Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Glittercoffee MPB© ransu.kuvat.fi

Glittercoffee MPB eli Lintsi
s. 15.12.2018 (sekalainen ikääntyminen, 8v 19.04.2019)
welsh part bred -tamma (50% welshverta), VH19-023-0019
ruunikonkirjava, 148cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, heA/90cm

Luonne

Lintsi on mukava ja ystävällinen, joskin melko vilkas ja touhukas tamma. Se tykkää olla aina siellä missä tapahtuu, eikä laita myöskään pahakseen vaikka olisi tapahtumien keskipisteenäkin. Karsinassa ja tarhassa Lintsi on aina ensimmäisenä ilmoittamassa olemassaolostaan kovaäänisesti hirnuen tai höristen. Tarvittaessa huomionkerjäystä vahvistetaan vielä kuopimalla etujalalla ovea tai aitaa. Ihan vaivaton ja hiljainen poni ei meidän Lintsimme siis ole! Hoitaessa tamma on kuitenkin kiltti. Se nauttii harjauksesta ja huomiosta, mutta on välillä hieman turhan tunkeileva sekä innokas antamaan vastarapsutuksia. Lintsi on myös utelias ja se haluaa aina tutkia harjapakit sun muut, mielellään tietenkin vielä mahdollisimman sotkuisesti. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Taluttaessa Lintsillä on joskus vähän kiire, mutta se on kuitenkin kevyt talutettava, eikä lähde jyräämään tai riekkumaan.

Ratsastaessa Lintsi on reipas ja ahkera. Se ei ole kaikista herkimmästä päästä, mutta ei toisaalta ole kovasuinen tai -kylkinenkään, vaan toimii normaaleilla avuilla, eikä hermostu satunnaisista ristiriitaisista tai kovemmista avuistakaan. Lintsi on aina iloisena tekemässä töitä ja se on reippaudestaan huolimatta tasainen ratsu, joka sopii vaikka vähän kokemattomammallekin, kunhan ratsun eteenpäinpyrkimys ei säikäytä. Ensiaskelissa Lintsi ei välttämättä tunnu ihan täydelliseltä kouluponilta, mutta kun tamman saa viriteltyä sopivaan mielentilaan, on se hyvinkin taitava kouluponi, joka pätkyttää hyväntuulisesti ja tasaisesti helpoilta kouluradoilta rusetin toisensa perään. Lintsillä on erityisen hyvä vastalaukka ja se muutenkin tamman tasapaino on erinomainen. Hypätessä ja maastossa Lintsin vauhdikkuus tulee enemmän esiin, mutta tamma etenee sekä esteradalla että maastossa suoraviivaisesti turhia säikkymättä. Lintsi ei ole kovinkaan lahjakas esteponi, sillä sillä ei ole juuri lainkaan esteälyä isänsä estesuvusta huolimatta, mutta intoa ja yritteliäisyyttä ponilta ei kuitenkaan puutu.

Suku

i. Ch My Mocha MPB
wpb (50%), prt, 143cm
KTK-II
ii. Caerdydd Macao
wB, vkk, 135cm, ERJ-II, VWY-II, KTK-II
iii. Caerdydd Marc
iie. Greylake Enid
ie. Nadezhda
ox (SRA), rt, 148cm
iei. Rada Tikhon
iee. Nastya
e. Glitterbee MPB
wpb (50%), rnkrj, 153cm
KRJ-I
ei. Glitter & Gold
bwp, mkrj, 168cm, KRJ-I
eii. Golden Age
eie. Glitter 'n' Candy
ee. Caldwell Wanda
wB, vkk, 132cm, VWY-II, KTK-II
eei. Llanbedr Maelgwn
eee. Caldwell Winny

Lintsillä on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Glitter Sparkle MPB, i. Spy Rewa

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Lintsi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Estekilpailut
Lintsi on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

21.11.2019, päiväkirjamerkintä
Olin viime yönä valvonut toista varsomista, enkä siksi ollut kovin terävänä valvontakameran ruudun äärellä Lintsiä vahtimassa. Vaikka olen nähnyt satoja varsomisia, meni väsyneiltä ja unenpuutteen puurouttamilta aivoiltani ainakin viisi minuuttia tajuta, että Lintsin varsominen oli käynnistynyt. Sen sijaan sen huomaamiseen, että Lintsi tarvitsi apua, ei tarvittu kuin pari sekuntia. Hetkessä olin jo rynnännyt Varsamökin ovesta ulos ja pihatolle tamman avuksi. Kokenein, joskin hieman hätäisin ottein tutkin Lintsin ja arvelin tamman vain tarvitsevan hieman vetoapua. Lintsi työnsi ja minä vedin, ja viimein uusi MPB-varsa putosi oljille. Jätin tuoreen emätamman vetämään rauhassa henkeä ja kuivasin sillä välin olkitupolla uuden tulokkaan. Kirjava tammavarsa ja paljon jalkaa! Taatusti pitkäjalkaisimmista pitkäjalkaisin vastasyntynyt, jonka olin koskaan nähnyt! Pikkutammalla olikin melkoinen urakka opetella seisomaan huojuvilla jaloillaan, mutta minun tukiessa ja emän hellästi höristessä, varsa löysi jalkojensa käyttöohjeet ja sai arvokkaat ternit juotua. Hyvää työtä, Lintsi!
Nintsu

15.12.2018, päiväkirjamerkintä
Joskus oriin päättäminen on todella vaikeaa ja tällä kertaa se oli sitä Gitan kohdalla. Tamman oman isän olin tiennyt välittömästi oriin nähtyäni, mutta Gitalle mikään sulho ei tuntunut sopivalta. Lopulta heitin käytännössä arpaa orivaihtoehdoilla, jolloin sulhaseksi valikoitui oma kasvattimme My Mocha, jonka suku on ehkä enemmän esteille päin kallellaan, mutta joka itse on kilpaillut monipuolisesti sekä esteitä että koulua. Tulevaisuuden monitoimiponi ehkä tulossa? Gitta astutettiin siis Mohiksella ja tamma tiinehtyi ensimmäiseen yritykseen. Tänään koitti se jännittävä päivä, kun Gitta päätti pitkän ja hermojani repivän hautomisen ja panttaamisen jälkeen varsoa. Henkeäni pidätellen seurasin tapahtumia sivusta, mutta apuani ei onneksi tarvittu, vaan Gitta saatteli vaistojensa varassa pihaton oljille kirjavan keskikokoisen varsan. Lähempi tarkastelu osoitti varsan kirjavaksi tammaksi, joten Gitta oli pyöräyttänyt Glitter-tammalinjalle jatkajan. Lintsi-varsalle on siis tulevaisuus arvokkaana kilpaponina ja jalostusyksilönä jo suunniteltuna, mutta sitä ennen pikkuvarsa saa tutustua maailmaan turvallisesti oman emänsä viereltä käsin. En malta odottaa, että pääsemme Lintsin kanssa kilpakentille asti!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI