava laidunkuva keskenkasvuisesta voikosta läsipäästä ja suttuinen, tuskin kymmenen sekunnin mittainen video, missä kaatosateessa pää pystyssä ravasi ehkä laidunkuvan voikko. Katsottuani videon noin sata kertaa, laitoin myyjälle naurettavan alhaisen tarjouksen lähinnä kohteliaisuudesta - olihan myyjä kuitenkin nähnyt vaivaa tehdäkseen videon minua varten. Yllätykseni oli sanoinkuvaamaton, kun sain pian lukea, että tarjoukseni oli hyväksytty! Tänään ori sitten asteli alas kuorma-autosta Saksan maaperälle. Saa nähdä kuinka pian tajuamme syyn, miksi myyjä oli halukas luopumaan oriista niin halvalla... Nintsu

15.03.2013, päiväkirjamerkintä
Voikko ori katseli minua huvittuneen ylimielisesti otsatukkansa alta tarhan toisesta päästä. Kerma oli asunut meillä tasan kaksi viikkoa ja ilmeisesti vieraskoreus oli karissut pois juuri tänään juuri nyt. Vielä aamulla se oli tallustanut kiltisti löysällä narulla perässäni tarhaan ilman pienintäkään konnankoukkua ja nyt tuo pirulainen ei antanut kiinni tarhasta! Vedin syvään henkeä, väänsin hymyn takaisin kasvoilleni ja lähdin muka huolettomasti ja kiireettömästi kävelemään kohti oritta - ehkä noin kahdennenkymmenennen kerran. Kerma katseli aikansa kuinka mutkitellen lähestyin sitä ja kun olin askeleen päässä kosketusetäisyydestä, karautti ori iloisesti pukitellen karkuun ja jäi sitten pienen matkan päähän odottamaan, että yrittäisin uudelleen. Päätin vaihtaa taktiikkaa ja aloin jahdata oritta. Aina kun se pysähtyi, hyökkäsin sitä kohti narua heilutellen ja kirosanoja huutaen (onneksi olen tallinomistaja, muuten olisin varmaan saanut porttikiellon Juksulaan). Aluksi Kerma oli aivan onnessaan uuden "leikin" takia, mutta varsin pian se huomasi, että jatkuva karkuun juoksentelu ei oikeastaan ole ihan kauhean kivaa. Juuri kun minusta alkoi tuntua, että keuhkoni repeäisivät ja sydän pyrkisi pian kurkusta ylös, päätti Kerma antautua. Se pysähtyi ja käännähti epävarmasti minua kohti korvat hörössä. Jäin odottamaan puuskuttaen paikoilleni ja pienen empimisen jälkeen Kerma tulikin luokseni. Kevyesti ori kosketti turvallaan olkapäätäni ja puhalsi lämmintä ilmaa kasvoilleni. Raavin oritta korvan takaa ja työnsin sitten lempeästi sen pään pois, kun ori meinasi alkaa rapsuttamaan minua. Kiinnitin narun riimuun ja taputin Kerman kevyesti hionnutta kaulaa. Tilanne 1-0, Nintsun hyväksi. Nintsu

10.04.2016, päiväkirjamerkintä
Kun hankin Kerman, asetin meille tavoitteeksi ERJ- ja KERJ-laatuarvostelut. Ihan luvattoman kauanhan näihin tavoitteisiin pääsemisessä on mennyt mutta nyt olemme vihdoinkin siinä pisteessä, että kaikki on jälkeläisnäyttöjä myöten valmiina kumpaistakin laatuarvostelua varten! Jo oli aikakin, sillä kultaisella herrallamme on ikää komeat 20-vuotta. Ori on kyllä edelleen erinomaisessa kunnossa ja sitä liikutetaan normaalisti, joten uskon vuosia olevan edessä vielä useita. Ikä ei valitettavasti ole muuttanut Kermaa yhtään sen vakavemmaksi, sillä kepposia ja konnankoukkuja riittää vieläkin ihan tarpeeksi. Nyt ensimmäiseksi suuntaamme tämän kuun ERJL-tilaisuuteen, josta vahva kakkospalkinto pitäisi olla realistinen tavoite. Kenttäpuolella on tarkoitus puukata ori mukaan heti kun vain muistan johonkin tilaisuuteen ilmottautua. Nintsu

20.07.2016, päiväkirjamerkintä
Komea kakkospalkintohan Kermalle ERJL:stä tuli huhtikuun tilaisuudesta. KERJL:n tilaisuudet ovat menneet minulta iloisesti ohi, heinäkuun tilaisuudenkin muistin päivä VIP:n jälkeen... No, eiköhän Kerma hyväkuntoisena oriina pysy hengissä vielä sen aikaa, että saan sen ilmoitettua johonkin tilaisuuteen mukaan! Seuraavaa KERJL:n tilaisuutta odottellessa ajattelin tunkea Kerman KRJ-laatuarvosteluun tiukkojen koulutuomarien syynättäväksi. Puolivahingossa ori on nimittäin tullut laitettua valmiiksi senkin lajin arvostelua varten! Kumpikin Kerman jälkeläinen on kilpaillut vaativissa koululuokissa rusetteja keräillen, joten ehkä se on ihan paikallaan käydä isäukkoa näyttämässä julkisesti kouluhevosena. Oriin treeniä muutetaan nyt hieman koulupainotteisemmaksi, jotta saamme oriista sitten varmasti puserrettua jokaisen mahdollisen pisteen ulos laatuarvostelutilaisuudessa! Ihan täydellinen kouluratsu kun ei meidän pieni villikkomme ole... Nintsu




Tekijänoikeudet

Ulkoasun © Eerika K., Kuvien © Nintsu, Tekstien © Nintsu