Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 05.04.2020

Brunnby Poesi

KRJ-I, VWY-II

© Nils Liden

Brunnby Poesi eli Poppi
s. 15.12.2017 (ikääntyy suoraan 4-vuotiaaksi, siitä eteepäin 1kk=1v) *
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp.), VH18-023-0015
mustanruunikko, 140cm, kasv. Brunnby, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, heA/80cm
* 8v 15.04.2018

Luonne

Poppi on energinen mutta kovapäinen tamma. Tällä ponilla jos kenellä on liikaa omia ajatuksia! Poppi tietää mielestään aina parhaiten eikä se pelkää kertoa mielipiteitään. Ei ole ihan kerta tai kaksi, kun Popista löytyy purema tai pari, kun se on kyseenalaistanut tammalauman johtajan arvovallan! Poppi ei kuitenkaan ole tyhmä, vaan se uskoo kun riittävän kovasti sanotaan. Tamma sopii vain kokeneelle käsittelijälle, joka osaa pysyä päättäväisenä ja tiukkana silloinkin kun tamma esittää ruminta naamaansa. Ilkeä Poppi ei varsinaisesti ole, eikä se hyvän tapakoulutuksensa ansiosta pure tai potki ihmistä, mutta omasta reviiristään ja asemastaan se on tarkka.

Ratsastaessa Poppi ei anna mitään ilmaiseksi. Pieni tamma on osaava ja omaa erittäin laadukkaat liikkeet, mutta ilman verta, hikeä ja kyyneleitä ei neiti esitä yhtikäs mitään. Poppi on aika omalaatuinen ratsu ja sen kanssa pitääkin ensin päästä joten kuten rämpimällä sinuiksi, ennen kuin tamman täyden potentiaalin saa kaivettua esille. Parhaimmillaan Poppi on kevyt, aktiivinen ja lennokas ratsu, joka pienestä koostaan huolimatta täyttää karismallaan koko kouluradan. Hyppääminen ei ole Popin suosikkeja ja se ponimaiseen tyyliin kokeileekin usein kiepsahtaa esteen ohitse. Tiukan ja tarkan ratsastajan kanssa esteiden ylittäminenkin sujuu mutta kuskin pienikin herpaantuminen kostautuu. Maastossa Poppi saattaa pukitella innostuessaan mutta turhia ei tamma pelkää ja se kulkee rohkeasti ilman hevosseuraakin.

Suku

i. Nargwaf Barb' Faraon
ox (dom), rtkm, 152cm
KTK-II
ii. Palatgilar Ximo
ox (dom), rtkm, 154cm
iii. Saklavy El-Kalif
iie. Raróg' Kechfwa
ie. Nargwaf Bairactar
ox (dom), rtkm, 149cm
iei. Nahw Bonerglan
iee. Hagar-Hamdani'dme
e. Ch Blaebond Pink Fury
wB, m, 135cm
ERJ-I, KRJ-I, VWY-II, KTK-II
ei. Blaebond King Llwyd
wB, trn, 136cm
eii. Dolwerdd Garthmyl
eie. Rhydecein Pantfachs
ee. Blaenbond Pink Cadillac
wB, m, 132cm
eei. Pencaerhelem
eee. Bryntail Buttercup

Popilla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Poechino MPB, i. CT Mocchachino ox
t. Love Poetry MPB, i. Pencalow Julius

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Poppi on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa ja on saavuttanut maksimitasonsa.
VH-profiili
Estekilpailut
Poppi on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa ja on saavuttanut maksimitasonsa.
VH-profiili
Laatuarvostelut
20.01.2019, VWYL, VWY-II (6 + 5 + 6 + 20 + 5 = 42p)

15.08.2019, KRJL, KRJ-I (7 + 40 + 20 + 20 + 14 = 101p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

28.06.2018, päiväkirjamerkintä
Edellisen varsansa Poppi onnistui varsomaan juuri sinä yön lyhyenä hetkenä, jolloin olin torkahtanut. Tällä kertaa olinkin skarppina iso kahvimuki kädessäni, enkä suostunut sulkemaan silmiäni. Olen aivan varma, että tamma yritti pihdata varsomistaan kunnes nukahtaisin, mutta minäpä voitin! Kun Poppi tasan kello viisi aamulla alkoi varsoa, olin hereillä ja sain vahtia koko tapahtuman valvontakameran kautta. Tamma ei kyllä vahtimista tarvinnut, sillä poni hoiti homman kotiin kuin oppikirjaesimerkki, eikä apuani kaivannut. Ruunikko tammavarsa syntyi hieman puoli kuuden jälkeen aamulla ja rutinoitunein ottein emätamma nuoli pienokaisensa kuivaksi. Pian alkoi varsan hätistely jaloilleen ja sitten tiukka ohjaus maitobaarille. Poppi osasi homman ja Lova-varsa teki kiltisti niin kuin äiti käski.
Nintsu

02.05.2018, päiväkirjamerkintä
Oho, Poppi on valmis kisaeläkkeelle! Enpä olisi ihan heti tätä päivää uskonut näkeväni! Kummasti vain tämä tuittupää on kilpailuissa näyttänyt parastaan. Menestyksekkään kouluratsun uransa aikana Poppi starttasi 41 kertaa, joista keräsi peräti viisi voittoa! Muita sijoituksia tamma saavutti neljä kappaletta. Jos oikein vielä innostun tai alan tuntea oloni masokistiseksi, kilpailen tammalla jokusen estekilpailun, mutta näillä näkymin Poppi on valmis siirtymään eläkkeelle pois kilpa-areenoilta. Ikäähän tammalla ei ole vielä paljoa mitään, joten pullaponiksi se ei tule jäämään. Pitäähän sitä joka ratsastajalla ainakin yksi poni olla, joka palauttaa ratsastajansa maanpinnalle jos kuski alkaa kuvitella itsestään liikoja... Eihän sellainen tule kuuloonkaan, että sitä kuvittelisi osaavansa ratsastaa!
Nintsu

04.04.2018, päiväkirjamerkintä
Kun näin Juksulassa asuvan arabioriin Mocchachinon ensimmäistä kertaa, tiesin haluavani siitä varsan ja mieluiten vielä mahdollisimman pian. Popin astuttamisen tullessa ajankohtaiseksi, en edes ajatellut muita oreja kuin Mokkaa! Siispä Juksulan väki laittoi paketin Saksasta tulemaan ja me sitten täällä Seelannin päässä hoidimme asiat loppuun ja niin Poppi alkoi odottaa esikoistaan. Tiineysaika sujui tammalta oikein mallikkaasti ja mahankasvatuksen ohessa Poppi kiersi urakalla koulukenttiä. Tänään oli se suuri päivä, kun ponin varsominen viimein alkoi. Kuten arvata saattoi, tämä omapäinen neiti ajoitti varsomisensa juuri siihen hetkeen, kun olin hyvistä aikeistani huolimatta hetkeksi torkahtanut. Onneksi kaikki oli varsomisessa sujunut hyvin, joten saatoin hyvillä mielin iloita pitkäjalkaisesta ja sirosta orivarsasta!
Nintsu

09.03.2018, päiväkirjamerkintä
Niin ne hyvät aikeet nopeasta kilpakentille siirtymisestä kariutuivat nopeasti, kun tamma kotiutui ja osoittautui melkoiseksi ketaleeksi! Ihan helpolla ei meidän Poppia saatukaan kisakuntoon! Tällä ponilla jos kenellä on paljon (liikaa) omia ajatuksia eikä tamma mielellään aivoituksistaan luopuisi. Vähän terveysprobleemaakin oli, sillä Poppi otti heti yhteen toisen tamman kanssa ja sai hetken sairastarhassa parannella haavojaan. Nyt olemme kuitenkin päässeet yhteistyössämme sille asteelle, että kouluradalle meneminen ei enää tunnu kauhistukselta, joten VRL-rekisterihakemus laitettiin tänään vetämään ja nyt vain syynäämme kisakalenteria, että mihinkäs Popin kanssa kisadebyyttiä varten suunnataan! Pitää ehkä suunnata kisareissu mahdollisimman kauas. Ihan vain siltä varalta, että jos tamma pistää aivan täysin ranttaliksi, ei ole niin kauheasti tuttuja näkemässä...
Nintsu

30.01.2018, päiväkirjamerkintä
Tykkään keräillä eri kasvattajien kasvattajanimiä hevosteni sukutauluihin, joten kun huomasin Keskustan foorumilla Liian kasvattimyynnin, olin heti haukkana paikalla. Brunnby-kasvattia meillä ei vielä olekaan, joten sellainenhan sitä oli hankittava! Upean, joskin vaikealuontoisen arabioriin ja hieman leppoisamman B-tamman rakkauden hedelmä kiinnitti heti huomioni ja pian teinkin kyseisestä tammasta tarjouksen. Nelivuotias, juuri ratsutettu Poesi saikin pian kasvattajaltaan luvan muuttaa Uuteen-Seelantiin, tänne meille Moanaan. Meillä on Poesin kanssa tarkoitus siirtyä nopeasti kilpakentille kouluratsastuksen pariin. Tamman olisi tarkoitus myös pyöräyttää yksi tai ehkä parikin kouluvarsaa, sillä kouluponisukumme kaipaavat kipeästi uutta verta. Nyt alkajaisiksi tamma saa toki rauhassa totutella uuteen kotiinsa ennen kuin lähdemme valloittamaan kouluareenoita!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI