Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Goldsworthy Gurney MPB© MBFoto.eu

Goldsworthy Gurney MPB eli Golby
s. CAS47, ikä (s. 31.07.2017, 3v 12.03.2018)
welsh part bred -ori (75% welsh, NWR-kelp.), VH17-023-0094
ruunikonkimo, 137cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/110cm

Luonne

Yleisesti Golby on älykäs, itsevarma ja kärsimätön oripoika. Golby on omasta mielestään maailman napa ja sen pitäisi saada kaikki ja päästä kaikkialle ensimmäisenä. Ori ei todellakaan arastele pitää meteliä itsestään jos kokee jääneensä jotenkin paitsioon! Hoitaessa Golbyn kärsivällisyys on erittäin lyhyt. Se nauttii ja seisoo rauhassa paikoillaan ehkä ensimmäisen minuutin, sitten alkaa vähän liikuskella ja jos harjaus vielä parin pyörähdyksen jälkeen jatkuu, menee oriilta jo hermot mokomaan puunaamiseen ja se alkaa luimistella ja uhitella. Golby on kuitenkin hyvin opetettu eikä se pure eikä potki, vaikka osaakin hurjalta näyttää. Taluttaessa Golbylla on yleensä kauhea kiire joka paikkaan. Ensin aamulla karsinasta tarhaan ja sitten illalla aivan yhtä kiire takaisin karsinaan. Ponin kävelyvauhtia saakin olla jatkuvasti himmailemassa vaikka näinkin pienestä ponista on kyse!

Golby on perinyt emänsä erinomaisen mielikuvituksen nähdä vihreitä miehiä missä tahansa. Golby on myös aivan yhtä ketterä ja luova liikkeissään eli herra osaa jos jonkinmoista kierrepukki-sivuloikka-peruutus-kuviota. Ratsastajalta vaaditaankin melkoista tasapainoa! Golby pitää laittaa tiukasti töihin heti ratsastuksen ensimetreiltä asti ja pitää tehtävät vaihtelevina. Myöskään mitään turhan helppoja tehtäviä ei ponilla kannata teettää, vaan laittaa lihasten lisäksi pääkoppakin töihin. Vaikkei Golby ratana suoritakaan kuin helppoa B:tä, osaa se lähes kaikki yksittäiset koululiikkeet vaativaan B:hen asti. Erilaisia treenejä herralle siis varmasti löytyy! Hyppäämisessä Golby on taitava. Sillä on sulavan kissamainen hyppy ja se on luontaisesti hyvin älykäs esteillä. Ihan ei kannata esteradan suoritusta ponin kontolle jättää, sillä Golby huomaa kyllä jos kuski nukkuu ja saattaa vaikka nähdä mörön keskellä estettä!

Suku

i. Moana's Iarll Rhyfelgar
wA, rnkm sab, 117cm
KTK-II
ii. VIR MVA Ch Rhown Rhainallt
wA, mkm, 117cm
VWY-II, KTK-II
iii. VIR MVA Ch Islwyns Redeemer GBR
wA, KTK-III, VWY-C
iie. Dryas Delight
wA
ie. Moana's Cresida
wA, rtkm, 121cm
KTK-II
iei. Craddock
wA, YLA2, VWY-II
iee. Cassandra
wA, VWY-III
e. Pencalow Tesla
wpb (50%), rn, 146cm
VWY-II
ei. Terminus BH xx
xx, m, 165cm
eii. Theudor Moine xx
xx
eie. Bounty xx
xx
ee. Pencalow Littlemiss
wB, rt, 135cm
ktk-kelpoinen
eei. Corre el Rumor
wB
eee. VIR MVA Ch Milkshake Miserable
wB, KTK-I

Golbylla on sukua 3 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi
CAS00, o/t. Varsa, i/e. Vanhempi

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 01.07.2018, Stall Sjöholma, ERJ, 50cm, 3/19
    Koulukilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
06.01.2018, Moana part breds, VSN, wpb-oriit, RCH

Laatuarvostelut
23.05.2018, NWA, Quality Welsh Youngster (21p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

marraskuu CAS50, päiväkirjamerkintä 23.05.2018
Marraskuu on loistavaa aikaa keskittyä nuoriin poneihin: kilpaponit ovat kisatauolla, kesän varsat juuri vieroitettu ja siitostammat kasvattavat rauhassa mahojaan. Siispä on juuri täydellinen aika raahata nuoria poneja milloin mihinkin kissanristiäisiin! Tällä kertaa rekkaan pakattiin kolme nuorta oria: Golby , Uppis ja Dobby. Tapahtumapaikalle päästyämme nuorukaisten testosteronit olivat kivasti koholla ja sain olla oikein ylpeä kuinka hienosti kolmikko käytteli takajalkojaan hyppiessään pystyyn ja riehuessaan kuin eivät olisi koskaan ihmisiä tai muita hevosia nähneetkään... Golbyn huomion suuntaaminen suorituksiin oli aika työn ja tuskan takana, mutta muutamia välähdyksiä herran mahdollisesti tulevista kyvyistä sentään nähtiin. Varsinkin rakennearvostelussa ori hetkittäin esiintyi kuin fiksu poni ainakin! Onneksi edes ne väläytykset sieltä löytyi, eli saimme sentään kotiinviemisiksi Quality welsh youngster -arvonimen.
Nintsu

toukokuu CAS47, päiväkirjamerkintä 31.07.2017
Joitakin varsomisia sitä vain odottaa enemmän kuin toisia. Tessan esikoisen syntymää odotinkin kuin kuuta nousevaa. Yhdistelmä oli mielestäni niin mielenkiintoinen, etten millään olisi malttanut odottaa yhtätoista kuukautta tavatakseni tämän yhdistelmän! Upea mounttiori, omakasvattini Raffe-poni yhdistettynä täysveritaustaiseen, meidän tallissa suvultaan aivan uniikkiin Tessaan - eihän tästä voi tulla kuin aivan mahtava varsa niin käyttöön, näyttöön kuin jalostukseenkin. Tänään Tessa sitten vihdoinkin armahti minut ja aloitti varsomisensa noin yhden aikaan yöllä. Olin juuri herännyt lyhyiltä torkuilta (ihme, että olin malttanut nukkua!) ja edelleen hieman unenpöpperössä. Onneksi Tessa ei kaivannut apua, vaikka ensikertalainen olikin. Kun tamma oli saanut urakkansa suoritettua, kiiruhdin pihatolle tarkistamaan emän ja varsan voinnin. Vahvatahtoinen, ruunikko orivarsa säpiköi sitkeästi jo jaloilleen ja Tessakin vaikutti virkeältä. Onneksi olkoon pojasta, Tessa, ja tervetuloa maailmaan, Golby!
Nintsu

kuu CAS00, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina 00.00.0000
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI