Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

Moana's Prima Sera© MBFoto.eu

Moana's Prima Sera eli Sera
s. 27.09.2020 (4v 01.10.2020, sen jälkeen 1kk=1a, 8v 01.06.2021)
welsh B -tamma, VH20-022-0082
rautias, 131cm, kasv. Moana part breds, NZ
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm

Luonne

Sera on perinyt emänsä leikkisän ja touhukkaan luonteen. Jostakin on tähän neitiin kuitenkin tullut myös pikkukipinä tulisuutta, joka aina välillä nousee esiin aiheuttamaan harmaita hiuksia meille ihmisille - usein tietysti vielä yllättäen ja mahdollisimman huonoon aikaan. Pääasiassa Sera on ihan mukava hoitoponi, mitä nyt seilailee sinne tänne ja tutkii tornadon lailla niin hoitajan taskut kuin harjapakinkin. Kiinni sidottuna Seralla menee herkästi kuppi nurin ja sillä on myös pientä taipumusta vetopaniikkiin. Tämän ponin kanssa onkin vain parasta sietää levotonta liikehdintää, sillä loppujen lopuksi liikkuvan ponin perässä harjan kanssa juokseminen on paljon nopeampaa ja helpompaa kuin vihaisena naruissa rimpoilevan nelijalkaisen rauhoittelu. Sera vaatii siis seurallisesta ja melko hyväntahtoisesta luonteestaan huolimatta melkoisesti huumortintajua ja kärsivällisyyttä hoitajaltaan!

Ratsuna Sera muistuttaa lähinnä liukasta saippuaa. Tamma on liikkeissään erittäin nopea ja sen keskittymiskyky on kuin oravalla - liikesuunta ja askellaji vaihtuvat neidiltä nopeaan eikä siihen ratsastajan ohjeita kaivata. Kouluratsastus ei ole Seran kanssa ihan helpoimmasta päästä, koska tamma kyllästyy suorastaan hämmästyttävän nopeasti. Kaksi askelta pohkeenväistöä on aivan riittävä määrä, ei kukaan jaksa tehdä ristiaskelia koko matkaa keskihalkaisijalta uralle! Varsinkin käyntitehtävät ovat tammalle hermoja raastavan turhauttavia. Seran kuskin tulee olla suorastaan yliluonnollisen rauhallinen ja kärsivällinen, jotta poni malttaa alkaa liikkua runkonsa läpi ja suorittaa tehtävät rentona ja ajatuksella. Fyysisesti Sera voisi olla varsin näpsäkkäkin kouluponi, mutta korvien väli ei ole ihan kouluponimainen. Hyppääminen on Seran suosikkipuuhaa. Tamma on erittäin nopea ja ketterä hyppääjä, eikä se kyttäile oudompiakaan esteitä. Seran uskaltaa tuoda tiukallakin tiellä esteelle, sillä tamma hyppää oikeastaan paikasta kuin paikasta ja onnistuu vieläpä usein ylittämään esteen puhtaasti huonosti paikasta huolimatta. Aivan ei kannata kaasua päästää pohjaan esteradallakaan, sillä kerran vauhtiin päästyään Sera ei ihan hevin malta palata takaisin avuille...

Suku

i. Poniniemen Seiron
wB, vkk, 130cm
KTK-II
ii. Ponterwyd Suncatcher
wB, vkk, 136cm, KTK-II
iii. Ponterwyd Master Artist
iie. Ponterwyd Sunheeler
ie. Cefn Sonata
wB, rtkm, 127cm
iei. Llewer Casanova
iee. Cefn Ariel
e. Pencalow Prima
wB, vkk, 135cm
ei. Mindon
wB, vkk, 135cm
eii. Masterfox
eie. Belba
ee. Prisca
wB, rtkm, 135cm
eei. Beregond
eee. Peony

Seralla on sukua 2 polvea virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Moana's Prima Frida, i. Cedion Frodo

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Sera on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Näyttelyt

LaatuarvostelutPäiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

15.01.2021, Sera varsoo esikoisensa
"On tää kyllä käsittämätöntä! Mä maksan sulle, että sä valvot näitä varsomisia ja silti mä oon täällä" hieroin väsyneitä kasvojani ystäväni - ja palkattu siittola-avustajani, Avan nauraessa vieressä. "Mun seura on vaan niin vastustamatonta, ettet sä malta pysyä poissa!" Ava sai naurunsa seasta ähkäistyä. Heitin sohvatyynyn kohti palkollistani, mutta yhdyin lopulta hänen nauruunsa. Avan sanoihin kätkeytyi puolitotuus, sillä edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeenkin, minun oli vaikea jättää varsomiset jonkun muun kuin itseni valvottaviksi. Sulassa sovussa, Avan vain hieman piikitellessä minua ja kontrollifriikkeyttäni, katselimme valontakameran lähettämää show'ta varsomispihatolta. Rakas Serani siellä pinnisteli esikoisensa maailmaan saattamisessa. Seran varsominen eteni oppikirjan mukaan, joten istuimme mukavasti Varsamökissä ja annoimme tamman hoitaa hommansa. Pian uusi B-poni kasvattini makasi oljilla. Teimme veikkauksia sukupuolesta kiiruhtaessamme pihatolle. "Hah, tammavarsa! Oot sen sun kuuluisan pekaanipähkinäpiirakan velkaa!" tönäisin kevyesti Avan olkapäätä samalla kun ihailin uutta tulevaa kilpaponiani. Tervetuloa maailmaan Prima-tammalinjan uusi jäsen: Friida!
Nintsu

27.09.2020, Sera syntyy
Priman sulhasen etsintä osoittautuikin astetta vaikeammaksi tehtäväksi. Lopulta sopiva sulho löytyi vibajalta Maldwynistä. Komea voikko ori Poniniemen Seiron on meille Moanassa tuntematonta sukua, joten pariskunnan varsa on täysin erisukuinen meidän poneihin verrattuna! Tuumasta toimeen ja pian Prima jo olikin kantavana. Odotin varsomista innolla, enkä poikkeuksellisesti edes toivonut varsan olevan vahvasti jompaa kumpaa sukupuolta, vaan sekä oriille että tammalle olisi tästä yhdistelmästä käyttöä. Pitkällisen odotuksen päätteeksi Prima varsoi kauniin, siron tammavarsan. Vaikka varsan molemmat vanhemmat olivat voikkoja, oli varsa voittanut todennäköisyydet ja päättänyt olla raudikko. Ei siinä mitään, ei väri ponia pahenna! Varsominen sujui hyvin ja Prima hoiti varsansa pystyyn ja nisälle kokeneen emätamman ottein. Suloinen Sera-varsa saa varmasti hellää hoivaa ja rakkautta Prima-emältään!
Nintsu

00.00.2010, päiväkirjamerkintä
plaaplaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa plaaplaaplaaplaa aamen
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI