Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Loveholic MPB© Cherie, CC BY-NC 2.0

Loveholic MPB eli Likka
s. 10.03.2020 (4v 14.03.2020, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh part bred -tamma (50% welsh, NWR), VH20-023-0026
rautias, 142cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/100cm, helppo

Luonne

Yleisesti Likka on hieman erakkomainen ja se viihtyy parhaiten omassa rauhassaan ilman ihmis- tai poniseuraa. Kuitenkin käsiteltäessä ja hoidettaessa tamma on asiallinen ja hyvätapainen, vaikka se joskus saattaakin hieman happamelta näyttää. Likka arvostaa hoitajassaan nopeutta. Pitkät harjausmaratonit tai toistuvat rapsutteluyritykset saavat tamman lähinnä ärtymään, jolloin se saattaa julmasti luimistella ja mulkoilla, mutta koskaan se ei ihmiseen pahoin aikein koske. Kaikkien mielinterveyden ja hyvän tuulen kannalta on kuitenkin parempi, että Likan hoitaa aina mahdollisimman tehokkaasti turhia lääppimisiä välttäen. Kaikki perushoitotoimenpiteet sujuvat Likan nyrpeän ilmeen saattelemana ilman ongelmia ja myös taluttaessa tamma käyttäytyy asiallisesti. Tarhasta ja laitumelta Likan saa aina hakea kaukaisimmasta mahdollisesta nurkasta, mutta onneksi tamma ei sentään lähde karkuun. Kaiken kaikkiaan Likka on siis asiallinen, järkevä tamma, joka ei juuri kaksi- tai nelijalkaisesta seurasta välitä.

Ratsastaessa Likka on hyvin herkkä ja täysin huumorintajuton. Tamma ei katso hyvällä tunaroivaa ratsastajaa, joten alkeisratsuksi ei ponista ole. Kokeneemmankin kuskin Likka laittaa lujille, sillä tamma on kaukana automaattiratsusta. Likka vaatii pehmeät, täsmälliset ja hyvin valmistellut avut, erityisen kevyen käden ja tasaisen istunnan liikkuakseen rentona ja kroppaansa käyttäen. Koululiikkeet tammalta onnistuvat hyvin, vaikkei se kaikista lennokkain liikkuja olekaan. Hypätessä Likka on energinen ja se imee hyvin esteelle. Herkän suunsa takia tamma vaatii hyppyihin reilun myötäyksen ja ottaa heti nokkiinsa jos ratsastaja jää hypyssä kiinni, jolloin seuraavalle esteelle tulee helposti kielto tai useampikin. Puomeista Likka haluaa pysyä tiukasti erossa ja tamma onkin hyvin varovainen jaloistaan. Putoavat puomit saavat nopeasti Likalle herneen nenään, joten myös aikaa ratsastaessa on lähestymiset esteille tehtävä huolellisesti. Maastossa Likka on fiksu eikä se säiky turhia. Erityisesti tamma tuntuu nauttivan kivikkoisilla poluilla kävelystä, peltolenkeillä tamma tuntuu hieman kyllästyvän, vaikkakaan reippaalle maastolaukalle se ei koskaan sano "ei".

Suku

i. Rude Boggart MPB
wpb (50%), trt, 144cm
ktk-kelpoinen
ii. Windstone Bergerac
wB, trt, 133cm, KTK-I, ERJ-II, VWY-II
iii. Windstone Isle Man
iie. Dunafon Daisy
ie. Ruya al Tahir
ox (SEA), km, 150cm
iei. Ra-s-ankh
iee. Riah al Tahir
e. Ch Snowholic MPB
wpb (50%), rtkm, 130cm
VWY-II, KTK-?
ei. Cayman's Cocoholic
ox (SEA), prt, 153cm
eii. Halim Moniet
eie. Adar Deboraih
ee. Frozen Ella
wA, rnkm, 116cm
eei. Deeply Frost
eee. Frostbite

Likalla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Freedomholic MPB, i. Che Guevara MPB
o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Likka on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Kenttäkilpailut
Likka on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt
12.02.2022, Tiikeriluola, NJ, wpb-tammat, irtoSERT
14.02.2022, Knockturn Ponies, NJ, rp-tammat, irtoSERT


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

02.05.2020, päiväkirjamerkintä
Likka oli tuskin saanut kilpailu-uraansa aloitettua, kun tamma loukkasi jalkansa ja sai luottoeläinlääkäriltämme Ediltä puolen vuoden sairasloman. Olin ensin murheen murtama, ihana, kaunis Loveholic'ni oli loukkaantunut! Mutta sitten näin sopivan tilaisuuden varsotukseen tulleen ja aloin vauhdilla puuhata Likalle sulhasta. Lopulta Likan yhden yön seuraksi valikoitui komea oma kasvattimme Cheko, jolta toivoin Likan varsalle lisää hyppykykyä, lennokkuutta ja elastisuutta. Tiineysaika sujui hyvin ja ongelmitta, vaikka herkkä tamma hieman hämillään vatsansa muutoksista olikin. Tänään Likka varsoi suurikokoisen orivarsan. Freddy-orivarsa ei turhia aikaillut, vaan alkoi pyrkiä pystyyn välittömästi oljille saapumisensa jälkeen. Pitkistä jaloistaan huolimatta varsa pääsi pystyyn silkalla tahdonvoimallaan ja alkoi nopeasti etsiä maitobaaria. Likka ei ensin suhtautunut imetykseen kovin innostuneesti, varsinkin kun pikkuherra ei ollut kovinkaan hienovarainen nälän ilmaisuissaan, mutta meidän ihmisten pienellä avustuksella ternimaidot saatiin tarjoiltua ajallaan ja Freddy pääsi väliunien jälkeen harjoittelemaan pukkihyppyjen tekoa. Siinä se Likan kuntokin palautuu, kun yrittää pysyä tämän ikiliikkujan perässä!
Nintsu

10.03.2020, päiväkirjamerkintä
"No siinähän on sievä likka!" ajurimme Sam totesi heti aamupalaverimme alkajaisiksi esiteltyäni hänelle viime yönä syntyneen tammavarsan kuvia. "Ei se oo mikään likka! Se on ihana ja söpö varsa nimeltään Loveholic eikä mikään likka!" vastasin aavistuksen verran närkästyneenä, sillä edellisen yön väsymys painoi ja olin jo täysin rakastunut uuteen MPB-kasvattiini. Tammavarsa oli ansainnut hienomman nimen kuin "likka"! Vaihdoimme aihetta ja aloitimme palaverin. Jaoimme päivän työtehtäviä, ratsastettavia ja ajettavia, juttelimme ponien koulutuksesta ja muusta vastaavasta. Palaverin lopussa kuulin parin tallityöntekijän sanovan "käydään katsomassa sitä uutta varsaa, Likkaa!" ja livahtavan kynsistäni ennen kuin ehdin ottaa heidät käsittelyyni. Ystäväni (ja palkolliseni, siittola-avustajani) Ava tarttui kyynärpäästäni ja lohdutti "ei kukaan muu kun sä jaksa sanoa sitä Loveholiciksi. Likka on ihan hyvä nimi". Huokaisin syvään. Minun kaunis Loveholic - tuttujen kesken Likka.
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI