Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Malhnameh MPB

KTK-II
Malhnameh MPB eli Manu
s. 08.03.2020 (4v 12.03.2020, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -ori (75% welsh, NWR-kelp.), VH20-023-0024
ruunivoikonkimo sabino, 133cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Manu on perinyt emänsä mutkattoman, rauhallisen ja kiltin luonteen. Hyvän luonteensa ja syntymästä saakka saamansa johdonmukaisen käsittelyn ja koulutuksen ansiosta Manu on mitä mukavin, helpoin ja järkevin poni. Se on hyvätapainen hoidokki, jolle kaikki hoitotoimenpiteet voi suorittaa kokemattomampikin hoitaja turvallisesti. Harjata saa kaikkialta, kaviot nousevat ja pysyvät ylhäällä pyynnöstä, suu aukeaa kuolaimille, korviin saa koskea ja mahavyönkin kiristää ilman irvistelyitä. Kaiken kukkuraksi Manu on myös seurallinen ja se oikeasti nauttii ihmisten seurasta. Oriin hoitaja saakin aina iloisen hörähdyksen tervehdykseksi! Myös taluttaessa Manu on mitä hyväkäytöksisin poni. Toki se oriina huomioi muut ponit ruunaa tarkemmin ja saattaa joskus hieman höhötellä tammoille, mutta silti se pysyy aina kevyenä ja kuuliaisena talutettavana.

Ratsastaessa Manu on kuuliainen ja rauhallinen. Se ei turhia hötkyile edes vapaapäivien jälkeen, muttei sitä laiskaksikaan voi moittia. Energiaa oriilla on aina sopivasti ja pyytämällä poveria löytyy lisääkin jos se on tarpeen. Kouluradalla Manu ei ole kaikista komeimmasta päästä, sillä oriilla on kolme vain perushyvää askellajia, jotka eivät suuria tunteita tuomareissa herätä. Ori on kyllä yritteliäs, tahdikas ja yhteistyöhaluinen kouluponinakin, joten teknisesti tehtävät sujuvat aina hyvin jos vain ratsastaja on kartalla. Hyppäämisestä Manu pitää. Se ei silti ala ryntäillä tai kuumene, vaan pysyy kevyenä ja helppona ratsastaa, vaikka intoa hieman enemmän löytyykin. Radalla Manulla on helppo ratsastaa hyvät tiet ja lähestymisen, mutta aikaratsastusta varten oritta saa hieman pyydellä eteenpäin, sillä Manun perustempo on melko rauhallinen. Ruutia ja vauhtia siitä kyllä löytyy, kun sitä vain pyydetään! Maastossa Manu on rohkea ja varmajalkainen. Oriille käy aina kaikki.

Suku

i. VIR MVA Ch Shahnameh MPB
wpb (50%), vkk, 138cm
KTK-I
ii. Ch Sayad al Abyad
ox (SEA), km, 152cm, KTK-II
iii. Saif-Ad-Din
iie. I'timad
ie. Draycott Savanne
wB, vkk, 134cm, VWY-II, KTK-II, ERJ-III
iei. Draycott Winston
iee. Draycott Saidie
e. Moana's Hecuba
wB, rnvkkkm sab, 130cm
VWY-II, ERJ-III
ei. Ynyshir Gareth
wB, rtkm sab, 126cm
eii. Glines Reymonton
eie. Penmaenmawr
ee. Llangoed Hope
wB, rnvkk, 130cm
eei. Ashe Kinmel
eee. Wren Irvina

Manulla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Miss Marzipan MPB, e. Nouvion Miss Peaches

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Manu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Manu on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
14.02.2022, Knockturn Ponies, NJ, rp-oriit, irtoSERT

Laatuarvostelut
20.06.2022, PoniKTK, KTK-II (19 + 17 + 18 + 17 = 71p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

08.03.2020, päiväkirjamerkintä
Ponikasvattajan ei oikein auttaisi kiintyä omiin poneihinsa liikaa, sillä sillä on rajansa kuinka monta varsaa kotiin kannattaa yhdestä ponista jättää. Olen kuitenkin kiintynyt sen verran sekä Sashaan että Hebaan, että eihän se auttanut kuin pistää pariskunta yhteen ja alkaa toivoa perheenlisäystä, vaikka molemmista jo yksi varsa kotoa löytyikin. Tänään Heba sitten varsoi komean, pienikokoisen orivarsan, jonka ristin heti Manuksi. Varsominen sujui hyvin eikä Heba tarvinnut minun apuani poikansa maailmaan saattamisessa. Nopeasti orivarsa jo oli jaloillaan ja hörppimässä emänsä tarjoilemaa ternimaitoa. Heba ja Manu saavat nauttia ensin toistensa seurasta varsomispihatossa ja siirtyä sitten muiden tammojen ja varsojen luokse. Kunhan Manu kasvaa, tulee siitä tärkeä jalostusori Moanan jalostusohjelmassa ja näin suosikkiponini Sasha ja Heba jäävät elämään tallin wpb-suvuissa.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI