Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT


lopetettu 23.11.2015 tallilla riehuneen hevosinfluenssaepidemian takia 22-vuotiaanaNo Matter What

ERJ-II, KRJ-III, KERJ-III

© Diamonte

No Matter What eli Vaavi
s. CAS18, 22v (s. 30.11.2010, 4v 03.10.2011)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR-kelp), VH12-023-0104
punaruunikko, 148cm, ex-om. Nidavellir, FI
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
este- ja kenttäpainotteinen, heA/100cm, CIC1

Luonne

Vaavia ei turhaan kutsuta vaaviksi. Tämä tamma on nimittäin luonteeltaan niin hellyyttävä ja herttainen, että sille tulee leperreltyä ihan huomaamattaankin! Jos tamma painaisi kymmenen kertaa vähemmän, tuskin kukaan malttaisi laskea sitä pois sylistään. Vaavi on ehdottomasti kiltein ja luotettavin hoitoponi mitä tallista löytyy. Se ei koskaan pure, potki tai näyki, jopa korvien luimuun laittaminen on Vaaville äärimmäisen harvinaista! Tamma rakastaa rapsutuksia, silittelyä, herkkupaloja ja harjausta. Se jaksaa seistä harjattavana vaikka koko päivän ja vielä seuraavankin ilman pienintäkään merkkiä hermostumisesta tai kyllästymisestä. Ahkeralle harjaajalle Vaavi sopiikin hoidettavaksi loistavasti, sillä pikaisen harjauksen jälkeen Vaavi näyttää aina hieman pettyneeltä. Harjauksen lisäksi muutkin hoitotoimenpiteet, kuten pesu ja kavioiden puhdistus, sujuvat kitkattomasti ja helposti. Edes satulointi ei aiheuta hoitajalle harmaita hiuksia, sillä tammalla ei ole tapana edes pullistella. Tässä on siis täydellisesti käyttäytyvä poni, joka on aina hyvällä tuulella ja aina korvat hörössä!

Ratsastaessa Vaavi on hyvin helppo ja kiltti. Se haluaa aina miellyttää ratsastajaansa ja yrittää saada selkoa kaikista epäselvistäkin avuista. Juuri pehmeän luonteensa takia Vaavin laukkaura jäi heikonlaiseksi, sillä kovin suurta kilpailuviettiä ei tällä tammalla ole. Vaavi sopiikin paremmin niin sanotuksi yksilösuorittajaksi, sillä ollessaan esimerkiksi kouluradalla kahden ratsastajansa kanssa, se toimii paljon paremmin kuin muiden hevosten keskellä. Tamma on perusreipas eikä kovin herkkä. Kouluratsuna Vaavin valttina on sen tasaisuus ja kuuliaisuus, sillä kovin erikoisia liikkeitä ei tammalla ole. Se tekee kuitenkin harvoin rikkeitä, joten kouluradat Vaavin kanssa ovat tasaisen hyviä vaikka eivät nostakaan tuomareita seisaalleen suosiotaan osoittamaan. Esteillä Vaavi on koulupuolta lahjakkaampi. Se ei kuumene, joten sen kanssa on helppo ratsastaa siistit tiet ja hyvät lähestymiset rytmikkäässä laukassa. Aikaratsastus voi kuitenkin tuottaa hieman ongelmia, sillä Vaavi muuttuu helposti hieman huolimattomaksi takajaloistaan temmon kasvaessa. Kapasiteettia Vaavilla ei ole taivaisiin, mutta hieman yli metristä se pääsee kunnialla ylitse niin kentällä kuin maastossakin. Maastoesteitä Vaavi rakastaa ja sen hieman laaka hyppytyyli sopii loistavasti maastoon.

Suku

i. Go for the Gold
wpb (50%), vkk, 147cm
ii. Golden Explore ox
ox, prtkm, 149cm
iii. Gold Mine ox
iie. Skyline ox
ie. Princess Gold
wB, vkk, 136cm
iei. Freckled Warrior
iee. Misty Princess
e. Godolphina
wpb (50%), mrn, 149cm
ei. Up and Away xx
xx, tprn, 162cm
eii. Ultimate Risk xx
eie. Fly Me To The Moon xx
ee. Miss Cool
wB, mkm, 136cm
eei. Faster Than Me
eee. Flabe

Vaavi on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Go for the Gold oli komea, voikko welsh part bred -ori, joka teki selvää jälkeä Yhdysvaltojen ponien risuesteradoilla. Ori oli uskomattoman nopea ja se tuli tunnetuksi erityisesti hämmästyttävästä loppukiristään. Pitkilläkin matkoilla ori pisti aina viimeisellä parilla sadalla metrillä uuden vaihteen päälle juosten yhtäkkiä nopeammin kuin missään vaiheessa startin aikana. Go for the Gold juoksi monta menestyksekästä kautta, kunnes se siirtyi muutamien erittäin arvostettujen arvokilpailuvoittojen jälkeen siitokseen. Valitettavasti oriin omat jälkeläiset eivät osoittautuneet yhtä hyviksi laukkaponeiksi kuin isänsä, mutta monet tämän voikon oriin jälkeläisistä menestyivät kenttäratsastuksen ja maastoesteiden parissa. Go for the Gold lopetettiin nivelvaivojen takia 18-vuotiaana ja se on haudattu kotilaukkaratansa viereen.

Isänisä Golden Explore menestyi pitkillä matkoilla laukkakilpailuissa. Jo nuorena puhtaan valkeaksi muuttunut arabiori oli luonteeltaan pelkkää tulta ja tappuraa eikä sen käsiteltävyys ollut erityisen hyvä. Kuitenkin sisukkaan luonteensa ansiosta ori jaksoi juosta loputtomiin ja vielä viime metreilläkin se aina yritti kiriä kovempaan vauhtiin. Tässä käytettävissä oleva tila ei riittäisi jos alettaisiin luetella Golden Exploren kaikkia arvokilpailuvoittoja, mutta sen verran voidaan sanoa, että niitä oli paljon. Ori juoksi poikkeuksellisen pitkän uran, jonka jälkeen se siirtyi jalostukseen. Oritta käytettiin sekä arabi-, angloarabi- että laukkaponijalostuksessa ja se jätti useita loistavia laukkaajia kaikkiin ryhmiin. Ori kuoli vanhuuteen 26-vuotiaana.
Isänisäisä Gold Mine oli juoksijana keskikertainen mutta se polveutui erittäin hyviä pitkän matkan juoksijoita jättäneestä suvusta, joten ori sai pitä ä oriutensa. Gold Mine oli merkitön raudikko eikä kovin kummoinen rakenteeltaankaan. Kohtalaisen laukkauran jälkeen ori koulutettiin ratsuksi ja se kilpaili jonkin verran esteitä metrin luokissa. Suurempaa menestystä Gold Mine ei rataesteiltäkään saanut, vaikka se omasikin näppärän hyppytyylin. Siitoksessa oritta käytettiin jonkin verran ja se jättikin useita erittäin hyviä pitkän matkan laukkaajia.
Isänisäemä Skyline oli ruunikonkimo arabitamma, jolla oli takanaan hyvä laukkasuku. Skyline menestyi hyvin itsekin laukkaradoilla ja se osoittautui jo nuorena sekä nopeaksi että kestäväksi. Hieman vanhemana Skyline keskittyi vain pitkiin matkoihin, mutta nuorena se juoksi sekä lyhyillä että pitkillä matkoilla. Tamma siirtyi pitkän laukkauransa jälkeen siitostammaksi. Skyline varsoi kaiken kaikkiaan seitsemän puhdasrotuista arabivarsaa, jotka kaikki menestyivät hyvin laukkakilpailuissa. Tamma lopetettiin 17-vuotiaana omistajan omien syiden takia.

Isänemä Princess Gold oli huippusuloinen voikko welsh B-tamma, joka oli kultainen niin sisältä kuin ulkoakin. Tamma oli erään suurperheen harrasteponina ja sen kanssa tehtiin aina sitä mitä perheen sopivankokoisin ratsastaja halusi. Siksipä Princess Gold ehti olla este-, koulu-, laukka- ja showponina sekä osallistua läheisen poniklubin hubertus-ratsastukseen. Parhaimmillaan helppoluontoinen tamma oli kotioloissa tavallisessa harrastekäytössä, mutta se myös hyppäsi varsin ketterästi. Perheen lasten kasvettua lopulta liian isoksi pikkutammalle, annettiin tamma ylläpitoon siitosponiksi. Se ei kuitenkaan tullut kovin helposti kantavaksi ja usean vuoden yrittämisen tulokseksi jäi vain yksi orivarsa. Tamma kuoli kunnioitettavassa 27 vuoden iässä ilmeisesti sydänkohtaukseen.
Isänemäisä Freckled Warrior tunnettiin ja tunnetaan edelleenkin monipuolisena periyttäjäoriina. Warreliksi kutsuttu voikonkimo ori ei itse juurikaan kilpaillut, mutta se toimi rauhallisen luonteensa ansiosta läheisen laukkatallin hermostuneiden täysveristen verryttelyavustajana. Warrelissa olisikin ollut ainesta laukkaponiksi, mutta se ei kuitenkaan koskaan startannut laukkakilpailuissa. Ori kiersi jonkin verran näyttelyissä saaden muutamia ensimmäisiä palkintoja ja muutenkin hyviä arvosteluita. Hieman vanhempana ori kantakirjattiin ja se sai tilaisuudessa toisen palkinnon. Oriista tuli yllättäen suosittu jalostusori vaikka sen omat saavutukset olivatkin vähäiset.
Isänemäemä Misty Princess oli kimo tamma, joka ehti pitkän elämänsä aikana olla monessa perheessä yksityisenä opetusponina. Misty oli luonteeltaan hieman hapan, mutta kuitenkin helppo ja kuuliainen, joten se sopi lastenponiksi oikein hyvin. Muutamissa perheissä Misty pääsi kilpailemaankin ja erityisesti esteillä tamma oli lahjakas. Misty varsoi kerran nuorena ponina, mutta muuten se ei ollut jalostuskäytössä. Tamma kuoli lopulta vanhuuteen yli 30-vuotiaana.

Emä Godolphina oli lähes musta welsh part bred -tamma, joka kasvoi kasvattajansa harmiksi sentin ylikorkeaksi. Tammasta oli ollut tarkoitus tulla kasvattajan tyttären kilpaponi ponien kansallisiin esteluokkiin, mutta liian korkeuden takia siitä ei enä ä ollut poniluokkien rusettihaiksi. Tamma oli kuitenkin hyväluonteinen, joten sen myyminen ratsutuksen jälkeen ei ollut vaikeaa. Tamma päätyi kuin päätyikin kilparadoille, nimittäin kenttäkilpailuihin. Godolphina omasi hyvät liikkeet ja paljon hyppykapasiteettia ja se menestyikin kansallisissa kenttäkilpailuissa avoimissa luokissa ratsastajansa kanssa oikein hyvin. Tamma nappasi sijoituksia itseään isompien hevostenkin turpien edestä jopa kahden tähden luokissa. Hyväksytyin tuloksin tamma starttasi kolmenkin tähden luokkia, näissä kuitenkaan sijoittumatta. Valitettavasti jännevamma katkaisi tamman kenttäuran ennen aikojaan ja tamma siirtyi siitokseen 13-vuotiaana. Se varsoi viisi varsaa ponioreista ja vietti sitten viimeiset vuotensa kevyessä maastoilukäytössä.

Emänisä Up and Away oli menestyksekäs estehevonen kansallisissa 150cm-luokissa. Sitä tarjottiin nuorena oriina kantakirjaan, josta se kuitenkin hylättiin huonojen käynti- ja ravipisteiden takia. Niinpä oriiseensa rakastunut omistaja pä ätti saada oriin kantakirjaan kilpailutulosten perusteella ja aloitti oriin ahkeran treenauksen. Up and Away täyttikin estepuolella kaikki sille asetetut odotukset ja se eteni urallaan nopeasti. Varsin pienikokoinen täysveriori oli parhaimmillaan hallikilpailuiden ahtailla ja teknisillä radoilla, sillä ori kääntyi uskomattoman helposti reippaastakin vauhdista menettämättä silti jalkojensa huolellisuutta hypyissä. Lopulta 13-vuotiaalla oriilla oli riittävästi sijoituksia kansallisista kilpailuista ja se pääsi kantakirjaan toisella palkinnolla. Pienen kokonsa takia Up and Away ei saavuttanut kovinkaan suurta suosiota puoliveri- tai täysverijalostuksen saralla, mutta ratsuponijalostuksessa oriista tuli erittäin suosittu.
Emänisäisä Ultimate Risk myytiin Saksasta Yhdysvaltoihin jo maitovarsana. Pikimusta tähtipää oli komea hurmuri ja se menestyi hyvin näyttelyissä nuorena hevosena. Ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle jo kolmevuotiaana. Esteradoille ori tuotiin viiden vuoden ikäisenä ja se alkoi heti menestyä. Tasoa nostettiin pikkuhiljaa ja ensimmäiset GP-ratansa ori hyppäsikin vasta 11-vuotiaana. Ori osoittautui erittäin kestäväksi hevoseksi, jolla oli hyvä tuuri loukkantumisten suhteen, joten ori sai tehdä pitkän uran esteratsastuksen parissa.
Emänisäemä Fly Me To The Moon edusti amerikkalaista täysverikasvatusta useassa polvessa. Tamma oli kaunis ja siro, mutta valitettavasti sen liikkeet eivät olleet parhaimmasta päästä. Esteradalla tamma oli kuitenkin kuin kotonaan ja se menestyi hyvin Yhdysvaltojen kansallisilla radoilla aina 140cm-luokkiin asti. Esteuransa jälkeen tamma teki yhden varsan ja jäi sitten harrasteratsuksi.

Emänemä Miss Cool oli mustankimo welsh B -tamma, joka toimi nuorena ponina laukkaponina. Mikään superjuoksija se ei ollut, mutta ylsi usein rahasijoille ja silloin tällöin voittoonkin. 6-vuotiaana Miss Cool myytiin esteponiksi perheeseen ja se kilpailikin ensiksi aluetasolla ja myöhemmin kansallisella tasolla ponien esteluokkia aina 110cm-tasolle saakka. Esteponina Miss Cool oli nopea ja ketterä ja se yritti aina parhaansa. Kovin kova kieltelemään ei tamma ollut, mutta valitettavasti sillä oli taipumusta huolimattomuuteen jos ratsastaja ei ollut skarppina. Perheen tyttären kasvettua ponille liian isoksi, sai tamma siirtyä siitosponiksi. Tamma varsoi neljä varsaa, kunnes se jouduttiin lopettamaan ähkyn takia 16-vuotiaana.
Emänemäisä Faster Than Me toimi laukkaponina aloittaen uransa sileistä laukoista ja siirtyen myöhemmin risuesteille. Ori ei ollut aivan huippujuoksija, mutta sillä oli hyvä fysiikka ja se kesti raskasta treenaamista ja kilpailemista uskomattoman pitkään. Eikä ori huonosti juossut, vaan harvoin kilpailuista piti palata tyhjin käsin kotiin. Arvokilpailuvoitot oriilta jäI kuitenkin saavuttamatta. Luonteeltaan ori oli aika häijy, mutta kun se vanhempana ruunattiin, se tasoittui suorastaan laiskaksi.
Emänemäemä Flabe oli nätti ruunivoikko welsh B -tamma, jolla oli mitä mahtavin luonne. Se kilpaili jonkin verran risuestelaukoissa ponien kilpailuissa ja menestyikin ihan kohtalaisesti. Pääasiassa tammaa käytettiin nuorten jockeykokelaiden opetusponina, sillä se yleensä juoksi hyvän juoksun vaikkei ratsastaja ihan osannutkaan sitä kunnolla avustaa. Opetustoimensa ohessa Flabe teki myös pari varsaa kovaluonteisemmista laukkaoreista. Vanhuuden päivänsä suloinen läsipää sai viettää pitkäaikaisen hoitajansa kotitilalla, jossa tamma kuoli vanhuuteen 31-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS30, o. Busy Walter MPB, i. WV'S Korbin
CAS35, t. What the Hell MPB, i. Devil Himself

Kilpailut

Estekilpailut, sijoituksia 49 kpl
06.11.2012, Moana part breds, ERJ, 40cm, 1/37
07.11.2012, Moana part breds, ERJ, 60cm, 3/40
19.01.2013, Konkkaronkka, ERJ, 60cm, 5/30
31.01.2013, Moana part breds, ERJ, 60cm, 1/40
09.02.2013, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
11.02.2013, Juksula, ERJ, 70cm, 4/60
25.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 5/39
28.02.2013, Moana part breds, ERJ, 80cm, 4/39
27.03.2013, Championtalli, ERJ, 80cm, 4/50
12.04.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 4/60
13.04.2013, Taavila, ERJ, 100cm, 2/50
15.04.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 4/60
16.04.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60
18.04.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60
20.04.2013, Juksula, ERJ, 90cm, 5/60
21.04.2013, Juksula, ERJ, 90cm, 5/60
21.07.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 3/40
23.07.2013, Moana part breds, ERJ, 90cm, 1/40
24.07.2013, Moana part breds, ERJ, 100cm, 5/40
26.07.2013, Riiviöt, ERJ, 100cm, 5/50
27.07.2013, Muiston, ERJ, 100cm, 2/40
03.08.2013, Whitebridge, ERJ, 100cm, 3/40
10.08.2013, Satulinna, ERJ, 100cm, 4/30
10.08.2013, Susiraja, ERJ, 100cm, 2/40
10.08.2013, Mewian Welsh, ERJ, 100cm, 5/50
17.10.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 6/60
20.10.2013, Juksula, ERJ, 90cm, 4/60
06.11.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 1/60
16.11.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 5/60
20.11.2013, Juksula, ERJ, 100cm, 3/60
30.11.2013, Satulinna, ERJ, 100cm, 3/50
03.12.2013, kk Bailador, ERJ, 100cm, 3/17
11.12.2013, Huvitutti, ERJ, 100cm, 6/50
18.12.2013, Huvitutti, ERJ, 100cm, 4/50
25.12.2013, Mewian Welsh, ERJ, 100cm, 1/50
29.12.2013, Sonic warmbloods, ERJ, 100cm, 3/100
29.01.2014, Linya stud, ERJ, 100cm, 1/40
31.01.2014, Sahne stud, ERJ, 100cm, 2/50
08.03.2014, Nerian, ERJ, 100cm, 4/40
10.03.2014, Whispering Heaven, ERJ, 100cm, 3/40
14.04.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 1/60
26.04.2014, Järviluoto, ERJ, 100cm, 5/40
14.05.2014, Ventos, ERJ, 100cm, 5/60
06.06.2014, Paraatiponit, ERJ, 100cm, 1/30
07.06.2014, Paraatiponit, ERJ, 100cm, 5/30
08.06.2014, Paraatiponit, ERJ, 100cm, 3/30
31.07.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 4/60
07.08.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 6/60
01.09.2014, Heartland, ERJ, 100cm, 3/50

Kenttäkilpailut, sijoituksia 37 kpl
20.01.2013, Moana part breds, KERJ, harraste, 4/40
21.01.2013, Moana part breds, KERJ, harraste, 5/40
12.03.2013, Taikakuun Kartano, KERJ, harraste, 3/39
23.04.2013, Lumivuo, KERJ, tutustumis, 1/40
25.04.2013, Lumivuo, KERJ, tutustumis, 1/40
23.06.2013, Taikakuun Kartano, KERJ, tutustumis, 2/48
26.06.2013, Privas, KERJ, tutustumis, 1/29
15.07.2013, Lumivuo, KERJ, tutustumis, 2/29
24.07.2013, Susiraja, KERJ, CIC1, 1/15
03.08.2013, Susiraja, KERJ, CIC1, 3/21
12.08.2013, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC1, 4/50
16.11.2013, kk Bailador, KERJ, CIC1, 4/45
02.12.2013, Satulinna, KERJ, CIC1, 2/50
10.12.2013, kk Ginger, KERJ, CIC1, 5/70
19.12.2013, Satulinna, KERJ, CIC1, 1/27
21.12.2013, Solo, KERJ, CIC1, 4/30
25.12.2013, Susiraja, KERJ, CIC1, 1/30
26.12.2013, Solo, KERJ, CIC1, 2/30
28.12.2013, Huvitutti, KERJ, CIC1, 5/30
20.02.2014, kk Ginger, KERJ, CIC1, 7/50
26.02.2014, Strix Stable, KERJ, CIC1, 4/50
02.03.2014, Solo, KERJ, CIC1, 6/40
04.03.2014, Solo, KERJ, CIC1, 3/40
08.03.2014, Solo, KERJ, CIC1, 4/40
11.03.2014, Carbon, KERJ, CIC1, 5/40
14.03.2014, Valiant WBs, KERJ, CIC1, 5/60
17.05.2014, Pirunportti, KERJ, CIC1, 2/30
08.06.2014, Special Ring, KERJ, CIC1, 3/50
09.06.2014, Juksula, KERJ, CIC1, 5/88
10.06.2014, Juksula, KERJ, CIC1, 9/88
11.06.2014, Special Ring, KERJ, CIC1, 5/50
07.08.2014, kk Reiter, KERJ, CIC1, 5/30
10.08.2014, kk Reiter, KERJ, CIC1, 3/30
11.08.2014, kk Reiter, KERJ, CIC1, 1/30
30.09.2014, Deathrow, KERJ, CIC1, 3/30
07.10.2014, kk Reiter, KERJ, CIC1, 3/30
13.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 1/50

Koulukilpailut, sijoituksia 74 kpl
14.10.2012, Moana part breds, KRJ, he C, 1/40
13.11.2012, Fiktio, KRJ, he C, 3/60
26.11.2012, Oldfinion, KRJ, he C, 1/40
10.01.2013, Moana part breds, KRJ, he C, 3/40
08.02.2013, Juksula, KRJ, he C, 1/60
12.02.2013, Juksula, KRJ, he C, 1/60
14.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 5/40
16.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 1/40
17.02.2013, Harley Stud, KRJ, he B, 1/50
22.02.2013, Diega Ponies, KRJ, he B, 5/40
24.02.2013, Konkkaronkka, KRJ, he B, 5/40
27.02.2013, Konkkaronkka, KRJ, he B, 4/40
23.03.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 5/40
24.03.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 5/40
26.03.2013, Fiktio, KRJ, he B, 7/50
27.03.2013, Moana part breds, KRJ, he B, 5/40
07.07.2013, Dahlgård, KRJ, he A, 4/40
07.07.2013, Moana part breds, KRJ, he A, 4/40
08.07.2013, Moana part breds, KRJ, he A, 3/40
19.07.2013, Riiviöt, KRJ, he A, 4/50
20.07.2013, Juksula, KRJ, he A, 6/60
22.07.2013, Juksula, KRJ, he A, 4/60
22.07.2013, Riiviöt, KRJ, he A, 1/50
28.07.2013, Susiraja, KRJ, he A, 2/30
11.08.2013, Cornell, KRJ, he A, 3/30
12.08.2013, Fiktio, KRJ, he A, 5/40
13.08.2013, Fiktio, KRJ, he A, 3/40
17.08.2013, Huvitutti, KRJ, he A, 4/30
20.08.2013, Wyonn, KRJ, he A, 2/30
21.08.2013, Wyonn, KRJ, he A, 1/30
12.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he A, 2/30
13.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he A, 1/40
15.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he A, 5/40
16.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he A, 3/30
17.12.2013, Sävelsalo, KRJ, he A, 1/40
18.12.2013, Diethelm, KRJ, he A, 6/40
15.01.2014, kk Bailador, KRJ, he A, 2/50
28.01.2014, Diethelm, KRJ, he A, 4/50
30.01.2014, Parodia, KRJ, he A, 7/50
27.02.2014, Lowland Stud, KRJ, he A, 5/40
28.02.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 7/50
01.03.2014, Ponipallero, KRJ, he A, 3/40
01.03.2014, Juksula, KRJ, he A, 7/60
02.03.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 2/50
04.03.2014, Lowland Stud, KRJ, he A, 5/40
05.03.2014, Juksula, KRJ, he A, 5/60
13.03.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 5/30
13.03.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 3/30
14.03.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 5/30
20.03.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 2/30
17.04.2014, Rhonwen, KRJ, he A, 4/40
24.04.2014, Rhonwen, KRJ, he A, 4/40
25.04.2014, Rimeyard, KRJ, he A, 4/100
25.04.2014, Susiraja, KRJ, he A, 7/50
27.04.2014, Rhonwen, KRJ, he A, 3/40
29.04.2014, Rimeyard, KRJ, he A, 4/100
22.05.2014, Kuuralehto, KRJ, he A, 4/30
27.05.2014, Vaapukka, KRJ, he A, 1/40
30.05.2014, Juksula, KRJ, he A, 4/60
31.05.2014, Pirunkorpi, KRJ cup, he A, 39/476
03.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 3/60
04.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 3/60
06.06.2014, Parodia, KRJ, he A, 5/40
07.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 6/60
07.06.2014, Vaapukka, KRJ, he A, 5/40
11.06.2014, Vaapukka, KRJ, he A, 6/40
14.06.2014, Vaapukka, KRJ, he A, 4/40
22.07.2014, Kadotetut, KRJ, he A, 5/30
24.07.2014, Kadotetut, KRJ, he A, 2/30
25.07.2014, Kadotetut, KRJ, he A, 5/30
29.07.2014, Aittohaara, KRJ, he A, 1/50
01.08.2014, Aittohaara, KRJ, he A, 5/50
02.08.2014, Aittohaara, KRJ, he A, 6/50
11.08.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 7/50

Laukkakilpailut, 3: 0-3-0-0, vs. 3600e
08.04.2012, Presta, LJP/risut, maiden 3F, 2/6, 1200e
10.04.2012, Micram, LJP/risut, maiden 3F, 2/5, 1200e
21.04.2012, Presta, LJP/risut, maiden 3F, 2/4, 1200e

Muut kilpailut, sijoituksia 3 kpl
05.08.2013, Taikakuun Kartano, MEJ, 80cm, 1/68
06.08.2013, Taikakuun Kartano, MEJ, 70cm, 2/41
12.08.2013, Taikakuun Kartano, MEJ, 70cm, 3/41

Laatuarvostelut
20.04.2015, KRJ, KRJ-III (6 + 41 + 19 + 8 + 15 = 89 p)

25.06.2015, KERJ, KERJ-III (5 + 40 + 18,5 + 10 + 15 + 0 = 88,5 p)
"Sukuselvitys lähes täydellinen. Osalle hevosista/poneista olisin toivonut mainintaa millaista jälkikasvua jätti yleisellä tasolla, kun jälkeläisiä kuitenkin tuli. Suurimmaksi osaksi sujuvaa ja helposti luettavaa tekstiä. Pieni kirjoitusvirheitä, jotka suuresti eivät haitanneet."

31.07.2015, ERJ, ERJ-II (5,88 + 40 + 20 + 10 + 15 = 90,88 p)Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

lokakuu CAS36, päiväkirjamerkintä 01.03.2015
Nyt se on sitten tehty: Vaavi on ilmoitettu elämänsä ensimmäiseen laatuarvosteluun! Valinta osui tällä kertaa kenttäratsastusjaoksen IRL-maaliskuun arvostelutilaisuuteen, jossa ainakin näillä näkymin on hyvin tilaa eli mahdollisuudet mukaan mahtumiseen ovat uskoakseni hyvät. Omien laskujeni mukaan Vaavin pitäisi saada täydet kilpailupisteet, hyvät suku- ja lisäpisteet ja noin puolet jälkeläispisteistä. Rakennepisteet tulevat jäämään aika vajaiksi, Vaavi kun ei ole mikään kiiltokuvatypy. Tammalla pitäisi silti olla vahvat mahdollisuudet kolmospalkintoon, ehkä jopa nippanappa kakkoseen! Uskon (ja toivon!!), että meidän kultaisesta ja herttaisesta Vaavistamme tulee tallimme ensimmäinen KERJ-laatuarvostelussa palkittu poni. Oli palkinto sitten kolmas tai toinen, palkinto se on joka tapauksessa ja olemme varmasti luottoponistamme ylpeitä! Nyt vain runsaasti shampoota, harjausta ja puunausta, jotta pihattoelämän pyörteissä ryvettynyt kaviojalka saadaan siihen kuntoon, että sen kehtaa rahdata oman tontin rajojen ulkopuolelle!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Vaavin tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Vaavi on toki jo kilpailunsa kilpaillut, mutta nyt kun kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, tamman jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Vaaville astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

toukokuu CAS35, päiväkirjamerkintä 30.10.2014
Kiroilin ärhäkkäästi pimeässä toimistossa. Koko henkilökuntani oli nukkumassa eikä kiroiluni häirinnyt kuin koiralaumaani, joka retkotti nukkumassa pitkin poikin huonetta. Lauman pomo, aussinarttu Ronja, nosti laiskasti päätään kiroilutulvaani kuunnellen mutta haukotteli sitten leveästi ja jatkoi uniaan. Minä katoin koiriani sydänjuuriani myöten kateellisena samalla kun pyyhin äsken kaatunutta kahvikupillistani pois pöydältä. Minun palkkalistoillani oli kymmenkunta ihmistä ja silti minä, siis koko höskän omistaja (tai toinen niistä), olin taas valvomassa varsomista! Siskoni Kiiwi oli vain illalla huikannut onnea ennen kuin karautti lentokentälle lähteäkseen jollekin kalliokiipeilykurssille tai vastaavalle. Eli tässä sitä oltiin, yksin keskellä yötä toimistossa värisevää valvontakameran kuvaa tuijottamassa seurana revohka patalaiskoja koiria. Voi tätä ponikasvattajan elämän ihanutta!
Juodessani sen yön kahdettakymmenettä kolmatta kahvikupillistani, alkoi pihatossa viimein tapahtua jotain. Vaavi kävi muutaman kerran maate kunnes lopulta alkoi tosissaan puskea uutta varsaansa maailmaan. Puristin kaksin käsin kahvikuppiani enkä keskittymiseltäni huomannut edes ainoan sylikokoisen koirani Sofin hyppäämistä syliini. Vartissa maailmaan solahti erittäin siro mytty. Sofi-parka sai shokkiherätyksen kun ponkaisin pystyyn ja ryntäsin pihatolle. Vaavi jo nuoli uutta tulokasta tarmokkain lipaisuin kuivaksi. Minä pysyin sivummalla ja annoin Vaavin hoitaa äidin hommat. Pian varsa jo seisoikin huterilla jaloillaan ja pyrki kovasti avaamaan maitobaaria, mikä onnistui hetken hoipertelun jälkeen emän suosiolla avustuksella. Tervetuloa maailmaan kaunis Helli-tamma ja onneksi olkoon tyttärestä Vaavi!
Nintsu

syyskuu CAS34, päiväkirjamerkintä 07.09.2014
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Vaavin kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Vaavikaan ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Vaavi on niittänyt oikein mukavasti sijoituksia. Kouluratsastuksesta Vaavilla on huikeat 74 sijoitusta! Tässä sitä taas nähdään, että pelkillä näyttävillä liikkeillä ei koulukilpailuissa pärjää. Esteiltä Vaavilta puuttuu harmillisesti yksi sijoitus laatuarvostelun maksimeista, kuten myös kenttäkilpailuiden sijoituspotista. Vaavi jatkaa siis parin hassun sijoituksen metsästämistä ja siirtyy siitoskäyttöön vasta ensi vuonna. Onneksi Vaavi on hyvässä kunnossa 16-vuoden iästään huolimatta.
Nintsu

marraskuu CAS30, päiväkirjamerkintä 07.01.2014
Aina kun mieleni tekee lähteä leppoisalle maastokävelylle, tulee mieleeni ensimmäisenä Vaavi. Olin tänään ratsastanut poneja oikein urakalla ja illalla halusin vähän köpötellä lähimaastoissa. Hain Vaavin pihatosta ja pyydystin Valtsunkin emänsä mukaan. Karsinassa harjasin ponit pidemmän kaavan mukaan ja molemmat nauttivat pitkästä harjaustuokiosta. Pujotin Vaaville suitset päähän ja etsin Valtsulle hieman pidemmän riimunnarun riimuun. Tallipihassa nousin tuolilta Vaavin selkään. Selkäännousu osoittautui hieman vaikeammaksi operaatioksi, kun utelias orivarsa kiskoi riimunnarua toisessa kädessäni ja oli koko ajan tiellä. Pääsin kuin pääsinkin tamman paljaaseen selkään ja ohjasin sitten ratsuni maneesin kulmalta polulle. Valtsu seurasi pitkässä riimunnarussa käsihevosena. Annoin molempien maastokavereideni napsia oksia suuhunsa matkanvarrelta, Vaavi sai myös päättää itse kävelyvauhtinsa. Syksy oli Uudessa-Seelannissa juuri parhaimmillaan, mutta mitään henkeäsalpaavan upeaa ruskaa ei meillä subtrooppisen ilmaston takia ole. Nautin kuitenkin puolen tunnin mittaisesta kävelylenkistämme ja uskon, että ponitkin olivat tyytyväisiä iltakävelyynsä!
Nintsu

heinäkuu CAS30, päiväkirjamerkintä 16.09.2013
Vaavin laskettuaika tuli ja meni, mutta varsaa ei vain kuulunut. Aloin jo huolestua ja vakioeläinlääkärimme Edin rauhotteluista huolimatta olin oikea hermoraunio ajan kuluessa ilman, että mitään tapahtui. Tänään, _vihdoin_ ja _viimein_, Vaavin varsominen käynnistyi kahden aikaan yöllä. Ajankohta ei ollut mitenkään kasvattajaystävällinen, mutta olin aivan valtavan helpottunut, kun varsomisvalvojaisissa huomasin monitorista Vaavin puuhien viittaavan varsomiseen. Olin osannut odottaakin tätä, sillä tammalle oli ilmestynyt vahatipat suunnilleen vuorokausi takaperin. Seurasin kärsimättömästi kuinka Vaavi lainkaan kiirehtimättä saatteli varsaansa maailmaan. Lopulta, noin ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen, maailmaan putkahti tumma mytty, josta sojotti jalkoja sinnetänne. Kiiruhdin pihatolle vahtipaikaltani, ja saapuessani paikan päälle, oli Vaavi jo täydessä työn touhussa nuolemassa esikoistaan kuivaksi. Seurasin siis sivummalta kuinka Vaavi laiskasti nousi jaloilleen ja alkoi sitten tuuppia hämmentynyttä jälkeläistään. Minun apuani ei tarvittu, vaan Vaavin onnistui itse ohjata huterasti pitkillä jaloillaan tasapainoileva orivarsa nisälle ternimaitoja juomaan. Tervetuloa maailmaan Valtsu ja onneksi olkoon Vaavi!
Nintsu

joulukuu CAS27, kouluvalmennus 04.08.2013
klassisen ratsastuksen kouluvalmennus Pitkärannan tilalla, ratsastaja Nintsu, valmentaja vrieng.
"Saitte Vaavin kanssa tehovalmennuksen ollessanne ainokaisia osallistujia aamupäiväisessä valmennustuokiossa. Menitte alun suunnitelmista poiketen noin puolet ajasta ilman satulaa ja hienosti se näkyi sujuvan.
Alussa keskityimme pitämään katseesi ylhäällä - muista jatkossa, että ratsastaessa saa vapaasti leikkiä koppavaa ja tuijottaa muita nenänvartta pitkin. Myös mielikuvasta, että joku vetää sinua kypärännupista ylöspäin, oli hyötyä. Muista kuitenkin säilyttää rentous. Saatoit itsekin huomata, että vaikkei Vaavi suuremmin reagoinut kehosi jännittymiseen, olivat esimerkiksi siirtymät huomattavasti helpompia kun et jännittänyt jaloillasi. Aluksi ilman jalustimia mentäessä tahdoit tarrautua jaloilla kiinni hevoseen, mutta pyri muistamaan rentous ja anna erityisesti selälle lupa liikkua hevosen liikkeen kanssa. Näin istuminen helpottuu, hevonenkin rentoutuu enemmän ja ratsastamisesta tulee huomattavasti herkempää ja helpompaa. Pyörittele aina välillä hartioitasi taaksepäin kuitenkaan niitä jännittämättä - näin saat selkäsi suoremmaksi ja katseesi ylös. Yhteistyönne sujuu jo nyt todella hyvin, mutta juuri pienillä hienosäädöillä istunnan kanssa siitä voidaan saada loistavaa. Kuten varmasti itsekin huomasit ilman satulaa mentäessä, että Vaavi kulki todella rennosti, käytti hienosti suutaan ja kuunteli pienimpiäkin apujasi, kun sait itsesi rennoksi. Paljon siis vain satulatta ja jalustimitta työskentelyä, niin opit itsekin helpommin huomaamaan, milloin olet jännittynyt ja milloin rento.
"
Nintsu

elokuu CAS29, päiväkirjamerkintä 01.07.2013
Tänään oli ensimmäinen päiväni Moanan ratsuttajana. Olin saanut tehtäväkseni ratsastaa viisi ponia tänään ja Vaavi oli niistä ensimmäinen. Nintsu oli kuvannut tammaa helpoksi ja sitä se todella oli. Ensiksi verryttelin sitä käynnissä ja ravissa ja sitten otin muutaman kierroksen laukkaa molempiin suuntiin. Huomasin Vaavin vastaavan aika hitaasti pohjeapuihin, joten päätin lähteä työstämään sitä tänään. Tein paljon siirtymisiä ja vaadin, että tamma vastaa eteenpäinvievään apuun heti eikä huomenna. Vaavi paranikin todella paljon ratsastuksen aikana, otti takajalat alleen ja teki siirtymiset terävästi ja hyvässä tasapainossa. Kun sain muutaman hyvän laukannoston suoraan käynnistä aikaiseksi, päätin lopettaa siltä päivältä ja aloin ravailla tammalla kevyessä ravissa ympyröitä. Sitten kävelimme loppukäynnit ja vein Vaavin karsinaansa, jossa riisuin sen varusteista. Sitten seuraavan ponin kimppuun!
Amenia

syyskuu CAS28, päiväkirjamerkintä 20.04.2013
Hieroskelin kipeää mustelmaa käsivarressani ja kirosin sitä päivää, jolloin ostin Elviksen, paholaisen ponin puvussa. Itsekseni jupisten aloin harjata Vaavia. Tamma oli piehtaroinut aamuisen sateen tuottamassa mutalammikossa ja sainkin harjata harjaamasta päästyäni saadakseni tamman puhtaaksi. Kun lopulta karva oli muuttunut harmaasta punertavan ruskeaksi, hain suitset ja sujautin ne nopeasti tammalle. Sitten poni ulos ja ratsastaja paljaaseen selkään. Ohjasin Vaavin maastoon pienelle, sateen pehmittämälle polulle. Tamma asteli polulla varovaisesti sen liejuisuudesta johtuen ja annoin ponin edetä rauhassa omassa tahdissaan. Pikkuhiljaa kiukkuinen mieleni tasoittui ja käsivarressa tykyttävä kipu katosi jonnekin aivojen perukoille. Hengittelin syvään kostean metsän tuoksua, tunnustelin keskittyneesti epätasaisella polulla kävelevän ponin liikkeitä ja aloin nauttia maastoretkestä. Vielä kun aurinko alkoi työntää säteitään puiden latvustojen ohitse hämyisään sademetsään, alkoi mieleni kohota raketin lailla. Kun tunnin kuluttua palasimme tallipihaan kävelyretkeltämme, olin iloinen ja tyytyväinen. Poniterapiaa parhaimmillaan!
Nintsu

heinäkuu CAS25, päiväkirjamerkintä 27.07.2012
Olin ponilaukkajaoksen järjestämässä ponihuutokaupassa vierailulla. Poneja ei ollut tarkoitus ostaa, mutta huutokaupassa oli paljon tuttujani poneja esittämässä ja katsojina/ostajina, joten tahdoin mennä paikanpäälle juoruilemaan. Kiiwi jäi Seelantiin talliamme hoitelemaan, kun minä lensin Britanniaan juoruilemaan. No, pakko se on tunnustaa, että villiinnyin täysin. Ensiksi ihastuin ruunivoikkoon Puppeen ja pakkohan siitä oli huutaa. Sitten tukkajumala Ode hyppäsi silmilleni ja siitäkin oli tarjous jätettävä. Samaten kävi energisen Tangon ja tumman Chewien kanssa. Ja kun pukitteleva ja riehuva Elvis saapui areenalle, ihastuin päätä pahkaa sen temperamenttiin! Elviksen jälkeen myyntiin tuli Vaavi, jonka superkiltti käytös oikeutti minut tietenkin ostamaan sen. Tässä vaiheessa olin jo päässyt tunnelmaan mukaan, joten kun huutokilpailu varsin hyvin juosseesta Friikistä alkoi, en voinut vastustaa kiusausta, vaan osallistuin huutamiseen! Samoilla höyryillä ostin sitten vielä Ninnin ja Rainynkin. Mitä sitä kitsastelemaan, kun tili oli jo melkein punaisella! Yhtäkkiä huutokauppa olikin jo ohitse ja käsissäni oli 9 ponia, joita ei ollut tarkoitus ostaa ja jotka vaativat kuljetusta Seelantiin. Hupsis, mitäköhän sisko tästä tykkää!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI