Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Tallikirja

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Winna B© ottaja

Winna B eli Winna
s. 04.06.2014 (sekalainen ikääntyminen, 8v 10.05.2017)
welsh B -tamma, VH15-022-0054
voikko, 131cm, ex-om. miivi VRL-13320
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Yleisesti, hoitaessa, muuta?

Ratsastaessa, esteillä, maastossa, ajaessa

Suku

i. Wolowitz
wB, rnkm, 134cm
ii. Gorwedd Gwyn
wB, rnkm, 130cm
iii. tunt
iie. tunt
ie. Storm Eira
wB, prt, 131cm
iei. tunt
iee. tunt
e. Peppermint B
wB, vkk, 130cm
ei. Diafol Gwyn
wB, vkkkm, 128cm
eii. tunt
eie. tunt
ee. Capucine
wB, rn, 135cm
eei. tunt
eee. tunt

Winna on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Wolowitz oli ruunikonkimo, 134 senttiä korkea B-sektion welshori. Wolowitz oli luonteeltaan hieman hönttä ja aivan liian kiinnostunut tammoista, vaikkei osannutkaan kosiskella kauniimpaa sukupuolta kovinkaan viehkeästi. Nuorempana ori oli aivan liian tohelo sille sopivan pienien ratsastajien ratsuksi, joten ponin kanssa keskityttiin valjakkoajoon. Wolowitz pärjäsikin lajissa loistavasti ja se keräsi menestystä ihan kansallisella tasolla saakka vaativissa luokissa. Vuodet rauhoittivat hieman oritta ja lopulta se pääsi poniratsastajan kanssa esittelemään taitojaan myös ratsuna kilpaillen sekä koulua että esteitä kelvollisella menestyksellä. Wolowitz vaikutti jonkin verran myös jalostuksessa ja siitä jäi muutama varsin menestynyt valjakkoponi.

Isänisä Gorwedd Gwyn oli väriltään ruunikonkimo. Se kantakirjattiin nelivuotiaana toiselle palkinnolle, jolloin sen säkäkorkeudeksi mitattiin 130 senttiä. Gorwedd Gwyn polveutui hyvästä suvusta ja se tekikin elämäntyönsä siitosoriina. Ori itse ei sen kummemmin kilpaillut, vaikka sitä kotioloissa liikutettiinkin säännöllisesti sekä ratsain, että kärryillä. Gorwedd Gwynin jälkikasvun kilpailutulokset puhuvat kuitenkin puolestaan, sillä oriista jäi muutama kansainvälisen tason valjakkoponi, monia aluetason ratsuja ja useita näyttelymenestyjiä.
Isänemä Storm Eira sai liikanimen "ball" (suom. pallo) jo nuorena. Tamma nimittäin lihoi jo pelkästä ruoan näkemisestäkin! Punarautias piirtopää oli 131 senttiä korkea ja luonteeltaan oikein leppoisa ja mukava. Se toimi luotettavana lastenratsuna ja sillä kilpailtiinkin hieman lähialueiden poniklubien pikkukilpailuissa niin koulu-, este- kuin maastoratsastuksessakin. Lihava Eira oli myös kelpo kärryponi, vaikkei sillä koskaan lajissa kilpailtukaan. Varsoja Storm Eiralle siunaantui vuosien varrella kaksi. Tamma lopetettiin kaviokuumeeseen 19-vuotiaana.

Emä Peppermint B oli hellyyttävä, pirteä ja kiltti tamma. Se menestyi nuorena näyttelyissä ja voitti kerran Best in Show -tittelinkin paikallisessa welsh show'ssa. Peppermint oli väriltään kauniin kultainen voikko ja sen aikuiskorkeus oli 130 senttiä. Kantakirjaan poni merkittiin toiselle palkinnolle, jääden vain yhden pisteen päähän ensimmäisestä! Peppermint varsoi kuusi varsaa ja suoritti noviisi-tason valjakkoajoa aina aluekilpailuissa saakka siinä sivussa. Valjakkoponina Peppermintin valttina oli sen kauniit ja tahdikkaat askellajit, joilla se keräsi hyvän pistesaaliin koulukokeesta. Ratsuna Peppermint toimi vain kotioloissa sopivan kilparatsastajan puutteessa. Peppermint eli vanhaksi, sillä tamma lopetettiin hammasvaivojen takia huikeassa 28 vuoden iässä.

Emänisä Diafol Gwyn oli voikonkimo, vain 128 senttiä korkea B-sektion welshori. Diafol Gwyn oli eläväinen luonne eikä se varsinkaan nuorempana seissyt sekuntiakaan - ei edes näyttelyissä! Oriin näyttelymenestys jäikin kelvollisesta rakenteesta huolimatta laihaksi. Käyttöponina Diafol Gwyn sen sijaan oli omiaan. Ihan aloittelijoiden ratsuksi siitä ei ollut, mutta kokeneempien lasten kanssa se suoritti niin koulua kuin esteitäkin hyvällä tasolla kokoonsa nähden. Kärryjen edessä ori toimi myös hyvin ja se starttasi vanhemmalla iällä muutamissa valjakkoajokilpailuissakin pärjäten erityisesti maratoonilla.
Emänemä Capucine oli hyvin tavallisen näköinen, ruunikko, 135-senttinen tamma. Capucine ei ehkä hurmannut ulkonäöllään mutta luonteeltaan se oli oikein mukava. Tamma sopi erinomaisesti lastenkin käsiin ja viettikin elämänsä lähinnä aloittelijoita opettaen. Sen omat kilpailunäytöt eivät siksi kummoiset olekaan. Opetustyön lomassa Capucine varsoi neljästi ja kaikki sen varsat olivat erittäin laadukkaita käyttöponeja, joten eiköhän Capucinen omatkin kyvyt olisi kilpailuihin saakka riittäneet. Capucine lopetettiin 22 vuotiaana vanhuuden vaivoihin.

Jälkeläiset
o. Rhodri ABG, i. Rondel ox
t. Moana's Bisquit, i. Maelgwyn

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Winna on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
    X-kilpailut
  1. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  2. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
  3. 00.00.2000, kutsu, KRJ/koulu, he Ö, 0/0
Näyttelyt
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )
00.00.2000, kutsu, NJ/MSY, luokka, 0/0, sert, JS (BIS tuom. )


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

09.10.2017, päiväkirjamerkintä
laatikseen!
Nintsu

00.00.2000, päiväkirjamerkintä
mammalomalta kisoihin, tilanne sen lajin osalta se ja se
Nintsu

01.06.2017, päiväkirjamerkintä
varsa
Nintsu

10.05.2017, päiväkirjamerkintä
Koska mielestäni poneja ei koskaan voi olla liikaa (tallimestarillani saattaa tosin olla tähän eriävä mielipide, johon muu henkilökuntani todennäköisesti yhtyy), menin ja ostin ihanan, voikon welshtamman, joka papereiden mukaan on nimeltään Winna B. Valjakkoajossa kilpaillut mutta myös ratsuksi koulutettu tamma saapui meille Abgelegenheitista Saksasta, jossa se on saanut nauttia miljoonaperijätär miivin huippuhenkilökunnan hoivasta. En viitsinyt lähteä yhtä ponia Saksaan asti katsomaan, eli Winna on taas yksi poni lisää postimyyntiostoksieni mittavaan joukkoon. Mutta ainakin se on nätti kuin mikä ja voikko! Tänään tämä ihana (sanoinko jo voikko?) poni saapui uuteen kotiinsa tänne meille. Vähän neiti oli matkasta pöllästynyt mutta muutoin hyvävointinen. Kunhan tästä yhteiselo alkaa sujua, tähtäämme kisakentille!
Nintsu

00.00.2000, päiväkirjamerkintä/valmennus/kilpailutarina/valmennustarina
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI