Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Hiraeth Snoopafella© andreavallejos CC BY-NC-ND 2.0

Hiraeth Snoopafella eli Snopa
s. CAS70, ikä (s. 02.01.2023, 8v 26.08.2024)
welsh part bred (31,25% welsh) ori, VH-rekisterinumero
punaruunikko, 150 cm, kasv. Hiraeth Stud, GB
om. Nintsu (VRL-01851), Moana part breds, NZ
estepainotteinen, heA/110cm, helppoluokka

Luonne

Yleisesti Snopa on järkevä, rauhallinen ja asiallisesti käyttäytyvä ori. Se on kiltti ja hyväluonteinen, sekä varsasta saakka hyvin opeteltu ja käsitelty, minkä ansiosta ori on mukava ja helppo hoitaa ja käsitellä myös nyt aikuisiällä. Ori antaa harjata ja koskea kaikkialle, eikä koskaan sano "ei" rapsutuksille. Pitkätkään harjausmaratonit eivät saa oriin hermoja pettämään, vaan leppoisa poni jaksaa seistä rauhallisesti paikoillaan innokkaammankin hoitajan puunattavana. Varustaessa Snopa on ihan yhtä vaivaton ja niin suitset kuin satulan saa oriille kokemattomampikin. Myös kilpailupaikoilla Snopa osaa ottaa rennosti ja ori on kuin kotonaan paikassa kuin paikassa, kun vain ruokatarkoilu pelaa. Taluttaessa Snopa on luonteensa mukaisesti hyväkäytöksinen ja tallustaa narunpäässä kuten kiltin mussukan kuuluukin. Aivan lapanen ei poni toki oriin hormoneineen ole, vaan jos se pääsee nokakkain kiimaisen tamman kanssa tai joutuu uhoavan oriin eteen, niin muistaa Snopakin olevansa ori.

Ratsastaessa Snopa on kuuliainen ratsu. Snopa on peruslaadukas poni, jolta sujuvat kaikki lajit tasaisen varmasti. Se tekee miellään töitä ja yrittää aina parhaansa, vaikkei mikään superlahjakkuus missään ratsastuksen lajissa olekaan. Sileällä oriin vahvuuksia ovat sen tasaisuus ja tahdikkuus. Snopan kanssa on helppo tehdä täsmällinen, huolellinen rata ja kerätä sillä tuomareilta hyvät pisteet, vaikka oriin lisäykset vaatimattomia ovatkin ja askellajit muutenkin vain hivenen keskitasoa parempia. Hyppäämisestä Snopa pitää kovasti ja se imee sopivasti esteille. Ori ei luonnostaan ole hirveän esteälykäs, mutta se on yritteliäs ja innokas sekä hyppytekniikaltaan varsin hyvä. Kun ratsastaja vain osaa tukea oritta riittävästi ja auttaa sitä lähestymisissä ja ponnistuspaikoissa, on Snopan kanssa täysin mahdollista pärjätä estekilpailuissa ihan aikaratsastusluokkia myöten. Aloittelevammallekin esteratsastajalle Snopa sopii, sillä ori ei ota huonoista lähestymisistä tai putoavista puomeista itseensä. Maastossa poni on suoraviivainen, rohkea ja rauhallinen. Snopa menee minne pyydetään ja nauttii sekä rauhallisista köpöttelymaastoista ilman satulaa että vauhdikkaammista laukkareissuista. Snopa hyppää rohkeasti myös maastoesteitä, eikä se pelkää mennä veteen.

Suku

i. Hiraeth Snoop Dogg
wpb (37,5%), rn, 147cm
ii. Hiraeth Eminem
wpb (50%), rn, 142cm
iii. Minffordd Llancarfan Seion
wA, KTK-II
iie. Epona
xx
ie. Black Sabrina KSR
wpb (25%), mkm, 153cm
ERJ-III, KERJ-III, KTK-III
iei. Black Death
rhld, KTK-II, KRJ-III, YLA3
iee. Samira
wpb (50%, wB/x), KTK-III
e. Hiraeth Lemonfairy
wpb (25%), rn, 151cm
ei. Lemon Bubblegum KSR
trak, rn, 163cm
eii. Bubblegum Wars
trak
eie. Lady Gold x
x, KTK-III
ee. Hiraeth Fairytale
wpb (50%), rn, 142cm
eei. Fragonard van Wijngaarden
wpb (50%, wB/xx), KTK-III
eee. Fairy Flicka
wpb (50%, xx/wC), KTK-III

Snopalla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
  Estekilpailut tavoite 40 sij
 1. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, ERJ/este, 000cm, 0/0
  Koulukilpailut tavoite 20+ sij
 1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  Kenttäkilpailut tavoite 20+ sij
 1. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 2. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
 3. 00.00.2000, kutsu, KERJ/kenttä, harraste, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )

Laatuarvostelut
tavoitteet ERJL, mahdollisesti KRJL/KERJL


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

toukokuu CAS73, saapuminen Moanaan 05.08.2023
Jo Snopaa tilatessani, oli oriin kasvattajan kanssa puhe, että poni jäisi ainakin aluksi kasvamaan kasvattajansa luokse Britanniaan. Matka Uuteen-Seelantiin on pitkä ja raskas aikuisellekin ponille, minkä lisäksi meillä on Moanassa vähän turhankin ahdasta varsapihatoissa puhumattakaan täystyöllistetyistä varsojen kouluttajistani... Tänään oli kuitenkin viimein se suuri päivä, kun Snopa saapui uuteen kotiinsa, meille tänne maapallon toiselle puolelle Moanaan! Ori oli lähtenyt matkaan jo yli viikko sitten, joten ymmärrettävästi poni oli varsin väsyneen ja hämmentyneen oloinen laskeuduttuaan rekasta Moanan tallipihaan. 3-vuotias Snopa saa ensin rauhassa kotiutua uuteen kotiinsa ja laumaansa orilaitumella painien, kunnes syksyn tullen jatkamme sen kasvattajansa luona jo alkuun laitettua ratsukoulutusta. Ori on näyttänyt irtohypytyksessä selviä lahjoja esteille, joten toistaiseksi koulutamme Snopaa haaveet estekentille suunnattuna, mutta tarkempia lajipainotuksia katsotaan sitten koulutuksen edetessä. Tervetuloa Moanaan, Snopa!
Nintsu

marraskuu CAS70, Snopa syntyy 02.01.2023
"Kun joululahjansa ostaa itse, saa varmasti juuri sitä mitä haluaa" kuluu erään suuren tuntemattoman ajattelijan viisaus, jota päätin tänä jouluna ehdottomasti toteuttaa. Siispä otin eräänä kurjana loppuvuoden päivänä puhelimen kauniiseen käteen ja soitin Britteihin Hiraeth Studin Katariinalle. Olin nimittäin päättänyt saada tänä jouluna joululahjaksi pari uutta welshponia ja uudesta welshsiittolasta Hiraethista niitä varmasti löytyi. Ja löytyihän sieltä, vaikkakaan ei "suoraan varastosta", mutta jätin tilauksen sisään ja jäin malttamattomana odottelemaan joululahjojeni syntymistä. Tänään syntyi kovasti odottamani komea oripoika, jonka ristin välittömästi isänsä mukaan Snoopafellaksi. Suurikokoinen orivarsa oli heti synnyttyään hyvin elinvoimainen ja vahva, ja se oli nopeasti jaloillaan. Snoopafella on mielenkiintoinen sekoitus koulu-, este- ja kenttäpainotteisia sukulinjoja, joten tulevaisuus näyttää minkä lajin taitaja oriista itsestään tulee! Suvullisesti Snopa on hyvin erilainen Moanan ponien kanssa, joten tulevaisuudessa oriilla on varmasti morsiamia jonoksi asti, olivat oriin lahjat mille suunnalle tahansa.
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI