Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Little Beauty© MBFoto.eu

Moana's Little Beauty eli Bea
s. CAS49, ikä (s. 18.01.2018, 4v 19.11.2018)
welsh B -tamma, VH18-022-0020
musta, 127cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm

Luonne

Yleisesti Bea on vilkas ja utelias tamma, joka on aina pää viidentenä jalkana sykyilemässä paikasta toiseen. Bea rakastaa kaikkia ja kaikkea, mutta joskus tamma tuntuu hieman turhankin päällekäyvältä kaikessa intoilussaan ja ystävällisyydessään. Hoitaessa Bea ei ehkä ole miellyttävimmästä päästä, sillä tamma ei vain malta seistä paikoillaan. Se haahuilee pitkin karsinaa ja käyttää myös surutta hyväkseen raolleen jääneen karsinanoven mahdollistaman pakotien. Kiltti Bea kyllä on ja se antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet aina harjauksesta satulointiin saakka. Hoitaja vain saa samalla lenkkinsä tehtyä, kun yrittää pysyä tämän ikiliikkuja perässä. Kiinni sidottuna Bea on vielä ärsyttävämpi, sillä kuopimisesta ja sivusuuntaisesta, edestakaisin steppaamisesta ei tule loppua. Taluttaessa Bealla on aina tulenpalava kiire mutta taluttajan jatkuvat muistutukset olemassa olostaan pitävät Bean vauhdin kävelynä.

Ratsastaessa Bea on melkoisen energinen. Tamma tuskin malttaa seistä paikoillaan kun kuski kiipeää kyytiin ja usein ponia saakin useamman kerran käskeä seisomaan, jottei ratsastajan tarvitse loikata vauhdista matkaan. Bealla ei toimi "höyryjen päästely" vaan tamma tuntuu keräävän kierroksia sitä enemmän mitä kovempaa mennään. Siksipä tämän ponin kanssa kannattaa aloittaa käynnissä ja pitää pidätteiden suhteen natsikuria. Kun tahdin ratsastaa riittävän hitaaksi joka askellajissa eikä lipsu ainoankaan pidätteen läpi menemisestä, on Bea mukava ja toimelias ratsu. Matkustamaan ei kuitenkaan ponin selkään voi jäädä hetkeksikään, sillä Bea ei koskaan jätä käyttämättä mahdollisuutta lisätä vauhtiaan. Sievä ja reipas pikkutamma on ihan näpsäkkä kouluponi helppoihin luokkiin mutta sen kärsivällisyys ei riitä treenaamaan mitään kovin vaikeaa tai hidastempoista kovin pitkäksi aikaa. Hyppääminen on huomattavasti enemmän Bean alaa kuin kouluratsastus. Tamma on aivan täpinöissään esteet nähdessään ja sinkoilisi mieluusti esteeltä toiselle. Tiukalla ratsastuksella Bean saa pidettyä nahoissaan, jolloin se myös muistaa hypätä eikä vain kaahata rämpien esteiden läpi. Maastossa Bea rakastaa laukata lujaa mutta silti tamma ei ole ryöstäjä pahimmasta päästä vaan antaa laukan pois kun ratsastaja vain pidättää riittävän monta kertaa.

Suku

i. Moana's Little Bleddyn
wB, rnpäis, 126cm
ii. Gwerfyl Cwmfelin
wB, vrn, 134cm
iii. Criyn Llangovan
iie. Abergavenny Swansea
ie. Little Beddau
wB, vkkpäis, 125cm
iei. Prowell Llithfaen
iee. Gelyn
e. Moana's Mererid
wB, mkm, 130cm
ei. Merlyn Gelligroes
wB, rnvkkkm, 136cm
eii. Saron Evann
eie. Llanelltyd Lynessa Adwyn
ee. Clunderwen Lauren
wB, rnkm, 132cm
eei. Clunderwen Llanllwni
eee. Clunderwen Seion

Bealla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut
 1. 18.11.2018, Adina, ERJ, 40cm, 1/30
 2. 02.12.2018, Rinvalli, ERJ, 60cm, 1/50
 3. 03.12.2018, Rinvalli, ERJ, 60cm, 3/50
 4. 15.12.2018, Rinvalli, ERJ, 60cm, 4/50
  Koulukilpailut
 1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

toukokuu CAS49, päiväkirjamerkintä 18.01.2018
Vaikka yövalvominen on raskasta, pidän varsavalvojaisten hiljaisuudesta ja rauhasta. Nytkin Merrin varsomista odottaessani, röhnötin puoli-istuvassa asennossa Varsamökin sohvalla, silitin syliini nukahtanutta koiraa ja mutustelin neiti Colen tuomia, kotitekoisia omena- ja bataattisipsejä. Muu koiralaumani sylikoiraa lukuunottamatta retkotti pitkin poikin mökin lattiaa ja taustalla soi hiljaa instrumenttijazzia sisältävä soittolistani. Mikäs sitä oli siinä lekotellessa! Kunhan vain välillä muisti vilkaista mitä valvontakamerassa oikein tapahtui... Olin täysin uppoutuneena omiin ajatuksiini kun jälleen vilkaisin ruutua - ja siellähän oli täysvarsominen Merrillä käynnissä! Omenasipsiin tukehtuen hyökkäsin ruudun äärelle ja tarkkasin silmä kovana tapahtumia. Ensikertalaisena Merri oli ehkä hieman hidas puuhissaan jos oppikirjaesimerkkiin verrataan, mutta varsominen sujui muuten hyvin. Tuore emätamma oli haltioissaan jälkikasvustaan eikä allekirjoittaneenkaan innostus vastasyntyneen harmaan tammavarsan edessä juuri emän intoa vähäisempää ollut. Tervetuloa maailmaan, Beauty!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI