Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

MUISTOSIVUT


lopetettu 24.05.2021 vanhuuden vaivoihin kunnioitettavassa 32 vuoden iässä

Cherry Champagne MPB

ERJ-I, KRJ-I, KERJ-II, VWY-II

© Nintsu

Cherry Champagne MPB eli Cherry
s. CAS31, 32v (s. 11.11.2013, 4v 13.10.2014)
welsh part bred -tamma (53,13% welshverta), VH14-023-0185
ruunivoikko, 146cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heA/130cm

Luonne

Luonteeltaan Cherry on herkkä ja temperamenttinen, mutta kuitenkin yhteistyöhaluinen ja hyväpäinen. Hoitaessa se ei ole kaikista seurallisin tapaus, mutta kuitenkin ihan asiallinen hoidettava. Cherry tosin kutiaa herkästi eikä se oman arvonsa tuntevana tammana jätä asiaa siihen, vaan jos harjaus kutittaa, alkaa Cherry heti näykkiä. Tamman komentamisessa onkin oltava varovainen, sillä se sekä säikähtää että suuttuu liian kovakouraisesta komentamisesta. Kovin pitkistä harjaustuokioista Cherry ei välitä, vaan jos harjaus alkaa sen mielestä kestää ihan liian kauan, alkaa Cherry luimistella ja pyöriä ympäri karsinaansa. Sievästi komentamalla Cherryn saa kyllä seisomaan paikoillaan pidemmänkin harjausmaratonin ajan, kunhan vain varautuu luimisteluun ja rumiin mulkauksiin, joita Cherry taatusti komentelevaiselle kaksijalkaiselle lahjoittaa aimo ainnoksen. Satuloidessa Cherry saattaa olla hyvinkin kiukkuinen hieman päivästä riippuen. Jonain päivänä satulavyön kiristys on vain pienen luimistuksen arvoinen, joskus taas neidin on yritettävä käynnistää kolmas maailman sota aiheesta. Taluttaessa Cherry on melko malttamaton, varsinkin aamuisin tarhaan mennessä ja iltaisin tarhasta talliin tultaessa.

Ratsastaessa Cherry on vaativa. Ilmeisesti sen koulutuksessa on onnistuttu (tai epäonnistuttu, riippuu katsantokannasta), sillä tamma ei siedä virheitä ratsastajaltaan vaan rankaisee näistä komeilla rodeoloikilla. Liian kova käsi, heiluva pohje, epätasainen istunta, valmistelemattomat avut... Cherryn inhokkilista on loputon. Kuitenkin taitavan ratsastajan kanssa Cherry on todella upea näky, oltiin sitten esteradalla tai kouluaidoissa. Cherry vain on luonnostaan hieman pilkunviilaaja... Kouluratsastuksessa Cherryn vahvuus on sen erinomaiset liikkeet. Tamma liikkuu kuin jousilla! Askellus on myös yllättävän pehmeää ratsastajallekin, joten istuminen siististi Cherryn kyydissä ei ole aivan niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Hyvin tamma suorittaa koululiikkeitäkin ja se tykkää erityisen paljon lisäyksistä. Joskus ne tosin voivat venyä hieman pitkiksi, joten kannattaa valmistella lisäyksen lopetus ajoissa. Cherryn todelliset lahjat ovat kuitenkin esteillä. Se hyppää kertakaikkisen loistavasti. Nopea etujalkojen tekniikka, voimakas ponnistus, hyvin avaavat takajalat - tästä ei tekniikka juuri paremmaksi voi muuttua. Vaikeakin rata näyttää Cherryn kanssa helpolta, sillä tamma antaa kaikkensa peliin kunhan ratsastaja vain ei häiritse sen työskentelyä. Kuski saakin olla tarkkana apujensa ja istuntansa kanssa myös esteradalla, vaikka siellä tamma antaakin hieman enemmän anteeksi kuin muutoin. Cherry kun rakastaa hyppäämistä. Maastossa tämä neiti on aikamoinen nirppanokka. Se ei taatusti astu yhteenkään lätäkköön ja maastoesteradalla tamman saaminen veteen voikin osoittautua astetta vaikeammaksi pulmaksi.

Suku

i. Verdejo Sauvignon Blanc
wpb (56,25%), cre, 146cm
ERJ-I, KERJ-I, YLA1, KRJ-II, VWY-II, VWY-C
ii. Jacques Lurton Touraine
wpb (75%), vkkpäis, 141cm
iii. Avellan Chardonnay
iie. La Loire Vouvray
ie. Les Bateaux de Janeil
wpb (37,5%), rnvkk, 148cm
iei. Chateau de la Jaubertie
iee. Chateau Ste Michelle Styrah
e. Darkness Chewy
wpb (50%), trn, 141cm
ERJ-II, KRJ-II, KTK-III
ei. Neighborly Accelerate
wpb (50%), tprt, 139cm
eii. Appichi Rocco
eie. Thieves Juliet xx
ee. Stella Dynamite
wpb (50%), rnvkkkm, 147cm
eei. Samus Breeze
eee. Quakenbers Pardia

Cherrylla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Verdejo Sauvignon Blanc on ranskalaisen esteponikasvatuksen eliittiä. Oriin saaminen Uuteen Seelantiin Moanaan ei todellakaan ollut helppoa - siihen tarvittiin rutkasti aikaa, kymmeniä puhelinsoittoja ja niin iso tukku rahaa, ettei kukaan tallinväestä uskalla edes kunnolla ajatella sitä. Mutta Veeti on todellakin kaiken vaivan arvoinen. Ori on loistava hyppääjä ja vähintään yhtä loistava liikkuja. Se ei ole kaikista helpoin ratsastettava, mutta oikein ratsastettuna ori on mitä hienoin suorittaja kaikissa ratsastuksen olympialajeissa.

Isänisä Jacques Lurton Touraine oli kertakaikkisen loistava hyppääjä. Luonteeltaan ori oli aika kova eikä se hätkähtänyt tai hermostunut vähästä. Esteradalla ori tuntui ylittävän mitä tahansa vaikka se olikin kooltaan pieni. Kilpailuissa päistärikkö pärjäsi sijoittuen ja voittaen aina 120cm luokkiin saakka, mikä oli tämän kokoiselle ponille erinomainen saavutus. Se hyppäsi kuitenkin myös muutamia 130cm-ratoja, ilman sijoituksia tosin, mutta myös ilman pudotuksia. Loistavan uran tehnyt ori siirrettiin 14-vuotiaana jalostukseen ja sitä käytettiinkin paljon estetammoille. Ori jätti paljon omaa väriään, mutta myös laadukkaita askellajeja ja suurta estekapasiteettia. Ori lopetettiin 24-vuotiaana hammaskaluston huonon kunnon takia.
Isänisäisä Avellan Chardonnay oli nuorena oikea kuuma peruna Ranskan esteponipiireissä. Ruunikko ori pärjäsi jo nuorena nuorten ponien kyvyt esiin -tilaisuuksissa ja myöhemmin nelivuotiaiden laatuarvostelussa. Oriille povattiin tulevaisuutta niin koulu- kuin estepuolellekin, sillä oriilla oli erittäin hienot liikkeet ja paljon ponnistusvoimaa. Ori aloittikin kilpailu-uransa estepuolella ja se eteni nopeasti 110cm-luokkiin. Valitettavasti ori loukkaantui vakavasti liukastuessaan tarhassa eikä se enää kuntoutunut esteratsuksi. Ori siirrettiin kouluponiksi ja se pärjäsikin hyvin aina vaativaan B:hen saakka. Jalostuksessa ori jätti jälkensä niin koulu- kuin esteponeihinkin. Ori tunnetaan kuitenkin parhaiten "hyvin liikkuvista estevarsoistaan".
Isänisäemä La Loire Vouvray peri isältään voikon värin ja emältään siihen päistärkarvaa. Tamma oli luonteeltaan aika kuuma tapaus, mutta se oli erittäin lahjakas esteillä ja kilpailikin Ranskan pikkuponien huipulla monta vuotta. Tamman meriiteista voisikin mainita kaksi kulta mitalia Ranskan ponien estemestaruuksista sekä edustuspaikka pikkuponien EM-estekilpailuissa. Ponin rakenteessakaan ei ollut vikaa, nuorena se kiersi muutamat näyttelyt saaden hyviä arvioita ja kehuja erityisesti tyypistä ja ravista. Vanhemmalla iällä tamma teki kaksi varsaa ja se kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle.

Isänemä Les Bateaux de Janeil ei ollut pelkästään kaunis vaan myös loistava hyppääjä. Tamma oli vakionimi Ranskan ponimaajoukkueessa monta vuotta ja se kiersikin joukkueen mukana niin EM- kuin MM-kilpailutkin. Henkilökohtaisille mitaleille ei tamma päässyt, mutta se oli mukana hopeajoukkueessa MM-kilpailuissa ja kahdesti joukkueessa sen saavuttaessa EM-pronssia. Kotimaassakin tamma hakkasi nimensä voittajien joukkoon, sillä se kahmi itselleen kaksi mestaruuskultaa ja yhden hopean Ranskan ponien estemestaruuksissa. Tamma ei itse koskaan varsonut, sehän kilpaili aktiivisesti koko ikänsä, mutta siitä teetetettiin viisi alkionsiirtovarsaa. Tamman varsat perivät hyvin pitkälle emänsä kestävyyden ja erinomaiset estelahjat. Tamma lopetettiin 20-vuotiaana, sen kilpailtua viimeiset kilpailunsa edellisenä vuonna.
Isänemäisä Chateau de la Jaubertie oli upea, musta ori. Hankalan ponin maineessa olleella oriilla oli valtavasti kapasiteettia esteille minkä lisäksi sillä oli erittäin lennokkaat ja irtonaiset liikkeet niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin. Ori kantakirjattiin nuorena ensimmäiselle palkinnolle hyvillä rakenne- ja liikepisteillä ja se toimi sivutoimisena siitosoriina aina kantakirjauksesta alkaen. Se saattoi hieman häiritä orimaisen oriin kilpailumenestystä, sillä parhaimmat tulokset syntyivät talvisin, jolloin astutettavia tammoja ei ollut. Ori pärjäsi vaihtelevasti, mutta hyvänä päivänä 130cm-rata ei tuottanut pienintäkään ongelmaa.
Isänemäemä Chateau Ste Michelle Styrah aloitti uransa kouluponina, sillä se oli hyvin varovainen ja tarkka hyppääjä, eikä omistaja uskonut siitä olevan esteponiksi. Koulupuolella ruunivoikko tamma pärjäsikin hyvin, sijoittuen jopa vaativa B-poniluokassa. Pian vaativan sijoituksen jälkeen tamma kuitenkin vaihtoi omistajaa ja tämä uusi omistaja päätti alkaa treenata tammaa enemmän esteille. Kokemuksen myötä tamma sai lisää rohkeutta ja hitaasti mutta varmasti se etenikin kansallisiin poniluokkiin sijoittuen varsin tasaisesti 110cm-tasolla. Myöhemmin tamma teki pari varsaa sekä este- että kouluoreista.

Emä Darkness Chewy on tummanruunikko welsh part bred -tamma. Chewie on rakenteeltaan jalo ja kevyt, tosin sen jalat ovat ohuet kuin syömäpuikot. Tammalla on kauniit, lennokkaat liikkeet ja se onkin menestynyt koulukilpailuiden helpoissa luokissa. Temperamenttisen ja energisen luonteen omaava Chewie on kuitenkin estepainotteinen ja sillä on useita sijoituksia 110cm-radoilta. Väriltään Chewie on tummanruunikko ja säkäkorkeutta sillä on 141cm. Cherry on Chewien ensimmäinen jälkeläinen.

Emänisä Neighborly Accelerate menestyi hyvin esteratsastuksen parissa Irlannissa. Ori kilpaili aina 120cm-luokkiin asti kotimaassaan ja jopa voitti muutaman kerran Irlannin pikkuponien estemestaruuden. Tämä siro, tummanpunarautias ori oli miellyttävä katsella, mutta ei kovin mukava käsitellä, sillä ori oli perinyt täysveriemänsä temperamenttisen ja herkän luonteen. Ponin onneksi, sille löytyi kuitenkin taitavia poniratsastajia, joten ori pääsi näyttämään kyntensä kilpakentillä. Kantakirjauksen jälkeen raudikko oli myös astutuskäytössä kilpailemisen ohella, kunnes se siirtyi kilpailueläkkeelle siitosoriiksi. Kilpailumeriittiensä ansiosta ori oli varsin suosittu welsh- ja ratsuponijalostuksessa. Monet oriin jälkeläiset perivät isänsä hyppykyvyt mutta valitettavan moni peri myös isänsä astetta vaikeamman luonteen. Ori lopetettiin 21-vuotiaana hammasvaivojen takia.
Emänisäisä Appichi Rocco oli rautiaankimo mountain-ori, joka ehti nähdä elämänsä aikana useammankin valtion. Ori nimittäin syntyi Espanjassa, mutta se myytiin jo nuorena Portugalian kautta Italiaan. Italiassa ori kantakirjattiin ja se oli jonkin aikaa erään pienen welshsiittolan omana siitosoriina. Italiasta Rocco myytiin Saksaan ja koukattuaan lyhyellä Ruotsin reissulla, päätyi ori irlantilaisomistukseen, jossa se kuoli 23-vuotiaana. Saksassa pikkuponi kiersi varsin ahkerasti show-kilpailuissa ja se menestyi erityisen hyvin workin hunter -luokissa. Irlannissa Rocco keskittyi enemmän siitoskäyttöön ja nykyisin ori onkin tuttu nimi welsh mountainien suvussa.
Emänisäemä Thieves Juliet xx polveutui keskinkertaisesta laukkasuvusta, mutta jäätyään itse ponimittoihin, ei tammasta leivottu laukkahevosta vaan se myytiin ratsuksi. Tyypillisen täysveriluonteen omannut tamma oli kuitenkin liian vaikea useimmille poni-ikäisille ratsastajille, joten pikkuhevonen päätyi aikuiselle harrastelijaratsastajalle. Tammalla kävikin tuuri, sillä se sai viettää koko loppuikänsä samalla omistajalla. Omistajansa kanssa tamma kilpaili jonkin verran aluetasolla esteitä, koulua ja hieman kenttääkin silloin tällöin sijoittuen. Tamma varsoi yhden orivarsan, jonka jälkeen se ei lukuisista yrityksistä huolimatta tullut enää kantavaksi. Tamma ehti yli 20-vuotiaaksi ennen kuolemaansa.

Emänemä Stella Dynamite sai nimensä säikystä arvaamattomuudestaan, sillä se saattoi säikähtäessään singota aivan yhtäkkiä johonkin suuntaan. Tamma oli kuitenkin arvaamattomuudestaan huolimatta ystävällinen sielu, eikä se tahallaan koskaan vahingoittanut ketään. Suurisilmäinen, olemukseltaan hieman keijukaista muistuttanut tamma omasi kertakaikkisen loistavat ja lennokkaat liikkeet, joten ei ole lainkaan ihme, että se kilpaili kouluratsastuksen parissa osallistuen muutamia kertoja jopa Irlannin ponimestaruuksiin kouluratsastuksen saralla. Tamma kuitenkin hyppäsi myös hyvin, joskin kilpailuissa sen valtasi usein rimakauhu ja se kielteli herkästi. Kuitenkin kotona Stella selvisi metrinkin radoista vaivattomasti. Hieman vanhempana tamma kantakirjattiin ja se sai kantakirjauksessa ensimmäisen palkinnon, sekä täydet pisteet tyypistään. Tamma varsoi kolme varsaa ja se lopetettiin 22-vuotiaana.
Emänemäisä Samus Breeze oli ryhdikäs trakehnerori, joka syntyi Sveitsissä. Ori kilpaili synnyinmaassaan nuorten hevosten esteluokkia ja se menestyi ihan kohtalaisesti. Varsin tavallisen ruunikon värityksen omaava ori myytiin 7-vuotiaana Irlantiin, jossa se päätyi metsästystä harrastavalle ratsastajalle. Herkkä ja hiekan arka ori ei kuitenkaan soveltunut vauhdikkaaseen maastoiluun, joten pian ori vaihtoi jälleen omistajaa päätyen takaisin estehevoseksi. Samus Breeze etenikin hitaasti mutta varmasti ratsastajansa kanssa Irlannin kansallisiin 140cm luokkiin. Mikään superruusukehai ei ori ollut, mutta ei palkintokaappi silti ruusukkeita jäänyt, vaan ratsukko nappasi sijoituksen sieltä ja toisen täältä. Valitettavasti ori loukkasi jänteensä 13-vuotiaana eikä se kuntoutunut enää estehevoseksi. Ori myytiin ja kuntouduttuaan se kilpaili kouluratsastusta. Hyvien liikkeidensä ansiosta ori menestyi lajissa kiitettävästi helpoissa luokissa. Myöhemmin ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle ja se jätti parisen kymmentä jälkeläistä.
Emänemäemä Quakenbers Pardia oli voikonkimo ponitamma, jolla oli leikkisä joskin hieman arka luonne. Tamma oli erittäin kiltti, mutta varsinkin uusien ihmisten kanssa oikea ujostelija ja se tarvitsi aikaa totutella uuteen tuttavuuteen. Tamma vietti nuorena vuoden ratsastuskoulussa, mutta jatkuvasti vaihtuvat ratsastajat saivat tamman hermostuneeksi, joten lopulta se myytiin yksityisomistukseen. Yksityiskäytössä Pardia oli rauhallisempi ja omistajiensa kanssa se pääsi jopa hieman kilpailemaan. Tamma kilpaili helpoissa este- ja koululuokissa lähinnä seuratasolla, mutta varsinkin esteratsastuksen saralla olisi tammalla ollut lahjoja varmaankin kansalliselle tasolle asti. Omistajien kasvettua pikkutammalle liian isoksi, tamma myytiin siitosponiksi. Pardia ei kuitenkaan ehtinyt varsoa kuin kerran, kun se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen onnettomuuden takia 13-vuotiaana.

Jälkeläiset
CAS41, t. Goldie O'Gilt MPB, i. J. Edgar Hoover MPB
CAS42, o. Whiskey in Jar MPB, i. Vodca with Coffee MPB

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 20.10.2014, Juksula, ERJ, 50cm, 2/50
  2. 31.10.2014, Solo, ERJ cup, 40cm, 3/60
  3. 19.02.2015, Fifth Bridge, ERJ, 120cm, 3/30
  4. 18.03.2015, Juksula, ERJ, 130cm, 2/60
  5. 20.03.2015, Juksula, ERJ, 130cm, 4/60
  6. 01.04.2015, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 3/30
  7. 02.04.2015, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 4/30
  8. 07.04.2015, Thrillium, ERJ, 130cm, 2/50
  9. 08.04.2015, Haavelaakso, ERJ, 120cm, 6/40
  10. 08.04.2015, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 2/30
  11. 08.04.2015, Thrillium, ERJ, 130cm, 4/50
  12. 09.04.2015, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 2/30
  13. 12.04.2015, Lowland Stud, ERJ, 130cm, 1/30
  14. 13.04.2015, Bellgrove, ERJ, 130cm, 2/30
  15. 28.04.2015, Prime Sporthorses, ERJ, 130cm, 2/30
  16. 04.05.2015, kk Reiter, ERJ, 130cm, 2/30
  17. 05.05.2015, Mirrormere, ERJ, 120cm, 4/30
  18. 05.05.2015, Farbranch, ERJ, 130cm, 3/50
  19. 07.05.2015, Farbranch, ERJ, 130cm, 4/50
  20. 07.05.2015, kk Reiter, ERJ, 130cm, 5/30
  21. 08.05.2015, Mirrormere, ERJ, 120cm, 1/30
  22. 14.05.2015, Delicate, ERJ, 130cm, 5/30
  23. 15.05.2015, Prime Sporthorses, ERJ, 130cm, 3/30
  24. 17.05.2015, Delicate, ERJ, 130cm, 2/30
  25. 22.05.2015, Prime Sporthorses, ERJ, 130cm, 5/30
  26. 02.06.2015, Esikoinen, ERJ, 130cm, 1/30
  27. 03.06.2015, Shadow, ERJ, 130cm, 5/30
  28. 17.06.2015, Claridge Stud, ERJ, 130cm, 5/30
  29. 19.06.2015, Claridge Stud, ERJ, 130cm, 3/30
  30. 26.06.2015, Mewian Welsh, ERJ, 130cm, 3/30
  31. 27.06.2015, Mewian Welsh, ERJ, 130cm, 3/30
  32. 20.09.2015, Moana part breds, ERJ, 130cm, 5/40
  33. 23.09.2015, Juksula, ERJ, 130cm, 7/60
  34. 24.09.2015, Juksula, ERJ, 130cm, 5/60
  35. 28.09.2015, Juksula, ERJ, 130cm, 1/60
  36. 30.11.2015, Ventos, ERJ cup, 130cm, 10/125
  37. 12.02.2016, Viehättävä, ERJ, 120cm, 3/30
  38. 18.02.2016, Viehättävä, ERJ, 120cm, 4/30
  39. 20.02.2016, Yemene, ERJ, 120cm, 4/30
  40. 14.07.2016, Yemene, ERJ, 130cm, 3/40
  41. 16.07.2016, Yemene, ERJ, 130cm, 3/40
  42. 18.07.2016, Yemene, ERJ, 130cm, 4/40
  43. 31.07.2016, Satulinna, ERJ cup, 120cm, 5/173
    Koulukilpailut
  1. 24.01.2015, Wyrda Horses, KRJ, he A, 4/30
  2. 05.02.2015, Fiktio, KRJ, he A, 5/40
  3. 08.02.2015, Fiktio, KRJ, he A, 1/40
  4. 08.02.2015, Fiktio, KRJ, he A, 3/40
  5. 09.02.2015, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
  6. 10.02.2015, Dainty, KRJ, he A, 5/40
  7. 14.02.2015, Malvan, KRJ, he A, 6/40
  8. 19.02.2015, kk Holmberg, KRJ, he A, 1/60
  9. 06.03.2015, Fifth Bridge, KRJ, he A, 5/30
  10. 07.03.2015, Fifth Bridge, KRJ, he A, 4/30
  11. 09.03.2015, Petäjävaara, KRJ, he A, 5/30
  12. 10.03.2015, Petäjävaara, KRJ, he A, 3/30
  13. 12.03.2015, Petäjävaara, KRJ, he A, 4/30
  14. 13.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 4/40
  15. 16.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 1/40
  16. 19.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 1/40
  17. 20.03.2015, Fiktio, KRJ, he A, 1/40
  18. 27.03.2015, Juksula, KRJ, he A, 7/60
  19. 02.04.2015, Juksula, KRJ, he A, 5/60
  20. 02.04.2015, Lebenslang, KRJ, he A, 1/40
  21. 03.04.2015, Lebenslang, KRJ, he A, 3/40
  22. 04.04.2015, Juksula, KRJ, he A, 2/60
  23. 26.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 3/50
  24. 27.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 4/50
  25. 28.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 1/50
  26. 29.04.2015, Riiviöt, KRJ, he A, 4/50
  27. 05.05.2015, Lebenslang, KRJ, he A, 1/30
  28. 08.05.2015, Lebenslang, KRJ, he A, 5/30
  29. 22.06.2015, Kuuralehto, KRJ, he A, 1/40
  30. 30.06.2015, Allim's Sporthorses, KRJ, he A, 5/50
  31. 02.07.2015, Allim's Sporthorses, KRJ, he A, 7/50
  32. 13.07.2015, Runoratsut, KRJ, he A, 6/40
  33. 13.07.2015, Runoratsut, KRJ, he A, 3/40
  34. 04.10.2015, Zurück, KRJ, he A, 3/30
  35. 04.10.2015, Yorca WBs, KRJ, he A, 1/30
  36. 05.10.2015, Zurück, KRJ, he A, 4/30
  37. 07.10.2015, Yorca WBs, KRJ, he A, 1/30
  38. 08.10.2015, Zurück, KRJ, he A, 2/30
  39. 10.10.2015, Yorca WBs, KRJ, he A, 5/30
  40. 25.11.2015, Moondance, KRJ, he A, 5/40
  41. 31.12.2015, Aittohaara, KRJ cup, he A, 37/377
  42. 02.01.2016, Viisikko, KRJ, he A, 1/30
  43. 03.01.2016, Viisikko, KRJ, he A, 5/30
    Kenttäkilpailut
  1. 20.01.2015, Wyrda Horses, KERJ, CIC1, 3/30
  2. 24.01.2015, Wyrda Horses, KERJ, CIC1, 3/30
  3. 03.02.2015, Delmenhorst, KERJ, CIC1, 5/30
  4. 05.02.2015, Devilsfair, KERJ, CIC1, 4/30
  5. 07.02.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 5/30
  6. 07.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 4/40
  7. 08.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 3/40
  8. 14.02.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 5/40
  9. 04.03.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC1, 3/30
  10. 06.03.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 2/30
  11. 07.03.2015, Prime Sporthorses, KERJ, CIC1, 2/30
  12. 08.03.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 5/30
  13. 09.03.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 3/60
  14. 13.03.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 3/30
  15. 15.03.2015, Littleness, KERJ, CIC1, 1/30
  16. 17.03.2015, Devilsfair, KERJ, CIC1, 4/40
  17. 18.03.2015, Devilsfair, KERJ, CIC1, 4/40
  18. 22.03.2015, Juksula, KERJ, CIC1, 7/60
  19. 24.03.2015, Juksula, KERJ, CIC1, 2/60
  20. 25.03.2015, Juksula, KERJ, CIC1, 2/60
  21. 11.04.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 4/60
  22. 20.04.2015, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 6/40
  23. 29.05.2015, Riiviöt, KERJ, CIC1, 3/30
  24. 31.05.2015, Taikakuun kartano, KERJ cup, CIC1, 1/83
  25. 07.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 5/40
  26. 16.06.2015, Taikakuun kartano, KERJ, CIC1, 2/40
  27. 17.06.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 1/30
  28. 18.06.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 3/30
  29. 10.07.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 4/40
  30. 13.07.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 2/30
  31. 14.07.2015, Kuuralehto, KERJ, CIC1, 2/40
  32. 18.07.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 1/30
  33. 22.07.2015, Muiston, KERJ, CIC1, 2/30
  34. 02.02.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 4/40
  35. 07.02.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 6/40
  36. 08.02.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 4/40
  37. 02.03.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 4/30
  38. 07.03.2016, Hervannan Oriasema, KERJ, CIC1, 1/30
  39. 09.03.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 5/30
  40. 14.03.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 1/40
  41. 18.03.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 2/40
  42. 19.03.2016, Mörkövaara, KERJ, CIC1, 5/40
Näyttelyt
01.01.2017, Moon Sugar Ltd, VSN, ratsastusluokka, Ridden RCH
16.05.2017, Castlebury Welsh, VSN, ratsastusluokka, Ridden CH
03.11.2017, Adina, VSN, ratsastusluokka, Ridden RCH
06.01.2018, Moana part breds, VSN, ratsastusluokka, Overall CH
31.05.2019, Adina, VSN, ratsastusluokka, Ridden RCH

Laatuarvostelut
27.12.2016, VWYL, VWY-III (4 + 6 + 6 + 20 + 2,5 = 38,5p)

31.05.2017, VWYL, VWY-II (4 + 6 + 6 + 20 + 5 = 41p)

25.01.2018, KERJL, KERJ-II (6 + 40 + 22 + 7 + 15 = 90p)

30.09.2018, ERJL, ERJ-I (6,5 + 43 + 25 + 16,5 + 15 = 106p)

31.01.2019, KRJL, KRJ-I (6 + 40 + 25 + 20 + 15 = 106p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

heinäkuu CAS46, päiväkirjamerkintä 25.05.2017
Viimeksi VWY-laatuarvostelussa Cherry jäi vaivaisen 1,5 pisteen päähän toisesta palkinnosta, joten pakkohan sitä on mennä palkintoa korottamaan! Tamma onkin nyt ilmoitettu ensi CAS-kuun tilaisuuteen. Olen ollut hieman laiska vääntämään poneja laatuarvostelukuntoon, mutta Cherry on onneksi paria päiväkirjamerkintää vaille valmis palkinnon korotusta varten eli sen verran jaksoin minäkin laiskuuden puuskassani panostaa. 15-vuotias Cherry on erinomaisessa kunnossa, sillä käytän jatkuvasti ratsuttajiani sen selässä - tamma kun rankaisee jokaisesta pienestäkin virheestä, eli ratsuttajani saavat ponilta heti ja nopeasti palautetta ratsastuksestaan! Siinä kun on vielä minä tai joku muu valmentaja kiljumassa tehtäviä vieressä, joutuu kokeneinkin kuski tekemään töitä tosissaan. Cherry on siis poni paikallaan mutta nyt sen paikka on VWY-palkintoaan nostamassa!
Nintsu

lokakuu CAS44, päiväkirjamerkintä 01.01.2017
Tänään kokeilimme Cherryn kanssa jotakin uutta, sillä olin ilmoittanut tamman ratsastusluokkaan Moon Sugar Ltd:n VSN:n näyttelyihin. Ratsastusluokassa hevonen esitetään ratsain kaikissa kolmessa askellajissa tuomarin arvioidessa askellajien laatua, yleisvaikutelmaa ja ratsukon siisteyttä. Cherryn askelluksessa ei todellakaan ole mitään vikaa, ponilla kun on kolme erittäin laadukasta askellajia, eli olin aika luottavainen kun saavuimme verryttelyyn. Cherry ei ollut ihan parhaillaan, kisaeläkkeelle jäätyään tamma ei ole juuri käynyt missään, joten pelkkä vieraassa paikassa oleminen sai ponin kierroksille. Onneksi Cherry hieman rentoutui lämmittelyssä eikä kehässä ollut enää niin pinkeä. Aivan parastaan ei tamma esittänyt mutta tasaisella 3,5 pisteen rivillä ylsimme Ridden Reserve Championiksi. Tätä touhuahan voisi harrastaa enemmänkin!
Nintsu

syyskuu CAS44, päiväkirjamerkintä 23.12.2016
Cherry päätti vuosi sitten kilpauransa sijoittumalla komeasti ERJ-cupissa 120cm-luokassa viidenneksi, joten johan tuo alkaa olla aika valmistella tamma laatuarvosteluitakin varten. Kuin tilauksesta VWY:n laatuarvostelun joulukuun tilaisuudessa oli vielä Cherryn mentävä aukko vapaana, joten ei muuta kuin tamman nimi listaan! Nyt on kaunis neiti ilmoitettu ensimmäistä palkintoaan tavoittelemaan. Meillähän on Cherryn kanssa tavoitteet korkealla, eikä tämän todellakaan ole tarkoitus jäädä ponin ainoaksi arvosteluksi, mutta rotulaatuarvostelusta sitä on hyvä aloittaa. Sitä paitsi Cherryn jälkikasvu ei vielä ole aloittanut kilpauraansa, joten jälkeläisnäyttöä muita laatiksia varten saamme vielä jonkin aikaa odotella. Cherry on kuitenkin vasta 13-vuotias eli meillä on runsaasti aikaa odotella varsojen kilpailumenestystä.
Nintsu

joulukuu CAS42, päiväkirjamerkintä 31.07.2016
Cherry on jo kerännyt laatuarvosteluihin vaadittavat sijoitukset este-, koulu- ja kenttäratsastuksesta. Tänään oli tamman kilpauran viimeiset kilpailut, kun hyppäsimme 120cm ja 130cm -luokat Satulinnassa järjestetyssä ERJ cupissa. Kilpailu oli todella kovatasoinen, kuten tietenkin cup-kilpailulta voi odottaakin. 120cm-luokan verryttelyssä Cherry tuntui todella hyvältä ja sama fiilis jatkui radallakin. Tamma kuunteli apujani juuri sopivasti, imi esteille ryntäämättä ja hyppäsi tarkasti ja terävästi. Uskalsin uusinnassa kääntää pari tiukempaa kurviakin ja niin vain hieno kasvattini komeili tuloslistassa viidennellä sijalla! Voi sitä onnen määrää palkintojen jaossa! 130cm-luokassa Cherry toimi edelleen hyvin ja ratsastin sujuvan, virheettömän radan. Valitettavasti aikamme ei riittänyt sijoituksille, vaan olimme harmillisesti toinen ei-sijoittunut! Kaiken kaikkiaan nämä olivat kuitenkin hieno päätös tamman upealle kilpauralle.
Nintsu

toukokuu CAS42, päiväkirjamerkintä 09.06.2016
Onneksi palkkasin viime kesänä siittola-avustajaksi Avan, joten ihan joka yö minun ei tarvinnut enää keväisin valvoa! On luksusta nukkua yönsä ja silti tietää, että tammojen varsomiset valvotaan osaavan ihmisen toimesta. Kun Cherrylle ilmestyi vahatipat aamupäivästä, oli aika siirtää tamma varsomispihattoon omaan rauhaansa. Ava jäi sinä yönä vahtiin ja minä menin nukkumaan. Onneksi Ava on niin kokenut kuin on, sillä Cherrry tarvitsi ihmisen apua saattaakseen toisen varsansa maailmaan. Isokokoinen ja vankka orivarsa oli Cherrylle liian suuri yksin varsottavaksi. Ava arvasi tilanteen ennen kuin tamman voimat ehtivät loppua ja yhteisvoimin Ava ja Cherry saivat varsan oljille. Kun minä aamulla ryntäsin paikalle, pääsin ihastelemaan orivarsan pukkihyppelyharjoituksia, väsyneen mutta tyytyväisen emän pitäessä vahtia. Onneksi olkoon Cherry, ja tervetuloa maailmaan Jarkke!
Nintsu

kesäkuu CAS41, päiväkirjamerkintä 22.03.2016
Aikaisemmin olimme valvoneet varsomisia valvontakameran kautta tallin toimistolta käsin parinsadan metrin päässä tammapihatosta. Tilojemme suurremontin yhteydessä tammapihattokin laitettiin kokonaan uusiksi ja sen kylkeen rakennettiin erityisesti varsomisvalvomista varten suunniteltu valvontamökki. Valvonta tapahtui edelleen valvontakameran lähettämän kuvan välityksellä tamman varsomisrauhan turvaamiseksi, mutta nyt ihmisen apu oli lähempänä ja siten nopeammin paikalla jos sitä tarvittaisiin. Olin valvonut jo useamman varsomisen uudesta valvomosta käsin ennen Cherryä. Olin silti vielä hyvin ihastuksissani upouudesta valvontakamerasta (kuva on huisin terävä!), pehmeästä sohvasta (tavoistani poiketen en ottanut edes koiralaumaani seurakseni yöksi, sillä halusin sohvan kokonaan itselleni) ja hiljaa hurisevasta jääkaapista (täynnä jääkahvia ja suklaaherkkuja, of course!). Sisustus oli muutenkin matoista katon rajan verhoihin saakka juuri minun makuuni (yllätys, kun minä kerta olin kaiken suunnitellut ja maksanut), joten viihdyin loistavasti. Musiikkia, kahvia ja suklaata - ei kai sitä yötään voi paremmin viettää.
Tapahtui se varsominenkin jossain vaiheessa yötä. Sen verran maltoin irrottaa katsettani upeasta sisustuksesta, että näin Cherryn ponnistelut varsansa maailmaan saattamiseksi. Vaikka Cherry olikin ensikertalainen, se näytti pärjäävän oikein hyvin. Tamma makasi rauhassa aloillaan, työnsi voimakkaasti supistusten aikana ja malttoi vetää henkeä niiden välissä. Varsomisessa meni aikaa hieman tavallista kauemmin, kuten ensikertalaisilla usein, mutta muutoin koko homma sujui kuin oppikirjassa. Kun Cherry sai varsansa varsottua, luikahdin hiljaa pihattoon paikan päälle. Vaalea tammavarsa vaikutti elinvoimaiselta ja äänteli vaativasti. Se saikin Cherryn kokoamaan ehtyneet voimansa ja ponnistamaan jaloilleen. Tunnin päästä syntymästä, Cherry jo imetti autuaan tyyni katse silmissään esikoistytärtään. Tervetuloa maailmaan Goldie!
Nintsu

tammikuu CAS37, päiväkirjamerkintä 19.03.2015
Viime keväänä 5-vuotias Cherry siirtyi tammavarsapihatosta aikuisten ponien joukkoon karsinatalliin keskittymään kilpauransa rakentamiseen. Hienosti tammalla onkin meno lähtenyt käyntiin ja sijoituksia on erityisesti koulukilpailuista ropissut kiitettävää vauhtia. Myös ensimmäiset sijoitukset este- ja kenttäradoilta on hankittu ja varmasti monta sijoitusta on vielä edessäkin! Tänään Cherry pääsi kevyelle palauttelumaastolle, sillä lihakset ja tamman pääkoppakin kaipasivat lepoa kovan treenin ja kilpailuissa kiertämisen lomassa. Poni olikin suorastaan poikkeuksellisen rauhallinen ja rento ja jopa napsi puiden oksia suuhunsa matkan varrella! Ravasimme jonkin verran sekä laukkasimme pari ylämäkeä, mutta lähinnä vain kävelimme ja nautimme mukavan vilpoisesta tammikuun ilmasta. Ei edes satanut vaikka Uuden-Seelannin talvet tuppaavatkin pelkkää vesisadetta olemaan!
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Cherryn tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Cherry ja sen joskus tulevaisuudessa syntyvät jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Cherrylle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

maaliskuu CAS31, päiväkirjamerkintä 11.11.2013
"Chewie varsoo!" sihisin puhelimeen uniselle sisarelleni. Kiiwi mutisi jotakin vaaleanpunaisista elefanteista (en edes halua tietää mistä unesta hänet olin oikein herättänyt), mutta lupasi tulla heti. Olin poikkeuksellisesti yksin varsavahdissa, koska seurakseni lupautunut työharjoittelija oli saanut mahataudin enkä ollut tähän hätään ehtinyt etsiä ketään hänen tilalleen. En kuitenkaan suin surminkaan halunnut seurata varsomista yksinäni! Jos vaikka jotain ikävää tapahtuisi, olisi parempi, että paikalla olisi kaksi. Aloin jo hieman hermostua seuratessani Chewien varsomisen edistymistä valvontakameran välityksellä. Missä ihmeessä se sisko oikein luurasi?! Olin jo näppäilemässä sisaren numeroa uudelleen kun toimiston ovi kolahti hiljaa. "Tulithan sä!" murahdin kiukkuisesti ja sain vastaukseksi vähintään yhtä kiukkuisen puhahduksen Kiiwin heittäytyessä viereiselle tuolille istumaan. Tapitimme ruutua hiljaisuuden vallitessa. Noin vartti Kiiwin tulon jälkeen Chewie putkautti maailmaan märän mytyn. Se oli meille kuin lähtömerkki ja kiiruhdimme heti pihatolle. Paikanpäällä Chewie jo nuoli tomerasti varsaansa ja tuntui tietävän mitä varsalle piti tehdä. Aika hyvin ensikertalaiseksi! Puolessa tunnissa sekä Chewie, että Cherryksi nimetty tammavarsa olivat jaloillaan ja tunnin kuluttua uskalsimme jättää ne taas kahden. Kaikki kunnossa ja taas yksi MPB-varsa saatettu onnistuneesti maailmaan!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI