Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Ellesmore Leilani

© Fee Fotografie

Ellesmore Leilani eli Leila
s. CAS70, ikä (s. 25.12.2022, 8v 26.08.2024)
welsh part bred (25% welsh, NWR-kelp.) tamma, VH23-023-0028
ruunikonpäistärikkö, 144 cm, kasv. Ellesmore, GB
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
estepainotteinen, heB/110cm, helppo

Luonne

Kaunis, kevyt hämähäkkimme. Leila on tavoiltaan yhtä vikkelä ja nopea kuin mitä tamman hämähäkkimäinen olemus antaa odottaakin. Tamma on vilkas ja touhukas tapaus, jolla tuntuu aina olevan energiaa kulutettavaksi, mutta on myös niitä harvoja hetkiä, jolloin poni malttaa rentoutua ja nautiskella elämästä paikoillaan. Hoitaessa Leila on kiltti ja seurallinen. Se nauttii saamastaan huomiosta ja pitää erityisesti pitkistä hoitohetkistä irti omassa tutussa karsinassaan. Harjaamisesta Leila tykkää kovasti, mutta se on hieman herkkänahkainen eikä siedä esimerkiksi kovia harjoja lainkaan. Sen sijaa pehmeällä harjalla tammaa saa harjata joka sopukasta vaikka koko päivän ajan. Käytävällä, hoitopaikalla tai pesukarsinassa Leila on joskus hieman levoton, eikä se oikein muutoinkaan viihdy kiinnisidottuna. Taluttaessa tammalla on usein melkoinen kiirus ja kevyestä ulkomuodostaan huolimatta tämä poni osaa tuntua myös aika raskaalta talutettavalta.

Ratsastaessa Leila on reipas ja reaktiivinen. Tamma on herkkä pohkeelle, mutta hieman tahmea kädelle - varsinkin, jos ratsastajan ajatuksena on hidastaa vauhtia. Leilalla on kaikessa tekemisessään vahva ajatus eteen (tai sivulle, jos vaikka leijuva muovipussi yrittää hyökätä) ja joskus hidastempoisempi ja ajatusta vaativa koulutyöskentely meinaa ottaa ponilla hermoon. Sopivalla tehtävien rytmityksellä Leilankin saa houkuteltua koulukiemuroiden maailmaan ja tamman laukka onkin niin hieno, että sitä kelpaa esitellä valkoisten aitojen sisälläkin. Vähän vaivaa, mielikuvitusta ja viitseliäisyyttä se ratsastajalta tosin vaatii. Esteille Leila sen sijaan on kuin syntynyt. Tammalla on paljon halua hypätä, mutta lisäksi myös asiallinen hyppytekniikka ja mukavasti esteälyä. Hypätessä tamma meinaa hieman painaa ohjille, erityisesti maastoesteillä, mutta on silti yllättävänkin hyvin kuulolla ja kääntyy näppärästi, vaikka penninpäällä, kunhan ratsastaja muistaa kääntää myös jalalla ja istunnalla. Reipasta ratatempoa esteillä tosin riittää, Leilan mielestä on ihan turha himmailla, kun ylihän niistä on tarkoitus mennä.

Suku

i. Ellesmore Fiery Cross
wpb (50%), rnpäiskm, 138cm
KTK-III
ii. Ch MJA Valentino
ox (dom), rtkm, 153cm
KTK-II
iii. Vasily
ox (SRA), KTK-II
iie. Alatra
ox (PPA), KRJ-II, YLA2, KTK-II
ie. Maldwyn Gwess
wA, rnpäiskm, 114cm
KTK-III
iei. VIR MVA Ch Arnallt Griffith
wA, KTK-I
iee. Ch Ffestiniog Gwlithen
wA, KTK-II
e. Leona Coup xx
xx, prt, 160cm
ei. Sandstorm xx
xx, rt, 166cm
KERJ-I
eii. Rainmaker xx
xx, ERJ-I, KERJ-I
eie. Infra-Red xx
xx, YLA1, ERJ-I, KERJ-II
ee. Lost One Feig xx
xx, rn, 159cm
eei. Lost Prophecy
xx
eee. Restless One
xx

Leilalla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut tavoite 40 sij
  1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
    Kenttäkilpailut tavoite 40 sij
  1. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )

Laatuarvostelut
tavoitteet ERJL, KERJL


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

elokuu CAS71, päiväkirjamerkintä 12.03.2023
Tilasin viime vuonna itselleni joululahjaksi Skotlannista Sylviltä Ellesmoresta welsh part bredin, koska itseostetut lahjat ovat aina parhaita. Nyt tilausvarsana syntynyt Ellesmore Leilani, mielettömän kaunis ja hieno tammavarsa, on lähes (virtuaalisen) vuoden ikäinen ja siten valmis pitkälle muuttomatkalle Skotlannista meille tänne Seelantiin. Mannerten väliset kuljetukset ovat välillä melkoisia palapelejä, mutta tällä kertaa olimme sattumalta kilpailumatkalla Saksassa, joten Leila-varsa sai matkustaa Britannia-Saksa-väliä lukuunottamatta uuteen kotiinsa isossa poniporukassa. Aika leppoisasti pieni tamma matkaan suhtautui, ehkä rennosti matkustamiseen suhtautuvat aikuiset kilpaponit samassa rekassa auttoivat asiaan. Täällä Moanassa Leila saa ensin palautua matkasta karsinassa sekä tarhaillen, ennen kuin se siirtyy varsapihattoon muiden vuosikkaiden seuraan kasvamaan. Leilalla on monipuolinen suku, josta löytyy niin koulu-, este- kuin kenttähevostakin, joten odotamme tammasta hyvää suorittajaa erityisesti este- ja kenttäpuolelle.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI