Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 06.07.2019

Windstone Bergerac

KTK-I, ERJ-II, VWY-II
Windstone Bergerac eli Bert
s. 29.01.2018 (3v 01.02.2018, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 01.07.2018)
welsh B -ori, VH18-022-0038
tummanrautias, 133cm
maahantuoja Glenwood Welsh Ponies, ex-om. Pencalow Welsh Ponies
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm, SPC (riding)

Luonne

Bert on vähän sellainen hidas hölmöläinen. Ori on komea kuin mikä, ja se hurmaa jo ulkomuodollaan tuomarin kuin tuomarin, mutta sisäisiä kykyjä ponille on siunaantunut vähänlaisesti. Kilttihän Bert kyllä on, oikea nallekarhu, mutta mikään älykkö se ei todellakaan ole. Orimaisia elkeitäkään ei tässä nelijalkaisessa ole. Se ei ymmärrä muiden oriiden kanssa kisuamisesta mitään, vaan lähinnä tuijottaa silmät lautasina, korvat epävarmana sivuilla roikkuen, kun muut oriit kiljuvat haasteitaan. Hoitotilanteissa Bert ottaa paljon kontaktia ihmiseen, mutta on samalla toivottoman kömpelö. Tahtomattaan Bert seisoo aina hoitajansa varpailla tai tuuppaa ihmisparan seinää vasten. Pyynnöstä väistäminen tuntuu olevan Bertille aivan ylitsepääsemättömän vaikeaa, puhumattakaan vaikkapa kavion nostamisesta kevyestä kosketuksesta. Ei meidän hölmöläinen pahaa tarkoita, mutta sille kaikki on vain väännettävä aina rautalangasta.

Ratsastaessa Bert ei ole järin säpäkkä. Ori on tasainen puksuttaja, joka etenee iloisesti korvat hörössä sinne minne turpa osoittaa. Omalla tavallaan Bert on helppo ratsastettava: se ei turhia kysele tai kyseenalaista, vaan tekee mitä pyydetään. Toisaalta se on myös hyvinkin haasteellinen: Bert ei korjaa ratsastajansa virheitä tippaakaan eikä se myöskään tulkitse apuja kovinkaan hyvin. On aivan tavallista, että esimerkiksi pohkeenväistöapu muuttuu oriin mielessä laukannostoksi. Siksipä Bertiä on ratsastettava erittäin täsmällisesti, tarkoin avuin ja ponia mitenkään häiritsemättä. Huolellista ratsastusta vaaditaan ponin kanssa myös esteillä. Bert on hulluna hyppäämiseen ja sillä onkin lajiin lahjoja. Hyvästä hyppytekniikastaan huolimatta, oriilta puuttuu tietynlaista esteälyä ja varovaisuutta. Innostuksissaan poni voi vaikka hypätä okserin sekaan ja jatkaa intopiukeana seuraavalle esteelle kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kun Bertin pitää esteradalla tiukassa kontrollissa, lyhyessä laukassa ja hyvin avuilla, ei ori ole yhtään pöllömpi hyppääjä.

Suku

i. Windstone Isle Man
wB, prt, 132cm
ii. Wilkins Percival
wB, tprn, 130cm
iii. tuntematon wB
iie. tuntematon wB
ie. Wilkins Daylight
wB, rt, 131cm
iei. tuntematon wB
iee. tuntematon wB
e. Dunafon Daisy
wB, trt, 132cm
ei. Lostwood Kingsley
wB, rt, 136cm
eii. tuntematon wB
eie. tuntematon wB
ee. Whitfield Emeraldine
wB, rnkm, 133cm
eei. tuntematon wB
eee. tuntematon wB

Bert on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Windstone Isle Man oli todella punainen raudikko ilman merkkejä. 132 senttiä korkea ori oli ryhdikäs ja näyttävä poni, joka käänsi katseita niin näyttelykehässä kuin show-kilpailuissakin riding-luokissa. Hyväluontoisena ponina se toimi hieman kokeneempien lasten ratsuna, vaikka toki orimaista pilkettäkin löytyi. Ori piti erityisesti hyppäämisestä, mutta se ei koskaan päässyt esteradoille taitojaan näyttämään. Jälkikasvunsa sen sijaan on pärjännyt hyvin estekilpailuissa kansallisella tasolla saakka.

Isänisä Wilkins Percival oli komea kuin mikä, mutta melkoisen tapaturma-altis. Aina kun yksi vamma saatiin hoidettua, oli ori jo hankkinut seuraavan. Jokusen näyttelyvoiton ori ehti jossain vaiheessa sairaslomiaan hankkia, ja niiden turvin oritta sitten tarjottiin siitokseen. Jo ensimmäisellä astutuskaudellaan se loukkaantui vakavasti astutettavan tamman potkusta ja jouduttiin lopettamaan. Onneksi seuraavana kesänä syntyi muutama "pikku-Percival", jotka perivät isänsä hyvän rakenteen.
Isänemä Wilkins Daylight syntyi keskellä päivää laitumelle ja saikin siitä nimensä "päivänvalo". Raudikko tamma oli kaunis kuin karamelli ja luonteeltaankin mukavan tasainen ja lempeä. Daylight ei kuitenkaan ollut kovin näyttävä esiintyjä, joten aivan kirkkaimmat pokaalit se joutui näyttelyissä antamaan muille. Tamma vietti mukaava elämää lastenponina sekä pihan koristeena, satunnaisesti näyttelyissä käyden ja muutaman varsan tehden.

Emä Dunafon Daisy oli kuuluisan Dunafon-siittolan kasvatteja. Tamma oli kuitenkin nuorena hyvin epäsopusuhtainen ja vaatimattomasti liikkuva, joten se myytiin pian vieroituksen jälkeen. Kasvaessaan tamma kaunistui ja loppujen lopuksi se menestyikin ihan hyvin aikuisten ponien luokissa näyttelyissä. Daisy varsoi elämänsä aikana vain kerran, komean orivarsan Windstone Bergeracin, muutoin poni oli lähinnä kevyessä harrastekäytössä sekä ajaen että ratsain.

Emänisä Lostwood Kingsley oli aikansa suosituimpia B-sektion siitosoreja. Ori itse oli melko tavallinen, ei erityisen hyvä mutta ei todellakaan huonokaan, mutta se polveutui erittäin hyvästä suvusta ja osoittautui itsekin erinomaiseksi periyttäjäksi. Jo oriin jälkeläisten ensimmäinen, pieni ikäluokka oli niin vakuuttava, että seuraavana kesänä oriin morsianten määrä lähes kolminkertaistui! Raudikko jättikin monia, monia näyttelyvoittajia sekä show-kilpailuiden championeja.
Emänemä Whitfield Emeraldine oli kimo, 133 senttiä korkea pikkutamma. Se oli luonteeltaan hieman laiska ja jopa äkäisyyteen taipuva, eikä siksi sopinut lasten ratsastettavaksi. Aikuisille kapea poni taas oli liian pieni, joten lopulta Emeraldine jäi lähinnä ajeluponiksi. Näyttelyissä tamma sai ihan hyviä arvosteluita, mutta liikkeiltään se oli melko vaatimaton. Hieman vanhemmalla iällä tamma lahjoitettiin Dunafonin welshsiittolaan siitostammaksi ja se varsoikin pari lupaavaa varsaa.

Jälkeläiset
o. Caer Brochfael, e. Winchester Lilith
o. Rude Boggart MPB, e. Ruya al Tahir

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Bert on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Showkilpailut
SPC-SR2-2291
Champion Performance Pony (Riding)
Laatuarvostelut
20.06.2018, PoniKTK, KTK-I (20 + 20 + 20 + 20 = 80p)

31.05.2019, VWYL, VWY-II (9 + 6 + 4 + 21 + 1 = 41p)

30.06.2019, ERJL, ERJ-II (8 + 40 + 17 + 20 + 7 = 92p)

Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wB-oriit, RCH


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

11.08.2018, päiväkirjamerkintä
Kida myi Pencalowista turhiksi jääneitä B-ponejaan, joten hyökkäsin kiinni kuin sika limppuun. Upearakenteinen ja jo kantakirjattu B-ori - miten sellaista muka voisi vastustaa? Tein oriista tarjouksen, jonka Kida nopeasti hyväksyikin. Bert on luonteeltaan... no, vähän hölmö, mutta herran ulkoiset avut kyllä korvaavat korvien välin puutteet. Ja osaa tämä poni hypätäkin! Tänään Bert saapui meille uuteen kotiinsa Moana part bredsiin. Ori katseli silmät selällään ympärilleen ja oli sotkeutua jalkoihinsa laskeutuessaan rekasta. Hölmistyksestään huolimatta, poni osasi heti uudessa karsinassaan suunnata heinäkasalle, joten eiköhän tämänkin otuksen kanssa tulla toimeen! Ori on jo jäänyt kilpailueläkkeelle, sekä kantakirjattu, joten meille poni tulee täysin siitoskäyttöön. Bertillä on jo B-ponijälkikasvua, joten ori keskittynee meillä wpb-jalostukseen.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI