Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 25.01.2021 vanhuuden tuomien vaivojen takia kunnioitettavassa 30 uoden iässäMoon above Ohio MPB

YLA2, VWY-II, ERJ-III

© Bob Langrish, boblangrish.com

Moon above Ohio MPB eli Prinssi
s. CAS32, 30v (s. 03.03.2014, 3v 15.12.2014)
welsh part bred -ori (75% welshverta), VH14-023-0197
ruunikonkimo, 130cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heA/110cm (ke harraste)

Luonne

Prinssi on Poni isolla P:llä varustettuna. Tämä ori on juuri sellainen suloinen, ruskeasilmäinen pikkupirulainen, joista innokkaita ponityttöjä aina varoitellaan. Sanonta "kaikki ei ole sitä miltä näyttää" kannattaa todellakin pitää mielessä, kun Prinssin kanssa toimii. Karsinanovea ei esimerkiksi kannata jättää sekunniksikaan vartioimatta ellei ole kiinnostunut jahtaamaan valkoista ponia pitkin kukkapenkkejä. Prinssiä ei myöskään voi jättää riimustaan kiinni mihinkään ilman valvontaa, sillä ori on uskomattoman taitava riisumaan ihan itse riimunsa. Älkää kysykö miten se on mahdollista, mutta jotenkin se ilmeisesti onnistuu... Yksi Prinssin lempitempuista on myös karkuunjuokseminen esimerkiksi tarhasta sisään haettaessa. Ei ole ihan kerta tai kaksi, kun joku kaksijalkainen on joutunut käyttämään tovin jos toisenkin tämän satuponin jahtaamiseen! Mutta omaksi onnekseen Prinssi on hurjan suloisen näköinen. Muuten se olisin myyty ilman palautusoikeutta jo aikapäiviä sitten.

Hoitaessa Prinssi on melko kiltti. Siis ainakin siinä mielessä, ettei ori pure tai potki hoitajaansa. Ori alistuu melko helposti ihmisten oikkuihin ja antaa niin harjata kuin puhdistaa kaviotkin ilman sen suurempaa kohtausta. Suitsiessa Prinssi osaa liimata hampaansa yhteen varsin mestarillisesti, mutta yleensä pieni kutittelu peukalolla hammaslomasta saa suun aukeamaan. Satuloidessa Prinssi on hieman tammamainen vaikka ori onkin. Satulavyö ei suuremmin ole oriin mieleen, vaan poni luimistelee kiukkuisesti ja paisuu kuin pullataikina. Vyö kannattaakin ehdottomasti tarkistaa ennen selkäännousua uudemman kerran! Taluttaessa Prinssillä on omat kommervenkkinsä ja sen kanssa saakin olla tarkkana. Erityisesti tarhan portin kohdalla on taluttajan pysyttävä valppaana, sillä pikku-Prinssimme on oikein taitava käyttämään hyväkseen portin avaamiseen/sulkemiseen keskittyvän ihmisen huomion herpaantumista!

Ratsastaessa Prinssi osaa olla aikamoinen! Prinssi on hyvin älykäs poni ja se havaitsee nopeasti ratsastajansa heikkoudet. Jos oritta ei satu jokin asia huvittamaan, saa ratsastaja käyttää jokaisen taidonrippusensa saadakseen ponin taivuteltua tahtoonsa. Prinssin pravuuri on yksinkertaisesti jumittaa keskelle kenttää ja olla liikkumatta siitä mihinkään. Olo on suorastaan nostalginen, kun Prinssi suorittaa klassisen tuntiponien laiskottelukikan! Muita Prinssin usein käyttämiä lintsauskeinoja ovat pukkihypyt ja nurkkien pelkääminen. Vaikka Prinssi on melkoisen työtävieroksuva persoona, on se reipas ja innokas ratsu silloin kun ihmisen ja oriin välit ovat kunnolla selvillä eikä oritta ole kyllästytetty saman tehtävän toistamisella. Prinssi on letkeät liikkeet ja paljon karismaa omaava kouluponi, minkä lisäksi se hyppää kokoisekseen poniksi loistavasti. Mutta eihän se olisi poni eikä mikään jos ei vähän ihmisten hermoja välillä koettelisi!

Suku

i. Moonmonster MPB
wpb (50%), mkm, 143cm
ERJ-II, VWY-II, YLA2, VWY-C
ii. Juksulan Avoir March
wpb (50%), tprt, 144cm
YLA2, VWY-II, ERJ-III, KTK-III
iii. Avoir Mauvais Caractere
wA, KTK-II, VWY-III
iie. Marcella
mecklb, YLA2, KTK-III
ie. LD Moonbeam
wpb (50%), rnkm, 144cm
YLA2
iei. Moonlight's Fireingmoon ox
ox (dom)
iee. Brendawood's Twez
wB
e. LD Cheyenne
wA, rnkm, 120cm
YLA2, VWY-III
ei. Death Victim
wA, km, 119cm
eii. Trollsov Lowland
wA, YLA2, VWY-II, VVJ-III
eie. Caitlin Way
wA, kadonnut
ee. Miss Las Vegas
wA, rnvkkkm, 120cm
eei. LD's Las Mountains
wA, KTK-II
eee. Miss Independent
wA, YLA2

Prinssillä on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Valitettavasti Prinssin suvusta iso osa on kadonnut freewebsin/websin poisteltua sivuja mielivaltaisesti sekä jäädyttäessä käyttäjätunnuksia. Emänisäemä Caitlin Way'ta lukuun ottamatta, koko muu suku on rekisteröity VRL:n hevosrekisteriin. Prinssin esivanhemmat eivät ehkä ole ihan sieltä menestyneimmästä päästä, mutta itselleni ne ovat henkilökohtaisesti tärkeitä. Tärkeimmät sekä kadonneet sukulaiset esittelen alla.

Prinssin isälinja kulkee mountain-ori Avoir Mauvais Caractereen, joka oli aikoinaan yksi suosikkipikseliponeistani ja ensimmäinen poni, jonka sain kantakirjattua itse ottamillani kuvilla. Kyseinen ori oli myös ensimmäinen hevoseni, joka palkittiin VWY:n rotulaatuarvostelussa. Toinen minulle tärkeä poni on Prinssin isänemä LD Moonbeam, joka on ainoa, jonka kautta Fireingmoonin suku on jatkunut. LD Moonbeam oli erittäin rakkaan virtuaalitallini Light Dragonin viimeisimpiä kasvatteja ja minun virtuaalihistoriani ensimmäisiä wpb-kasvatteja ja jo siksikin tärkeä. Prinssin emänemänisä LD's Las Mountains on welsh-harrastukseni kannalta olennainen, sillä ori oli ensimmäinen welshkasvattini koskaan. Myin Muumin Nery's Welshiin, sen ajan "kuumimpaan" welshsiittolaan siitosoriiksi. Ori palasi minulle eläkepäivilleen Nery'sin lopettaessa toimintansa. Oriin vanhemmat (Las Meceros ja Sunrise) olivat omia tuontiponejani, jotka molemmat ovat kadonneet jo niin kauan sitten, että LD's Las Mountains on toiminut jalostuksessa suvuttomana. Las Meceros oli ruunivoikko ja sillä oli ainakin jossain vaiheessa miniatyyriponin kuvat. Sunrise ei ole jättänyt yhtä tarkkaa muistijälkeä, mutta hatarasti muistelen sen olleen kimo ja keränneen jonkin verran koulusijoituksia.

iie. Marcella oli elinaikanaan yksi suosikkihevosistani ja kantanee ehkä vieläkin eniten tarinoidun virtuaalihevoseni titteliä. Äkäinen tamma sai nimittäin kirjoitusinspikseni valloilleen! Hirmu-lempinimellä kulkenut tamma oli tummanruunikko, 164 senttiä korkea mecklenburginhevonen. Se kilpaili pääasiassa esteratsastuksessa aina 160 sentin luokissa saakka, sekä hieman kouluratsastuksessa (helppo A) ja kenttäkilpailuissa (helppo). Lisäksi tamman kanssa kokeiltiin muun muassa suunnistusratsastusta ja valjakkoajoa. Marcella oli varsin ahkerassa jalostuskäytössä, pääasiassa fwb-jalostuksessa, mutta sen suku on jatkunut tähän päivään saakka vain wpb-orijälkeläisen Juksulan Avoir Marchin kautta. Hirmun sivut katosivat websin poistettua kyseisen tunnuksen, mutta tamma on rekisteröity VRL:on hevosrekisteriin.

iei. Moonlight's Fireingmoon ox oli ensimmäinen virtuaalinen hoitohevoseni, kun näihin ympyröihin joskus 2000-luvun alussa löysin tieni. Myöhemmin oriin omistaja lopetti kyseisen tallin ja myi hevosen minulle. Raahasin oritta tallilta toiselle ja se jätti ison liudan jälkikasvua (pääasiassa ratsuponeja ja risteytyksiä), vaikkei koskaan mikään kisa- tai laatuarvosteluhirmu ollutkaan. Kuuksi kutsuttu ori oli kimo, 154-senttinen domestic-linjainen arabiori. Se kilpaili sekalaisesti, eikä kovinkaan suunnitelmallisesti, mutta oriin pääpainotukseksi voitanee mainita esteratsastus. Luonteeltaan ori oli varsin temperamenttinen, mutta silti yhteistyöhaluinen. Kuun suku jatkuu tiettävästi tähän päivään saakka vain LD Moonbeamin kautta. Kuun muistosivut ovat kadonneet websin poistettua kyseisen tunnuksen, mutta ori löytyy VRL:on hevosrekisteristä.

eii. Trollsov Lowlandin sivut ovat kadonneet, mutta oriilta löytyy onneksi VRL:on rekisterisivu. Oriin jälkeläisten sukutaulujen perusteella Trollsov Lowland oli kimo, 120 senttiä korkea mountainori. Sukutaulujen mukaan ori oli palkittu YLA2, VWY-II ja VVJ-III palkinnoilla, mutta yhdenkään laitoksen palkitut-listoilta ei oria löydy. On mahdollista, että palkinnot olivat keksittyjä tai että ori on palkittu laitosten toiminnan alkuaikoina, jolloin oriin nimi on voinut jäädä siirtymättä nykyisiin palkitut-listoihin. Esimerkiksi YLA:n sivuilla on palkitut vain vuodesta 2009 alkaen, kun Trollsov Lowland on todennäköisesti palkittu 2006-2008 välillä, sillä sen kerrotaan kuolleen 06.04.2008.

eie. Caitlin Way oli welsh mountain -tamma, jonka sivut on freewebsin myötä kadonneet. Tammaa ei myöskään valitettavasti oltu rekisteröity VRL:on hevosrekisteriin. Jälkeläisten sukuselvitysten perusteella tamma oli kaunis ja hyväluonteinen. Väriltään tamma oli kimo ja säkäkorkeutta sillä oli 115 senttiä. Googlella Caitlin Way'lle ei löydy kilpailutuloksia, mutta sukuselvityksissä sitä kutsutaan yleispainotteiseksi.

eee. Miss Independent oli Raven ratsutilan sievä mountaintamma, jonka sain tilausvarsan omasta Muumi-oriistani. Inkun sivut ovat valitettavasti freewebsin ansiosta kadonneet, mutta tamma on onneksi rekisteröity VRL:on hevosrekisteriin. Inkku oli ruunivoikko ja 121 senttiä korkea. Se sai neljä puhdasta A-sektion varsaa, joista useampi on jatkanut sukuaan. Tamma on palkittu YLA2-palkinnolla vuonna 2009 ja se on ehtinyt kilpailla myös porrastetuissa kilpailuissa este- ja kouluratsastuksessa. Googletusten perusteella Inkku kilpaili myös tavallisissa kilpailuissa kouluratsastuksessa (helppo A) ja estekilpailuissa (100cm).

Jälkeläiset
CAS50, o. Moongold MPB, e. Sjöbacka Audrina
CAS61, t. Honeymoon MPB, e. Honeybunch MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 18.03.2015, Juksula, ERJ, 50cm, 2/60
 2. 26.03.2015, Moana part breds, ERJ, 100cm, 3/40
 3. 05.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 6/40
 4. 09.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 5/40
 5. 09.04.2015, Bellgrove, ERJ, 110cm, 4/30
 6. 12.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 6/40
 7. 14.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 3/40
 8. 01.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 4/30
 9. 03.05.2015, Lebenslang, ERJ, 110cm, 2/30
 10. 03.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
 11. 04.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
 12. 04.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 1/30
 13. 04.05.2015, Lebenslang, ERJ, 110cm, 5/30
 14. 06.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/30
 15. 07.05.2015, Kuuralehto, ERJ, 100cm, 2/30
 16. 02.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 1/30
 17. 08.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 4/30
 18. 10.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 4/40
 19. 10.06.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 3/30
 20. 10.06.2015, Edelsten, ERJ, 110cm, 2/30
 21. 14.06.2015, Edelsten, ERJ, 110cm, 4/30
 22. 15.06.2015, Moondance, ERJ, 110cm, 2/40
 23. 11.07.2015, Koskimäki, ERJ, 110cm, 3/30
 24. 12.07.2015, Harlakka, ERJ, 110cm, 1/50
 25. 15.07.2015, Koskimäki, ERJ, 110cm, 2/30
 26. 20.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 1/60
 27. 21.09.2015, Juksula, ERJ, 110cm, 7/60
 28. 04.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
 29. 10.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 2/30
 30. 11.11.2015, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 5/30
 31. 16.02.2016, Viehättävä, ERJ, 110cm, 1/30
 32. 18.02.2016, Yemene, ERJ, 110cm, 4/30
 33. 19.02.2016, Yemene, ERJ, 110cm, 5/30
 34. 24.02.2016, Yemene, ERJ, 110cm, 2/30
 35. 02.03.2016, Satumaja, ERJ, 110cm, 4/40
 36. 22.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 6/50
 37. 29.03.2016, Mörkövaara, ERJ, 110cm, 4/50
 38. 07.04.2016, Zelos, ERJ, 110cm, 4/30
 39. 15.07.2016, Bellgrove, ERJ, 110cm, 4/30
 40. 21.07.2016, Bellgrove, ERJ, 110cm, 5/30
  Koulukilpailut
 1. 28.03.2015, Juksula, KRJ, he B, 2/60
 2. 28.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 5/50
 3. 04.05.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 6/50
 4. 06.05.2015, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
 5. 11.05.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 3/30
 6. 13.05.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/30
 7. 17.05.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/30
 8. 24.05.2015, Fiktio, KRJ, he A, 6/40
 9. 17.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
 10. 24.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 6/40
 11. 25.07.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/40
 12. 20.11.2015, Moondance, KRJ, he A, 2/40
 13. 22.11.2015, Moondance, KRJ, he A, 4/40
 14. 03.01.2016, Viisikko, KRJ, he A, 1/30
 15. 05.01.2016, Viisikko, KRJ, he A, 2/30
 16. 13.07.2016, Ventos, KRJ, he A, 1/30
 17. 17.07.2016, Ventos, KRJ, he A, 5/30
 18. 01.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
 19. 04.08.2016, Censored, KRJ, he A, 4/40
 20. 05.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 2/40
 21. 07.08.2016, Censored, KRJ, he A, 6/40
 22. 08.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
 23. 10.08.2016, Kuuralehto, KRJ, he A, 2/40
  Kenttäkilpailut
 1. 22.03.2015, Juksula, KERJ, harraste, 3/60
 2. 14.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 5/60
 3. 20.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 4/60
 4. 03.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 4/40
 5. 06.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 6/40
 6. 08.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 2/40
 7. 12.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 4/40
 8. 13.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 3/40
 9. 14.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 3/40
 10. 19.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 4/40
 11. 01.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 1/40
 12. 05.07.2015, Muiston, KERJ, harraste, 4/30
 13. 08.07.2015, Muiston, KERJ, harraste, 1/30
 14. 09.07.2015, Taikakuun kartano, KERJ, harraste, 1/40
 15. 13.07.2015, Muiston, KERJ, harraste, 2/30
 16. 13.02.2016, Juksula, KERJ, harraste, 5/60
 17. 14.02.2016, Juksula, KERJ, harraste, 5/60
 18. 26.07.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 1/40
 19. 28.07.2016, Metsovaara, KERJ, harraste, 3/40
 20. 16.09.2016, Mandenbacke, KERJ, aloittelija, 1/10
Laatuarvostelut
27.12.2016, VWYL, VWY-II (4 + 6 + 6,5 + 20 + 4,5 = 41p)

30.01.2020, YLA, YLA2 (30 (16+14) + 15 (12+3) + 17 + 13 + 6 = 81p)

31.01.2020, ERJL, ERJ-III (5 + 40 + 22,25 + 4 + 15 = 86,25p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

syyskuu CAS44, päiväkirjamerkintä 23.12.2016
Jännää, nyt Prinssi on ilmoitettu ensimmäiseen laatuarvosteluunsa! Koska jälkeläisiä ei ponilla vielä on, menemme virtuaalisten welshystävien laatuarvosteluun eli ihan oman rodun rotulaatiksesta aloitetaan meidän pojan meriittien metsästys! Tavoitteena on kakkospalkinto, sillä se oikeuttaisi Prinssin isän hakemaan VWY:n jälkeläisarvokirjainta C. Prinssin kolmospalkinto ei tähän, sillä Prinssi on isänsä ainoa jälkeläinen. Olen aika toiveikkain mielin palkinnon suhteen, sillä valkea satuponimme on hyvin kisannut, hyväsukuinen ja muutenkin asiallisesti hoidettu ja treenattu. Ikääkin Prinssillä on vasta 12-vuotta eli se on poni parhaassa iässään! Nyt vain vaaditaan melkoinen määrä pesemistä, puunausta ja kiillotusta, jotta kellertävän harmaasta kisaeläkeläisestä saadaan laatuarvostelukelpoinen, vitivalkoinen ponipoika! Onneksi perunajauhot on keksitty...
Nintsu

elokuu CAS43, päiväkirjamerkintä 19.09.2016
Jokunen päivä sitten Prinssi sai suoritettua viimeiset kenttäkilpailunsa kunnialla loppuun. Samalla tämä tarkoittaa myös oriin koko kisauran loppua, sillä pikkuoriillamme on nyt täydet sijat estekilpailuista sekä tavoitteena olleet 20 sijoitusta koulu- ja kenttäradoilta. Ikää ei herralla toki ole 11-vuotta, joten ei sitä tiedä vaikka innostuisimme palaamaan ponin kanssa radoille jokusen vuoden tauon jälkeen! Varsinaista tarvetta ei moiselle kuitenkaan ole. Eläkepollen elämä siis odottaa Prinssiä. Oriille löytyikin sopivasti paikka sen oman isän Monnin ja hyvätapaisen Fasun kanssa samasta pihattotarhasta. Fasu ja Prinssi tulivat heti toimeen keskenään, Monnin kanssa Prinssi sen sijaan otti hieman yhteenkin. Monni on kuitenkin sen verran vanhempi (ja isompi), että Prinssi totesi nopeasti tyytyvänsä isäukkonsa komennukseen. Virkeitä eläkepäiviä Prinssi-ponille!
Nintsu

joulukuu CAS42, kouluvalmennus 25.07.2016
Prinssi on saanut kasaan ERJ-laatuarvosteluun vaadittavat sijoitukset, joten nyt keskitymme koulu- ja kenttäkilpailuihin. Siksipä vedinkin Prinssin kanssa kunnon koulutreenit tänään! Alkukäynnit kävimme pienestä tihkusateesta huolimatta maastossa, missä ponipojalla olisi ollut intoa vähän reippaampaankin askellajiin. Maneesissa aloitin ensin käynnissä: voltteja, taivutuksia, askelmuutoksia, pysähdyksiä ja niin edelleen. Sitten siirryin kevyeeseen raviin ja jatkoin verryttelyä siinä. Kun ori tuntui valmiilta, istuin harjoitusraviin ja jatkoin väistöjen ja erilaisten taivutusten tekemistä. Pidin tehtävät vaihtelevina, jottei Prinssi kyllästyisi. Ori toimikin suorastaan erinomaisesti, joten erään upean raviväistön jälkeen nostin laukan. Aluksi annoin oriin laukata rennommassa muodossa parin kierroksen ajan, jonka jälkeen aloin työstää sitä ympyrällä. Lyhyttä laukkaa, pitkää laukkaa, lyhyttä laukkaa... Kun poni toimi laukassa kuin kuminauha kumpaankin suuntaan, oli aika siirtyä loppuverryttelyiden pariin. Loppuraveissa erehdyin hetkeksi matkustelemaan, jolloin Prinssi heti äkkäsi mörön maneesin nurkasta, mutta muutoin oripoika oli tänään erittäin mukava kouluratsu!
Nintsu

helmikuu CAS39, estevalmennus 07.09.2015
Pääsimme Prinssin kanssa maankuulun John Callahanin estevalmennukseen hikoilemaan. Töitä piti tehdä mutta tulostakin tuli!
"Alkuverryttelyiden jälkeen aloitimme valmennuksen kavaleteilla ympyrällä. Yksi kavaletti ympyrän jokaisessa kääntöpisteessä eli yhteensä neljä kavalettia. Tämän tehtävän tarkoituksena oli saada hevonen kunnolla molempien pohkeiden väliin ja samalla jumpata matalilla korkeuksilla hyppyjä pyöreiksi ja pehmeiksi. Elastisuutta Prinssiltä ei suinkaan puuttunut, mutta alussa ympyrä muistutti enemmän monikulmiota. Käytä kääntäviä apuja tasaisemmin ja vahdi paremmin sisäjalalla ettei ori ala oikoa. Kun ympyrä sujui molempiin suuntiin, siirryimme hyppäämään kaarevia kahden esteen linjoja. Tässäkin kiinnitimme erityistä huomiota kaaren tasaisuuteen ja siihen, että poni varmasti oli pohkeiden välissä. Tiukempi kaareva linja sujui teiltä molempiin suuntiin hyvin, myös hieman isommilla korkeuksilla. Loivalla kaarevalla linjalla sen sijaan et riittävästi keskittynyt kaaren ratsastamiseen ja Prinssi pääsi aluksi oikaisemaan pikavauhdilla seuraavalle esteelle. Muista, että jokainen kaareva linja on ratsastettava vaikka se olisi loivakin!"
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Prinssin tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Prinssi ja sen tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Prinssille astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

toukokuu CAS35, päiväkirjamerkintä 01.11.2014
Tänään oli suuri päivä, kun meidän kaikki kolmivuotiaat, Prinssi mukaan lukien, tekivät kisadebyyttinsä Metsälammen ratsutilan estekilpailuiden puomi-kavaletti-luokassa. Aika harvoin raahaamme kolmivuotiaitamme kilpailuihin, mutta tällä kertaa päätimme tehdä poikkeuksen, kun näin hyvä tilaisuus osui kohdalle. Pakkasimme siis yhdeksän nippanappa sisäänratsastettua ponia rekkaan ja ajaa hurautimme Metsälammelle. Prinssin ratsastusvuoro oli viimeisenä. Kisahoitajaporukkamme oli varustanut ja kävelyttänyt ponin minulle valmiiksi, joten minun ei tarvinnut kuin kivuta selkään ja pysytellä siellä. Se oli helpommin tehty kuin sanottu, sillä ori oli melkoisen virtaisa. Verryttelin ratsuni vain lyhyesti läpi, testasin että jarrut, kaasu ja ratti suurin piirtein toimivat ja hyppäsin ravilähestymisellä pari pikkukavalettia. Näin nuorelle ponille on riittävän raskasta pelkästään olla verryttelyssä vieraiden hevosten ympäröimänä, eikä siinä kannata enää alkaa hiomaan suorituksen yksityiskohtia.
Pian olikin meidän vuoromme. Prinssi säikähti meidän saamaamme lähtömerkkiä, ja sykäisi liikkeelle ristilaukassa. Ensimmäisenä esteenä oli vain maapuomi, josta menimme ylitse miten sattui. Kakkosena olevalle matalalle ristikolle oli helppo ja pitkä tie, jolla sain Prinssin hyvin avuille ja sitten ohjattua ravissa ristikosta yli. Ori nosti esteeltä laukan ja koska laukka oli juuri oikea, annoin ponin jatkaa laukassa päädyssä lyhyellä sivulla olevalle kavaletille. Askel ei aivan osunut täydellisesti, mutta Prinssi sai venytettyä hypyn puhtaasti kavaletin ylitse. Sen sijaan esteen jälkeen ori lähti pierupukkilaukkaa suuntaan X. Pysyin toki selässä, en aloittelija näissä pukkitouhuissakaan ole, mutta päästäkseni nelosristikolle, jouduin tekemään ylimääräisen voltin. Nelos- ja vitosesteet ylittyivät suurin piirtein hallitusti. Kutosesteenä olevalle maapuomille oli melko haasteellinen tie, joten yritin hidastaa ponin raviin vitosen jälkeen. Prinssi oli asiasta eri mieltä, mutta jotenkin minun onnistui saada poni haluamaani askellajiin. Nipinnapin osuimme puomin ylitse. Onneksi tie seuraavalle oli pitkä ja sain oriin taas avuille. En kuitenkaan uskaltanut päästää melkoisilla kierroksilla käyvää ponia enää laukkaan, vaan tulimme seiskaristikon ravissa. Juuri ennen ristikkoa Prinssi päätti yrittää karata laukalle, mihin minä vastasin aika isolla pidätteellä. Pidätteen takia oriin askeleet sekosivat ja viimeisen ristikon puomi putosi. Maalilinjan ylitimme kuitenkin tahdikkaassa ravissa, joten ei tämä nyt pöllömmin mennyt ensimmäisiksi kilpailuiksi. Lopputuloksilla ei tosin hurrata, sillä 8 virhepisteen takia sijoituksemme oli 8/10.
Nintsu

joulukuu CAS34, päiväkirjamerkintä 22.09.2014
Olimme varanneet koko päivän nuorten irtohypytysrumbaa varten. Aamupäivällä hypyytimme nuoret oriit ja iltapäivällä vuorossa olivat nuoret tammat. Prinssin hyppyvuoro oli siis aamupäivällä. Naomi suitsi ja kävelytti ponin valmiiksi ja juoksutti Prinssiä hieman liinassa alkuverryttelyiksi, ennen kuin toi sen maneesiin hyppyjä varten. Prinssi vaikutti hyvin energiseltä. Olin rakentanut maneesiin kolmen esteen kujan: ensin apupuomilla varustettu ristikko, sitten yksi laukka-askel ja pieni pystyeste, siitä kaksi laukkaa ja viimeisenä okseri. Koska irtohypytystouhu oli Prinssille tuttua, meillä kun on tapana aloittaa hypytykset poneilla jo yksivuotiaina, sai Prinssikin aloittaa hyppäämisen heti matalilla esteillä. Ensimmäisellä kerralla Prinssi tuli kujaan hieman liian reippaasti ja estevälit jäivät lyhyiksi. Toisella yrityksellä ori kuitenkin petrasi ja teki hienon suorituksen, joten nostin esteitä hieman, ja toin ponin uudelleen kujaan. Aina onnistuneen suorituksen jälkeen nostin estekorkeutta ja viimeisellä kerralla okserin korkeus oli jo noin metrin! Prinssi hyppäsi todella hyvin tänään ja se yllätti hyvällä käytöksellään! Vielä ennen loppukäyntejä, juoksutin Prinssin kujan läpi esteiden ollessa puomeina, jotta nuorelle jäisi varmasti hyvä mieli hyppykerrasta.
Nintsu

elokuu CAS33, päiväkirjamerkintä 07.06.2014
Prinssi on nyt yli yksivuotias ja näyttää tällä hetkellä hyvin tyypilliseltä vuosikkaalta: hontelolta, takakorkealta ja epäsopusuhtaiselta. Onneksi olen jo tässä vuosien varrella oppinut, että sanonta "hevonen on rumimmillaan yksivuotiaana" pitää paikkansa! Muuten olisin Prinssistä jo aika huolissani. Vaikka kuinka tekisi mieli jättää tämä ruma ankanpoikanen pihattoon kasvamaan oman onnensa nojaan, hain Prinssin tänään pihatosta talliin harjattavaksi. Prinssi ei olisi halunnut lähteä leikkikavereidensa luota vaan sain jonkin aikaa metsästää pikkuhevosta ennen kuin sain sen kiinni. Tallissa päätin harjata Prinssin käytävälle kiinnitettynä, mikä oli Prinssille vielä uutta puuhaa. En käyttänyt kuitenkaan kiinnitysketjuja, vaan sidoin varsan molemmin puolin riimunnaruilla vetosolmuilla, jotta saisin ponin tarvittaessa nopeasti irti. Aloitin puuhaustuokion pyörittelemällä varsan kumisualla läpi. Prinssi nautti täysin siemauksin ja yritti tarjota vastarapsutuksia osuessani oikein kutiavaan kohtaan. Kumisuan jälkeen harjasin Prinssin oikein huolellisesti pehmeällä harjalla läpi. Kummasti vain alkoi pihattoelämän likaama karva kiiltää kun sille vähän näytti harjaa! Kun karva kiilsi, siirryin selvittelemään Prinssin takkuista varsaharjaa ja vielä lyhyttä häntää. Niissä riittikin selviteltävää! Prinssi ei liiemmin pitänyt jouhista kiskomisesta, mutta sieti sen melko hyvin. Jouhien selvittelyn jälkeen orivarsa näytti hieman hassulta, sillä sen varsa- ja aikuisjouhien sekaisesta harjasta tuli todella pöyheä! Koska Prinssi alkoi kyllästyä paikoillaan seisomiseen, en viitsinyt venyttää nuoren kärsivällisyyttä enää enempää, vaan irrotin Prinssin naruista ja päästin sen takaisin pihattoon. Varsan käsittely on toki tärkeää, mutta kyllä hevosseura toimii tässä vaiheessa vielä parhaana opettajana!
Nintsu

heinäkuu CAS32, päiväkirjamerkintä 03.03.2014
Tässä vaiheessa kesää sitä alkaa toivoa, ettei olisi astuttanut niin montaa tammaa edellisen vuonna. Ihan kuin kesällä ei olisi muuta tekemistä kuin valvoa öitä myöten varsovia tammoja (no ei kasvattajalla oikeastaan ole)! Lisäksi mielestäni on käsittämätöntä, että palkkalistoillani on kymmenisen ihmistä ja silti se olen minä, joka joutuu aina kaikki varsavalvomisen hoitamaan! No, siellä minä siis taas olin, toimistossa silmät ristissä tuijottamassa valvontakameran ruutua. "Kesän toisiks viimene varsa!" hoin mielessäni samalla kun taistelin unta vastaan. Chen ei kuitenkaan palkinnut valvomistani, vaan söi tyytyväisenä heinää ilman merkkiäkään uuden tulokkaan tuloon valmistautumisesta. Koska tamma vaikutti niin rauhalliselta, päätin ottaa tunnin torkut. Voitte varmaan arvata kuinka siinä sitten kävi. Niinpä, minä nukuin tyytyväisenä toimiston sohvalla herätyskellon hälytyksestä huolimatta kun Chen pyöräytti maailmaan ruunikon, sukkajalkaisen orivarsan. Havahduin hereille vasta kun tallimestarimme Wilson rämisteli toimistoon, ilmoitti lakonisesti "komean orivarsan se Chen teki" ja paineli sitten niine hyvineen kahvikuppi kourassa ulos. No, tervetuloa vaan maailmaan pikku-Prinssi!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI