Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 15.07.2023

Love Poetry MPB

KRJ-II

© Nils Lidén

Love Poetry MPB eli Lova
s. 28.06.2018 (sekalainen ikääntyminen, 8v 02.11.2018)
welsh part bred -tamma (65,625% welsh, NWR), VH18-023-0059
ruunikonkimo, 137cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, heA/90cm

Luonne

Lova on perustamma, jonka kanssa ei aina ihan tiedä missä mennään. Se mikä kävi eilen ei välttämättä käy tänään. Jonain päivänä Lova on todella herttainen ja ihana, kaikki käy ja tamma on pelkkää aurinkoa ja hyvää tuulta. Seuraavana päivänä mikään ei ole hyvin ja tamma tahtoo lähinnä tappaa kaiken lähelleen tulevan (kärjistys, oikeasti Lova ei ole aggressiivinen, vain hieman, okei no aika paljonkin, pahantuulinen). Onneksi ailahtelevaisuudestaan huolimatta, Lova on aika suora poni, joka kestää myös jonkin asteista komentamista. Tamman saakin myös pahimpina päivinään hoidettua ilman vaaratilanteita, kun ei vain anna ponin rumien ilmeiden estää, vaan tekee ja varustaa tamman kuten oli suunnitellutkin. Lovan pahantuulisuus yleensä laantuu, kun sitä ei vain huomioida mitenkään.

Ratsastaessa Lova ei siedä mitään ylimääräisiä heilahteluita, nykäyksiä tai painalluksia ratsastajaltaan, vaan tammalta menee tällöin välittömästi herne sieraimeen, eikä ponin lepyttely ole mikään helppo homma. Aloittelijan ratsuksi ei Lovasta todellakaan ole, sillä tämän tamman kuskin on todellakin tiedettävä mitä tekee. Parhaimmillaan Lova on kyllä laadukas kouluponi. Sillä on kolme puhdasta, elastista askellajia, paljon haihtaria askeleissaan ja notkeutta kropassaan. Tamma myös nauttii huomion keskipisteenä olemisesta, joten mikäs sen parempi paikka esiintyä kuin koulurata! Kun tähdet ovat kohdallaan, on kouluratsastus ja teknisetkin tehtävät Lovan kanssa oikea nautinto. Hypätäkin Lova osaa, mutta välillä tamma varoo puomeja vähän liiankin kanssa. Lovan kanssa on aina varauduttava valtavaan hyppyyn, sillä tamma voi varoittamatta loikata tavallisen esteen valtaisalla loikalla. Ja heilahteluahan poni ei anna anteeksi! Maastossa Lova puhisee vähän kaikelle, mutta ei sen suuremmin säiky. Kurasta ja märästä tamma ei tykkää ja sen kanssa voikin joutua keskustelemaan maastoilun tarpeesta sadekelillä.

Suku

i. Pencalow Julius
wpb (81,25%), rnkm, 127cm
VWY-III
ii. Justin LeMarx
wA, km, 120cm, kadonnut
iii. Luc LeMarx
iie. Fatima LeMarx
ie. Truth of Dare
wpb (62,5%), rn, 140cm
iei. Thor
iee. Lucinda
e. Brunnby Poesi
wpb (50%), mrn, 140cm
KRJ-I, VWY-II
ei. Nargwaf Barb' Faraon
ox (dom), rtkm, 152cm, KRJ-I, KTK-II
eii. Palatgilar Ximo
eie. Nargwaf Bairactar
ee. Ch Blaebond Pink Fury
wB, m, 135cm, ERJ-I, KRJ-I, VWY-II, KTK-II
eei. Blaebond King Llwyd
eee. Blaenbond Pink Cadillac

Lovalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Wilfrid Scawen Blunt MPB, i. Heathcliff MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Lova on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Estekilpailut
Lova on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
30.06.2023, KRJL, KRJ-II (5,5 + 40 + 22 + 11 + 15 = 93,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

12.04.2023, päiväkirjamerkintä
Vähän turhan kauanhan siihen meni, mutta viimein alkaa lähestyä se aika, kun on Lovan vuoro aloittaa laatuarvosteluturneensa. Tamma on jo niin vanha, että se on melkein antiikkinen fossiili, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Minulla on hieman kestänyt Lovan jälkeläisen kilpailutuksen kanssa (koska elämä ja mitä vielä), ja sitä Lova on joutunut bittiavaruudessa lekotellen odottelemaan. Tarkoituksena on nyt vihdoin käydä Lovan kanssa ainakin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ja mahdollisesti myös welshien rotulaatuarvostelussa, jos vain tilaisuus järjestetään sopivasti tässä lähiaikoina. Lajilaatuarvostelusta tammalle ei ole huippupisteitä tiedossa, sillä ponin ainoa jälkeläinen ei ole kilpaillut kouluratsastuksessa aivan loppuun asti, mutta vahva kakkospalkinto on kuitenkin meillä täysin realistisesti toiveissa.
Nintsu

04.09.2019, päiväkirjamerkintä
Olen minä helpommillakin poneilla kilpaillut kuin Lovalla, mutta toisaalta tylsäähän se (kai) olisi, jos kaikki olisivat toimivia automaatteja. Lovan kanssa on nyt tahkottu porrastetuissa koulukilpailuissa ihan urakalla ja tulostakin on syntynyt. Tilillämme on jopa viisi voittoa! Kun tähdet ovat olleet kohdillaan, on Lova ollut kyllä loistava kouluponi, josta myös tuomarit ovat tykänneet. Hienon kilpailumenestyksensä ansiosta Lova on nyt porrastetuissa kilpailuissa maksimitasollaan ja siirtyy siis pois kilpailulistoilta. Tarkoitus on kiertää vielä muutamissa KRJ cup -kilpailuissa, josko saisimme tammalle lisämeriitiksi jokusen cup-sijan, mutta sen jälkeen Lovalle koittaa eläkepäivät - ties vaikka vielä toinen varsakin. Kunhan Lovan esikoinen saa oman kilpauransa avattua, on Lova tarkoitus käyttää myös parissa laatuarvostelussa. Niitä odotellessa tamma saa nauttia eläkkeestään ja maastoilupainotteisesta liikunnasta.
Nintsu

17.09.2018, päiväkirjamerkintä
Joitakin varsoja sitä odottaa niin kovasti syntyväksi, ettei vain millään meinasi malttaa! Lovan ja Cliffen varsa oli juuri tällainen tapaus. Heti Lovan synnyttyä, tiesin, että sitä hieman vanhempi Cliffe tulisi olemaan tamman tulevaisuuden sulho. Malttamattomana odotin, että tamma oli riittävän vanha emätammaksi ja sitten pariskunta pääsikin pariin otteeseen tapaamaan toisiaan, kunnes Lova tiinehtyi. Tänään oli se suuri ja jännittävä päivä, kun tämä kauan odotettu rakkauden hedelmä syntyi. Lova muistutti lähinnä rantapalloa sen nautittua täysin siemauksin vapaasta heinäruokinnasta, mutta onneksi ihan kaikki pyöreys ei ollut heinän syytä, siitä todisteeksi saatiin pihaton oljille tumma, piirtopäinen orivarsa. Eloisa varsa alkoi heti räpiköidä pystyyn ja pian sen sitkeys palkittiinkin herkullisilla ternimaidoilla. Onneksi olkoon pojasta, Lova, ja tervetuloa maailmaan, Scawe!
Nintsu

02.08.2018, päiväkirjamerkintä
Lova täytti juuri viisi vuotta. Yleensä meillä viisivuotiaat siirtyvät toimittamaan täysipainotteista kilpaponin elämää, mutta Lovan kohdalla meillä on tällä kertaa erilaisia suunnitelmia. Tamma on tarkoitus astuttaa ihan tässä lähipäivinä kunhan seuraava kiima alkaa, ja varsinainen kilpaura saa odottaa sitten varsomisen jälkeistä aikaa. On Lova jo muutamissa pikkukilpailuissa seuratasolla käynyt pyörähtämässä harjoituksen vuoksi, joten ihan nollasta meidän ei sitten ponin 7-vuotiskaudella tarvitse aloittaa. Tällä hetkellä tamma suorittaa kotona jo kohtuullisen tasaisesti helpon A:n ratoja, vaikka luonnetta ponilta löytyy ja pieniä haasteita ratsastettavuudessa vielä on. Laatua ponista löytyy, meidän pitää vain saada se myös radalle esiin. Ehkä varsominen ja varsaloma voisivat vähän tasoittaa Lovan mieltä ja hioa pahimpia kulmia siitä pois!
Nintsu

28.06.2018, päiväkirjamerkintä
Edellisen varsansa Poppi onnistui varsomaan juuri sinä yön lyhyenä hetkenä, jolloin olin torkahtanut. Tällä kertaa olinkin skarppina iso kahvimuki kädessäni, enkä suostunut sulkemaan silmiäni. Olen aivan varma, että tamma yritti pihdata varsomistaan kunnes nukahtaisin, mutta minäpä voitin! Kun Poppi tasan kello viisi aamulla alkoi varsoa, olin hereillä ja sain vahtia koko tapahtuman valvontakameran kautta. Tamma ei kyllä vahtimista tarvinnut, sillä poni hoiti homman kotiin kuin oppikirjaesimerkki, eikä apuani kaivannut. Ruunikko tammavarsa syntyi hieman puoli kuuden jälkeen aamulla ja rutinoitunein ottein emätamma nuoli pienokaisensa kuivaksi. Pian alkoi varsan hätistely jaloilleen ja sitten tiukka ohjaus maitobaarille. Poppi osasi homman ja Lova-varsa teki kiltisti niin kuin äiti käski.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI