Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Little Myth© RosMel Welsh Ponies

Moana's Little Myth eli Limu
s. CAS57, ikä (s. 19.11.2019, 3v 06.07.2020)
welsh B -ori, VH20-022-0001
rautiaanpäistärikkö, 132cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Limu on loputtoman energinen oripoika, jossa on welsheille tyypillistä säpäkkyyttä ja herkkyyttä runsain mitoin. Ori on kyllä kiltti muttei todellakaan mikään lapanen. Esiintyminen tulee Limulta luonnostaan, eikä ori suostu koskaan jäämään huomiotta. Ori onkin erittäin taitava oppimaan vaikka mitä epätoivottua käytöstä, jolla se vain saa huomion vedettyä puoleensa. Hoitotoimet Limun kanssa sujuvat miten sujuvat. Ori on aika levoton hoidettava, eikä se pysy paikoillaan oikeastaan juuri sekuntia kauempaa. Kiinnisidottuna Limun kärsimättömyys purkautuu näykkimisenä, vaikka muutoin ori ei pahoin tarkoituksin ihmisiin koske. Siksipä herra hoidetaankin aina karsinassa irti. Harjaus vielä sujuu ponin perässä juostessa, mutta Limun kavioiden puhdistus onkin ihan oma taiteenlajinsa. Varustaminenkin hoituu, kunhan hoitaja vain oppii oikean tekniikan liikkuvan ponin varustamiseen. Taluttaessa Limu on kiireinen.

Ratsastaessa Limusta olisi paljon mukavampaa esitellä itseään ja komeaa ääntään lähiympäristön tammoille, kuin kuunnella mitä ratsastaja haluaisi oriin tekevän. Oriin kanssa saakin heti alusta saakka tehdä töitä keskittymisen ja kuuntelemisen kanssa. Parhaiten ponin saa kuulolle antamalla sille vaikeita aivopähkinöitä purtavaksi. Erityisen sopivia tehtäviä Limulle on erilaiset väistöjä ja avo- ja sulkutaivutuksia yhdistelevät tehtävät, joissa sen on pakko keskittyä jalkoihinsa, eikä ympäristöönsä. Älykkäänä ponina ori nauttii haastavista tehtävistä, vaikkei sen kilpailutasoa olekaan nostettu yhtä korkealle. Limulla on kolme hyvää perusaskellajia ja mukavasti lavakarismaa, mutta mikään liitokavio kouluponi se ei ole. Hyppääminen on kovasti Limun mieleen. Se hyppää terävästi ja innokkaasti, ei pelkää erikoisesteitä ja ymmärtää hieman itsekin etäisyyksien päälle. Ori innostuu radalla helposti hieman liiankin paljon, joten radan kaarteet kannattaa käyttää hyödyksi ja ratsastaa ori niissä hyvin avuille, jottei se seuraavalla suoralla karkaa ihan käsistä. Maastossa Limu on reipas menijä. Se ei turhia säiky tai kyttää, mutta jarrut voivat välillä toimia hieman hitaanpuoleisesti ja rauhallinen käynti olla kateissa.

Suku

i. Moana's Little Hero
wB, vkkpäis, 129cm
ii. Moana's Little Bleddyn
wB, rnpäis, 126cm
iii. Gwerfyl Cwmfelin
wB
iie. Little Beddau
wB
ie. Moana's Hecuba
wB, rnvkkkm, 130cm
iei. Ynyshir Gareth
wB
iee. Llangoed Hope
wB
e. Glenwood Mystical
wB, vrt, 136cm
KTK-I
ei. Eryl Coron
wB, rt, 134cm
KRJ-II, VWY-III, VWY-C
eii. VIR MVA Ch Lloyd v.d. Gavin
wB, KTK-II
eie. Ebonywith Kiara
wB
ee. Pencalow Mistral
wB, rt, 135cm
VWY-C
eei. Ch Northcarden Earl Grey
wB, KTK-II
eee. Ch Roanhill Marney
wB, KTK-II

Limulla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS63, o. Moana's Little French, e. Moana's Dusty Paris

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut tavoite 40sij
  1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
    Koulukilpailut tavoite 20sij
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

huhtikuu CAS57, päiväkirjamerkintä 19.11.2019
Myy oli aloittanut kilpauransa suorastaan hämmästyttävän hienosti ja voitokkaasti, joten tamma oli yhden varsan mittaisen varsaloman ansainnut. Nopeasti neidille löytyi sulhasehdokas omasta tallista ja tänään olikin sitten se suuri päivä, kun Myy varsoi esikoisensa. Kaikkien tammojen ensimmäinen varsominen jännittää minua aina eniten, eikä Myy tehnyt asiasta poikkeusta. Minulla oli tuskin kynsiäkään enää jäljellä, kun ponin varsominen viimein koitti! Kaikesta stressaamisestani huolimatta (tai ehkä juuri sen takia) Myy varsoi onnistuneesti, aivan kuin suoraan oppikirjasta, elinvoimaisen orivarsan siinä kahden aikaan aamuyöstä. Kun pääsin pihatolle uutta tulokasta katsomaan, oli Myy jo täydessä touhussa poikaansa kuivaamassa ja nuolemassa. Yhteisvoimin autoimme Little Myth -orivarsan nisälle ternimaitonsa juomaan. Saatuaan mahansa täyteen, pikkuvarsa pyllähti takaisin makuulle keräilemään lisävoimia jalkojensa käyttöohjeiden opiskeluun. Tervetuloa maailmaan, Limu!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI