Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 05.04.2020

Draycott Savanne

VWY-II, KTK-II, ERJ-III
Draycott Savanne eli Savanne
s. 29.05.2018 (4v 30.05.2018, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 30.01.2019)
welsh B -tamma, VH18-022-0052
voikko, 134cm, maahantuoja&ex-om. Pencalow Welsh Ponies
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm, SPC (in-hand)

Luonne

Yleisesti Savanne on vilkas ja utelias tamma, joka on aina pää viidentenä jalkana paahtamassa menemään. Tamma on kuitenkin kiltti ja hyväntahtoinen, mutta se ei aina touhutessaan muista väistää ihmistä ja saattaa siksi tahtomattaan astua hoitajansa varpaille tai liiskata tämän seinää vasten. Savannen kanssa pitääkin pitää silmät auki, jotta ehtii joko hakea tamman kuulolle tai ehtii ainakin pois ponin alta. Hoitotoimenpiteisiin itseensä, oli kyse sitten satuloinnista tai vaikkapa rokotuksesta, Savanne suhtautuu neutraalisti, mutta paikoillaan seisominen ei vain ole tamman vahvuuksia.

Ratsastaessa Savanne ajattelee erittäin vahvasti eteenpäin. Tamma osaa olla hieman kovasuinen sille päälle sattuaessaan, mutta vetokilpailuun sen kanssa ei kannata ryhtyä, koska sillä yleensä vain saa ponin vauhdin kasvamaan entisestään. Sileäntyöskentelyyn Savannea on joskus hieman vaikea motivoida, varsinkin jos kyse on käyntityöskentelystä tai muusta sipsuttelusta. Sen sijaan laukassa poni työskentelee mielellään sileälläkin ja se onkin tamman paras askellaji. Hyppääminen on ehdottomasti Savannen mieleen. Kapasiteettia pikkuponilta todellakin löytyy, eikä sydäntä ja halua hyppäämiseen puutu. Tamma tekee esteradalla aina täysillä töitä. Pienille esteille poni saattaa ryntäillä, mutta isommilla se malttaa paremmin.

Suku

i. Draycott Winston
wB, rnvkkkm, 135cm
ii. Sunchaos Wincent
wB, rnkm, 137cm
iii. tuntematon wB
iie. tuntematon wB
ie. Oakbarn Nalee
wB, vkk, 132cm
iei. tuntematon wB
iee. tuntematon wB
e. Draycott Saidie
wB, vrt, 132cm
ei. Kenmore Alric
wB, rt, 130cm
eii. tuntematon wB
eie. tuntematon wB
ee. Draycott Sarahii
wB, rnkm, 133cm
eei. tuntematon wB
eee. tuntematon wB

Savanne on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Draycott Winston oli kasvattajan lottovoitto: se oli sopivan kokoinen ratsuponiksi, hyvärakenteinen näyttelykehiin ja vieläpä sopivan luonteinen lastenratsuksi. Ja kuin kirsikkana kakun päällä, kantoi ori voikko-geeniä. Draycott Winston jäikin welshpiirien mieleen monipuolisena oriina, sillä ponilla on tuloksia näyttelymenestyksen lisäksi sekä kansallisista estekilpailuista että koulukentiltä.

Isänisä Sunchaos Wincent oli aikansa siitosmatador: ori oli erityisen komea ja hyväsukuinen, minkä lisäksi se keräsi mainetta niin näyttelyissä kuin poniratsastajan kanssa esteradoillakin. Poni sai valtavasti jälkeläisiä, joskin hyvin kirjavan tammamateriaalin takia myös jälkeläisten laatu vaihteli. Silti Wincentiä pidetään yleisesti edelleen laatuperiyttäjänä.
Isänemä Oakbarn Nalee oli voikko, 132-sentin korkuinen pikkutamma, joka teki leipätyönään tunteja ratsastuskoululla. Hyväluonteinen ja kiltti tamma oli suosittu tuntiponi, joka myös hyppäsi näppärästi ja toi kokemattomammankin kuskin esteradalta maaliin. Vanhoilla päivillään tämä kultainen tamma varsoi pari varsaa hyvistä oreista ja sai viettää onnellista ponin elämää laitumella.

Emä Draycott Saidie syntyi epäonnisten tähtien alla. Tamman emä kuoli varsomiseen ja varsakin kävi kuoleman porteilla ennen kuin sen elämä ehti kunnolla alkaakaan. Loppujen lopuksi Saidie kuitenkin selvisi aikuisikään, mutta jatkuvat loukkaantumiset piinasivat sitä. Virallisiin kirjoihin ja kansiin ei jäänytkään juuri merkintöjä tammasta, sillä se vietti suurimman osan elämästään kotitallillaan sairaslomaillen.

Emänisä Kenmore Alric oli raudikko piirtopää, jonka luonne olisi voinut olla parempi. Ori oli kuitenkin hyvärakenteinen ja tykkäsi esiintyä, joten näyttelytuomarit pitivät siitä kovasti. Näyttelymenestyksensä ansiosta poni oli myös kysytty siitosoriina ja se jätti aika paljon jälkeläisiä Walesin alueelle. Onneksi poni ei periyttänyt luonnettaan kovinkaan vahvasti, joten sen jälkeläisissä oli useita lastenratsuiksikin sopivia poneja.
Emänemä Draycott Sarahii ei ollut näyttelykehien kuningatar, sillä tamma oli luonteeltaan melko arka, eikä oikein viihtynyt huomion keskipisteenä. Rakenteeltaan tamma ei ollut yhtään hullumpi, ehkä hieman pitkärunkoinen, mutta muutoin melko korrekti. Kotioloissa poni liikkui hienosti, mutta vieraissa paikoissa sen liikkeistä katosi lennokkuus täysin. Sarahii toimikin lähinnä siitosponina ja useat sen jälkeläiset menestyivätkin emäänsä paremmin.

Jälkeläiset
o. Shahnameh MPB, i. Sayad al Abyad

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Savanne on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Showkilpailut
SPC-MR2-2537
Champion In-Hand Show Pony
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wB-tammat, RCH

Laatuarvostelut
31.05.2019, VWYL, VWY-II (9 + 4 + 5 + 20 + 2 = 40p)

20.06.2019, PoniKTK, KTK-II (18 + 17 + 17 + 18 = 70p)

31.08.2019, ERJL, ERJ-III (7 + 40 + 10 + 14 + 7,5 = 78,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

29.05.2019, päiväkirjamerkintä
Savanne nappasi heti ensimmäisissä näyttelyissään kantakirjakelpoisuuteen oikeuttavan reserve champion -arvonimen oltuaan welshtammojen luokassa toinen. Sen jälkeen tamma on pyöräyttänyt yhden varsan ja sitten vain oleskellut tontilla vailla sen kummempaa tarkoitusta. Kantakirjaan ollaan menossa, mutta hieman joutuu Savanne vielä odottelemaan, kun noita kantakirjakelpoisia löytyy listoilta aika paljon muitakin. Mutta reissu on tammalla silti tiedossa, sillä päätin ilmoittaa ponin rotulaatuarvostelun toukokuun tilaisuuteen! Ja vähän olen jo katsellut Esteratsastusjaoksen kesäkuun laatuarvostelutilaisuutta sillä silmällä, että josko sinnekin neidin kanssa lähdettäisiin... Tamma on onneksi pysynyt hyvässä kunnossa hieman epäsäännöllisestä liikutuksesta huolimatta, joten mitään hurjaa kuntokuuria ei tarvitse tässä vetäistä, vaan pieni jouhien ja kavioiden siistiminen sekä kunnon vaahtokylpy riittänevät.
Nintsu

11.08.2018, päiväkirjamerkintä
Kidan myydessä Pencalowin "ylimääräisiä", suvuttomia B-poneja, olin heti haukkana paikalla. Ponejahan ei koskaan voi olla liikaa, eikös? Savannaan rakastuinkin välittömästi. 110cm-tason hyppääjä ja vieläpä voikko - ei kahta sanaa, ettenkö olisi tammaa ostanut! Kidakin myi tamman mielellään meille, joten tänään Savanne sitten jo saapui muiden ostamieni ponin mukana meille Moana part bredsiin. Tamma oli kerännyt kivasti virtaa kuljetusmatkan aikana ja tuntuikin lähinnä siltä, kuin olisin taluttanut dynamiittipötköä. Päästinkin ponin suoraan tarhaan, jossa se sai verrytellä matkan jäykistämiä lihaksiaan reippaalla pukkilaukalla. Vauhtia neidissä kyllä oli! Savanne on jo kilpailunsa kilpaillut, joten se tulee meille täysin siitoskäyttöön. Näyttelyissä on tarkoitus pyörähtää ainakin kantakirjakelpoisuuden saamisen verran, jotta saamme kaunokaisen kantakirjattua.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI