Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 15.07.2023

Glitterbee MPB

KRJ-I

© Bob Haarmans, CC BY 2.0

Glitterbee MPB eli Gitta
s. 05.09.2018 (sekalainen ikääntyminen, 8v 09.01.2019)
welsh part bred -tamma (50% welshverta), VH19-023-0007
ruunikonkirjava, 153cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, vaB/100cm

Luonne

Kahden järkevän ja hyväluonteisen vanhemman jälkeläisestä tulee suurella todennäköisyydellä järkevä ja hyväluonteinen. Näin on myös Gittan kohdalla, sillä tamma on hyvin selväpäinen sekä hyväluonteinen ja -tapainen - sellainen vaivaton ja mutkaton "kaikki käy" -tyyppi. Hoitaessa Gitta käyttäytyy hyvin. Se seisoo paikoillaan niin vapaana karsinassa kuin hoitopaikallekin kiinnitettynä, eikä hermoile tai kuovi, vaikka harjaus ja varustaminen vähän pidempään veisivätkin. Kaikkialta saa koskea ja myös varusteet saa tammalle laitettua ilman vaikeuksia. Jos nyt jotain huono pitää Gitasta keksiä, niin kavioita puhdistaessa tammalla on hieman taipumusta roikottaa jalkojaa hoitajan otteessa, mutta muutoin Gitta käyttäytyy siinäkin asiallisesti ja jalat nousevat pyydettäessä. Taluttaessa Gitta on helppo ja se seuraa löysällä narulla taluttajaa kuin taluttajaa.

Ratsastaessa Gitta on yhteistyöhaluinen, kuuliainen ja reipas olematta kuitenkaan kuuma tai kiireinen. Hyvästä ratsastettavuudestaan huolimatta Gitta ei ole automaatti, joka itsestään toisi matkustavan ratsastajansa täydellisen radan jälkeen lopputervehdykseen, mutta muuten tammaa voi kyllä kuvata helpoksi ratsastettavaksi. Se tekee, mitä siltä pyydetään ja on luonnostaan laadukas, tasapainoinen ja tahdikas, joten sen kanssa hyvään suoritukseen yltääkseen ei tarvitse itse olla GP-ratsastaja. Erityisiä pravuureita Gitalle ovat lisäykset ja varsinkin laukka tammalla on hieno ja pyörivä. Tamman näyttävissä lisäyksissä on tosin se huono puoli, että yleensä radan kulma tulee liian nopeasti vastaan ja tamman kokoaminen on tehtävä ajoissa, jotta ison askeleen ehtii saada ennen kulmaa taas hallintaan. Myös esteitä Gitan kanssa on hypätty, jopa ihan kilpailuissa asti. Gitta ei ole seuraava estetähti, mutta tamma on yritteliäs ja innokas, eikä sen hyppy ole huonoimmasta päästä. Esteälyäkin tammalla on asteen verran, vaikka täysin koulusukuinen itse onkin. Maastossa Gitta on oikein mukava maastomopo. Tamma menee minne vain, ei ryöstä tai riehu, ja on myös rohkea vastaantulijoita kohdatessaan.

Suku

i. Glitter & Gold
bwp, mkrj, 168cm
KRJ-I (4/19)
ii. Golden Age
bwp, mkrj, 170cm
iii. White Gold
iie. Viva Voce
ie. Glitter 'n' Candy
bwp, mrn, 166cm
iei. Sugarcrush
iee. Star Delilah
e. Caldwell Wanda
wB, vkk, 132cm
VWY-II, KTK-II
ei. Llanbedr Maelgwn
wB, rnkm, 135cm
eii. Llanbedr Pewl
eie. Llanbedr Mairwen
ee. Caldwell Winny
wB, vkk, 133cm
eei. Caldwell Ozzie
eee. Penybont Winnie

Gitalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Glittercoffee MPB, i. My Mocha MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Gitta on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Estekilpailut
Gitta on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
30.06.2023, KRJL, KRJ-I (5,5 + 40 + 22 + 20 + 15 = 102,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

06.01.2020, päiväkirjamerkintä
Gitta siirtyy tänään kilpailueläkkeelle. Tamma on tehnyt hienon uran porrastetuissa koulukilpailuissa ja edennyt aina nollasta kapasiteettinsa maksimitasolle saakka vaativiin kansallisiin luokkiin. Gitan rauhakseen edennyt kouluponin ura oli 47 startin pituinen. Tuloksena oli kolme voittoa ja neljä muuta sijoitusta eli uran sijoitusprosentti oli 15%. Kouluratsastuksesta valmistumisensa jälkeen kilpailin Gitan kanssa hieman esteitäkin, koska tamma niistä tykkää ja tilaa listoilla oli. Gitan esteuralla oli pituutta 21 startin verran, joista kerran jopa voitimme koko luokan! Muita sijoituksia ei esteiden parista sitten tullutkaan. Tämä on ollut oikein hyvä ura kauniille, kirjavalle pienelle hevoselleni. Nyt Gitta siirtyy puolieläkelläiseksi nauttimaan pihattoelämästä ja kevyemmästä liikunnasta, sekä odottelemaan tulevaisuuden laatuarvostelureissuja sitten kun niiden aika on.
Nintsu

20.09.2019, kouluvalmennus
Tänään Gitalla ja minulla oli kouluvalmennus valmentajamme Helenin vaativan silmän alla. Verryttelin tamman ensin kaikissa askellajeissa itsenäisesti ennen kuin Helen sotilaalliseen tapaansa saapui kentälle ja komensi meidät isolle keskiympyrälle. Ympyrällä tarkastimme ensin, että kaikki avut, niin eteen, taakse kuin sivullekin päin, toimivat kaikissa askellajeissa molempiin suuntiin. Teimme pieniä korjauksia omaan apujen käyttööni sekä Gittan muotoon ja raamiin, mutta pääasiassa asiat olivat varsin mallillaan ja saatoimme siirtyä päivän varsinaiseen aiheeseen.
Kolmikaarinen kiemuraura. Ei kuulosta kovin vaikealta aiheelta vaativa B -tasoisen ratsukon valmennukseen? Väärin! Kiemuraurasta voi saada hyvinkin vaikean tehtävän - ja Helen, jos joku, osaa tehdä asioista teknisiä. Aloitimme helposti laukkakiemuralla, jossa keskimmäinen kaarre vastalaukassa. Pian aloimmekin tehdä käynnin kautta vaihdot kiemuralla niin, että Gitta pysytteli joka kaarteessa myötälaukassa ja seuraavaksi vaihdot niin, että joka kaarre mentiin vastalaukkaa. Lopuksi vielä laukanvaihdot lennosta taas ensin kaikki kaarteet myötälaukkaa ja loppuun vielä kaikki kaarteet vastalaukkaa. Helenille ei luonnollisestikaan riittänyt vain onnistuneet vaihdot, vaan hioimme samalla koko ajan taivutusta, tahtia, liikkeen laatua ja ratsun muotoa, ihan perusasioita, mutta joissa on aina tekemistä.
Gitta oli aivan liekeissä ja työskenteli erittäin hyvin apujani kuunnellen. Kun lopuksi pyörittelimme vielä kiemurauraa ravissa avoja ja sulkuja sekaan sotkien, pärski tamma tyytyväisenä. Hyvin Gitta jaksoi kuitenkin vielä ravityöskentelyssäkin korjata asioita korjauksia pyytäessäni ja saimme kiemuralla aikaan erittäin kauniita, irtonaisia avotaivutuksia sekä säntillisiä, koottuja sulkutaivutuksia molempiin suuntiin.
Nintsu

15.12.2018, päiväkirjamerkintä
Joskus oriin päättäminen on todella vaikeaa ja tällä kertaa se oli sitä Gitan kohdalla. Tamman oman isän olin tiennyt välittömästi oriin nähtyäni, mutta Gitalle mikään sulho ei tuntunut sopivalta. Lopulta heitin käytännössä arpaa orivaihtoehdoilla, jolloin sulhaseksi valikoitui oma kasvattimme My Mocha, jonka suku on ehkä enemmän esteille päin kallellaan, mutta joka itse on kilpaillut monipuolisesti sekä esteitä että koulua. Tulevaisuuden monitoimiponi ehkä tulossa? Gitta astutettiin siis Mohiksella ja tamma tiinehtyi ensimmäiseen yritykseen. Tänään koitti se jännittävä päivä, kun Gitta päätti pitkän ja hermojani repivän hautomisen ja panttaamisen jälkeen varsoa. Henkeäni pidätellen seurasin tapahtumia sivusta, mutta apuani ei onneksi tarvittu, vaan Gitta saatteli vaistojensa varassa pihaton oljille kirjavan keskikokoisen varsan. Lähempi tarkastelu osoitti varsan kirjavaksi tammaksi, joten Gitta oli pyöräyttänyt Glitter-tammalinjalle jatkajan. Nyt kaksikko saa rauhassa tutustua toisiinsa pihaton suojissa. Tulevaisuudessa kummallakin tammalla siintävät sitten kouluradat.
Nintsu

09.10.2018, päiväkirjamerkintä
Gitta kääntyi juuri viisivuotiaaksi ja aloittelemme pikkuhiljaa sen kilpaponin uraa. Tamma on suunnitelmissa tosin vielä astuttaa ihan lähivuosina ennen todellista kilpailurumbaa, mutta nyt aloittelemme jo kilpailemista helpoista luokista, jotta sitten aikanaan pääsemme niin sanotusti suoraan asiaan valkoisissa aidoissa. Gitan ura kilpaponina on alkanutkin varsin mallikkaasti, mutta mitä muuta näin järkevältä ja hyväpäiseltä hevoselta voisikaan odottaa. Tiukan treenaamisen vastapainoksi Gitta pääsee tietenkin säännöllisesti myös maastoon, kuten esimerkiksi tänään. Kiersimme ensin rannan kautta vesiputoukselle ja nautimme juurakkoisilla poluilla kävelystä metsän siimeksessä. Vesiputoukselta suuntasimme kukkuloiden metsäreiteille ravailemaan ja laukkailemaan ylämäkiä ja treenaamaan samalla Gitalle voimaa takapäähän. Loppuun otimme vielä rentoa ravia hieman helpommassa maastossa. Tallille palasimme molemmat tyytyväisinä ja rentoutuneina. Huomenna laitetaan sitten taas nuttura kireälle ja harjoitellaan kouluratakuvioita.
Nintsu

05.09.2018, päiväkirjamerkintä
Kun näin birdien Stall Fernwehissä asuvan oriin Glitter & Gold:in ensimmäistä kertaa, tiesin välittömästi haluavani siitä varsan. Kirjava ori hurmasi minut näyttävyydellään, hienoilla liikkeillään ja hyvällä luonteellaan. Ori oli juuri sitä, mitä halusin welsh part bred -kasvatukseni koulusukuihin lisätä. Jonkin aikaa puntaroin sopivia tammavaihtoehtoja, kunnes päädyin varaamaan oriin Wanda-tammalleni. Tuloksena olisi sopiva, ponirajan tienoilla oleva ensimmäisen polven risteytys - ties vaikka voikonkirjavakin! Wanda tiinehtyi hyvin ja tiineys sujui ongelmitta. Melkoinen jumppapallo tamma tosin lasketunajan lähestyessä oli. Tänään Wanda sitten varsoi. Varsomisen seuraaminen valvontakamerasta oli aivan yhtä jännittävää kuin aina ennenkin, mutta varsominen sujui onneksi hyvin. Käynti paikan päällä pihatolla varmisti lähes kaikkien haaveideni toteutuneen: kirjava, suurikokoinen tammavarsa. Voikkogeeni näyttää jääneen saamatta, mutta aivan upean tulevaisuuden koulutamman taisin silti saada. Tervetuloa maailmaan, Gitta!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI