Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.06.2019

Pencalow Julius

VWY-III

Pencalow Julius eli Julius
s. 07.12.2012 (ikääntyy sekalaisesti, 8v 07.12.2014)
welsh part bred -ori (81,25% welsh, NWR-kelp.), VH18-023-0020
ruunikonkimo, 127cm, kasv. Pencalow, GB
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, heA/90cm

Luonne

Iloluontoinen ja utelias Julius on mukava tuttavuus. Oriilla on positiivinen asenne kaikkeen ja kaikkiin, joten sen kanssa on miellyttävä työskennellä oli asia mikä tahansa. Julius myös uskoo kaikkien tahtovan sille vain hyvää, joten ori ei vierasta eläinlääkäreitä tai muitakaan uusia tuttavuuksia. Hoitaessa Julius ottaa paljon kontaktia hoitajaansa ja seuraa kaikkia hoitotoimenpiteitä silmä tarkkana. Uteliaisuudestaan ja seurallisuudestaan huolimatta ori seisoo rauhallisesti paikoillaan, eikä hermostu pidemmänkään harjausmaratonin aikana. Taluttaessa Julius voi hieman ravailla taluttajansa rinnalla ja silloin tällöin herra myös muistaa olevansa Suuri ja Komea Ori. Oristelustaan huolimatta Julius on helppo hallita, eikä se koskaa heittäydy narun päässä oikeasti villiksi.

Julius on oikea työnarkomaani. Ori lähtee aina iloisena korvat hörössä töihin, oli kyse sitten vuosisadan hikitreenistä paahteisella kentällä tai rennosta lenkistä ilman satulaa metsän siimeksessä. Julius rakastaa aivan erityisesti kaikenlaisia aivopähkinöitä, mikä tekeekin kouluratsastuksesta oriin suosikkilajin. Poni keskittyy loistavasti niin yksin maneesissa kuin keskellä vilkasta kisaverryttelyäkin. Kaiken huipuksi oriilla on pikkuponiksi varsin näyttävät liikkeetkin, joten menestys kouluradalla on taattu, kunhan ratsastaja vain osaa asiansa. Hypätessä Juliuksella on taipumusta hieman innostua liikaa, eikä ori aina ole niin tarkka jaloistaan. Varsinkin jos herra pääsee hieman ryntäämään, tarttuvat puomit kovinkin herkästi sen matkaan. Maastossa Julius puksuttaa menemään kuin paraskin maastomopo. Ori ei turhia säiky tai sätky ja se on myös perinteisen welshmäisen varmajalkainen.

Suku

i. Justin LeMarx
wA, km, 120cm, kadonnut
ii. Luc LeMarx
wA, km, 116cm
iii. Cedric II
iie. Priscilla
ie. Fatima LeMarx
wA, km, 112cm
iei. Ferdinand
iee. Holly Valerié
e. Truth of Dare
wpb (62,5%), rn, 140cm
ei. Thor
wpb (75%)
eii. Twister Bane wpb (50%, xx/wB)
eie. Enitra wB
ee. Lucinda
wpb (50%)
eei. Lucius wpb (50%, xx/wB)
eee. Hennesee wpb (50%, ox/wB)

Juliuksella on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Love Poetry MPB, e. Brunnby Poesi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Julius on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa ja on saavuttanut maksimitasonsa.
VH-profiili
    Estekilpailut
    Julius on kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa ja on saavuttanut maksimitasonsa.
    VH-profiili
Laatuarvostelut
20.01.2019, VWYL, VWY-III (4,5 + 5 + 4 + 20 + 3 = 36,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

16.01.2019, päiväkirjamerkintä
Julius sai kilpailueläkkeelle siirtymisensä jälkeen viettää hetken ihan täyttä lomaa, mutta nyt ori on palauteltu takaisin töihin ja treenit jatkuvat lähes entiseen tapaan. Tarkoituksena on viedä poni welshien rotulaatuarvosteluun mahdollisimman pian, ehkä jo tämän kuun tilaisuuteen. Pienen heinämahan ori ehti lomallaan hankkia, eli sitä tässä kovasti nyt sulatellaan! Mitään superpisteitä ei Juliukselle välttämättä ole luvassa, sillä oriin isä on ja pysyy kaikista etsinnöistä huolimatta kadonneena. Onneksi sentään oriin emän sivut ovat vielä toiminnassa! Luonne ja rakenne Juliuksella ovat ihan kelvot ja kilpailumeriittejäkin löytyy, joten eiköhän tilaisuudesta jokin palkinto kotiin tuoda. Vielä hieman treeniä, kunnon valkaiseva vaahtokylpy, jouhien selvittelty ja harjan nyppiminen - sitten herra on valmis hurmaamaan tuomarit!
Nintsu

01.11.2018, päiväkirjamerkintä
Ahkeran Juliuksen kanssa on ollut todella antoisaa työskennellä ja kiertää kilpakenttiä. Mutta nytpä ori on saavuttanut maksimitasonsa helppo A -luokkiin porrastetuissa koulukilpailuissa ja voi siis siirtyä kilpailueläkkeelle kilpaponin hommista. Ihan mukavan uran Julius kanssani tekikin. Starttasimme yhteensä 56 kertaa, joista sijoituimme kahdeksan kertaa. Lisäksi kerran voitimme jopa koko luokan! Siinä oli isoilla puoliverisillä ihmettelemistä, kun tällainen pikkiriikkinen poni olikin palkintojen jaossa kaikista oikeanpuolimmaisena! Vaikka oriin kilpaura nyt loppuukin, jäävät kaikki hienot muistot mieliimme. Seuraavaksi Juliuksella on tavoitteena rotulaatuarvostelu. Ehkäpä lisäksi jopa kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu jos herralle hankitaan hieman lisää jälkeläisnäyttöä. Periaatteessahan lisää morsiamia meiltä löytyisi... Kaikenlaista mukavaa on siis Juliukselle luvassa!
Nintsu

21.04.2018, päiväkirjamerkintä
Pencalow on yksi suosikkikasvattajani kautta aikojen. Kida on tuonut talliinsa niin paljon uutta verta, että aina kun kasvattilistaa vilkaisee löytyy uusia ja tuntemattomia sukuja! Enkä pettynyt tälläkään kertaa: kun avasin Kidan myynti-ilmoituksen, lävähti esiin heti toinen toistaan hienompia poneja erilaisilla suvuilla. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin tekemään tarjousta Pencalow Juliuksesta, koulupainoitteisesta wpb-oriista, sillä sellaisen paikka meillä oli auki. Tarjous hyväksyttiin nopeasti ja niinpä komea Julius muutti tänään meille Moanaan! Kida oli jo etukäteen kertonut oriin olevan hyvin sopeutuvainen ja luottavainen, ja saimmekin heti todeta väitteet oikeiksi. Julius käyttäytyi kuin olisi aina asunut meillä, ei vierastanut ihmisiä eikä varsinkaan tarjottua ruokaa! Kuhan ori hetken ehtii kotiutua, aloitamme oriin kilpauran kouluratsastuksen parissa.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI