Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 06.07.2019

Airedale Celsey

KTK-I, ERJ-III, VWY-III
Airedale Celsey eli Celsey
s. 27.04.2018 (4v 28.04.2018, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 28.08.2018)
welsh B -tamma, VH18-022-0053
rautiaankimo, 133cm
maahantuoja & ex-om. Pencalow Welsh Ponies
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm, SPC (riding)

Luonne

Celsey on kaunis kuin kuva, mutta luonteeltaan hyvin herkkä ja helposti huolestuva. Tamma rakastaa rutiineja ja alkaa heti hermoilla jos vaikkapa heinät tuodaan ennen tai jälkeen totuttua aikaa. Karsinanaapurin vaihtuminen, uuden hoitajan saapuminen tai jopa vain säätilan äkillinen muuttuminen ovat Celseyn mielestä lähes maailmanloppuun verrattavissa olevia asioita. Kilttihän tämä suloinen tamma on, mutta joskus säikkyessään hieman turhankin nopealiikkeinen. Hoitotilanteissa hoitajan tuleekin olla jatkuvasti hereillä, sillä Celsey ei ole kiltteydestään huolimatta luotettavimmasta päästä.

Ratsastaessa Celsey on herkkääkin herkempi. Tammaa on ratsastettava varovaisesti ja pehmeästi, lähinnä istuntaa käyttäen, jottei se jännity ja ala kipittää apuja karkuun. Parhaimmillaan Celsey on todella kaunis katsella, sillä tammalla on kauniit askeleet ja se liikkuu tahdikkaasti ylämäkeen itseään kantaen. Ihan joka kuskilla tämä poni ei liiku, vaan sen ja kuskin kemioiden on kohdattava. Celsey hyppää ilmavasti eikä todellakaan tahdo koskea puomeihin. Erikoisilla esteillä ponin itsevarmuus saattaa horjua, jolloin se tarvitsee paljon tukea ratsastajaltaan. Lähestymisten kanssa on oltava tarkka, sillä Celsey ei ratsastajan virheitä korjaile.

Suku

i. Littlefield Tudor
wB, rnkm, 130cm
ii. Littlefield Tormund
wB, prt, 129cm
iii. tuntematon wB
iie. tuntematon wB
ie. Rhosen Amranwen
wB, rnkm, 129cm
iei. tuntematon wB
iee. tuntematon wB
e. Airedale Cissy
wB, rtkm, 130cm
ei. Almondhill Berkley
wB, vprt, 132cm
eii. tuntematon wB
eie. tuntematon wB
ee. Blackthorn Caesy
wB, mkm, 136cm
eei. tuntematon wB
eee. tuntematon wB

Celsey on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Littlefield Tudor oli ruunikonkimo, 130 senttiä korkea B-sektion ori. Se oli melko hyvärakenteinen ja liikkuikin sievästi, joten ei ollut ihme, että ori pärjäsi aika mukavasti näyttelykehissä. Aivan kirkkaimpaan kärkeen ei oriista ollut, mutta useita sijoituksia ja ruusukkeita ori keräsi tililleen. Periyttäjän Tudor ei ollut kummoinen, vaan se päästi hyvin jälkeläistensä emien ominaisuuksia esiin.

Isänisä Littlefield Tormund oli melko tavallinen ori, joka toimi kaikessa muttei ollut missään huippu. Se oli väriltään punarautias, piirrolla ja parilla sukalla varustettuna. Säkäkorkeutta oriilla oli 129 sentin verran. Tormund toimi lähinnä omistajansa ajoponina ja kiersikin siinä hommassa muutaman kauden kilpailuissakin sijoittuen aina silloin tällöin.
Isänemä Rhosen Amranwen oli ruunikonkimo, 129-senttinen tamma, jolla oli arka ja säikky luonne. Tamma oli kuitenkin rakenteeltaan korrekti ja liikkeiltään laadukas, joten se menestyi hyvin näyttelykehissä jännittyneisyydestään huolimatta. Näyttelyiden kiertämisen ohessa tammaa käytettiin myös siitoksessa ja se jättikin useamman näyttelymenestyjän.

Emä Airedale Cissy oli hurmaava pikkutamma. Rautiaankimo, 130 senttiä korkea tamma oli vilkas ja utelias, mutta samalla hyvin herkkä luonne. Cissy oli siron rakenteensa ja iloisen esiintymisensä takia näyttelytuomarien mieleen keräten useita titteleitä nimiinsä. Kaiken lisäksi Cissy osasi myös hypätä erinomaisesti, joskin ihan helppo ratsastettava se ei ollut.

Emänisä Almondhill Berkley oli väriltään kaunis, lähes valkoharjainen liinakko neljällä tasaisella sukalla ja symmetrisellä piirrolla varustettuna. Rakenteeltaan ori oli melko keskinkertainen, mutta sen askellajit olivat erinomaiset. Poni toimi pääasiassa kärryponina, sillä se oli herkän ja hieman äkkinäisen luonteensa takia melko vaikea lasten ratsastaa. Siitosoriina ori oli lähinnä vain omistajansa tammoille.
Emänemä Blackthorn Caesy vaaleni hyvin hitaasti ja se pysyikin pitkälle aikuisikään harmaana. Caesy oli B-sektion poniksi melko isokokoinen 136-sentin säkäkorkeudellaan. Tamma oli kuitenkin erittäin siro ja kapea rakenteeltaan, joten sillä saattoivat säkäkorkeudesta huolimatta ratsastaa vain lapset. Onneksi poni oli luonteeltaan lapsille soveltuva, vaikka se melko reipas olikin.

Jälkeläiset
t. Caer Caprice, i. Caerdydd Macao
t. Sunnydale MPB, i. Mansoor al-Zahran

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Celsey on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Showkilpailut
SPC-MR2-2536
Champion Performance Pony (Riding)
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wB-tammat, CH
14.09.2018, Daelwyn, VSN, wB-tammat, RCH

Laatuarvostelut
31.05.2019, VWYL, VWY-III (2,5 + 4 + 4,5 + 20 + 1 = 32p)

20.06.2019, PoniKTK, KTK-I (22 + 20 + 20 + 21 = 83p)

30.06.2019, ERJL, ERJ-III (6 + 40 + 16 + 20 + 5 = 87p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

11.08.2018, päiväkirjamerkintä
Kida myi ylimääräisiä (ei kai mikään poni voi olla ylimääräinen?), suvuttomia B-ponejaan Pencalowista, enkä tietenkään jättänyt tilaisuutta ponishoppailuun käyttämättä. Kaunis, siro Celsey hurmasi minut heti ensisilmäyksellä, joten tein siitä nopeasti tarjouksen, jonka Kida samoin tein hyväksyikin. Tänään tamma saapui meille Pencalowista. Poni oli hieman huolestunut matkansa jäljiltä ja se puhisikin hermostuneesti kävelyttäessäni sitä tallipihassa. Pikkuhiljaa tamma rentoutui ja kun sen silmät alkoivat kooltaan muistuttaa lautasen sijaan omenoita, vein ponin karsinaansa. Hieman se siellä hirnahteli matkakumppaneidensa perään, mutta eiköhän Celsey pian totu Moanan rytmiin. Celsey on jo kilpaillut ominaisuuspisteensä porrastetuissa kilpailuissa kapasiteettinsa maksimiin saakka, joten meille tamma tulee täysin siitoskäyttöön sekä näyttelyitä kiertämään. Ensimmäisenä tavoitteenamme on saada ponille kantakirjakelpoisuus!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI