Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 08.10.2022

Pencalow Prima

VWY-II
Pencalow Prima eli Prima
s. 28.08.2014 (4v 28.11.2014, sekalainen ikääntyminen)*
welsh B -tamma, VH15-022-0012
voikko, 135cm, kasv. Pencalow, ex-om. dani, Paraatiponit
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heB/90cm
* 8v 28.03.2015

Luonne

Prima on leikkisä ja varsamaisen touhukas tamma, joka ei tunnu koskaan aikuistuvan. Poni on kyllä kaikissa toimissaan hyväntahtoinen ja kiltti, mutta valitettavasti se ei edes aikuisikään päästyään ole oppinut, että ihmiset eivät kestä ihan yhtä rajuja otteita kuin kaverit laitumella. Tammaa harjatessa kannattaa olla varuillaan, sillä tämä neiti on innokas vastahoitaja - harmi vain, että Prima haluaa hoitaa hampaillaan ja saakin taatusti hoitajalleen mustelmia aikaan. Kavioita puhdistaessa tamma tökkii hoitajaa kaikkialle minne vain yltää ja tahtoo "avustaa" operaatiossa. Satuloidessa Prima haluaisi vain tutkia ja nuuskutella satulaa ja saattaakin pyörähtää useamman kerran ennen kuin hoitaja ehtii nakata satulan selkään. Suitsittaessa Prima nappaa milloin minkäkin remmin suuhunsa, eikä ihan hevillä luovu aarteestaan. Priman kanssa toimiminen vaatii hoitajalta pitkää pinnaa ja runsaasti huumoria, mutta onhan tämä loppujen lopuksi aika suloinen olento!

Ratsastaessa Prima on melkoinen hössöttäjä. Sen työskentelymotivaatio on loistava - valitettavasti vain erittäin lyhytkestoinen. Tamma lähtee innoissaan toteuttamaan mitä tahansa tehtävää, mitä ratsastaja sille tarjoaa, mutta jo kahden askeleen päästä neiti on mielestään tehnyt riittävästi ja voisi jo vaihtaa harjoitusta. Ratsastaja ei saakaan antaa ponin näennäisen yhteistyöhalukkuuden hämätä itseään, vaan Prima tarvitsee melko läsnäolevaa ja toistavaa ratsastustyyliä. Hyppäämisestä tamma tykkää todella paljon. Joskus se ei millään malttaisi odottaa esteelle, vaan ryntää ja pyrkii hyppäämään liian kaukaa. Priman kanssa saakin pitää hyppyhommissa kunnon kontrollin, jotta radalta selvitään hengissä kotiin. Onneksi Primalla on itseluottamusta vaikka muille jakaa, eikä sen hyppyhalut kärsi huonoista ponnistuspaikoista tai putoavista puomeistakaan, tosin pieni varovaisuus ei kyllä olisi pahitteeksikaan. Maastossa Prima on reipas ja peloton pikku-touhottaja, joka menee sinne minne turpa näyttää. Risteyksissä tamma saattaa vikkelästi valita oman reittinsä, joten kuskin ei parane jäädä turhia matkustelemaan.

Suku

i. Mindon
wB, vkk, 135cm
ii. Masterfox
wB, vkk, 135cm
iii. Matthew
iie. Donnamira
ie. Belba
wB, rnvkk, 132cm
iei. Colba
iee. Berylla
e. Prisca
wB, rtkm, 135cm
ei. Beregond
wB
eii. Bregalad
eie. Lobelia
ee. Peony
wB
eei. Gwaihir
eee. Pimpernel

Primalla on sukua 1 polvi virtuaalimaailmassa.

Jälkeläiset
t. Priscilla, i. J. Edgar Hoover MPB
t. Prima Ballerina Dawn, i. Moana's Osiris
t. Moana's Prima Sera, i. Poniniemen Seiron

Kilpailut

kalenteriin merkitään vain sijoitukset
Estekilpailut
Prima on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Koulukilpailut
Prima on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
Laatuarvostelut
20.12.2014, Estevarsojen laatuarvostelu, EV-II (9 + 8 + 7 + 7 + 8 = 39p)

25.11.2021, VWYL, VWY-II (7 + 6 + 4 + 20 + 5 = 42p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

21.11.2021, kohti laatuarvosteluita
Lomat ja eläkkeet on nyt hetkeksi lusittu ja Priman on aika alkaa kerätä itselleen meriittejä muuallakin kuin porrastetuissa kilpailuissa, joten ilmoitin tamman virtuaalisen welsh-yhdistyksen rotulaatuarvosteluun vielä tälle marraskuulle. Rotulaatuarvostelusta on hyvä aloittaa, sillä Prima on varsin kelpo rotunsa ja sektionsa edustaja, joten olen luottavainen tamman palkitsemisen suhteen. Myös Esteratsastusjaoksen laatuarvostelua olen jo tähyillyt sillä silmällä, joten se voinee olla sitten vuorossa joulukuussa (jos vain muistan tamman sinne ilmoittaa). Haluaisin myös kantakirjata Priman, mutta olen ollut laiska käyttämään sitä näyttelyissä, joten kantakirjakelpoisuus ponilta vielä puuttuu. Elättelen toiveita, että Ponikantakirja järjestäisi joulukuussa jo perinteeksi muodostuneen "kelvottomien" kantakirjatilaisuuden. Silloin saisin Priman kantakirjaan oikopolkua pitkin - kelpaisi kyllä!
Nintsu

02.11.2020, maastoilua
Eilisen onnistuneen estetreenin jälkeen Prima oli ehdottomasti ansainnut maastopäivän. Tällä kertaa varustin tamman itse ja sain "nauttia" Priman varsin kovakouraisista vastarapsutuksista. Jätin rapsuttelin pienemmälle ja pian jo kiikuinkin tamman satulassa. Suuntasimme ensin kukkuloille, sillä ajattelin kunnon polkujumpan olevan sopivaa palauttelua estehyppelöiden jälkeen. Prima oli kuitenkin hieman turhan pirteä metsässä samoiluun, joten korjasin kurssimme kukkuloilta pelloille, jossa parin ravipätkän jälkeen päästelimme melkoisen vauhdikkaita laukkaspurtteja peltoteillä! Eilinen treeni tuntui sen verran tamman lihaksissa, että "jo" neljännen laukkavedon jälkeen Prima malttoi rauhassa kävellä pitkin ohjin henkeään tasaillen. Otimme hiekkatietä pitkin muutaman minuutin loppuraveja ja kiersimme sitten Moana farmin kautta käynnissä takaisin tallille. Farmin alpakoita Priman piti hetkeksi jäädä ihmettelemään, mutta muuten kohtaamiset muiden eläinlajien edustajien kanssa sujuivat kuin huomaamatta.
Nintsu

01.11.2020, estetreenejä
Erilaisilla poneilla hyppääminen ja treenaaminen muutenkin on ehdottomasti tärkeää, joten vaikka Prima oli jo ennen meille tuloaan saavuttanut kilpa-areenoilla kaiken tarvittavan, olen pyrkinyt ratsastamaan tammaa melko tavoitteellisesti kotioloissakin. Toki ensisijaisesti treenaan poneilla, joilla myös kilpailen, mutta yritän silti päästä muidenkin ponien selkään aina silloin tällöin. Tänään Priman liikutusvuoro oli merkitty minulle ja minulla olikin jo estetreenit mielessä. Ripottelin maneesin täyteen puomeja, kavaletteja ja muutaman esteenkin, kunnes kapusin valmiiksi kävelytetyn tamman satulaan. Verryttelyiden jälkeen aloimme treenata Priman suureksi harmiksi kontrollia ja malttia puomeilla ja kavaleteilla. Tammalla oli tapansa mukaan kova kiire esteille, mutta toistoilla tai taktisesti sijoitetuilla puomeilla sain ponin malttamaan, jolloin hyppyjen laatu parani huomattavasti. Loppuun otimme muutaman isomman hypyn - kontrollia ja malttia niilläkään unohtamatta.
Nintsu

27.09.2020, Sera syntyy
Priman sulhasen etsintä osoittautuikin astetta vaikeammaksi tehtäväksi. Lopulta sopiva sulho löytyi vibajalta Maldwynistä. Komea voikko ori Poniniemen Seiron on meille Moanassa tuntematonta sukua, joten pariskunnan varsa on täysin erisukuinen meidän poneihin verrattuna! Tuumasta toimeen ja pian Prima jo olikin kantavana. Odotin varsomista innolla, enkä poikkeuksellisesti edes toivonut varsan olevan vahvasti jompaa kumpaa sukupuolta, vaan sekä oriille että tammalle olisi tästä yhdistelmästä käyttöä. Pitkällisen odotuksen päätteeksi Prima varsoi kauniin, siron tammavarsan. Vaikka varsan molemmat vanhemmat olivat voikkoja, oli varsa voittanut todennäköisyydet ja päättänyt olla raudikko. Ei siinä mitään, ei väri ponia pahenna! Varsominen sujui hyvin ja Prima hoiti varsansa pystyyn ja nisälle kokeneen emätamman ottein. Suloinen Sera-varsa saa varmasti hellää hoivaa ja rakkautta Prima-emältään!
Nintsu

28.03.2020, Prima saapuu talliin
Minun ja Priman tiet ovat kohdanneet useasti, sillä tamman kahden paraatiponilaisen varsan isät ovat molemmat moanalaisia. Sen sijaan Priman ostaminen meille Moanaan ei ollut missään kohtaa ollut tarkoituksenani. Menin käymään danin luona Paraatiponeissa vain katselemassa vanhempia parille tilausvarsalle, mutta ovelasti danin onnistui ujuttaa tamma omistukseeni (keskustelu meni jotenkin näin: "jos haluat niin ota tuo Prima matkaasi" "joo, haluan mä"). Miten kieroa! Mutta onneksi Prima on kaunis, valmiiksi kilpaillut ja meidän poneihin nähden täysin erisukuinen eli eiköhän neidille käyttöä varsan tai kahden verran löydy. Ja kyllähän tuossa jo ajatus jostakin laatuarvostelustakin kutittelee mielessä... Nyt alkajaisiksi Prima saa kotiutua rauhassa ja palautua pitkän muuttomatkan rasituksista.
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI