Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 05.04.2020

Eirian Taith

VWY-II, KTK-II
Eirian Taith eli Taith
s. 20.09.2015 (3v 20.03.2016, sekalainen)
welsh mountain -ori, VH16-024-0020
voikko sabino, 114cm, kasv. Ramya Ranch, USA
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
yleispainotteinen, heB/80cm, noviisi

Luonne

Yleisesti Taith on sellainen viilipytty, että hakeaa vertaistaan. Ori ei hermostu kerta kaikkiaan mistään, vaan suhtautuu niin uusiin, vanhoihin kuin yllättäviinkin asioihin ja tapahtumiin tyynesti ja harkitsevasti. Myös kärsivällisyyttä oriissa on valtavasti ja se voikin patsastella näyttelytuomareiden katseltavana minuuttitolkulla, vaikka ympärillä olisi täysi härdelli päällä. Hoitaessa Taith on hyväkäytöksinen, mutta hieman "kylmä". Se ei ota erityisemmin kontaktia hoitajaansa tai osoita kiintyvänsä tuttuihin ihmisiin. Ori viihtyy omassa seurassaan ja ihmisen toiminta sen ympärillä tuntuu olevan sille enemmänkin jotain, mitä pitää sietää, kuin jotain mistä tykätä. Helppo hoidettava ja varustettava Taith toki on, mitä näin suurtallin henkilökunta varmasti arvostaakin.

Ratsastaessa Taith on tarmokas ja tasainen. Ori ei sätky tai hötky turhia, vaan puurtaa omaan rauhalliseen ja päättäväiseen tapaansa. Taith arvostaa vähäeleistä ratsastajaa ja ohjastajaa, joka käyttää selkeitä ja pieniä apuja ja tietää milloin pitää olla hiljaa ponia häiritsemättä. Taith on hyvin älykäs poni ja se tuntuu myös arvostavansa itseään. Siksipä ori onkin tyytyväinen, kun se itsekin saa "päättää" asioita, kuten estettä lähestyessä katsoa itse ponnistuspaikkansa. Parhaimmillaan Taith on, kun sen ratsastaja ja ohjastaja löytää sopivan tasapainon käskemisen ja vapauden antamisen välillä. Laatua Taithissa on ja pikkuponiksi se on varsin näyttävä ilmestys niin ratsastettuna kuin kärryjenkin edessä. Itseluottamustakaan ei oriilta puutu ja se on kuin kotonaan kilpakentillä.

Suku

i. Cdwgan Tramaine
wA, mvkkkm, 112cm
ii. Craigllwyn Tlenys
wA
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Cdwgan Llanasa
wA
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Briallen Rhett
wA, rt sab, 114cm
ei. Briallen Ionawr
wA
eii. Ionic
eie. Briallen Maywr
ee. Briallen Rhod
wA
eei. Briallen Roman
eee. Briallen Rose Mary

Taith'lla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Moana's Hailey, e. Eirian Haldy
t. Caelfall Eirlys, e. Ellylw of Smithloch

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Taith on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Valjakkoajokilpailut
Taith on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
VH-profiili.
Näyttelyt
12.08.2018, Adina, VSN, wA-oriit, CH

Laatuarvostelut
20.02.2019, PoniKTK, KTK-II (17 + 18 + 18 + 18 = 71p)

02.02.2020, VWYL, VWY-II (6,5 + 5 + 5 + 21 + 5 = 42,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

31.01.2020, päiväkirjamerkintä
Upea Taithimme on liian hieno homehtumaan kotona, joten ilmoitin oriin rotulaatuarvostelun helmikuun tilaisuuteen arvosteltavaksi. Tavoitteenamme on oriille kakkospalkinto, mutta sukupisteet hieman huolettavat. Taithin vanhemmat, kun eivät ole kovin kilpailleita yksilöitä. Onneksi ori itse on komea kuin mikä!
Nintsu

20.12.2019, päiväkirjamerkintä
Taith on jälleen ylpeä isä, sillä sen esikoistytär, oma kasvattimme Hailey, palkittiin tänään ponikantakirjan tilaisuudessa toisella palkinnolla. Pojasta (tai tyttärestä) polvi paranee, sillä Hailey sai kaikilta tuomareilta hienot 19 pistettä ja jäi siten vain muutaman pisteen päähän ykkösestä. Otahan yhteyttä jos haluat samanmoisia pikku-Taitheja!
Nintsu

09.09.2019, päiväkirjamerkintä
Tänään on suuri päivä, sillä Taith siirtyy kokonaan pois kilpailukäytöstä. Ori on saavuttanut porrastetuissa kilpailuissa maksimitasonsa sekä esteratsastuksessa että valjakkoajossa. Sijoituksia ja jopa voittojakin olemme saaneet! Taith on eläkkeensä todellakin ansainnut.
Nintsu

04.04.2019, päiväkirjamerkintä
Näyttelyiden ja kantakirjauksen lisäksi olemme ahkerasti kilpailleet porrastetuissa kilpailuissa Taithin kanssa. Emmekä ole palanneet reissuilta tyhjin käsin kotiin, vaan ori on niittänyt mainetta ja mammonaa myös este- ja valjakkoajoradoilta. Estepuolella Taith on jo koulutustasonsa huipulla eli jatkossa keskitymme vain valjakkoajon saloihin.
Nintsu

20.02.2019, päiväkirjamerkintä
Viimeinkin pääsimme Taithin kanssa käymään ponikantakirjan tilaisuudessa. Taith käyttäytyi jälleen erittäin hyvin ja hurmasi tuomariston. Tasaisella pisterivillään ori sai toisen palkinnon. Minulle Taith on kuitenkin aina ykkösen ori!
Nintsu

06.01.2019, päiväkirjamerkintä
Superhienon varsan Sakkura meidän Taithista saikin, sillä nuori Caelfall Eirlys voitti tänään Stall Fernwehin NJ:n alaiset näyttelyt! Taithin tytär voitti ensin luokkansa ja oli sen jälkeen koko näyttelyn Best In Show -kehän voittaja. MVA-sertikin lähti matkaan eli ties vaikka Taithin tytär olisi pian muotovalio.
Nintsu

02.10.2018, päiväkirjamerkintä
Kun Sakkuralta tuli astutuspyyntö Taithille, en todellakaan voinut kieltäytyä! Tänään oriista tulikin toistamiseen isä, kun Sakkuran Ellylw-tamma varsoi tammavarsan. Varsa on upean sabino ruunivoikko, josta myönnän olevani hivenen kateellinen!
Nintsu

12.08.2018, päiväkirjamerkintä
Pyörähdimme tänään Adinassa VSN:n alaisissa näyttelyissä ktk-kelpoisuutta metsästämässä. Taith käyttäytyi hienosti ja jopa voitti luokkansa! Siihen toki tarvittiin muutakin kuin hyvää käytöstä. Ori on nyt luokkavoittonsa ja champion-palkintonsa ansiosta kantakirjakelpoinen eli suuntaamme seuraavaksi sinne.
Nintsu

27.06.2018, päiväkirjamerkintä
Taithin esikoinen syntyi tänään, kun oma Haldy-tammamme varsoi sievän tammavarsan. Varsa näyttäisi perineen isänsä värityksen! Toivottavasti myös isänsä luonteen, sillä Haldy-emä on melkoinen tuuliviiri. Taith on varmasti ylpeä tyttärestään!
Nintsu

17.04.2018, päiväkirjamerkintä
Taith matkasi tänään Yhdysvalloista meille tänne Uusi-Seelantiin. Ori ei ollut matkasta moksiskaan vaan steppaili iloisesti alas rekasta ja oli heti kuin kotonaan. Pääsemme siis pian tutustuttamaan Taithia kilpailuiden ihmeelliseen maailmaan.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI