Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 18.01.2023

Trolldale MPB

ERJ-I, KERJ-II, VWY-II, KTK-II
Trolldale MPB eli Trolli
s. 18.12.2018 (8v 22.08.2019)
welsh part bred -ori (50% welsh, NWR-kelp.), VH19-023-0022
tummanrautias, 146cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm, helppo

Luonne

Trolldale eli suomeksi peikkolaakso kuvaa meidän Trollia oikeastaan aika hyvin. Ori on nimittäin melkoinen mököttäjä, mielensäpahoittaja ja öykkäri. Se suorastaan hakeutuu riitatilanteisiin, provosoi ja ärsyttää muita, ja sitten on itse niin loukkaantunut ja marttyyri, kun muut eivät tanssikaan oriin pillin ja tahdon mukaan. Turvallisuussyistä Trolli on tarhaillut koko aikuisikänsä yksin ja tulee tarhaamaan hautaan saakka - tämä herra, kun ei tunnu ymmärtävänsä oman tai tarhakaverinsa terveyden päälle. Myös hoitotilanteissa Trollin hoitajalta vaaditaan silmät selkäänkin, sillä ori ei todellakaan ole mikään luotettavuuden perikuva. Trolli tahtoo aina sanoa viimeisen sanan, joten tiukkana on sen kanssa aina oltava.

Ratsastaessa Trolli on todella rasittava. Ori kyseenalaistaa kaiken, siis ihan kaiken. Jo selkään pääsyä voi pitää pienenä voittona, sillä tämä poni jos joku osaa tehdä senkin homman vaikeimman kautta. Siinä ei auta namit tai kiinnipitäjät, kun Trolli-herra päättää, ettei tänään lähdetäkään ratsain hommiin! Oriin kanssa pärjää vain kovat luupäät, jotka eivät anna milliäkään periksi mokoman konin oikuille. Ponin terveydestä on mustaa valkoisella useammankin eläinlääkärin allekirjoittamana, joten vika on vain Trollin korvien välissä. Sitkeyttä, sitkeyttä ja jälleen kerran sitkeyttä vaaditaan, jotta tämän nelijalkaisen saa toimimaan. Työn saa myös lähes joka päivä aloittaa alusta, mutta kun oriin saa oikeasti avuille, ei se ole yhtään pöllömpi ratsu. Lennokkaat askeleet, taipuisa runko ja kissamaisen kevyt hyppy hurmaavat ratsastajan kuin ratsastajan - siis jos kuski vain jaksaa pakertaa niin kauan, että saa Trollin hyvät ominaisuudet esiin!

Suku

i. Rude Boggart MPB
wpb (50%), trt, 144cm
KTK-III, VWY-AB
ii. Windstone Bergerac
wB, trt, 133cm, KTK-I, ERJ-II, VWY-II
iii. Windstone Isle Man
iie. Dunafon Daisy
ie. Ruya al Tahir
ox (SEA), km, 150cm
iei. Ra-s-ankh
iee. Riah al Tahir
e. Sunnydale MPB
wpb (50%), prn, 142cm
ei. Mansoor al-Zahran
ox (SEA), rn, 154cm
KTK-II
eii. Mahraan al Hassab
eie. Hanan Shahila
ee. Airedale Celsey
wB, rtkm, 133cm
KTK-I, ERJ-III, VWY-III
eei. Littlefield Tudor
eee. Airedale Cissy

Trollilla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Choco Chip Cookie MPB, e. Chococheese Milkshake MPB

Kilpailut

Estekilpailut
Trolli on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Kenttäkilpailut
Trolli on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
31.05.2019, Adina, VSN, wpb-oriit, RCH

Laatuarvostelut
20.06.2020, PoniKTK, KTK-II (18 + 18 + 18 + 18 = 72p)

31.10.2022, KERJL, KERJ-II (8,5 + 40 + 20 + 10 + 15 = 93,5p.)

01.11.2022, VWYL, VWY-II (8 + 6 + 5 + 22 + 5 = 46p.)

30.11.2022, ERJL, ERJ-I (6 + 42 + 19 + 20 + 13 = 100p.)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

08.10.2022, päiväkirjamerkintä
Vaikka Trolli eläisi satavuotiaaksi, siitä tuskin koskaan tulee kovinkaan kivaa ponia. Siksi en ole tuntenut kovinkaan suurta huonoa omaatuntoa, että olen hylännyt oriin laitumen perukoille ja pyrkinyt parhaani mukaan unohtamaan, että koko elikkoa on edes olemassa. Valitettavasti vain nyt on tullut se aika, kun minun on metsästettävä villiintynyt Trolli kiinni laitumelta, puunattava se jonkin sortin edustuskuntoon ja raahattava läpi muutamista laatuarvosteluista. Helpommin sanottu kuin tehty. Jo ponin pyydystäminen vaati kaikkien työvuorossa olevien kaksijalkaisten avun, ja kun Trolli viimein seisoi pesukarsinalla ketjut kireänä ja silmät päässä vihaisesti pyörien, mietin kyllä uudemman kerran laatuarvostelujen tarpeellisuutta. Mutta poni tuli pestyksi, harja nypityksi, korvakarvat leikatuksi ja häntä selvitetyksi. Seuraavaksi lähden laskemaan mustelmiani ja katsomaan kuka tallitytöistä osui mustelmien lukumääräveikkauksessaan lähimmäksi.
Nintsu

20.06.2020, päiväkirjamerkintä
Ikä ei ole tippaakaan tasoittanut Trollin luonteen särmiä (jos niitä edes särmiksi voi sanoa, minusta ne ovat enemmänkin tappavia piikkejä), mutta silti uskaltauduin raahaamaan oriin ponien kantakirjatilaisuuteen. Aika rohkeaa minulta (vaikka itse sanonkin), sillä Trollin esittäminen maasta ei ole mitään miellyttävää puuhaa. En pääse edes istumaan satulaan ponin hampaita karkuun! Mutta niin vain mentiin ja vieläpä selvisimme kaikki hengissäkin. Melkoinen uroteko Trollin kantakirjaus kyllä oli, mutta ori saatiin kuin saatiinkin arvosteltua, eikä kukaan kuollut tai loukkaantunut (ainakaan kovin vakavasti), joten päivää voi kutsua menestykseksi. Tuomarit olivat hyvin yksimielisiä tylsän rautiaasta oriistani ja kotiin lähdimmekin neljä kertaa 18 pisteen rivillä eli yhteispisteiden perusteella toinen palkinto.
Nintsu

27.09.2019, päiväkirjamerkintä
Yllättävää kyllä, Trolli on kilpaillut jo vaikka kuinka kauan, eikä kukaan vieläkään ole herran kilpauran takia kuollut tai loukkaantunut peruuttamattomasti. Ponin kilpailu-ura on sujunut jopa niin hyvin, että se voi siirtyä nyt kokonaan kilpailueläkkeelle kilpakentiltä! Kilpailimme porrastetuissa kilpailuissa pääasiassa esteitä ja kenttää, mutta pyörähdimme jopa kouluradallakin muutaman kerran. Melkoista välinpitämättömyyttä muiden mielipiteistä (koska Trollihan jumitti heti alkutervehdykseen)! Esteradoilta Trolli keräsi (lukuisten epäonnistuneiden strattien lisäksi) viisi voittoa ja peräti 13 sijoitusta. Esteiden sijoitusprosentti oriilla on melkoisen hieno 27 %! Kenttäkilpailuista voittoja kertyi kaksi ja muita sijoituksia kolme. Kyllä näillä saavutuksilla minä ratsastajana voin jo vähän ylpeillä - varsinkin, kun Trollia ei todellakaan ole erityisen miellyttämishaluisella luonteella paiskattu. Nyt onneksi voin tuupata oriin loppuelämäkseen laitumelle ja unohtaa koko ponin olemassa olon (no en oikeasti, mutta ainahan ihminen voi haaveilla).
Nintsu

22.12.2018, päiväkirjamerkintä
Trolli täytti tänään 4 vuotta ja sen pitäisi pikkuhiljaa aloitella kilpaponin uraansa - en tosin tiedä kehtaako tätä hirviötä kotipihan ulkopuolelle viedä ensinkään... Trolli on melkoinen veijari, eikä kovin positiivisessa mielessä. Onneksi porrastetuissakin kilpailuissa kilpailemisen saa aloitta pohjalta pienistä ja helpoista luokista! Kotona Trolli toimii - tai sitten ei toimi, riippuu päivästä, tähtien asennosta ja varmaan myös naapurin lampaiden laidunnuspaikasta. Yleensä tosin kaikki on vaikeaa, oli ympäristö sitten millainen tahansa. Trolli nimittäin nelivuotiaan uhmassaan kyseenalaista aikalailla kaiken, mitä sille vain uskaltaa sanoa. Yrität taluttaessa hidastaa, Trolli lähtee taatusti jyräämään, yrität pyytää eteen, Trolli alkaa kävellä hitaammin kuin etana. Ellei tähän elikkoon olisi jo käytetty sekä aikaa, rahaa että henkisiä voimavaroja, en edes viitsisi esitellä tätä nelijalkaista kotitallin ulkopuolella...
Nintsu

18.12.2018, päiväkirjamerkintä
Viime kesänä valitsin Sunnylle huolella ja rakkaudella sulhaseksi komean Rude Boggartin eli Ruden. Rude on Sunnyn tavoin omaa kasvatustamme eli syntyvä varsa on 100 prosenttisesti moanalainen. Sunny on itse hieman vaatimaton ja turhankin leppoisa noin niin kuin kilpaponiksi, joten toivon Ruden paikkaavan tamman puutteita ja tuovan varsaan ripauksen kipinää ja lisää laatua. Sunny taisi itsekin tykästyä sulhasvalintaansa, sillä tamma ei ensin meinannut tulla lainkaan kantavaksi ja sai tapailla Ruden kanssa useampaan otteeseen. Lopulta tamma tiinehtyi ja tiineysaika sujuikin moitteetta. Tänään Sunny sitten varsoi komean, tasavärisen raudikon orivarsan. Varsominen sujui hyvin ja orivarsa oli reipas ja erittäin päättäväinen heti ensihetkistä alkaen. Trolli-varsan ensivaikutelma oli jopa vähän turhankin omapäinen... Saa nähdä mihin tämän pikkuoriin kanssa vielä päädymme! Ripausta kipinäähän minä toivoinkin, vai?
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI