Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Busy Walter MPB

KERJ-I, ERJ-II, VWY-II, KTK-II

© KKJ

Busy Walter MPB eli Valtsu
s. CAS30, ikä (s. 16.09.2013, 3v 26.05.2014)
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH13-023-0126
tummanrautias, 144cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
este- ja kenttäpainotteinen, heA/120cm, CIC1

Luonne

Joskus kasvattajalla käy tuuri ja vain vanhempien hyvät ominaisuudet yhdistyvät syntyvässä varsassa. Valtsu on tälläinen tuuritapaus. Isänä pikkuoriilla on raisuluontoinen Konna, joka tuntuu olevan ennemminkin tikittävä aikapommi kuin poni. Emänä taas leppoisa ja herttainen Vaavi, jolta puuttuu täydelliselle kilpaponille tarvittava kovuus. Valtsu on perinyt vanhemmilaan juuri ne hyvät puolet: isältään hyppykyvyn ja riittävästi taisteluhaluja vaikeammillekin radoille ja emältään yhteistyöhalua ja kiltteyttä. Mittatilaustyönäkään ei olisi saanut parempaa pakettia aikaiseksi!

Valtsu on ihanan herttainen ja aurinkoinen tapaus. Se on aina korvat hörössä ihmistä vastassa ja oikeasti nauttii ihmisen kanssa puuhailusta. Harjattavana Valtsu seisoisi vaikka lopun ikää ja varsinkin harjan alta harjaaminen on Valtsun mielestä iiiiiihanaa. Ori rakastaa rapsutuksia ja se mielellään hoitaisi rapsuttajaansa takaisinkin, joten siinä kohtaa on hoitajan oltava tarkkana ettei saa hyvää tarkoittavan ponin hampaita olkapäähänsä. Muuten Valtsu on hoitaessa mitä kiltein ja kultaisin poni. Se ei pure, näyki eikä potki, siirtyy helposti pyydettäessä eikä kiukuttele mitään hoitotoimenpidettä vastaan millään tavalla. Kaviot saa puhdistettua ongelmitta, Valtsu nostaa seuraavan jalan jo valmiiksi ennen kuin sitä ehtii pyytääkään. Satuloidessa ori ei pullistele ja suitsetkin saa päähän helposti ponin ottaessa kuolaimet vastustelematta suuhunsa. Taluttaessa Valtsu ei ole lainkaan orimainen, vaan se seuraa kuuliaisesti taluttajaansa juuri sinne minne taluttaja tahtoo oriin viedä. Kilpailupaikoilla orimaisuus tosin hieman nostaa päätään, mutta ei haitaksi asti.

Ratsastaessa Valtsu on energinen. Ori niin mielellään juoksisi reipasta laukkaa hiekkarannalla vesirajassa! Valtsu on kuitenkin hyvin kuuliainen ja yhteistyöhaluinen luonne ja se on helppo saada kuuntelemaan ratsastajaansa. Ratsastuksen aluksi on kuitenkin aina annettava oriin hieman kiihdytellä laukassa, jotta se sitten jaksaa hyväntuulisena tehdä töitä rauhallisessa temmossa. Valtsua ei ole luotu kouluponiksi, mutta sen suorituksia kouluradalla voi aina kutsua hyväntuulisiksi ja aurinkoisiksi. Ne ovatkin yleisimmät kommentit mitä ori koulutuomareilta saa. Valtsulla ei ole kovinkaan ihmeelliset liikkeet, mutta se puhaltaa innokkaasti yhteen hiileen ratsastajansa kanssa ja sen kanssa on helppoa ratsastaa huolelliset tiet ja siirtymiset. Esteradalla Valtsu on kuin kotonaan. Ori todella rakastaa hyppäämistä ja se imee juuri sopivasti esteelle. Valtsua ei ole vaikeaa tuoda esteelle oikein, sillä ori pysyy innokkuudestaan huolimatta esteradallakin hyvin hallinnassa ja se kuuntelee tarkasti ratsastajansa apuja. Tästä tarkkaavaisuudesta on tosin se haitta, että Valtsu toistaa myös ratsastajansa virheet. Parhaansa mukaan ori yrittää koipensa nostaa puomeihin koskematta mutta paraskaan poni ei pysty pelastamaan tilannetta jos kuski on tuonut ratsukon aivan esteen eteen. Rehellisyytensä ansiosta Valtsu on kuitenkin yksi mukavimmista aikaratsastusponeista mitä tallistamme löytyy, sillä mikäs siinä esteradalla kurvaillessa kun poni tekee mitä sanotaan, kääntyy nopeasti ja hyppää mitä vain melkein miten vain antaen kaikkensa! Maastossa Valtsu on erittäin rohkea ja se kulkee innoissaan niin yksin kuin jonossakin. Maastoesteetkään eivät oritta hetkauta.

Suku

i. WV's Korbin
wpb (50%), tprn, 145cm
ERJ-II
ii. WV's Kallistos
wpb (50%), rn, 148cm
iii. Horror'ish Friday xx
iie. Dwnbroke Fiona wB
ie. WV's Snapdragon
wpb (50%), m, 135cm
iei. Lahthan ox
iee. Beaufort Glwysedd wA
e. No Matter What
wpb (50%), prn, 148cm
ERJ-II, KRJ-III, KERJ-III
ei. Go for the Gold
wpb (50%), vkk, 147cm
eii. Golden Explore ox
eie. Princess Gold wB
ee. Godolphina
wpb (50%), mrn, 149cm
eei. Up and Away xx
eee. Miss Cool wB

Valtsulla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä WV's Korbin on tummanpunaruunikko, läsillä ja parilla sukalla varustettu räjähdepakkaus. Oriissa on luonnetta vaikka muille jakaa eikä sen kanssa kilpaileminen ole ollut helppoa. Konna on kuitenkin erittäin lahjakas esteponi ja se on napsinut sijoituksia aina 120cm-luokista asti. Lisäksi ori on kilpaillut, ja saavuttanut muutamia sijoituksiakin, koulu- ja kenttäratsastuksessa. Valtsu on Konnan ensimmäinen varsa.

Isänisä WV's Kallistos oli yksi WV Hofin ensimmäisistä kasvateista. Ori saikin erityisaseman kasvattajansa sydämessä ja oritta ihasteltiinkin usein vaaleanpunaisten lasien takaa, eihän tässä oriissa mitään vikaa voinut olla! Kieltämättä oriilla oli valtavasti lahjoja esteille, mutta valitettavasti lahjakkuuden kylkiäisenä oli tullut hirvittävän vaikea luonne. Ruunikko aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia tallinväelle ja varsinkin kilpailupaikoilla oriin käytös oli suorastaan vaarallista. Jotenkin ihmeellisesti ori kuitenkin sai tuloksia jopa muutamilta 130cm-radoilta, mutta yleisesti ottaen oriin oma kilpailu-ura jäi tyngäksi ja merkityksettömäksi. WV Hofin omistaja ja oriin kasvattaja onnistui samaan oriin kuitenkin kantakirjaan eikä se saanut edes huomautusta vaikeasta käsiteltävyydestä. Pahat kielet kertoivat ponin olleen huumattu tilaisuuden ajan, mikä saattoi hyvinkin pitää paikkansa. Kallistos sai joka tapauksessa astutusluvan. Kovin suosittua jalostusoritta oriista ei tullut, mutta sitä käytettiin paljon WV Hofin omilla tammoilla ja ori jätti useita loistavia esteponeja.
Isänisäisä Horror'ish Friday xx syntyi perjantai-iltana ja näytti heti pahan luonteensa. Siitä tämä iän myötä kimoutunut ori sai nimensäkin. Oriin koulutus oli yhtä tuskaa, mutta se saatiin kuitenkin ratsutettua ja myytyä (halvalla) estehevoseksi. Totuus valkeni uudelle omistajalle nopeasti, mutta hän päätti tarttua haasteeseen. Päätös kannatti, sillä vuosien harjoittelun (lue: taistelun) jälkeen ratsukkoa alettiin nähdä kansallisissa estekilpailuissa ja joidenkin vuosien kuluttua ratsukko hyppäsi jo 140cm-ratoja. Oriin tulokset olivat vaihtelevia, parhaina päivinään se saattoi voittaa luokan leikiten ja huonoimmillaan ori ei välttämättä ylittänyt edes lähtölinjaa. Vanhemmalla iällä oritta tarjottiin jalostukseen, mutta loppujen lopuksi se sai kilpailutuloksistaan huolimatta vain kourallisen morsiamia elämänsä aikana. Se oli sääli, sillä täysverinen jätti kaikille jälkeläisilleen runsaasti kapasiteettia isompiinkin luokkiin.
Isänisäemä Dwnbroke Fiona oli hyväluontoinen welshtamma. Se kilpaili nuorena ratsukoulutuksen jälkeen estekilpailuissa ja sijoittui toiseksi ponien kasvattajakilpailun esteosuudella 6-vuotiaana. Hyvin sujuneen 7-vuotiskauden jälkeen Fiona myytiin opetusmestariksi. Uusi omistaja aloitti tamman kanssa pikkuluokista ja eteni hitaasti metrin radoille asti, minkä jälkeen oli vuorossa ponin vaihto. Fiona siirtyi taas opetusmestariksi pikkuluokkiin. Tämä toistui muutamia kertoja tamman elämän aikana, minkä takia lahjakas ponitamma ei päässyt koskaan kunnolla näyttämään mihin siitä olisi ollut. Vanhoilla päivillään rauhallinen tamma myytiin siitostammaksi ja se saikin viisi varsaa ennen kuolemaansa 24-vuotiaana.

Isänemä WV's Snapdragon oli oikea ilo silmälle. Jo Darjan kiiltävän musta väritys, tasasivuista vinoneliötä muistuttava valkoinen tähti ja molemmissa takajaloissa olevat tasakorkeat valkoiset sukat olisivat riittäneet ihastuneiden huokausten synnyttämiseen, mutta värityksensä lisäksi tammalla oli siro, arabia muistuttava rakenne ja kauniit, ilmeikkäät silmät. Näyttelyissä Darja pärjäsi jo varsana ja menestys vain jatkui tamman kasvaessa ja kaunistuessa. Ponin kyvyt eivät rajoittuneet vain ulkoisiin avuihin, vaan ponilla oli myös lahjoja esteille. Kovin isoja luokkia ei tammalla hypätty, sillä Darjan kanssa keskityttiin näyttelypuoleen ja varsojen tekemiseen, mutta ehti musta kaunotar muutaman sijoituksen napata ponien kansallisista metrin luokista.
Isänemäisä Lahthan ox polveutui pitkän matkan laukkakilpailuissa pärjänneistä hevosista. Mustanruunikko läsipää ei kuitenkaan toiminut alkuunkaan laukkahevosena, sillä se keskittyi starteissa juoksemisen sijaan muille hevosille uhitteluun. Sitä paitsi ori jäi ponikokoiseksi, sillä sen säkäkorkeus oli aikuisenakin vain 144cm. Muutaman penkin alle menneen kilpailukauden jälkeen ori myytiin ratsuksi. Kouluhevosena se oli toivoton, mutta esteet niin kentällä kuin maastossakin sujuivat kertakaikkisen loistavasti. Herkästä luonteestaan huolimatta ori pärjäsi rankoissa ja stressaavissakin kolmen päivän kenttäkilpailuissa ja sijoittui jopa kansallisella tasolla yhden tähden kilpailuissa. Kilpailu-uran jälkeen Lahthan siirrettin jalostukseen ja siitä tuli varsin suosittu ratsuponien jalostuksessa.
Isänemäemä Beaufort Glwysedd oli pieni ja hyväntuulinen pikkutamma. Se oli väriltään kaunis musta ilman merkkejä, mutta sillä oli myös hyvä rakenne, minkä ansiosta tamma sai useita näyttelyvoittoja tililleen. Suloinen tamma oli myös ajo-opetettu ja ratsukoulutettu, joskaan se ei koskaan kilpaillut valjakkoajossa tai ratsastuskilpailuissa. Kotioloissa welshponi suoriutui kevyesti 80cm-esteradoista ja helppo B-kouluohjelmista unohtamatta valjakkoajon vaativien luokkien haasteita. Jalostusponina tamma osoittautui hyväksi valinnaksi. Sen varsin suurta jälkeläiskatrasta yhdisti iloinen luonne, hyvä hyppytekniikka ja kauniit silmät.

Emä No Matter What on punaruunikko juuri ponikokoinen welsh part bred -tamma. Tammalla on kertakaikkisen ihana luonne, sillä se on aina kiltti ja aurinkoinen! Tamman lempinimi ei siis turhaan ole Vaavi. Vaavi aloitti kilpailu-uransa laukkakilpailuista, mutta leppoisan luonteensa takia se ei menestynyt kovinkaan hyvin. Ratsuna Vaavi on kuitenkin niittänyt menestystä niin koulu-, rataeste- kuin kenttäradoiltakin. Vaavi onkin loistava ratsu, sillä se yrittää aina parhaansa ja tahtoo miellyttää ratsastajaansa. Valtsu sai kunnian olla Vaavin esikoinen.

Emänisä Go for the Gold oli komea, voikko welsh part bred -ori, joka teki selvää jälkeä Yhdysvaltojen ponien risuesteradoilla. Ori oli uskomattoman nopea ja se tuli tunnetuksi erityisesti hämmästyttävästä loppukiristään. Pitkilläkin matkoilla ori pisti aina viimeisellä parilla sadalla metrillä uuden vaihteen päälle juosten yhtäkkiä nopeammin kuin missään vaiheessa startin aikana. Go for the Gold juoksi monta menestyksekästä kautta, kunnes se siirtyi muutamien erittäin arvostettujen arvokilpailuvoittojen jälkeen siitokseen. Valitettavasti oriin omat jälkeläiset eivät osoittautuneet yhtä hyviksi laukkaponeiksi kuin isänsä, mutta monet tämän voikon oriin jälkeläisistä menestyivät kenttäratsastuksen ja maastoesteiden parissa. Go for the Gold lopetettiin nivelvaivojen takia 18-vuotiaana ja se on haudattu kotilaukkaratansa viereen.
Emänisäisä Golden Explore ox menestyi pitkillä matkoilla laukkakilpailuissa. Jo nuorena puhtaan valkeaksi muuttunut arabiori oli luonteeltaan pelkkää tulta ja tappuraa eikä sen käsiteltävyys ollut erityisen hyvä. Kuitenkin sisukkaan luonteensa ansiosta ori jaksoi juosta loputtomiin ja vielä viime metreilläkin se aina yritti kiriä kovempaan vauhtiin. Tässä käytettävissä oleva tila ei riittäisi jos alettaisiin luetella Golden Exploren kaikkia arvokilpailuvoittoja, mutta sen verran voidaan sanoa, että niitä oli paljon. Ori juoksi poikkeuksellisen pitkän uran, jonka jälkeen se siirtyi jalostukseen. Oritta käytettiin sekä arabi-, angloarabi- että laukkaponijalostuksessa ja se jätti useita loistavia laukkaajia kaikkiin ryhmiin. Ori kuoli vanhuuteen 26-vuotiaana.
Emänisäemä Princess Gold oli huippusuloinen voikko welsh B-tamma, joka oli kultainen niin sisältä kuin ulkoakin. Tamma oli erään suurperheen harrasteponina ja sen kanssa tehtiin aina sitä mitä perheen sopivankokoisin ratsastaja halusi. Siksipä Princess Gold ehti olla este-, koulu-, laukka- ja showponina sekä osallistua läheisen poniklubin hubertus-ratsastukseen. Parhaimmillaan helppoluontoinen tamma oli kotioloissa tavallisessa harrastekäytössä, mutta se myös hyppäsi varsin ketterästi. Perheen lasten kasvettua lopulta liian isoksi pikkutammalle, annettiin tamma ylläpitoon siitosponiksi. Se ei kuitenkaan tullut kovin helposti kantavaksi ja usean vuoden yrittämisen tulokseksi jäi vain yksi orivarsa. Tamma kuoli kunnioitettavassa 27 vuoden iässä ilmeisesti sydänkohtaukseen.

Emänemä Godolphina oli lähes musta welsh part bred -tamma, joka kasvoi kasvattajansa harmiksi sentin ylikorkeaksi. Tammasta oli ollut tarkoitus tulla kasvattajan tyttären kilpaponi ponien kansallisiin esteluokkiin, mutta liian korkeuden takia siitä ei enä ä ollut poniluokkien rusettihaiksi. Tamma oli kuitenkin hyväluonteinen, joten sen myyminen ratsutuksen jälkeen ei ollut vaikeaa. Tamma päätyi kuin päätyikin kilparadoille, nimittäin kenttäkilpailuihin. Godolphina omasi hyvät liikkeet ja paljon hyppykapasiteettia ja se menestyikin kansallisissa kenttäkilpailuissa avoimissa luokissa ratsastajansa kanssa oikein hyvin. Tamma nappasi sijoituksia itseään isompien hevostenkin turpien edestä jopa kahden tähden luokissa. Hyväksytyin tuloksin tamma starttasi kolmenkin tähden luokkia, näissä kuitenkaan sijoittumatta. Valitettavasti jännevamma katkaisi tamman kenttäuran ennen aikojaan ja tamma siirtyi siitokseen 13-vuotiaana. Se varsoi viisi varsaa ponioreista ja vietti sitten viimeiset vuotensa kevyessä maastoilukäytössä.
Emänemäisä Up and Away oli menestyksekäs estehevonen kansallisissa 150cm-luokissa. Sitä tarjottiin nuorena oriina kantakirjaan, josta se kuitenkin hylättiin huonojen käynti- ja ravipisteiden takia. Niinpä oriiseensa rakastunut omistaja päätti saada oriin kantakirjaan kilpailutulosten perusteella ja aloitti oriin ahkeran treenauksen. Up and Away täyttikin estepuolella kaikki sille asetetut odotukset ja se eteni urallaan nopeasti. Varsin pienikokoinen puoliveriori oli parhaimmillaan hallikilpailuiden ahtailla ja teknisillä radoilla, sillä ori kääntyi uskomattoman helposti reippaastakin vauhdista menettämättä silti jalkojensa huolellisuutta hypyissä. Lopulta 13-vuotiaalla oriilla oli riittävästi sijoituksia kansallisista kilpailuista ja se pääsi kantakirjaan toisella palkinnolla. Pienen kokonsa takia Up and Away ei saavuttanut kovinkaan suurta suosiota puoliverijalostuksen saralla, mutta ratsuponijalostuksessa oriista tuli erittäin suosittu.
Emänemäemä Miss Cool oli mustankimo welsh B -tamma, joka toimi nuorena ponina laukkaponina. Mikään superjuoksija se ei ollut, mutta ylsi usein rahasijoille ja silloin tällöin voittoonkin. 6-vuotiaana Miss Cool myytiin esteponiksi perheeseen ja se kilpailikin ensiksi aluetasolla ja myöhemmin kansallisella tasolla ponien esteluokkia aina 110cm-tasolle saakka. Esteponina Miss Cool oli nopea ja ketterä ja se yritti aina parhaansa. Kovin kova kieltelemään ei tamma ollut, mutta valitettavasti sillä oli taipumusta huolimattomuuteen jos ratsastaja ei ollut skarppina. Perheen tyttären kasvettua ponille liian isoksi, sai tamma siirtyä siitosponiksi. Tamma varsoi neljä varsaa, kunnes se jouduttiin lopettamaan ähkyn takia 16-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS40, o. Ugly Duckling MPB, e. Dazzling Heartqueen MPB
CAS41, t. Candy Crush MPB, e. Ginger Candy MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut, sijoituksia 41 kpl
03.08.2014, Juksula, ERJ, 60cm, 3/60
08.08.2014, Juksula, ERJ, 60cm, 1/60
01.09.2014, Heartland, ERJ, 40cm, 3/50
19.10.2014, Juksula, ERJ, 120cm, 7/60
22.10.2014, Juksula, ERJ, 120cm, 5/60
10.11.2014, Taikakuun kartano, ERJ, 110cm, 1/50
18.01.2015, Blackwoods, ERJ, 120cm, 1/30
21.01.2015, Blackwoods, ERJ, 120cm, 4/30
21.01.2015, Muiston, ERJ, 120cm, 6/40
25.01.2015, Muiston, ERJ, 120cm, 3/40
14.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 120cm, 1/30
22.02.2015, Harley Stud, ERJ, 120cm, 4/40
02.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 120cm, 4/30
05.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 120cm, 3/30
06.03.2015, Kauniston tila, ERJ, 120cm, 4/30
15.03.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 4/60
20.03.2015, Viisikko, ERJ, 120cm, 4/30
22.03.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 2/60
05.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 120cm, 6/40
06.04.2015, Thrillium, ERJ, 120cm, 6/50
07.04.2015, Lowland Stud, ERJ, 120cm, 2/30
08.04.2015, Lowland Stud, ERJ, 120cm, 5/30
12.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 120cm, 6/40
13.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 120cm, 4/40
14.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 120cm, 2/40
01.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 120cm, 1/30
04.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 120cm, 3/30
06.05.2015, Farbranch, ERJ, 120cm, 5/50
07.05.2015, Farbranch, ERJ, 120cm, 3/50
08.05.2015, Mörkövaara, ERJ, 120cm, 4/30
25.05.2015, Danve, ERJ, 120cm, 2/30
26.05.2015, Danve, ERJ, 120cm, 3/30
08.06.2015, Edelsten, ERJ, 120cm, 4/30
01.07.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 120cm, 4/30
02.07.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 120cm, 3/30
06.07.2015, Allim's Sporthorses, ERJ, 120cm, 1/30
11.07.2015, Harlakka, ERJ, 120cm, 1/50
11.07.2015, Vindemia, ERJ, 120cm, 2/40
15.07.2015, Koskimäki, ERJ, 120cm, 1/30
22.09.2015, Juksula, ERJ, 120cm, 7/60
24.09.2015, Moana part breds, ERJ, 120cm, 6/40

Kenttäkilpailut, sijoituksia 48 kpl
26.10.2014, Juksula, KERJ, CIC1, 6/37
28.10.2014, Juksula, KERJ, CIC1, 6/37
01.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, CIC1, 3/40
02.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, CIC1, 3/40
03.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, CIC1, 5/40
04.11.2014, Littleness, KERJ, CIC1, 4/50
06.11.2014, Vanima, KERJ, CIC1, 5/30
07.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, CIC1, 1/40
09.11.2014, Rasco Sportponies, KERJ, CIC1, 2/40
11.11.2014, Abgelengenheit, KERJ, CIC1, 5/30
11.11.2014, Dainty, KERJ, CIC1, 2/40
13.11.2014, Dainty, KERJ, CIC1, 2/40
24.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 4/40
27.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 6/40
30.11.2014, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 5/40
24.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC1, 5/50
28.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC1, 7/50
30.12.2014, Taikakuun Kartano, KERJ, CIC1, 6/50
11.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 1/40
18.02.2015, kk Holmberg, KERJ, CIC1, 2/30
06.03.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC1, 2/30
08.03.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 3/30
09.03.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC1, 4/30
12.03.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC1, 3/30
14.03.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 1/30
18.03.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 1/30
20.03.2015, Ponipalatsi, KERJ, CIC1, 2/30
22.03.2015, Piikuja, KERJ, CIC1, 1/30
22.03.2015, Juksula, KERJ, CIC1, 3/60
22.03.2015, kk Holmberg, KERJ, CIC1, 3/30
23.03.2015, Viisikko, KERJ, CIC1, 4/30
25.03.2015, kk Holmberg, KERJ, CIC1, 5/30
11.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 3/60
24.04.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 5/40
28.05.2015, Riiviöt, KERJ, CIC1, 3/30
31.05.2015, Riiviöt, KERJ, CIC1, 5/30
01.06.2015, Riiviöt, KERJ, CIC1, 1/30
05.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 1/40
14.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 5/40
17.06.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 4/30
18.06.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 4/30
18.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 4/40
08.07.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 3/30
09.07.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 2/30
12.07.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 4/30
16.07.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 3/30

Koulukilpailut, sijoituksia 23 kpl
03.10.2014, Erkinheimot, KRJ, he C, 2/30
04.10.2014, Erkinheimot, KRJ, he C, 3/30
19.10.2014, Juksula, KRJ, he A, 4/60
22.10.2014, Moana part breds, KRJ, he B, 3/40
24.10.2014, Sinnesro, KRJ, he B, 4/30
10.11.2014, kk Bailador, KRJ, he A, 3/60
03.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 4/50
07.02.2015, Villahaka, KRJ, he A, 5/50
09.02.2015, Fiktio, KRJ, he A, 5/40
15.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 5/60
05.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 4/40
08.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
08.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
11.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 6/40
28.03.2015, Juksula, KRJ, he A, 2/60
30.03.2015, Juksula, KRJ, he A, 3/60
01.04.2015, vt Wuki, KRJ, he A, 7/100
25.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 4/50
28.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 5/40
08.07.2015, Runoratsut, KRJ, he A, 4/40
30.11.2015, Oldfinion, KRJ cup, he A, 15/326
01.01.2016, Viisikko, KRJ, he A, 1/30
31.01.2016, Hukkapuro, KRJ cup, he A, 3/420

Muut kilpailut, sijoituksia 0 kpl
00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0

Näyttelyt
15.04.2015, Dainty, VSN, rp-oriit, RCH (36,5p)

Laatuarvostelut
20.08.2015, PoniKTK, KTK-II (18 + 17 + 19 + 18 = 72p)

25.10.2017, KERJL, KERJ-I (7 + 40 + 22 + 18,5 + 15 = 102,5p)

30.04.2018, ERJL, ERJ-II (6,5 + 40 + 25 + 12 + 15 = 98,5p)

20.05.2018, VWYL, VWY-II (5,5 + 5 + 4 + 22,5 + 3,5 = 40,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

marraskuu CAS47, maastoestevalmennus 16.09.2017
Adinan kenttäleirin maastoestevalmennus, valmentajana Jannica. Kiitos!
"Lauantaina oli vuorossa maastoestetunti Adinan sennujen kenttäleirillä. Osallistujia valmennuksessa oli vain kaksi, joten Nintsu ja Valtsu saivat miltei kädestä pitäen opetusta tänäänkin. Itsenäisen alkuverryttelyn jälkeen siirryttiin suoraan radalle, jossa tutustuttiin esteisiin hyppäämällä niitä ensin yksittäin. Maahan kaivettu suoran keskellä sijaitseva hauta herätti kunnioitusta niin ratsastajissa kuin poneissakin ja luulen että Valtsu olisi mahtunut alittamaankin hurjan kokoisen (120cm) esteen hautoineen, jos olisi halunnut. Nintsun onneksi orilla ei kuitenkaan sellaisia aikeita ollut, kukapa olisi halunnut tulla elävältä haudatuksi, heh.. Ori hieman epäröi tällä epätavallisella esteellä, mutta Nintsun näytettyä rohkeasti mallia ori ylitti kyllä esteen kertaheitolla valtavalla loikalla. Seuraavana vuorossa oli matala banketti, jossa tarkistettiin ponien tasoa ja tasapainoa hieman, matka jatkui tiukasti kurvista vasempaan ja reipas Valtsu meinasi jatkaa suoraan läpi varoitusnauhojen, mutta onneksi ratsastaja oli hereillä ja sai viime hetkellä orin käännetyksi.
Radan loppuun kiinnitettiin myös paljon huomiota, sillä siellä oli parikin jännittävää estettä kokeneellekin ponille. Niistä ensimmäinen oli valkoinen havuin koristeltu aita sekä huilu, jollaisia kyllä useimmissa kisoissa oli, mutta sen tänä kesänä maalatut valkoiset yläosat hohtivat erityisen loistavina auringossa ja Valtsukin katsoi estettä kauempaa kummastellen, mutta kohdalle päästyään hyppäsi sen varmasti. Loppuradan kammotuksiin kuului juhannuskoivusta tehty pilkullinen este, jonne Valtsu jätti kunnon ilmavaran, ihan vain varmuuden vuoksi.. Myös pinkki possueste häntineen ylittyi ongelmitta, vaikka aiheuttikin ratsastajissa lievää hymynkaretta. Varsinaista veteenhyppyä emme ottaneet Rovaniemen viilenevässä syksyssä, mutta matalan lammikon läpi kyllä laukattiin alamäkeen tulleen hypyn jälkeen, eikä se tuottanut ongelmia Valtsullekaan, jolle vesi oli elementtinä tuttu. Viimeisenä hyppynä otettiin ison luokan maahauta kehikkoineen, jolla korkeutta oli metrin verran. Opettajaa hieman jännitti, miten ponin kävisi, mutta varmasti Nintsu ohjasi poninsa esteestä yli jättäen epäröijät omaan arvoonsa, kyllä he tämän osasivat! Maastoestevalmennus oli ollut erittäin onnistunut ja hikinen pari pääsi suihkun kautta syömään.
"

marraskuu CAS47, päiväkirjamerkintä 14.09.2017
Innostuin lähtemään Valtsun kanssa Adinaan kenttäleirille vähän päivittämään teoriatietojani lajista. Valtsukin oli melkoisen innoissaan lähdössä matkaan!

"Tärisin innostuksesta. Tai ehkä se olikin poni, johon nojasin, joka tärisi. Valtsu seisoi tallipihalla pää korkealla pystyssä, korvat tiukkana hörössä, sieraimet laajentuneina. Se katsoi kiinteästi pientä kahden hevosen hevosrekkaa, joka oli lastaussilta alhaalla pihassa. Ei ollut vaikea arvata oriin ajatuksia: se halusi koko sydämestään juosta autoon. Kerran kilpaponi, aina kilpaponi! "Onks kaikki nyt varmasti pakattu? Laitoithan sä kaks kouluhuopaa ja ihan vähintään kolme estehuopaa?" kysyin valtavaa kassia kantavalta tytöltä. Tunnollisesti tallityttöni alkoi luetella yksityiskohtaisesti kaikkea pakkaamaansa samalla kun taiteili kassia tavaratilaan muiden kapsäkkien joukkoon.
Valtsu alkoi jo hermostua; "mikä tässä nyt oikein kestää!!!", ori kuopi maata jäykän kuljetussuojan takia hieman kömpelösti ja ravisteli päätään niin, että vastikään nypitty ja siistitty harja heilahteli. Minua alkoi naurattaa. 17-vuotias, vuosikaudet kotioloissa nuhjannut poni oli niin tosissaan lähdössä kilpailuihin! Sen karva kiilsi auringossa ja huolella suitut jouhet olivat sileät kuin silkki. Vaikka ikä ja rankan kilpatreenin loppuminen näkyivät hieman painuneena selkänä, vähemmän lihaksikkaana takaosana ja hieman kapempana kaulana, oli Valtsu silti komea ilmestys. Kyllä vain sen kanssa kehtasi lähteä vaikka mille kenttäleirille! "Kyllä meillä on kaikki! Laitetaan Valtsu autoon ennen kun se hyppää nahoistaan!" nauroin tallitytölle ja sain melkein juosta oriin perässä sen rynnistäessä lastaussiltaa ylös."
Nintsu

huhtikuu CAS40, päiväkirjamerkintä 17.12.2015
Olen haaveillut vuosia Valtsu+Dalla-yhdistelmästä. Valtsu on lahjakas este- ja kenttäpainotteinen ori, jolla on rakennekin kuosissa ja Dalla taasen upeanvärinen, kyvykäs tamma, jolla on vieläpä sama painotuskin kuin Valtsulla! Kumpaisellaankin on suvussaan este- ja kenttälaatuarvosteluissa palkittuja hevosia, kouluratsastuksessa saavutettua menestystä unohtamatta. Valtsu ja Dalla oli tuskin sisäänratsastettu kun jo aloin unelmoida jonain päivänä ratsastavani kyseisten ponien jälkeläisellä. Kun Dallan sitten vihdoin ja viimein viime vuonna jäi kilpailueläkkeelle, oli aika toteuttaa vuosikausien haave. Valtsu ja tamma tapasivat ja pian eläinlääkäri jo ultrasikin Dallan kantavaksi. Tänään oli se kauan odotettu päivä kun Dalla varsoi. Nyt Valtsu on komean orivarsan isä! Maltan tuskin odottaa, että pääsen testaamaan mihin tästä niin kauan suunnitellusta varsasta oikein on.
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Valtsun tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Valtsu ja sen tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Valtsulle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

heinäkuu CAS32, päiväkirjamerkintä 04.03.2014
Orivarsat viettelevät oikeastaan nyt kesälomaa laitumella keskenään painien, mutta minulla sattui olemaan tänään hieman ylimääräistä aikaa, joten päätin hakea Valtsun laitumelta harjailtavaksi. Juuri Valtsun valitsin puunaushalujeni kohteeksi, koska 2-vuotias ori on niin herttainen luonteeltaan. Valtsu antoi helposti laitumelta kiinni. Itseasiassa ori tuli luokseni (parin muun varsan kanssa) kun huhuilin sitä portilta. Taskussani oli pala leipää, jonka jaoin kaikille portille tulleille - säästihän se paljon aikaa, ettei tarvinnut oritta toiselta puolelta peltoa hakea. Tallissa majoitin Valtsun tyhjään karsinaan ja aloin harjausurakkani. Ori oli saanu elellä harjaa tai kampaa näkemättä laitumella jo kaksi kuukautta ja sen oli poni näköinenkin. Ylimääräinen aikani hupeni tehokkaasti huomiosta silmät ummessa nauttinutta Valtsua harjatessani ja sen jouhia selvitellessäni. Olisin kovasti halunnut nyppiä Valtsun harjan, mutta tyydyin vain selvittelemään oriin hevariletin, sillä se oli hyvä suoja laitumella ötököitä vastaan. Kun poni alkoi muistuttaa kilpahevosen alkua, vein sen takaisin laitumelle sotkemaan itsensä uudestaan.
Nintsu

marraskuu CAS30, päiväkirjamerkintä 07.01.2014
Aina kun mieleni tekee lähteä leppoisalle maastokävelylle, tulee mieleeni ensimmäisenä Vaavi. Olin tänään ratsastanut poneja oikein urakalla ja illalla halusin vähän köpötellä lähimaastoissa. Hain Vaavin pihatosta ja pyydystin Valtsunkin emänsä mukaan. Orivarsa ei ollut kovin innostunut jättämään leikkikavereitaan ja seuraamaan emäänsä, joten jouduin pukemaan sille riimun ja taluttamaan oriin talliin. Karsinassa harjasin ponit pidemmän kaavan mukaan ja molemmat nauttivat pitkästä harjaustuokiosta. Tallipihassa nousin tuolilta Vaavin selkään. Selkäännousu osoittautui hieman vaikeammaksi operaatioksi, kun utelias Valtsu kiskoi riimunnarua toisessa kädessäni ja oli koko ajan tiellä. Pääsin kuin pääsinkin tamman paljaaseen selkään ja ohjasin sitten ratsuni maneesin kulmalta polulle. Valtsu seurasi pitkässä riimunnarussa käsihevosena. Annoin molempien maastokavereideni napsia oksia suuhunsa matkanvarrelta ja Valtsu tutkikin innokkaasti kaikkea mihin polulla pysyen ylsi. Pikkupojalle teki todella hyvää päästä katselemaan maisemia kotilaitumen ulkopuolellakin! Syksy oli Uudessa-Seelannissa juuri parhaimmillaan, mutta mitään henkeäsalpaavan upeaa ruskaa ei meillä subtrooppisen ilmaston takia ole. Nautin kuitenkin puolen tunnin mittaisesta kävelylenkistämme ja uskon, että ponitkin olivat tyytyväisiä iltakävelyynsä!
Nintsu

heinäkuu CAS30, päiväkirjamerkintä 16.09.2013
Vaavin laskettuaika tuli ja meni, mutta varsaa ei vain kuulunut. Aloin jo huolestua ja vakioeläinlääkärimme Edin rauhotteluista huolimatta olin oikea hermoraunio ajan kuluessa ilman, että mitään tapahtui. Tänään, _vihdoin_ ja _viimein_, Vaavin varsominen käynnistyi kahden aikaan yöllä. Ajankohta ei ollut mitenkään kasvattajaystävällinen, mutta olin aivan valtavan helpottunut, kun varsomisvalvojaisissa huomasin monitorista Vaavin puuhien viittaavan varsomiseen. Olin osannut odottaakin tätä, sillä tammalle oli ilmestynyt vahatipat suunnilleen vuorokausi takaperin. Seurasin kärsimättömästi kuinka Vaavi lainkaan kiirehtimättä saatteli varsaansa maailmaan. Lopulta, noin ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen, maailmaan putkahti tumma mytty, josta sojotti jalkoja sinnetänne. Kiiruhdin pihatolle vahtipaikaltani, ja saapuessani paikan päälle, oli Vaavi jo täydessä työn touhussa nuolemassa esikoistaan kuivaksi. Seurasin siis sivummalta kuinka Vaavi laiskasti nousi jaloilleen ja alkoi sitten tuuppia hämmentynyttä jälkeläistään. Minun apuani ei tarvittu, vaan Vaavin onnistui itse ohjata huterasti pitkillä jaloillaan tasapainoileva orivarsa nisälle ternimaitoja juomaan. Tervetuloa maailmaan Valtsu ja onneksi olkoon Vaavi!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI