Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT 06.07.2019

Caerdydd Macao

ERJ-II, VWY-II, KTK-II
Caerdydd Macao eli Macao
s. 15.05.2018 (3v 16.05.2018, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 16.01.2019)
welsh B -ori, VH18-022-0051
voikko, 135cm, maahantuoja&ex-om. Pencalow Welsh Ponies
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heA/100cm, SPC (in-hand)

Luonne

Macao on itsevarma ja asioihin tyynesti suhtautuva herrasmiesponi. Se kuitenkin myös tietää oman arvonsa eikä suostu miten vain muiden pompoteltavaksi. Tarhaseuransa suhteen ori on hieman haasteellinen, sillä se ei siedä jatkuvaa leikkimistä tai kylki kyljessä kiehnäämistä, puhumattakaan muiden oriiden uhitteluista. Ihmisille Macao on hieman etäinen, mutta kuitenkin erittäin asiallinen ja hyväkäytöksinen. Ori ei ole kiinnostunut rapsutuksista tai pitkistä harjaussessioista, vaan se arvostaa hoitajassaan tehokkuutta. Macao on kuitenkin helppo hoidettava ja varustettava tilanteessa kuin tilanteessa - ominaisuus, jota suurtallin pitäjänä osaa todella arvostaa. Kovin miellyttävä hoitoponi ei ori toki ole, sillä se ei osoita kiintymystään ihmisiin ja viihtyy parhaiten omassa rauhassaan.

Ratsastaessa Macao on hyvinkin näyttävä näin pieneksi poniksi. Oriilla on lennokkaat, ison ponin askeleet, mikä yhdistettynä runsaaseen karismaan tekee ponista katseita keräävän ratsun. Ratsastettavuudeltaan Macao on melko kuuliainen, mutta ei kuitenkaan aivan helpoimmasta päästä. Ori ei pidä lainkaan ristiriitaisista tai epäselvistä avuista, eikä se oikein sulata ratsastajansa virheitä. Siksipä Macaoa on ratsastettava tarkoin mutta pehmein avuin, jotta ori pysyy tyytyväisenä ja suorittaa annetut tehtävät kauniisti ja vastustelematta. Hyppääminen on oriin mieleen, mutta se ei silti ala esteilläkään häslätä. Oriilla on paljon luontaista esteälyä eikä sen hyppytekniikassakaan ole suuremmin moitittavaa. Poni kuitenkin tarvitsee hypyissä paljon tilaa edestä, ja kielto onkin heti edessä jos kuski jää kovasti kiinni ohjiin.

Suku

i. Caerdydd Marc
wB, rt, 133cm
ii. Caerdydd Milou
wB, prt, 137cm
iii. tuntematon wB
iie. tuntematon wB
ie. Rainhill Ffion
wB, rnkm, 134cm
iei. tuntematon wB
iee. tuntematon wB
e. Greylake Enid
wB, rnvkk, 134cm
ei. Hubert Hudson
wB, rnvkkkm, 136cm
eii. tuntematon wB
eie. tuntematon wB
ee. Greylake Ester
wB, vrt, 136cm
eei. tuntematon wB
eee. tuntematon wB

Macao on suvuton eli sillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Isä Caerdydd Marc oli rautias welsh-ori, jolla oli varsin vaikuttava meriittilista esteratsastuksessa kansallisissa poniluokissa. Ori oli oikea kuuma peruna pienten ponien mestaruuksissa ja se nappasikin tittelin nimiinsä useampanakin vuonna. Marc oli suosittu jalostusponi niin B-sektion kuin ratsuponien ja welsh part bredien jalostuksessa. Oriin jälkeläisistä ei kuitenkaan noussut yhtäkään aivan isänsä veroista esteponia, mutta joukkoon mahtui useita lahjakkaita koulu- ja kenttäratsuja.

Isänisä Caerdydd Milou hurmasi näyttelytuomarit jo maitovarsana. Oriilla oli kevyet, lennokkaat liikkeet, hurmaava punainen karva ja päätään koristamassa valkoinen piirto. Lisäksi oritta oli siunattu valtavalla karismalla ja esiintymishalulla, joten ei ollut ihme, että Miloun nimi keikkui usein BIS-kehien kärkisijoilla. Kantakirjauksen jälkeen oriista tuli suosittu myös siitosoriina ja se saikin vaikuttavan määrän jälkikasvua.
Isänemä Rainhill Ffion ei polveutunut kovin menestyneestä suvusta, mutta tamma itse oli kyllä kaunis ja hyväliikkeinen. Kimo tammaa ei kuitenkaan juurikaan kilpailutettu tai käytetty näyttelyissä, mutta se kantakirjattiin nuorena toiselle palkinnolle ja varsoi useista menestyneistä oreista hyviä jälkeläisiä. Hyväluontoinen, joskin hieman ujo, tamma lopetettiin 18-vuotiaana potkuvamman takia.

Emä Greylake Enid oli erittäin nätti pikkuponitamma. Se oli ruunivoikko muutamalla sukalla varustettuna, sen liikkeet olivat tahdikkaat ja lennokkaat ja se oli perustottelevainen luonne. Kaikin puolin Enid oli siis sievä ja mukava poni. Se toimi ensin nuorena usean vuoden ajan yksityisperheessä lasten ratsuna ja sittemmin ratsastuskoulussa tuntiponina. Vanhoilla päivillään tamma kertaalleen astutettiin ja se sai meidän komean Macaomme. Enid kuoli aortan repeämiseen 21-vuotiaana.

Emänisä Hubert Hudson oli temperamenttinen ja kuuma luonne, jonka kanssa ei ihan kuka tahansa pärjännyt. Hubert Hudson menestyi hyvin nuorten ponien kyvyt esiin -tilaisuuksien esteosuuksilla ja koska oriin rakenteessakaan ei ollut juuri moitittavaa, kantakirjattiin ori nelivuotiaana ja se sai tuomareilta ensimmäisen palkinnon. Hubert Hudson ehti astua vain yhden kesän, jonka jälkeen astumispuuhista villiintynyt ori loukkasi laitumella vakavasti jalkansa ja se lopetettiin huonon paranemisennusteen takia.
Emänemä Greylake Ester oli pieni ja pyöreä vaaleanraudikko tamma. Ester oli erittäin taitava esteponi. Pääasiassa tamma starttasi 90cm-luokkia ja sijoittui lähes jokaisissa kilpailuissaan. Esterillä kokeiltiin kuitenkin myös muutamia metrin ratoja ja vaikka sijoituksia ei siltä tasolta tullut, pysyivät puomit paikoillaan ja tamma teki jopa muutaman tuplanollan metristä. Kilpailu-uran jälkeen Ester astutettiin vain kerran, sillä se oli mahtavan luonteensa takia korvaamattoman arvokas opetusmestari lapsille.

Jälkeläiset
t. Caer Caprice, e. Airedale Celsey
o. Caer Maco, e. Winchester Lilith
o. My Mocha MPB, e. Nadezhda

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Macao on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Showkilpailut
SPC-SR2-2517
Champion In-Hand Show Pony
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wB-oriit, RCH

Laatuarvostelut
20.02.2019, PoniKTK, KTK-II (19 + 19 + 20 + 20 = 78p)

31.05.2019, VWYL, VWY-II (7 + 5 + 4,5 + 21 + 3 = 40,5p)

30.06.2019, ERJL, ERJ-II (7,5 + 40 + 17 + 20 + 9 = 93,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

29.05.2019, päiväkirjamerkintä
Muutama kuukausi sitten Macao kävi ponikantakirjan tilaisuudessa pyörähtämässä ja haalimassa itselleen toisen palkinnon. Tuon reissun jälkeen ori onkin oleskellut kotioloissa leppoisia laidunpäiviä viettäen ja odotellen jälkikasvunsa meriittejä kilpakentiltä. Nyt niitä alkaakin sitten olla, joten Macaon on aika lähteä seuraavalle laatuarvostelukierrokselle! Ensimmäisenä ori verestää reissumuistojaan rotulaatuarvostelun toukokuun tilaisuudessa, mutta katseet ovat jo kiinnittyneet kesäkuun esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuuteen. Paljon on oriilla siis menoja taas tiedossa! Pientä laittoa ponissa kuitenkin vielä on, sillä se on hyödyntänyt laitumensa hyvin ja kasvattanut sievän elintasovatsan. Macao-rassu joutuu siis pienellä laihdutuskuurille, sen verran vain, että pahin turvotus lähtee, mutta millään kitudieetillä ei oritta kiusata. Sitten vielä jouhien siistintä ja luonnonkomea ori on valmis hurmaamaan tuomarit!
Nintsu

20.02.2019, päiväkirjamerkintä
Upea Macao voitti itselleen (odotetusti, tietenkin) heti ensimmäisissä näyttelyissään reserve champion -tittelin ja siten myös oikeuden ponikantakirjaan. Hetken meidän komistuksemme joutui odottelemaan kantakirjajonossa muiden katseenkestävien poniemme perässä, mutta tänään viimein tuli Macaon vuoro astua kantakirjan tuomaririvistön eteen arvioitavaksi! Ori esiintyi kehässä luonteelleen ominaisella tyyneydellä ja arvokkuudella, joka selvästi miellytti tuomareita. Poistuttuamme kehästä odottamaan tuloksia, olin todella tyytyväinen ponin esiintymiseen ja aika varma, että upeaakin upeampi oriimme saisi ensimmäisen palkinnon. Mutta mitä vielä, Macao jäi lopulta kahden pisteen päähän ykkösestä! Kaksi tuomaria oli sitä mieltä, että poni olisi ensimmäisen palkintonsa ansainnut, mutta kaksi jätti oriin kakkospalkinnon puolelle. Yhteispisteissä Macao sitten jäi toisen palkinnon oriiksi. Yleensä en kovin harmittele ponieni saamia palkintoja, enkä niin tee nytkään. Minulle Macao on aina ykkösen ori!
Nintsu

11.08.2018, päiväkirjamerkintä
Olen hulluna voikkoihin, joten kun Kida esitteli minulle Macaon, olisi kiusauksen vastustaminen ollut mahdotonta. Tein oriista tarjouksen, jonka Kida hyväksyi samoin tein. Ryhdikäs, näyttävä ori saapui tänään Kidan luota Pencalowista uuteen kotiinsa meille Moana part bredsiin. Macao otti heti tilan haltuunsa itseluottamusta uhkuen, mutta ei silti tuntenut tarvetta ruveta riehumaan. Järkevä ori kaikin puolin! Eihän tästä voi vain olla tykkäämättä. Ori on jo kilpaillut porrastetuissa kilpailuissa kapasiteettinsa edellyttävät ominaispisteet, joten meille herra tulee vain siitoskäyttöön sekä näyttelyitä kiertämään. Kantakirjauskin on tietysti tavoitteena, vaikkakin kantakirjakelpoisuutta ei vielä ole hankittuna. Aikaa meillä kuitenkin on, sillä Macao ei ole iällä pilattu. Tuskin maltan odottaa, mitä tulevaisuus tuo meille tullessaan!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI