Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 05.04.2020

Moana's Little Bleddyn

VWY-III
Moana's Little Bleddyn eli Pletty
s. 18.12.2017 (ikääntynyt suoraan 4v, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh B -ori, VH17-022-0075
ruunikonpäistärikkö, 126cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, ex-laukkaponi (sileä)

Luonne

Meidän Pletty, jota myös Pampulaksi kutsutaan, on melkoinen show-mies. Kotioloissa oman karsinansa suojissa se on kiltti kuin nallakarhu: kaikkialta saa harjata, kaviot nousevat pienestä pyynnöstä ja varustaminen onnistuu ilman ongelmia. Kun sitten mennään kilpailupaikalle tai ihan vain kotitallilla hoidetaan ori käytävällä, pistää Pampula sellaisen show'n ja mekkalan pystyyn, että lehmänhermoisinkin hoitaja meinaa hermostua. Pampulalta kun saattaa vielä unohtua ihmisen läsnäolokin jos se oikein innostuu uhoamaan jollekin lähellä olevalle hevoselle. Pletty onkin pidettävä aina tiukasti ruodussa ja kuulolla, jotta sen käsittely pysyy turvallisena.

Ratsastaessa Pampula on vähän rasittava. Yksin kentällä tai maneesissa se toimii kuin ajatus: on herkkä, kevyt ja energinen ratsu, joka työskentelee hyvin ratsastajansa kanssa yhteistyössä. Kun maneesiin/kentälle sitten ilmaantuu joku toinen, tuntuu Pampulan keskittyminen katoavan sen siliän tien. Ihan kuin ori ei olisi koskaan toista ponia nähnyt! Kilpailuissa Pampula alisuorittaa aina poikkeuksetta ja siksi oritta kilpailutetaankin matalammalla tasolla kuin sen kyvyt riittäisivät. Taitava ja päättäväinen ratsastaja saa Plettyn joten kuten keskittymään ja suorittamaan kilpailutilanteissakin, mutta helppoa se ei ole. Sääli, sillä lahjoja tällä ponilla riittää!

Suku

i. Gwerfyl Cwmfelin
wB, vrn, 134cm
ii. Criyn Llangovan
wB, vrt sab, 130cm
iii. Cwernaffield
iie. Dalldav Gadarn
ie. Abergavenny Swansea
wB, rnkm, 132cm
iei. Addfwyn Tudweiliog
iee. Wendi Esme
e. Little Beddau
wB, vkkpäis, 125cm
ei. Prowell Llithfaen
wB, rnvkk, 130cm
eii. Holyhead
eie. Tondu Jenifer
ee. Gelyn
wB, rtpäis, 127cm
eei. Briar Hakin
eee. Bivins Paish

Plettyllä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Moana's Little Beauty, e. Moana's Mererid
o. Moana's Little Hero, e. Moana's Hecuba

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Pletty on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
    Laukkakilpailut
    Laukkaurheilukeskuksen profiili
    stat. 19: 1-3-4-2 (5%/53%), vs. 9 000e
Laatuarvostelut
02.02.2020, VWYL, VWY-III (4 + 5 + 4,5 + 20 + 5 = 38,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

31.01.2020, päiväkirjamerkintä
Pampula on saanut vietellä kuukausikaupalla leppoisia eläkepäiviä, mutta nyt niihin on tiedossa muutosta! Pampula on ilmoitettu rotulaatuarvostelun helmikuun tilaisuuteen tuomareiden syynättäksi. Tavoitteemme eivät ole turhan korkealla, mutta kyllä sieltä ainakin kolmonen pitää matkaan saada!
Nintsu

09.09.2019, päiväkirjamerkintä
Tänään on se suuri päivä, kun Pampula saa siirtyä kilpailueläkkeelle! Ori ei ole ollut kilpaponi helpoimmasta päästä, mutta hitaasti ja varmasti ominaisuuspisteitä on kertynyt. Nyt Pampula on saavuttanut maksimitasonsa ja voi siis hyvillä mielin ja täysin pistein jättää kilpakentät nuoremmille.
Nintsu

06.01.2019, päiväkirjamerkintä
Uusi vuosi ja uudet kujeet! Pampulalle vuoden vaihtuminen merkitsee laukkauran lopullista hautaamista. Eipä noilla prosenteilla (5%/53%) juhlita mitenkään päin, eikä niitä enää paremmiksikaan saa, kun takana on lähes parikymmentä starttia. Tänä vuonna Pampula saa keskittyä täysillä esteratsastuskilpailuihin. Toivottavasti ori osoittaa olevansa aito ja ehta esteponi!
Nintsu

01.05.2018, päiväkirjamerkintä
Parin pohjanoteerauksen jälkeen Pampula on petrannut suoritustaan edellisessä kahdessa laukkakilpailussaan. Tänään ori hieman väsähti loppusuoralla juostuaan pitkään toisena ja oli lopulta neljäntenä maalissa. Ori saa nyt tauon laukkamaailmasta ja keskitymme ratsukilpailuihin. Pitää harkita tarkasti palaako Pampula enää laukkaradoille.
Nintsu

10.04.2018, päiväkirjamerkintä
Kuusivuotiaaksi kääntyntyt Pampula jatkoi tänään hyvää kilpailuvirettään Juksulan allowance-lähdössä sijoittumalla viiden ponin lähdössä toiseksi. Ori hävisi voittajalle vain turvan mitalla, joten voittokin oli lähellä! Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin, eiköhän se toinen voittokin ole ihan nurkan takana!
Nintsu

29.03.2018, päiväkirjamerkintä
Pitkän ja tuskastuttavan yritysrypeaman päätteeksi Pampula vihdoin ja viimein voitti maiden-lähdön! Tämä suuri hetki tapahtui Nidavellirin kilpailuissa ja oli peräti Pampulan neljästoista yritys maiden-tasolla. Kotiintuomisina kuitenkin 200 euron palkintopotti sekä osallistumisoikeus allowance-lähtöihin. Toivottavasti voittoputki jatkuu!
Nintsu

12.03.2018, päiväkirjamerkintä
Pampulasta tuli jälleen isä, kun Hecuba-tammamme varsoi tänään orivarsan. Varsa on itseasiassa vahinko, sillä Pampulaa ja Hebaa ei ollut tarkoitus vielä yhdistää. Eräs hieman tumpelo tallityöharjoittelija pisti ponit epähuomiossa yhteen ja niinpä Pampula on nyt komean orivarsan isä!
Nintsu

18.01.2018, päiväkirjamerkintä
Pampula pääsi jo näin nuorena poikana tositoimiin, joidenka ansiosta oriista tuli tänään isähevonen. Pampulan viime kesäinen morsian Mererid varsoi tänään kauniin, tumman harmaan tammavarsan. Varsa saa nimekseen Little Beauty isänsä nimen ja kauniin ulkomuotonsa ansiosta.
Nintsu

04.01.2018, päiväkirjamerkintä
Juuri 3-vuotiaaksi kääntynyt Pletty aloitti tänään kilpauransa laukkaponina. Ori pääsi aloittamaan uransa Ciabacka Racingin maiden-lähdöstä. Kovin suuri menestys ei oriin debyytti ollut, sillä sen sijoitus oli 6/7. Pientä rutiinin puutetta oli ilmassa eli eiköhän tulostaso ala muutaman kilpailun jälkeen parantua!
Nintsu

18.12.2017, päiväkirjamerkintä
Uusimpiin hankintoihimme kuuluva Lille-tamma varsoi tänään komean orivarsan. Varsominen sujui hyvin vaikka ensikertalainen olikin kyseessä. Orivarsa näyttää lupaavan sekakarvaiselta eli saimme mahdollisesti ruunikonpäistärikön B-oriin talliin! Nyt tuore emätamma ja vastasyntynyt saavat tutustua toisiinsa rauhassa ennen kuin siirtyvät muiden siitostammojen luokse samalle laitumelle.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI