Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Dusty Paris

ktk-kelpoinen

© MBFoto.eu

Moana's Dusty Paris eli Paris
s. CAS58, ikä (s. 15.02.2020, 4v 21.12.2020)
welsh B -tamma, VH20-022-0024
tummanpunarautias, 129cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heA/90cm

Luonne

Paris on todella mukava, leppoisa ja ystävällinen tamma. Se ottaa elämässä lungisti eikä keräile turhia kierroksia. Paris on pienestä iloinen ja sietää meidän ihmisten oikkuja suorastaan pyhimysmäisellä kärsivällisyydellä. Lasten hoidokiksi tamma soveltuu loistavasti, sillä se on umpikiltti, rauhallinen ja omaa lehmän hermot. Mikään määrä kömpelöitä hoitoyrityksiä tai lasten kiljumista ei saa tätä ponia hermostumaan tai suuttumaan! Jos Parisista pitää jotain huonoa keksiä, on se tamman ahneus. Poni on hyvin perso ruoalle ja se alkaakin helposti kerjätä jos kerran saa kädestä herkkuja. Heinäkasalta tamma saattaa myös olla lapselle hankala kiskoa pois, mutta vähän napakammalla nykäisyllä neiti jättää kyllä ruokansakin kesken. Taluttaessa Paris on kyllä hyväkäytöksinen ja kunhan sen vain pitää liikkeessä ei ruohotupsun kutsu käy liian vahvaksi.

Ratsastaessa Paris on helppo. Se on tappavan tasainen ja kiltti. Epäselvä, ristiriitainen tai liian kovakaan apu ei tamman mielenrauhaa järkytä, vaan se tuntuu toimivan ratsastajalla kuin ratsastajalla ratsastustaidoista tai -tyylistä välittämättä. Aloittelijoille tyynen rauhallinen Paris on mitä parhain opetusponi, sillä tamma toimii aina juuri pyydetyllä tavalla eikä sooloile omiaan. Kokeneempi ratsastaja sen sijaan saattaa tuntea ratsastavansa robotilla, jonka kapasiteetti on rajallinen, sillä Paris on kyllä tasainen suorittaja muttei mikään superlahjakkuus missään lajissa. Yritteliäisyyttä ei ponilta kyllä puutu ja parhaansa se yrittää vaativammankin kuskin kanssa. Suoranaista vikaa ei Parisin kyvyissä ole, niitä vain ei korkealle tasolle saakka ole riittävästi. Osaavilla kuskeilla Paris toimii loistavana terapiaratsuna kipakampien ponien kolhimalle ylpeydelle eikä kukaan palaa Parisin kanssa maastosta allapäin!

Suku

i. Vinhan Challex
wB, trt, 131cm
KTK-II
ii. Bamboo Dawn
wB, vkk, 130cm
iii. Ch Cadfridog Nymfo
wB, VWY-II, YLA2, VWY-C
iie. Cambria Ballerina
wB
ie. Ch Vinhan Chantilly
wB, rnkm, 130cm
KTK-II
iei. Caldwell Timmy Turner
wB
iee. Corwen Calliope
wB
e. Moana's Dusty Love
wB, trt, 130cm
KTK-II
ei. A.D. Dusty Quadrile
wB, prt, 132cm
VSN Ch, VWY-II, KTK-II, ERJ-III, VVJ-III, VWY-B
eii. Ch Tycroes Moon Dust
wB, KTK-I, VVJ-II, VWY-II, YLA3, VWY-C
eie. Rosmel's Quadrile
wB
ee. Mewian Nefer
wB, rt, 129cm
KTK-II
eei. Treiglwyr I'r Llan
wB
eee. Gwynonwen Nyfer
wB

Parisilla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS63, o. Moana's Little French, i. Moana's Little Myth

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut tavoite 40sij
  1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
    Koulukilpailut tavoite 40sij
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

huhtikuu CAS63, päiväkirjamerkintä 05.04.2021
Jokaisen tamman ensimmäinen varsominen jännittää minua aivan valtavasti. Erityisesti minua jännittää, kun ensimmäistä kertaa varsomassa on tamma, jonka oman syntymän olen valvonut ja mahdollisesti auttanut! Jotenkin näihin omiin kasvatteihin tulee erilainen side kuin muihin. Eipä siis ollut ihme, että Parisin esikoisen syntymää odotin hirvittävällä kauhulla. Tammalla oli havaittu aamukierroksen yhteydessä vahatipat, joten osasin odottaa (tai paremminkin pelätä) varsomista tälle yölle. Eikä Paris pettänyt ja valvottanut minua turhaan, sillä hieman puolen yön jälkeen alkoi tapahtua. Henkeä pidätellen seurasin show'ta valvontakamerasta Varsamökin sohvalta käsin. Kun Paris lopulta pullautti oljille vaalean märän mytyn, joka alkoi välittömästi villisti räpiköidä, uskalsin kertaalleen hengittää syvään ja kiiruhdin sitten tapaamaan uutta moanalaista. Paris oli juuri varsonut komean orivarsan, joka pontevin ottein ilmoitti olevansa nälkäinen ja valmis uuteen elämään. Onneksi olkoon pojasta, Paris!
Nintsu

huhtikuu CAS58, päiväkirjamerkintä 15.02.2020
Luottavaisena astutin Tiitun edellisenä keväänä, kun se oli enää muutamia sijoituksia vaille valmis kilpauraltaan. Kyllä tamma ehtisi ne sijat kerätä ennen mammalomalle jäämistä! No, tiukoille se kyllä meni, mutta niin vain Tiitu sai varsoa toisen varsansa kilpailueläkkeelle jääneenä tammana! Tiitu pyöräytti maailmaan kuvankauniin, siron ja tummanpunertavan tammavarsan kauniilla piirrolla ja muutamalla sukalla höystettynä. Olin suorastaan pakahtua ylpeydestä, kun katselin noin upeaa ja kaunista varsaa ja vieläpä ihan omaa kasvattiani! Tiitun varsominen sujui kaikin puolin hyvin ja nopeasti tamma ja varsa olivat jo jaloillaan tutustumassa toisiinsa. Lempein ottein Tiitu johdatti Paris-tyttärensä maitobaarin avajaisiin ja niin varsa sai arvokkaat ternimaidot juotua. Nyt parivaljakko saa rauhassa tutustua toisiinsa pihaton suojissa.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI