Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Moana's Hecuba

VWY-II, ERJ-III
Moana's Hecuba eli Heba
s. 02.01.2018 (ikääntynyt suoraan 4v, sen jälkeen 1kk=1a)*
welsh B -tamma, VH18-022-0005
ruunivoikonkimo sabino, 130cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm, ex-laukkaponi (sileä)
* 8v 02.06.2018

Luonne

Heba on ystävällinen, utelias ja eloisa tamma. Se on kiltti joka tilanteessa ja onkin siksi mukava hoitaa niin kotona kuin kilpailuissakin. Aloittelijakin voi harjailla Hebaa ilman pelkoa puremista tai karkaavasta ponista. Varustaminenkin onnistuu ilman taistelua eikä tamma luimistele edes satuloidessa. Taluttaessa Heba on melko reipas kävelijä mutta se hidastaa herkästi pienestäkin paineesta riimussaan, joten pikkulapsikin saa Heban talutettua sinne minne haluaa. Ihana tamma kaiken kaikkiaan!

Ratsastaessa Heba jatkaa herttaista linjaansa. Se on oikea työmyyrä ja aina täysillä tekemässä töitä. Yritteliäisyyttä ja yhteistyöhalukkuutta ei Hebalta puutu! Aivan aloittelijalle voi Heba olla hieman turhan herkkä ja eteenpäinpyrkivä ratsu, joten vaikka tamma umpikiltti onkin, ei se ihan aloittelevalla ratsastajalle sovi kuin talutusratsuksi. Kokeneempi tai ainakin alkeiskurssin käynyt ratsastaja saa tammasta paljonkin irti. Hyppääminen on erityisesti Heban heiniä vaikka kuuliaisesti se koulukiemuroitakin suorittaa.

Suku

i. Ynyshir Gareth
wB, rtkm sab, 126cm
ii. Glines Reymonton
wB, rnkm, 124cm
iii. Gower Woodfieldside
iie. Tynewydd
ie. Penmaenmawr
wB, rt sab, 129cm
iei. Arglwyddes
iee. Kian Gwalchmai
e. Llangoed Hope
wB, rnvkk, 130cm
ei. Ashe Kinmel
wB, rnkm, 134cm
eii. Reynalton
eie. Glines Awstin
ee. Wren Irvina
wB, vkk, 129cm
eei. Barri Betrys Duach
eee. Llancarfan Bonner

Heballa on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Moana's Little Hero, i. Moana's Little Bleddyn
o. Malhnameh MPB, i. Shahnameh MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Heba on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
    Laukkakilpailut
    Laukkaurheilukeskuksen profiili
    stat. 16: 2-2-0-3 (13%/44%), vs. 14 600e
Laatuarvostelut
02.02.2020, VWYL, VWY-II (6 + 4 + 5,5 + 20 + 5 = 40,5p)

31.03.2020, ERJL, ERJ-III (5 + 40 + 20 + 9,5 + 14 = 88,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

08.03.2020, päiväkirjamerkintä
Ponikasvattajan ei oikein auttaisi kiintyä omiin poneihinsa liikaa, sillä sillä on rajansa kuinka monta varsaa kotiin kannattaa yhdestä ponista jättää. Olen kuitenkin kiintynyt sen verran sekä Sashaan että Hebaan, että eihän se auttanut kuin pistää pariskunta yhteen ja alkaa toivoa perheenlisäystä, vaikka molemmista jo yksi varsa kotoa löytyikin. Tänään Heba sitten varsoi komean, pienikokoisen orivarsan, jonka ristin heti Manuksi. Varsominen sujui hyvin eikä Heba tarvinnut minun apuani poikansa maailmaan saattamisessa. Nopeasti orivarsa jo oli jaloillaan ja hörppimässä emänsä tarjoilemaa ternimaitoa. Heba ja Manu saavat nauttia ensin toistensa seurasta varsomispihatossa ja siirtyä sitten muiden tammojen ja varsojen luokse. Kunhan Manu kasvaa, tulee siitä tärkeä jalostusori Moanan jalostusohjelmassa ja näin suosikkiponini Sasha ja Heba jäävät elämään tallin wpb-suvuissa.
Nintsu

31.01.2020, päiväkirjamerkintä
Kuvankaunis Heba valmistautuu kovaa vauhtia laatuarvostelukiertueelleen. Tammalla alkaa olla jo ikää, joten on jo korkea aika aloittaa meriittien keräys muualtakin kuin kilpakentiltä. Heban ensimmäiseksi laatuarvosteluksi on valittu tuttu ja turvallinen rotulaatuarvostelu, jonne tamma suuntaa jo nyt heti helmikuussa. Heba on ollut eläköitymisestään huolimatta säännöllisessä liikutuksessa, joten mitään suurta kuntokuuria ei tässä tarvita. Pientä jouhien siistimistä, pari kunnon vaahtokylpyä ja huolellinen kavioiden rasvaus - eiköhän tamma sitten ole valmis tuomarien silmien eteen. Rotulaatuarvostelusta haaveilemme kakkospalkinnosta, mihin uskoisin tammalla olevan kohtuullisen realistiset mahdollisuudet hieman tuomarien mielipiteistä riippuen. Rotulaatuarvostelun jälkeen tähtäämme vielä Esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun, kunhan Heban esikoinen vielä hieman kiillottaa kannuksiaan estekilpailuissa. Alku on jo lupaava, joten eiköhän ERJL:äänkin pian päästä.
Nintsu

09.09.2019, päiväkirjamerkintä
Heban laukkauran päättymisestä on jo aikaa ja olemme saaneet rauhassa keskittyä esteratsastuksen hienouksien treenaamiseen. Estekilpailut ovatkin sujuneet Heban kanssa loistavasti ja tamma on suorittanut tasaisen varmasti kilpailusta toiseen. Aivan kirkkaimpaan kärkeen emme ole kertaakaan päässeet, mutta pari sijoitusta on kuitenkin esteradoiltakin tuotu kotiin. Heba on nyt kerännyt porrastetuista kilpailuista maksimitasonsa vaatimat ominaisuuspisteet kasaan, joten tamma on valmis siirtymään kilpailueläkkeelle. Ponihan ei enää ole ihan nuorimmasta päästä, joten eläke tulee varmasti sille sopivaan aikaan. Tiedossa on leppoisaa ympärivuorokautista ulkoilua luonnonlaitumella, mutta myös säännöllistä liikuntaa, sillä pelkkä pullaponeilu ei ole hyväksi linjoille. Tiedä vaikka laitettaisiin uusi pikku-Hebakin alulle (tällä kertaa ihan tarkoituksella)! Heba on eläkepäivänsä tältä erää ansainnut.
Nintsu

10.02.2018, päiväkirjamerkintä
Neljävuotias Heba saavutti tänään toisen perättäisen voittonsa ja samalla koko laukkauransa toisen voiton Kinborough Poniesin sileän radan laukkakilpailuissa. Edellisen voittonsa Heba saavutti Ciabacka Racingin maiden-lähdöstä. Tällä kertaa lähtönä oli 800 metrin allowance, jossa oli Heba mukaan lukien seitsemän osallistujaa. Tamma teki erittäin hyvän lähdön lähtökarsinasta ja ampaisi heti alussa kärkeen. Toinen poni rynnisti kuitenkin jo ensimmäisessä kaarteessa ohi, mutta Heba vastasi siihen seuraavalla suoralla ja onnistui lopulta pitämään kovasti johtopaikkaa kärkkyneen ponin takanaan koko loppukilpailun ajan. Todella hieno ja sitkeä juoksu Hebalta! Palkintoseremoniassa olikin sitten väsynyt voittaja. Allowance-voittonsa ansiosta Heba on nyt oikeutettu siirtymään grade-luokkiin eli seuraavan lähtönsä tamma juoksee G3-tasolla.
Nintsu

12.03.2018, päiväkirjamerkintä
Hieman toope harjoittelijamme pisti jostain käsittämättömästä syystä kiimaisen tamman ja nuoren, viriilin oriin samaan tarhaan, koska oli kuulemma luullut niiden tarhailevan keskenään. Onni onnettomuudessa oli se, että ponit, Pampula ja Heba, olivat samaa rotua ja suvullisesti toisilleen sopivat. Tänään Heba sitten varsoi tämän vahingon tuloksen. Sekavärinen ja terhakka orivarsa saa nimekseen, hieman ironisesti tumpeloon työharjoittelijaan viitaten, Little Hero. Varsominen sujui kaikeksi onneksi hyvin ja nyt sekä tuore emätamma että vastasyntynyt orivarsa voivat hyvin. Parivaljakko tutustuu rauhassa toisiinsa pihaton suojissa ennen siirtymistään muiden ponien luokse laitumelle. Heba saa viettää puolikkaan virtuaalivuoden varsaansa hoitaen, mutta sen jälkeen tamma saa jatkaa kesken jäänyttä kilpauraansa porrastettujen kilpailuiden parissa.
Nintsu

02.01.2018, päiväkirjamerkintä
Uusimpiin hankintoihimme kuuluva Hope-tamma varsoi tänään söpön tammavarsan. Varsan isä on myöskin uusimpia tulokkaitamme, oma oriimme Garre. Varsomisessa Hope tarvitsi minun apuani, sillä varsa oli hieman huonossa asennossa, mutta loppujen lopuksi kaikki sujui hyvin. Adrenaliinin sävyttämien vaiheiden jälkeen tuore emätamma sekä vastasyntynyt tammavarsa voivat hyvin. Nyt emä ja vastasyntynyt saavat tutustua toisiinsa rauhassa kahden kesken pihatossa, ennen kuin siirtyvät muiden siitostammojen luokse samalle laitumelle laumakäytöstä opettelamaan. Hecubasta on tarkoitus tulla uusi kilpaponimme, kunhan pikkuvarsa ensin hieman kasvaa. Suunnittelemme sille uraa esteratsastuksen parissa, mutta toki tammalla on myös paikkansa jalostustoiminnassamme. Aktiivinen elämä on siis pikkutammalle luvassa, mutta ensin se saa kasvaa ja vahvistua hevosen elämää eläen.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI