Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 15.07.2023

Poechino MPB

KRJ-I

© Nils Lidén

Poechino MPB eli Poe
s. 04.04.2018, (sekalainen ikääntyminen, 8v 04.12.2018)
welsh part bred -ori (25% welsh, NWR-kelp.), VH18-023-0026
ruunikonkimo, 139cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
koulupainotteinen, heA/80cm

Luonne

Yleisesti Poe on veikeä poni, oikea ponien Poni. Oriilla on aina jokin ässä hihassa ja tylsää päivää ei tämän herran kanssa tule vietettyä. Ori on ehdottomasti ponien Houdini, eikä sellaista kiinnityssysteemiä ole, jota Poe ei jotenkin saisi auki. No, munalukko ehkä, mutta noin muuten. Poni on myös erityisen taitava riisumaan kaikki mahdolliset vermeet päältään aina riimusta loimiin ja suojiin. Erään kerran hoitajatyttö jätti ponin satuloituna pieneksi hetkeksi yksin ja niin vain oli tytön palatessa Poe riisunut kaiken satulasta alkaen! Hoitaessa Poe on kiltti kaveri, ei pure eikä potki, mutta on puuhakas ja hyvin kekseliäs. Poeta ei voi jättää hetkeksikään valvomatta, jos sen ulottuvilla (tai päällä) on yhtään mitään, minkä haluaisi pysyvän ehjänä. Myös kaikki pakoreitit pitää olla hyvin suljettuina, koska Poe ei todellakaan jätä käyttämättä ainuttakaan mahdollisuutta omille reissuille! Sentään taluttaessa Poe osaa käyttäytyä ja ori onkin kevyt talutettava, vaikka pientä orimaisuutta ja show-miehen otteita pikkuponista joskus löytyykin.

Pieni ja kapea Poe on liukas kuin saippua nopeine liikkeineen. Poni on älykäs ja se keksii kaikenlaista omaa kivaa, jos touhu käy sen mielestä yhtään liian pitkäveteiseksi. Oriilla on kauniit kolme askellajia ja luontaisesti hyvä tasapaino ja elastisuus. Pientä ponimaista itsepäisyyttä ja welshmäistä säpäkkyyttä löytyy, mutta kun Poen kanssa löytää yhteisen sävelen, on ori oikeasti oikeinkin miellyttävä ratsu, kuin ponimaailman porsche. Poe rakastaa aivopähkinöitä ja mitä vaikeampia ja mutkikkaampia kuvioita sen kanssa keksii tehdä, sen yhteistyöhaluisempi ja innokkaampi poni on. Pikkuisen kun olisi ponille lisää kokoa ja näyttävyyttä annettu, olisi tässä oikea vaativien poniluokkien ruusukehai! Ei sillä, hyvin Poen kanssa on helpoissakin luokissa pärjätty, kunhan ihan niihin kaikista helpompiin ohjelmiin ei olla osallistuttu. Hyppytouhut ja maastoilutkin Poen kanssa onnistuvat, mutta kaikenlaista jäynää ja sivuloikkaa ori saattaa keksiä ratsastajansa herätykseksi.

Suku

i. CT Mocchachino ox
ox (dom), rtkm, 153cm
ii. AM Chizer ox
ox (dom), km, 155cm
iii. AM Sergio
iie. AM Chibadu
ie. Morning Diamond ox
ox (dom), rt, 151cm
iei. De Morgan ox
iee. Dina Demia ox
e. Brunnby Poesi
wpb (50%), mrn, 140cm
KRJ-I, VWY-II
ei. Nargwaf Barb' Faraon
ox (dom), rtkm, 152cm, KRJ-I, KTK-II
eii. Palatgilar Ximo
eie. Nargwaf Bairactar
ee. Blaebond Pink Fury
wB, m, 135cm, ERJ-I, KRJ-I, VWY-II, KTK-II
eei. Blaebond King Llwyd
eee. Blaenbond Pink Cadillac

Poella on sukua 2+ polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Jasmijn MPB, e. Sjille MPB
o. Checino MPB, e. Crane Chernava

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Koulukilpailut
Poe on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä tuloksia merkitä tälle sivulle.
Poen kilpailutiedot voi tarkistaa VH-profiilista.

    Estekilpailut
    Poe on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä tuloksia merkitä tälle sivulle.
    Poen kilpailutiedot voi tarkistaa VH-profiilista.
Laatuarvostelut
30.06.2023, KRJL, KRJ-I (6 + 40 + 22 + 17,5 + 15 = 100,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

12.04.2023, päiväkirjamerkintä
En tiedä miten vanhaksi Poen pitäisi elää, että se alkaisi vähän tasoittua ja rauhoittua! Oriilla on jo lähes 30 vuotta ikää ja silti se keksii päivittäin vaikka mitä konnankoukkuja, eikä se edelleenkään pysy lähes minkään aidan takana. Vain todellinen vankila-aita estää tämän pöljän ponin karkailut! Sen verran Poe on iän myötä laiskistunut, että se ei enää kirmaa tammoja vikittelemään, vaan pysähtyy pienen rallikierroksen jälkeen yleensä ensimmäisen rehuämpärin nähtyään. Nyt Poelle on tiedossa muutakin tekemistä kuin karkailua, sillä poniherran jälkikasvu alkaa olla siinä pisteessä, että Poe voisi käydä ihan oikeissa laatuarvosteluissa ideoitaan näyttämässä. Jos tuomarit muistavat orhin sen aktiivikisavuosilta, ottavat he varmaan jo nitroja esille pelkästään oriin nimen osallistujalistalla nähtyään..!
Nintsu

19.06.2022, päiväkirjamerkintä
Ihan kaikki eivät innostu, kun löytävät Poen heidän päivänsä työlistalta, mutta minusta se on aina aamun yksi parhaista yllätyksistä! Tänään Poe oli listallani heti ensimmäisenä ja hyräillen kiiruhdinkin oripihatoille ponia pyydystämään. Nopea kuntoonlaitto (jotta Poella olisi mahdollisimman vähän aikaa keksiä mitään vitsikästä) ja pian jo istuinkin oriin satulassa. Päätin viedä Poen maastoon ja vielä tarkemmin Moana farmille, sillä ajattelin antaa ponin vilkkaille aivoille hieman ihmeteltävää. Kiersimme kuitenkin kukkuloiden kautta, jotta ori sai ensin keskittyä kivikkoisilla poluilla kiipeillessä sekä verrytellä jäseniään reippaalla ravilla metsäteillä. Farmille saavuimmekin varsin leppoisissa tunnelmissa. Poe ja vuohet olivat kovin kiinnostuneita toisistaan ja poni olisi varmaan jäänyt laiduntamaan niiden kanssa, jos olisin sen aitaukseen saakka päästänyt. Ankkalammella oriin piti hetki harkita, sillä satuimme paikalle juuri ankkojen ruokinnan aikaan ja linnuista lähti melkoisesti meteliä. Sen sijaan kanat olivat Poen mielestä ihan jees ja oikeastaan vähän tylsiä. Maatilakierroksen päätyttyä koukkasimme vielä laitumien takaa, jotta Poe pääsi hieman laukkaamaan ennen takaisin tallille kävelyä.
Nintsu

11.06.2019, päiväkirjamerkintä
Vaikka Poe osaa olla yksi rasittavimmista pienistä poneista, mitä tiedän, pidän oriista kovasti ja yhteistyömme sujuu yllättävänkin hyvin - mutta ei koskaan tylsästi! Yhteistyömme on kuitenkin kantanut hedelmää, sillä tänään Poe saa jäädä kilpailueläkkeelle. Ori on saavuttanut porrastetuissa kilpailuissa tavoitteemme ja on nyt maksimitasollaan sekä koulu- että esteratsastuksessa. Aivan ilman kömmähdyksiä ei yhteinen kilpailu-uramme ole sujunut, mutta hyvät muistot peittävät huonot alleen ja ainakin olen useaa mielenkiintoista kokemusta rikkaampi Poen kanssa kilpailtuani! Voittojakin meille kertyi peräti neljä - ei yhtään huonommin näin pienen ponin kanssa isojen kouluratsujen seasta. Nyt Poe saa antaa tilaa kilpailulistoilla muille ja muuttaa pian karsinapihattoon leppoisamman elämän perässä. Sitä en tiedä millaiset muurit orin pihaton ympärille pitää tehdä, ettei villiponi ole päivittäin tallipihassa juoksentelemassa...
Nintsu

07.05.2018, päiväkirjamerkintä
Poe täytti juuri 4-vuotta ja onkin aika aloitella ponin kilpauraa. Tavoitteenamme Poen kanssa on kilpailuttaa oria sen maksimitasolle saakka porrastetuissa koulukilpailuissa sekä siinä sivussa käydä hieman kokeilemassa ponin lahjoja myös esteradoilla. Poe on ratsukoulutuksen yhteydessä osoittautunut melkoiseksi veijariksi, joka toden teolla pitää meidät ihmiset hereillä! Ei Poe ilkeä toki ole, mutta aika persoonallinen ja vaatii vähän tutustumista. Itse kyllä tykkään tästä pikkuponista kuin hullu puurosta, mutta ihan kaikki henkilökuntani jäsenet eivät tästä vitsiniekasta ole yhtä innoissaan. Ehkä Poe on hieman "joko tai" poni ja siitä joko todella tykkää tai sitten ei lainkaan. Saa nähdä, mitä koulutuomarit tämän pikkuherran aivoituksista pitävät!
Nintsu

04.04.2018, päiväkirjamerkintä
Kun näin Juksulassa asuvan arabioriin Mocchachinon ensimmäistä kertaa, tiesin haluavani siitä varsan ja mieluiten vielä mahdollisimman pian. Popin astuttamisen tullessa ajankohtaiseksi, en edes ajatellut muita oreja kuin Mokkaa! Siispä Juksulan väki laittoi paketin Saksasta tulemaan ja me sitten täällä Seelannin päässä hoidimme asiat loppuun ja niin Poppi alkoi odottaa esikoistaan. Tiineysaika sujui tammalta oikein mallikkaasti ja mahankasvatuksen ohessa Poppi kiersi urakalla koulukenttiä. Tänään oli se suuri päivä, kun ponin varsominen viimein alkoi. Kuten arvata saattoi, tämä omapäinen neiti ajoitti varsomisensa juuri siihen hetkeen, kun olin hyvistä aikeistani huolimatta hetkeksi torkahtanut. Onneksi kaikki oli varsomisessa sujunut hyvin, joten saatoin hyvillä mielin iloita pitkäjalkaisesta ja sirosta orivarsasta!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI