Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE



MUISTOSIVUT


lopetettu 16.12.2018 vanhuuden vaivojen takia 21-vuotiaana



Rhown Rhainallt

VIR MVA Ch, VWY-II, KTK-II

© MBFoto.eu

Rhown Rhainallt eli Raivo
s. CAS32, 21v (s. 14.02.2014, 3v 29.09.2014)
welsh mountain -ori, VH14-024-0057
mustankimo, 117cm, kasv. Sorel & Rhonwen, USA
om. Moana part breds VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Raivon lempinimestä voisi päätellä sen olevan vaikea tai hurja otus, mutta todellisuudessa meidän Raivossamme ainoa raivokas asia on kyltymätön himo ruokaa kohtaan. Raivo on täydellisen tyytyväinen sijainnista ja muista olosuhteista riippumatta kunhan sillä vain on ruokaa edessä. Nallekarhumaisen olemuksen omaava oripoika onkin ikuisesti laihdutuskuurilla, sillä välillä tuntuu, että ori lihoo jo pelkän heinän näkemisestäkin. "Ei makupaloja"-kyltti ovessa on silti yhtä turhan kanssa, juurikin edellä mainitun nallekarhumaisuuden ja suurten, ruskeiden silmien takia. Kuka voisi muka vastustaa sellaista yhdistelmää? Luonteeltaan Raivo on oikein leppoisa. Se on hyvätapainen ja kiltti ja seurustelee mielellään ihmisten kanssa. Hoitaessa ori saattaa hieman liikuskella jos se on vapaana karsinassaan, mutta koskaan mitään pahaa ei ori tee. Se ei näyki, pure eikä potki ja siirtyykin helposti sitä pyydettäessä. Kavioita puhdistaessa Raivo nostaa jalkansa helposti puhdistettavaksi ja malttaa yleensä seistä tyynesti paikoillaan kolmella jalalla. Oriudestaan huolimatta Raivon voi antaa kenen tahansa hoidettavaksi, niin kiltti se on. Taluttaessa ori käyttäytyy hyvin eikä se tavallisesti käyttäydy kovinkaan orimaisesti.

Ratsastaessa Raivo on menevä ja innokas. Vapaapäivien jälkeen Raivo voi olla hieman turhankin eteenpäinpyrkivä, mutta yleensä muutama reipas laukkakierros saa oriin ylienergisyyden tasoittumaan. Raivo on oikea hyvänmielen ratsu, sillä se on aina innoissaan tekemässä töitä. Treenattiin sitten huolellisuutta vaativia koululiikkeitä tai vauhdikasta esterataa, on Raivo aina täysillä mukana. Ori onkin todella mukava ratsastettava ja tallinväki suorastaan tappelee siitä kenen vuoro on ratsastaa Raivolla. Poni toimii hyvin niin sileällä kuin esteilläkin eikä se koskaan heittäydy itsepäiseksi. Esteet Raivo hyppää aina hyvällä ilmavaralla, eikä se vahingossakaan halua koskea puomeihin. Erikoisesteitä Raivo saattaa joskus katsella tarkemmin, mutta täydellinen kieltäytyminen on harvinaista. Yleensä ori vain kiihdyttää erikoisempaa estettä kohti ja hyppää oikein suurella loikalla esteen ylitse. Maastossa Raivo on innokas ja eloisa. Se näkee joskus alkulenkistä vihreitä miehiä, varsinkin jos edellisestä maastokerrasta on jo aikaa. Yleensä ei tarvita kuin pieni ravipätkä ja hieman kauemmaksi tallista pääseminen, niin Raivo alkaa rauhoittua ja malttaa intoilun sijaan keskittyä nauttimiseen.

Raivon vanhemmilla ei ole kokemusta valjakkoajosta, mutta Raivo itse on valjakkoon koulutettu. Ori on miellyttävä ajoponi, joka on aina iloisena lähdössä töihin. Sitä on helppo ohjailla eikä se hermostu kylkiin osuvista aisoista. Koulu- ja tarkkuuskokeet ovatkin Raivon erikoisalaa ja ori tuntuu suorastaan itsekin katsovan, etteivät pallon putoa tarkkuuskokeessa. Maastokokeessa Raivo voi joskus olla hieman turhankin vauhdikas, mutta kun ohjastaja muistaa vähän toppuutella oriin menoa, malttaa se suorittaa tehtävät sopivassa temmossa.

Suku

i. VIR MVA Ch Islwyns Redeemer GBR
wA, rt sab, 119cm
KTK-III, VWY-C
ii. Islwyns Remus
wA, km, 120cm
iii. Whitefords Romulus
iie. Islwyns Nepetarin
ie. Llurens Viona
wA, km, 116cm
iei. Northorns Solomon
iee. Llurens Lady Fiona
e. Dryas Delight
wA, km, 115cm
kadonnut
ei. Dyvnarts Axell
wA, km, 117cm
eii. Elwyt Duac
eie. Blodwen Brianna
ee. Ffraid Claudine
wA, km, 116cm
eei. Bye Franciss
eee. Brixon Heilyn

Raivolla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Isä Islwyns Redeemer GBR muistuttaa ulkomuodoltaan nallekarhua. Ori on tyypiltään hieman massava ja matalajalkainen raudikko isoin merkein. Säkäkorkeutta vekkuli-luontoisella oriilla on 119 senttiä. Elmeriksi kutsuttu ori on ollut aika paljon jalostuskäytössä ja oriilla onkin kuusi jälkeläistä, joista meidän Raivo on viimeisin. Siitospuuhien lisäksi Elmeri on pärjännyt näyttelyissä, jopa niin, että ori on palkittu muotovalio-tittelillä. Oriilla on kykyjä myös ratsuksi, sillä parhaimmillaan se on sijoittunut jopa 100 sentin esteluokassa! Pääasiassa Elmeri on sijoittunut 80-90 sentin tasolla. Elmeri on edelleen kilpailukäytössä ja tähtää kantakirjaukseen ja laatuarvosteluihin.

Emä Dryas Delight on kaunis, kimo welsh mountain -tamma, jolla on ollut suuret merkit ennen kimoutumista. Tiedä vaikka kantaisi sabino-geeniä! Säkäkorkeutta Litalla on vain 115 senttiä. Lita on tuotu Rhonweniin Yhdysvaltoihin rodun kotimaasta Britannian Walesista yhdessä kaksossisarensa Windar Nerysin kanssa. Rhonweniin tulonsa jälkeen tammalla on kilpailtu ahkerasti helpoissa koululuokissa ja matalilla esteradoilla. Menestystä on ratsastuskilpailuiden lisäksi tullut näyttelykehistäkin, sillä Lita on palkittu kertaalleen irtoSERTillä ja on siten kantakirjakelpoinen. Litaa on käytetty jonkin verran siitoksessa ja Raivo on sen kolmas jälkeläinen.

Emänisä Dyvnarts Axell menestyi aikoinaan loistavasti helpoissa este- ja koululuokissa Britanniassa. Parhaimmillaan Axell jopa voitti 90 sentin esteluokkia isojen puoliveristen nenän edestä! Koulupuolella oriilla pysyteltiin helppo B -luokissa oriin napsiessa sijoituksia varsin tasaiseen tahtiin. Kimo, 117 senttiä korkea pikkuori oli erittäin hyväluontoinen ja se sopi loistavasti lasten ratsastettavaksi, minkä ansiosta sille oli helppo löytää sopivankokoisia ratsastajia ja kisaajia. Rakenteeltaan Axell oli sopusuhtainen ja ryhdikäs, joskin hieman pitkärunkoinen. Kantakirjaan ori hyväksyttiin toisella palkinnolla. Axell vaikutti aika paljon Britannian welshponijalostuksessa ja ori jätti useita erinomaisia käyttöponeja.
Emänisäisä Elwyt Duac syntyi läsipäisenä ja sukkajalkaisena ruunikkona, mutta kimoutui jo muutamassa vuodessa aivan valkoiseksi. Sabino-geeni näkyi oriissa vielä kimoutumisen jälkeenkin oriin sinisten herasilmien ansiosta. Elwyt Duac olikin todella hauska ilmestys ja keräsi paljon katseita missä ikinä liikkuikin. Säkäkorkeutta oriilla oli 117 sentin verran. Luonteeltaan Elwyt Duac oli tarmokas ja energinen, mutta silti erittäin hyväntahtoinen. Lapsetkin pystyivät ratsastamaan oriilla ja niin pikkuponi pääsi hieman kilpailemaankin pieniä esteluokkia. Oriilla oli näppärä hyppytyyli ja se olisi varmasti pärjännyt isommissakin luokissa jos sopiva ratsastaja olisi sattunut kohdalle.
Emänisäemä Blodwen Brianna oli kimo, 116 senttiä korkea welshmountaintamma. Brianna oli luonteeltaan rauhallinen, jopa hieman laiska, mutta silti erittäin ystävällinen ja kiltti. Tamma teki nuorena kolme varsaa, minkä jälkeen se ratsukoulutettiin ja myytiin ratsastuskouluun tuntiponiksi. Ratsastuskoulussa Brianna laiskistui entisestään, mutta siitä tuli silti suosittu poni erityisesti aloittelijoiden keskuudessa. Koska Briannan jälkeläiset osoittautuivat hyviksi käyttöponeiksi, myytiin Brianna takaisin siitostammaksi 16-vuotiaana. Tamma ei kuitenkaan ehtinyt varsoa uudella omistajallaan kuin kerran, kun se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen tapaturman takia 18-vuotiaana.

Emänemä Ffraid Claudine osoittautui jo nuorena todella monipuoliseksi poniksi. Tamma polveutui pääasiassa näyttelyissä menestyneestä suvusta, mutta poni itse sijoittui niin este-, koulu- kuin valjakkoajokilpailuissakin. Valjakkoajossa Claudine voitti jopa kansallisia luokkia! Tammalla oli rakennekin kohdillaan, sillä se menestyi nuorena ponina näyttelyissä ja myös kantakirjattiin hieman vanhemmalla iällä ensimmäisellä palkinnolla. Aktiivisen kilpailu-uransa takia Claudine astutettiin ensimmäisen kerran vasta vanhemmalla iällä. Tamma varsoi terveet kaksostammavarsat, mutta Claudine itse kuoli varsomisen aiheuttamiin komplikaatioihin. Claudine oli 116 senttiä korkea, kimo welshmountaintamma.
Emänemäisä Bye Franciss oli kimo, vain 115 senttiä korkea welshmountainori. Ori syntyi Ranskassa, tosin brittiläisistä tuontiponeista. Franciss kiersi Ranskassa nuoruusikänsä ajan welshnäyttelyissä ja ori pärjäsikin varsin hienosti. Tuomarit pitivät erityisesti oriin keveistä liikkeistä ja ryhdikkäästä tyypistä. Francissin ollessa 5-vuotias, päätyi sen kasvattaja konkurssiin ja Franciss myytiin pakkohuutokaupassa halvalla. Ori päätyi muutaman välikäden kautta Britanniaan, jossa se kantakirjattiin. Kantakirjauksessa Franciss ei ollut aivan parhaimmassa kunnossaan ja sen pisteet jäivätkin yhtä pistettä alle ensimmäisen palkinnon. Astutusluvan saatuaan oritta käytettiin kohtalaisesti jalostuksessa ja se jätti jälkeensä useita hyväliikkeisiä varsoja.
Emänemäemä Brixon Heilyn toimi elämänsä aikana lähinnä siitostammana. Kimo, säkäkorkeudeltaan 117-senttinen welshmountaintamma oli rakenteeltaan melko korrekti, liikkeiltään tahdikas ja luonteeltaan hyväntahtoinen. Elämänsä aika Brixon Heilyn ehti varsoa peräti viisitoista kertaa. Tammasta jäi kaksi kantakirjaan hyväksyttyä orijälkeläistä ja jopa kuusi kantakirjattua tammajälkeläistä. Yhteistä Brixon Heilynin jälkeläisille oli luontainen tahdikkuus liikkeissä ja sopusuhtainen runko. Monet Brixon Heilynin jälkeläisistä osoittautuivat myös loistaviksi käyttöponeiksi ja tamman jälkikasvua näkee niin este-, koulu- kuin valjakkoajokilpailuissakin. Tamma lopetettiin 24-vuotiaana sen jäätyä tyhjäksi useana vuonna peräkkäin.

Jälkeläiset
CAS39, t. Moana's Honey Bunny, e. Moana's Honey Brianna
CAS41, o. Moana's Iarll Rhyfelgar, e. Moana's Cresida
CAS41, t. Moana's Sunny Day, e. Moana's Sunny Smile
CAS44, o. Moana's Rhydderch, e. Mewian Nefer
CAS49, o. Moana's Fflamddwyn, e. Gwalch Fflamwydden

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
    Estekilpailut
  1. 16.03.2015, Juksula, ERJ, 50cm, 7/60
  2. 20.03.2015, Juksula, ERJ, 50cm, 1/60
  3. 27.03.2015, Moana part breds, ERJ, 70cm, 4/40
  4. 28.03.2015, Moana part breds, ERJ, 80cm, 4/40
  5. 06.04.2015, Thrillium, ERJ, 70cm, 6/50
  6. 08.04.2015, Thrillium, ERJ, 80cm, 6/50
  7. 16.04.2015, vt Wuki, ERJ, 70cm, 2/30
  8. 26.04.2015, Viisikko, ERJ, 80cm, 2/30
  9. 10.05.2015, Huvitutti, ERJ, 80cm, 2/40
  10. 02.06.2015, Runoratsut, ERJ, 80cm, 5/30
  11. 08.07.2015, Coedwig Welsh, ERJ, 80cm, 1/14
  12. 31.08.2015, kk Ginger, ERJ cup, 70cm, 7/71
  13. 19.09.2015, Juksula, ERJ, 80cm, 5/60
  14. 21.09.2015, Moana part breds, ERJ, 80cm, 2/40
  15. 22.09.2015, Moana part breds, ERJ, 70cm, 1/40
  16. 12.10.2015, Vindemia, ERJ, 80cm, 2/40
  17. 14.10.2015, Vindemia, ERJ, 80cm, 6/40
  18. 30.01.2016, Harhavaaran ratsutila, ERJ, 80cm, 3/30
  19. 03.03.2016, Jukola, ERJ, 80cm, 1/30
  20. 05.03.2016, Jukola, ERJ, 80cm, 5/30
  21. 13.04.2016, Runoratsut, ERJ, 80cm, 4/30
  22. 15.04.2016, Runoratsut, ERJ, 80cm, 5/30
  23. 18.04.2016, Runoratsut, ERJ, 80cm, 1/30
  24. 21.07.2016, Bellgrove, ERJ, 80cm, 4/30
  25. 23.07.2016, Bellgrove, ERJ, 80cm, 4/30
  26. 31.07.2016, Satulinna, ERJ cup, 70cm, 14/163
  27. 01.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 80cm, 4/40
  28. 03.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 80cm, 6/40
  29. 05.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 80cm, 2/40
  30. 08.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 80cm, 4/40
  31. 09.08.2016, Kuuralehto, ERJ, 80cm, 2/40
  32. 13.09.2016, Delicate, ERJ, 80cm, 5/30
  33. 14.09.2016, Delicate, ERJ, 80cm, 5/30
  34. 15.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 3/30
  35. 16.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 3/30
  36. 17.09.2016, Delicate, ERJ, 80cm, 3/30
  37. 18.09.2016, Delicate, ERJ, 80cm, 4/30
  38. 20.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 1/30
  39. 26.09.2016, Wayward Dressage, ERJ, 80cm, 1/30
  40. 10.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 1/60
  41. 11.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 1/60
  42. 16.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 5/60
  43. 18.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 1/60
  44. 19.10.2016, Juksula, ERJ, 80cm, 3/60
  45. 22.10.2016, Moana part breds, ERJ, 80cm, 4/19
  46. 26.10.2016, Moana part breds, ERJ, 80cm, 1/19
    Koulukilpailut
  1. 30.03.2015, Juksula, KRJ, he B, 2/60
  2. 03.04.2015, Juksula, KRJ, he B, 2/60
  3. 09.04.2015, Rohkelikko, KRJ, he B, 6/50
  4. 17.04.2015, Taikakuun kartano, KRJ, he C, 4/50
  5. 23.04.2015, Erkinheimot, KRJ, he B, 5/30
  6. 24.04.2015, Rohkelikko, KRJ, he B, 4/50
  7. 01.05.2015, Erkinheimot, KRJ, he B, 2/30
  8. 07.05.2015, Erkinheimot, KRJ, he B, 1/30
  9. 29.05.2015, Delmenhorst, KRJ, he B, 2/40
  10. 01.06.2015, Delmenhorst, KRJ, he B, 1/40
  11. 04.06.2015, Delmenhorst, KRJ, he B, 5/40
  12. 04.07.2015, Juksula, KRJ, he B, 1/60
  13. 11.07.2015, Juksula, KRJ, he B, 3/60
  14. 31.08.2015, Aittohaara, KRJ cup, he C, 15/213
  15. 30.09.2015, Runoratsut, KRJ cup, he B, 12/326
  16. 30.11.2015, Oldfinion, KRJ cup, he B, 3/309
  17. 20.01.2016, kk Steward, KRJ, KNS, 2/100
  18. 13.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 2/60
  19. 19.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 1/60
  20. 21.02.2016, Juksula, KRJ, he B, 3/60


    Valjakkoajokilpailut
  1. 04.04.2015, vt Dei, VVJ, noviisi pari, 4/30
  2. 07.04.2015, vt Dei, VVJ, noviisi pari, 5/30
  3. 08.04.2015, vt Dei, VVJ, noviisi pari, 5/30
  4. 12.05.2015, Breandan, VVJ, noviisi, 3/50
  5. 14.05.2015, Muiston, VVJ, noviisi, 4/30
  6. 16.05.2015, Muiston, VVJ, noviisi, 5/30
  7. 17.05.2015, Muiston, VVJ, noviisi, 4/30
  8. 17.05.2015, Breandan, VVJ, noviisi, 7/50
  9. 03.06.2015, Elfengård, VVJ, noviisi, 3/40
  10. 14.06.2015, Wyat Shetlands, VVJ, noviisi, 6/40
  11. 15.06.2015, Wyat Shetlands, VVJ, noviisi, 4/40
  12. 14.07.2015, Breandan, VVJ, noviisi, 4/30
  13. 20.07.2015, Breandan, VVJ, noviisi, 3/30
  14. 03.11.2015, Mörkövaara, VVJ, noviisi, 4/30
  15. 05.11.2015, Mörkövaara, VVJ, noviisi, 5/30
  16. 09.11.2015, Mörkövaara, VVJ, noviisi, 1/30
  17. 18.11.2015, Tuiskula, VVJ, noviisi, 2/100
  18. 30.11.2015, Breandan, VVJ cup, noviisi, 5/94
  19. 01.01.2016, Viisikko, VVJ, noviisi, 2/30
  20. 24.02.2016, Yentel Ponies, VVJ, noviisi, 3/30
  21. 27.02.2016, Yentel Ponies, VVJ, noviisi, 1/30
  22. 01.03.2016, Mooncruiser, VVJ, noviisi, 1/30
Näyttelyt
25.09.2015, Moana part breds, NJ, wA-oriit, irtoSERT
22.10.2015, Coedwig Welsh, NJ, wA-oriit, irtoSERT
22.11.2015, Coedwig Welsh, NJ, wA-oriit, irtoSERT
20.02.2016, Coedwig Welsh, NJ, wA-oriit, BIS1, MVA-sert
15.10.2017, Adina, NJ, wA-oriit, BIS4, MVA-sert

Laatuarvostelut
20.01.2016, PoniKTK, KTK-II (19 + 17 + 17 + 17 = 70p)

31.05.2017, VWYL, VWY-II (7 + 7 + 4,5 + 21,5 + 3,5 = 43,5p)

Champion myönnetty 10.08.2017

VIR MVA Ch myönnetty 27.03.2018


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

heinäkuu CAS46, päiväkirjamerkintä 25.05.2017
Raivo on nyt elämänsä siinä pisteessä, että kilpakentät ovat takana, suunnitellut tammat astuttu ja laatuarvostelut edessä. Hieman pönäköitynyt oriponimme saa aloittaa laatuarvostelu-urakkansa virtuaalisten welshystävien laatuarvostelusta, jonne se pääseekin ihan pian esiintymään. Tavoittelemme kyseisestä laatuarvostelusta toista palkintoa eli pieni laihdutuskuuri on Raivolla edessä! Muutoin ori on hyvässä kunnossa säännöllisen liikunnan ansiosta - mitä nyt vain vuorokauden ympäri sallittu laidunnus on tarttunut ylimääräisinä kiloina herran vyötärölle. Muitakin suunnitelmia ponin päänmenoksi on keksitty, sillä yritämme metsästää puuttuvaa MVA-sertiä, jotta Raivo voisi seurata isänsä jalan jälkiä muotovalioksi! Jos sertiä ei säällisen ajan kuluessa ala kuulua, tyydymme champion-titteliin, johon sertit on jo kasassa. Eipä pääse ori pölyttymään eläkepäivilläänkään!
Nintsu

maaliskuu CAS44, päiväkirjamerkintä 15.11.2016
Raivon neljäs varsa, komea orivarsa, syntyi tänään. Nyt meidän ihanalla Raivollamme on kaksi ori- ja kaksi tammavarsaa! Raivon toinen poika sai nimekseen Moana's Rhydderch ja se on tilausvarsa Disalle Glenwoodiin. Orivarsa ei itseasiassa ole A-sektion poni, sillä varsan emä on meidän B-ponitammamme Mewian Nefer. Näin Raivo saa siis puumerkkinsä ujutettua myös B-ponien sukuihin! Itse olen varsasta aika innoissani, vaikka Disan makuun mounttiveri taitaakin tulla turhan paljon esiin Rhydderchin ulkonäössä ja rakenteessa. Varsan molemmat vanhemmat ovat kuitenkin erinomaisia käyttöponeja, sekä kantakirjattuja toiselle palkinnolle, eli uskon Rhydderchistäkin kasvavan hienon käyttöponin. Raivo ei toki pojastaan tiedä sen enempää kuin muistakaan varsoistaan, mutta jos se tietäisi, olisi se varmasti jälkikasvustaan ylpeä!
Nintsu

helmikuu CAS44, päiväkirjamerkintä 01.11.2016
Nyt koitti kisaeläke Raivollekin! Ori on jo aikaisemmin eläköitynyt koulu- ja valjakkokentiltä mutta nyt on riittävästi sijoituksia kasassa esteratsastuksen parista eli tavoitteet kilparadoilta on saavutettu. Raivo ei ehkä ymmärrä mitä eläköityminen tarkoittaa mutta varmasti se iloitsee karsinatallista pihattotarhaan siirtymisestä ja 24/7 tapahtuvasta laiduntamisesta. Samalla kertaa kisaeläkkeelle jää myös Raivon pitkäaikainen tarhakaveri ja valjakkoajopari Matti eli pojat saavat yhteisen pihattotarhan ja pääsevät jakamaan eläkepäivät tutun kaverin kanssa. Ikää Raivolla on toki vasta 12 vuotta eli aika nuori "eläkeläinen" se toki on. Tietenkään ihan pullaponiksi ei herraa jätetä vaan säännöllistä liikuntaa on luvassa milloin missäkin muodossa. Nyt vain odotellaan Raivon jälkikasvun kisamenestystä, jotta oriin voi ilmoittaa laatuarvosteluihin.
Nintsu

maaliskuu CAS41, päiväkirjamerkintä 04.03.2016
Tästä kesästä on tulossa oikea varsakesien varsakesä! Yhteensä varsoja odotetaan syntyväksi yli 30 kappaletta ja Raivollekin on tälle kesälle tiedossa kaksi varsaa. Toinen näistä varsoista syntyi tänään, kun oma kasvattimme Moana's Cresida varsoi Raivo-oriista ruunikon, isomerkkisen orivarsan tänäyönä joskus puoli kolmen aikaan. Olin yön aikana innostunut leikkimään Google Kääntäjän kymrin kielisillä käännöksillä, joten Raivon orilinjan jatkajakin sai nimekseen alkuperämään kielen mukaan Iarll Rhyfelgar eli Sotaisa Jaarli. Uskokaa tai älkää, mutta vaihtoehtoina oli paljon villimpiäkin nimiä kuten Terävä Miekka (cleddyf miniog) ja Petollinen Meri (môr beryglus)! Aika näyttää kasvaako Raivon pojasta isänsä kaltainen suursyömäri vai nimensä mukainen vastarannankiiski. Seuraavaksi kuitenkin odottelemme toukokuuta, jolloin Raivon kolmannen varsan laskettuaika on.
Nintsu

maaliskuu CAS36, päiväkirjamerkintä 06.01.2015
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Raivon tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei suuresti vaikuta, mutta suunnitelmat kyllä hieman hidastuvat. Nyt kaikkien ponien kilpailuttaminen jää minun vastuulleni, joten Raivo ja sen tulevaisuudessa saamat jälkeläiset pääsevät kilpailuihin hieman harvemmin. Tämä viivästyttää luonnollisesti laatuarvosteluihin valmistautumista. Raivolle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti päämäärää.
Nintsu

toukokuu CAS35, päiväkirjamerkintä 01.11.2014
Tänään oli suuri päivä, kun meidän kaikki kolmivuotiaat, Raivo mukaan lukien, tekivät kisadebyyttinsä Metsälammen ratsutilan estekilpailuiden puomi-kavaletti-luokassa. Aika harvoin raahaamme kolmivuotiaitamme kilpailuihin, mutta tällä kertaa päätimme tehdä poikkeuksen, kun näin hyvä tilaisuus osui kohdalle. Pakkasimme siis yhdeksän nippanappa sisäänratsastettua ponia rekkaan ja ajaa hurautimme Metsälammelle. Raivon ratsastusvuoro oli kolmantena. Kisahoitajaporukkamme oli varustanut ja kävelyttänyt ponin minulle valmiiksi, joten minun ei tarvinnut kuin kivuta selkään ja pysytellä siellä. Se oli helpommin tehty kuin sanottu, sillä ori oli melkoisen virtaisa. Verryttelin ratsuni vain lyhyesti läpi, testasin että jarrut, kaasu ja ratti suurin piirtein toimivat ja hyppäsin ravilähestymisellä pari pikkukavalettia. Näin nuorelle ponille on riittävän raskasta pelkästään olla verryttelyssä vieraiden hevosten ympäröimänä, eikä siinä kannata enää alkaa hiomaan suorituksen yksityiskohtia.
Pian olikin meidän vuoromme. Raivo ei ollut moksiskaan saamastamme lähtömerkistä, ja lähti avustani reippaaseen kevyeeseen raviin. Ensimmäisenä esteenä oli vain maapuomi, josta menimme ylitse hallitusti. Kakkosena olevalle matalalle ristikolle oli helppo ja pitkä tie, jolla sain Raivon hyvin avuille ja sitten ohjattua ravissa ristikosta yli. Ori nosti esteeltä laukan ja koska laukka oli juuri oikea, annoin ponin jatkaa laukassa päädyssä lyhyellä sivulla olevalle kavaletille. Raivo hieman kiihdytti laukkaa ennen estettä ja hyppäsi kavaletin valtavalla loikalla. Mitä lie näki kavaletissa. Ison hypyn takia kaarre ristikko-ristikkolinjalle pääsi hieman leviämään, mutta poni imi hyvin esteille ei-niin-täydellisestä lähestymisestä huolimatta ja pääsimme virheittä jatkamaan rataa kuutosesteelle, joka onneksi oli helppo maapuomi. Kaarre kutoselle oli hieman hankala, mutta Raivo laukkasi hyvässä rytmissä ja sain sen helposti käännetyksi puomille ja suorana puomin yli. Päädyssä annoin Raivon laukata hieman reippaammin, sillä matkaa seiskalle, pienelle ristikolle, oli pidemmälti. Seiskasta Raivo leiskautti ylitse isolla hypyllä ja kiisimmekin maaliin aikas vauhdikkaasti. Aikamme olikin oikein hyvä, sillä ylsimme lopputuloksissa toiseksi! Upea kisauran aloitus, Raivo!
Nintsu

heinäkuu CAS32, päiväkirjamerkintä 05.03.2014
Ostin taas uuden ponin, tällä kertaa kolmikuisen welsh mountain -oriin. Rhown Rhainallt, jota aloin heti kutsua Raivoksi, asustelee tällä hetkellä Yhdysvalloissa kasvattajansa luona. Toistaiseksi pikkuori saa siellä pysyäkin, sillä tahdon, että se vieroitetaan aikaisintaan puolivuotiaana. Sitä paitsi matka Yhdysvalloista Uuteen-Seelantiin on pitkä, joten oriin on oltava hyväkuntoinen ja vahva, jotta se kestää matkan rasitukset. Ajattelin silti hieman lyhentää matkan kestoa polttamalla rahaa lentorahtia varten. Jos oripoika joutuisi matkustamaan koko matkan laivalla, kestäisi se ikuisuuden. Lentäminen on paljon nopeampaa (ja valtavan paljon kalliimpaa). No, oli kuljetustapa mikä hyvänsä (lentäminen!), joudun odottelemaan Raivoa kotiin vielä ainakin kolme kuukautta. Ne tulevat taatusti tuntumaan ikuisuudelta, sillä odottavan aika on tunnetusti pitkä. Toivottavasti Raivo käyttää nämä kolme kuukautta hyvin ja kasvaa komeaksi ja voimakkaaksi nuoreksi oriiksi.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI