Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 06.07.2019

Moana's Bisquit

VWY-II, KTK-III

© MBFoto.eu

Moana's Bisquit eli Kitty
s. 01.06.2017 (4v 01.06.2017, ikääntynyt suoraan 4v, sen jälkeen 1kk=1a)
welsh B -tamma, VH17-022-0049
ruunivoikko, 133cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/80cm, ex-laukkaponi

Luonne

Yleisesti Kitty on hyvätapainen, järkevä ja rauhallinen tamma, joka ei vähästä hermostu. Jo nuorena Kittystä muodostui yksi luottohoitoponeistamme kiltteytensä ja loistavien hermojensa ansiosta. Aina, kun jokin uusi, yli-innokas pikkutyttö tuli pyytämään lupaa ponin harjaamiseen, ohjasimme ja ohjaamme edelleen lapsen Kittyn karsinaan. Kittyltä ei koskaan lopu kärsivällisyys kesken, silloin kun on kyse lapsista! Vanhemmille hoitajatytöille tai aikuisille Kitty osaa joskus olla hieman happamempi, esimerkiksi satulavyötä kiristäessä tamman korvat saattavat liimautua luimuun, mutta pääsääntöisesti tamma käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa hyvin. Kitty on myös oikein hyväkäytöksinen taluttaessa.

Ratsastaessa Kitty on rauhallinen ja kuuliainen. Se ei suutu ratsastajansa virheistä, eikä kyttäile kentän tai maneesin nurkkia. Jos Kittyn ratsastaja jää matkustamaan, alkaa tamma hieman laiskotella, mutta menee silti haluttua askellajia, eikä ala jumittaa tai pöllöillä. Tammaa on käytetty paljon alkeisratsastajien opetusratsuna, mikä on opettanut ponin hieman turhankin mukavuudenhaluiseksi. Kokeneempi kuski joutuukin tekemään aluksi töitä saadakseen Kittystä enemmän liikettä irti. Kunhan ponin saa heräteltyä, on se varsin pätevä ratsu niin helpoissa koulu- kuin esteluokissakin. Mikään kilparatojen tähti ei Kitty ole, mutta tasaisen ja luotettavan suorittamisensa ansiosta se silloin tällöin yltää sijoitukseenkin.

Suku

i. VIR MVA Ch Maelgwyn
wB, rn, 133cm
KTK-II
ii. Newyddilyn
wB, m, 132cm
iii. Trahaym
iie. Cystenian
ie. Baeddan
wB, km, 132cm
iei. Siencyn
iee. Dremidydd
e. Winna B
wB, vkk, 131cm
ERJ-II, VVJ-II, VWY-II, KTK-III
ei. Wolowitz
wB, rnkm, 134cm
eii. Gorwedd Gwyn
eie. Storm Eira
ee. Peppermint B
wB, vkk, 130cm
eei. Diafol Gwyn
eee. Capucine

Kittyllä on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
o. Bed-time Story MPB, i. Storyteller MPB
t. Moana's Butter Cookie, i. Moana's Peanut Butter

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Kitty on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laukkakilpailut
Laukkaurheilukeskuksen profiili
stat. 10: 0-3-2-1, vs. 5600e, 0%/60% (sileä)
Laatuarvostelut
20.01.2019, VWYL, VWY-II (8 + 5,5 + 7 + 20 + 5 = 45,5p)

20.06.2019, PoniKTK, KTK-III (17 + 17 + 17 + 17 = 68p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

15.01.2019, päiväkirjamerkintä
Kitty on saanut jo vuosikaudet (virtuaalisesti) löhöillä kotioloissa ja nauttia laitumen antimista. Nyt tamma on laitettu laihdutuskuurille ja suuntana on rotulaatuarvostelu! Hienosti ponin kunto onkin palautunut, joten odotukset ovat korkealla laatuarvostelun suhteen. Pidetään peukut pystyssä!
Nintsu

18.01.2018, päiväkirjamerkintä
Lopetettuaan laukkauransa, on Kitty kilpaillut aika rauhalliseen tahtiin porrastetuissa estekilpailuissa. Tamman kyvythän ovat melko rajalliset ja tavoitteenamme olikin edetä vain 80 sentin tasolle. Hienosti tavoitteisiimme päästiinkin ja Kitty on noussut hitaasti mutta varmasti kohti kapasiteettinsa maksimia. 28 kilpailua, joista jopa seitsemän sijoitusta, tuli tamman kilpauraksi.
Nintsu

02.09.2017, päiväkirjamerkintä
Laukkauransa lopettamisen jälkeen Kitty sai hetken lomailla ja nollata päätään laitumella, mutta nyt tamma on taas otettu tositoimiin. Ponia on pikkuhiljaa kouluteltu ratsuksia ja vaikka mitään huipputason kilpaponia siitä ei tuleekaan, on tammasta kuoriutunut näppärä ratsu helpompiin luokkiin. Tavoitteena on kilpailuttaa Kittyä porrastetuissa kilpailuissa ainakin esteratsastuksen parissa.
Nintsu

13.08.2017, päiväkirjamerkintä
Ei näköjään auttanut edes aika ja ikääntyminen mitä Kittyn laukkauraan tulee. Eipä ole 7-vuotiskausi sujunut yhtään sen paremmin kuin aikaisemmatkaan kaudet. Tänään poni juoksi Kinborough Poniesin maiden-lähdössä neljänneksi. Rahasijalle pääsemistä voisi pitää hyvänäkin saavutuksena ellei kaikki muut lähtöön osallistuneet olisi olleet 3- tai 4-vuotiaita... Eiköhän Kittyn laukkaura ole tältä erää taputeltu.
Nintsu

31.07.2017, päiväkirjamerkintä
Kitty on juossut oikein hienosti muutaman viimeisen startin. Tänäänkin tamma paineli komeasti kolmanneksi tiukan taiston jälkeen Anfarwol Acresin maiden-lähdössä. Voittoa tässä vielä odotellaan, jotta poni pääsisi nousemaan allowance-tasolle! Ehkä seuraavassa startissa sitten?
Nintsu

20.07.2017, päiväkirjamerkintä
No nyt alkoi lyyti kirjoittaa! Kitty starttasi tänään Paragon Racingin maiden-lähdössä ja ylsi hienolla kirillään toiselle sijalle! Komea 1200 euron palkintopotti saatiin matkaan. Nyt jatketaan ahkerasti treenejä ja toivotaan, että tamman hyvä vire säilyy seuraavaan starttiin!
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Ei paljoa ehtinyt Kitty mammalomailla, kun jo oli aika startata ensimmäisen kerran laukkakilpailuissa! Tamma on ihan kelpo kunnossa ottaen huomioon, että se on vasta varsonut. En vain malttanut odottaa enää pidempään nähdäkseni Kittyn tositoimissa. Olisi tosin ehkä kannattanut, sillä tamma ei yltänyt tasaisen rauhallisella juoksullaan edes rahasijoille...
Nintsu

07.07.2017, päiväkirjamerkintä
Onneksi Uudessa-Seelannissa on tammikuun lopussa jo melko lämmintä, sillä Kitty-tammamme päätti varsoa lähes kolme viikkoa etuajassa! Kitty oli lisäksi hieman huonovointisen oloinen. Kaikki sujui onneksi hyvin. Eläinlääkärimme Ed tutki ruunivoikon orivarsan ja totesi sen hyväkuntoiseksi, joskin varmuuden vuoksi sille tiputettiin suoraan suoneen pussillinen plasmaa. Kitty sai lisähormonia, jotta kohtu puhdistuisi, sekä sulfa-lääkityksen, sillä Ed epäili tammalla jonkin sortin tulehdusta. Eiköhän Kittykin pian tokene!
Nintsu

01.07.2017, päiväkirjamerkintä
Nopeasti ikääntyvälle Kittylle pamahti tänään 5 vuotta mittariin ja hieno tamma siitä onkin kasvanut! Kitty on astutettu omalla oriillamme Torylla ja varsaa odotetaan syntyväksi pikapuoliin. Ihan vielä ei Kitty siis kilpauraansa aloita, vaan saa rauhassa hoitaa yhden jälkeläisen maailmaan ennen kuin alkaa kiertää kilpakenttiä.
Nintsu

01.06.2017, päiväkirjamerkintä
Uusi ostotammamme Winna kävi ennen meille muuttoaan vierailulla Adinassa, jossa tapasi Jannican komean B-oriin Maelgwynin. Tänään Winna sitten varsoi kauniin, ruunivoikon tammavarsan parilla sukalla varustettuna. Kaikki sujui oikein mainiosti ja nyt tuore emätamma ja suloinen Bisquit-varsa saavat tutustua rauhassa toisiinsa ennen kuin siirrämme ne tammalaitumelle muiden siitostammojen ja maitovarsojen luokse.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI