Etusivu Esittely Asukkaat Toiminta Blogi

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSEMUISTOSIVUT 16.12.2018

Swashbuckler

VWY-III
Swashbuckler eli Pukki
s. 12.12.2016 (1kk=1a, 3v 12.03.2017)
welsh B -ori, VH17-022-0040
ruunikonkimo, 125cm, kasv. Dennis Poe, USA
om. Moana part breds Nintsu VRL-01851, NZ
estepainotteinen, heC/70cm, ex-laukkaponi

Luonne

Yleisesti Pukki on ärsyttävä jästipää, jolle tekee vuorotellen mieli varata joko ruunaus- tai teurastusaika. Poni on Ori isolla O:lla, eikä koskaan kenellekään kilometrin säteellä jää epäselväksi, että Pukki on paikalla! Huutoa, melua ja öyhötystä riittää. Hoitotilanteissa Pukki ei ole sieltä mukavimmasta päästä. Ihmisen huomioiminen karsinassa ei vain jotenkin mene Pukille jakeluun, vaan ori käyttäytyy kuin olisi omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Ori voikin hetkenä minä hyvänsä rynnätä ovelle uhoamaan ohikulkevalle hevoselle tai heittää maate nokosia varten. Tämän takia oritta ei koskaan hoideta irti karsinassa, vaan se on aina kiinnitettynä seinään tai käytävällä. Tällöin Pukki on hieman paremmin läsnä ja jos se unohtaa ihmisen huomioida, niin viimeistään päätä nykivä riimu herättää herran testosteronihuuruistaan. Taluttaessa Pukin herkästä päästä on oikein paljon hyötyä, sillä orimaisuudestaan huolimatta Pukkia voi taluttaa jopa pelkällä riimulla. Pienikin nyppäys riimusta saa tämän ponin heti ojennukseen.

Ratsastaessa Pukki menee reippaasti eteenpäin, siis erittäin reippaasti. Pukilla on oikeastaan vain kolme vaihdetta: lujaa, vielä lujempaa ja täysillä. Kouluratsastus tällä ponilla on kamaluudessaan verrattavissa kiinalaiseen vesikidutukseen. Pukki laittaa vastaan jokaista pidätettä, puree kuolaimeen, viskoo päätään ja liiraa sisä- ja ulkopohkeista välittämättä mihin suuntaan sattuu. Kaikeksi harmiksi Pukki on myös liukas kuin saippuapala eikä sen kapeassa selässä ole helppo pysyä silloin kun herra päättää esitellä rodeotaitojaan. Esteillä Pukki on hieman yhteistyöhaluisempi. Hyppääminen on oriista hauskaa ja ratatemmossa laukkaaminen on sille huomattavasti paremmin mieleen kuin siisti harjoituslaukka kouluradalla. Pukilla on näppärä, nopea ja ketterä hyppytyyli mutta se on joskus hieman hankala kääntää, ulkopohkeen kuuntelu kun ei kuulu oriin vahvuuksiin. Erikoisesteitä Pukki ei pelkää ja uhkarohkeuksissaan ori varmaan koettaisi hypätä itsensäkokoisen esteenkin yli jos se vain sitä päin ohjattaisiin. Maastossa Pukki on, köhköh, virtaisa... On aika normaalia, että ori painaa kiitolaukalla kotipihaan saakka jos vauhtiin pääsee. Mutta säikyksi ei tätä ponia voi haukkua!

Suku

i. Pish Posh
wB, rt, 124cm
laukkapainotteinen (sileä)
ii. Adventurer
wB, rnpäis, 125cm
ie. Smelly Cat
wB, prt, 127cm
e. Pretty Pretty Peacock
wB, rnkm, 129cm
laukkapainotteinen (risut)
ei. Last Man Standing
wB, rnkm, 135cm
ee. Pretty Rose
wB, rnkm, 129cm

Pukki on suvuton eli sille ei löydy sukua virtuaalimaailmasta.

Isä Pish Posh oli tylsänvärinen rautias, 124 senttiä korkea B-sektion poni. Pish Posh syntyi ratsuvanhemmista ja se koulutettiinkin alunperin ratsuksi este- ja koululuokkiin. Ori päätyi kuitenkin poniclubin huutokaupassa ponilaukoista kiinnostuneeseen perheeseen ja sitä kautta laukkaradoille. Mikään superjuoksija ei Pish Posh ollut mutta se toimi peräti kolmen lapsen ensilaukkaponina ja eteni hienosti tasolta tasolle joka ratsastajalla. Rahaa ja voittojakin ponille kertyi. Luonteeltaan ori oli todella vauhdikas mutta kuitenkin aika kiltti ja sen uskalsi antaa (hurjapäiselle) lapsellekin ratsastettavaksi. Pish Poshin eläköidyttyä, sen omistajaperhe päätti kokeilla pientä laukkaponikasvatusta, joten tavallisesta rakenteestaan ja juoksijanlahjoistaan huolimatta poni pääsi tapailemaan useampaakin tammaa.

Isänisä Adventurer kiersi paljon näyttelyitä ja menestyi ihan kelvollisesti. B-poniksi ori oli melko pieni, vain 125 senttiä korkea, mutta rautiaanpäistärikön värinsä ja komean ryhtinsä ansiosta Adventurer erottui edukseen. Luonteeltaan ori oli hieman turhankin orimainen, mistä ei tosin näyttelyissä ollut lainkaan haittaa - päinvastoin. Lastenratsua ei Adventurerista tosin saanut kirveelläkään. Ratsuksi ori oli kuitenkin koulutettu ja eräs kokenut ja pienikokoinen teini sillä hieman intoutui paikallisissa pikkukisoissa kisailemaankin sekä este- että kouluratsastusta, että näyttelyiden ratsastusluokkia. Kantakirjauksen jälkeen Adventurer astui jonkin verran tammoja, mutta kovin suurta suosiota se ei koskaan tammanomistajien keskuudessa saavuttanut.
Isänemä Smelly Cat oli menestyneestä näyttelysuvusta polveutuva, hyvin kaunis raudikko läsipää. Sievä, 127 senttiä korkea pikkutamma oli kuitenkin luonteeltaan oikukas ja energinen, ei siis mikään pikkulasten ratsu. Omistajansa oli kuitenkin lyhytkasvuinen aikuinen, joten Smelly Cat pääsi toimimaan aktiivisesti ratsuponina. Pieniä kilpailuitakin tamman kanssa kierrettiin. Smelly Cat osoitti lahjoja estepuolelle, mutta sopivan ratsastajan puutteessa se kiersi omistajansa kanssa vain pikkuluokkia. Smelly Cat varsoi kahdesti, mutta päätyönsä se teki omistajansa harrasteponina.

Emä Pretty Pretty Peacock oli ruunikonkimo, 129 senttiä korkea B-ponitamma. Herkkä, reaktiivinen poni sai omistajansa kiinnostuksen takia kokeilla laukkauraa sileillä laukoilla, mikä ei ponille sopinut lainkaan. Tamma näki mörköjä laidoilla eikä keskittynyt juoksuun. Sattuman kautta tammalla kokeiltiin eräissä treeneissä risuesteitä ja johan alkoi juoksu kulkea. Pretty Pretty Peacock tekikin kunnioitettavan uran risuestelaukoissa tuottaen rahaa omistajalleen. 9-vuotiaana tamma myytiin harrastelijakasvattajalle siitostammaksi. Pretty Pretty Peacock varsoi useaan kertaan mutta yhdestäkään sen varsasta ei syntynyt tähtijuoksijaa, sillä kasvattajan tekemät orivalinnat eivät aina olleet ihan ammattilaisen valinnan tasoa. Pretty Pretty Peacock lopetettiin 21-vuotiaana sen jäätyä tyhjäksi kahtena vuotena peräkkäin.

Emänisä Last Man Standing ei todellakaan ollut sellainen ori, jonka kanssa kukaan mielellään puuhailisi. Erittäin orimainen ja vaikealuontoinen ori olisi pitänyt ruunata samoin tein mutta sen omistaja ei sitä halunnut. Oli kai niin hienoa omistaa "hullu" ori. Last Man Standing pärjäsi kaikkien yllätykseksi näyttelyissä, vaikka saikin jonkin verran huomautuksia huonosta ja levottomasta käytöksestään. Näyttelymenestyksen takia oritta jopa käytettiin jonkin verran jalostuksessa. Kun jälkikasvu vaikutti perineen isänsä luonteen, tai osia siitä, tyrehtyi tammanomistajien kiinnostus täysin. Kimo, 135-senttinen Last Man Standing lopetettiin vain 14-vuotiaana sen omistajan saatua riittävästi mustelmia ja luunmurtumia poninsa takia.
Emänemä Pretty Rose sai nimensä erittäin kauniista ulkomuodostaan maitovarsana. Kasvaessaan tamma ei muuttunut ehkä edukseen, mutta ihan nätti se oli aikuisenakin. Pretty Rose oli ruunikonkimo, 129 senttiä korkea B-tamma. Eloisa poni myytiin nuorena lastenratsuksi. Se ei oikein soveltunut käyttöönsä ja joutuikin vaihtamaan useamman kerran kotia ennen päätymistään osaavampaan perheeseen. Loppujen lopuksi Pretty Rose sai mukavan elämän parin varsan emänä ja yleisharrasteponina, kokeillen vähän kaikkea valjakkoajosta ponilaukkoihin. Parhaimmillaan Pretty Rose oli pienillä esteradoilla, sillä se oli loistava ja tarkka aikaratsastusponi!

Jälkeläiset
o. Winningmood MPB, e. Hadiya SH ox

Kilpailut

Estekilpailut
Pukki on kilpaillut porrastettuja kilpailuita eikä sijoituksia merkitä tälle sivulle.
Pistetilanteen voi tarkistaa ponin VH-profiilista.
  Laukkakilpailut
  stat. 7: 2-2-2-1 (29%/100%), vs. 13200e
 1. 25.04.2017, Paragon, PLJ/sileä, maiden 700m, 3/7, 800e
 2. 28.04.2017, Kinborough, PLJ/sileä, maiden 600m, 2/7, 1200e
 3. 03.05.2017, Kinborough, PLJ/sileä, maiden 600m, 4/7, 400e
 4. 11.05.2017, Paragon, PLJ/sileä, maiden 400m, 1/4, 2000e
 5. 27.05.2017, Paragon, PLJ/sileä, allowance 500m, 2/5, 2400e
 6. 15.06.2017, Paragon, PLJ/sileä, allowance 500m, 1/4, 4000e
 7. 22.06.2017, Paragon, PLJ/sileä, G3 800m, 3/3, 2400e
Laatuarvostelut
10.09.2017, VWYL, VWY-III (3,5 + 7 + 4 + 20 + 5 = 39,5p)


Päiväkirja & valmennukset

Uusin kirjoitus on ensimmäisenä.

06.09.2017, päiväkirjamerkintä
Vasta 9-vuotias mutta silti valmis laatuarvosteluun! Pukki pääsee 10.9 pyörähtämään virtuaalisten welshystävien rotulaatuarvostelussa. Herra Pukki nyt on millainen on, joten saas nähdä miten tässä käy. Olen kuitenkin aika luottavainen ainakin kolmanteen palkintoon!
Nintsu

18.08.2017, päiväkirjamerkintä
Hupsista keikkaa, Pukki onkin tipahtanut "valmiit"-laariin kisalistoilla. Eipä oriin taso kyllä päätä huimaa, tämän jästipään kanssa kun tuo 70 senttiä on aika ehdoton maksimi. Ei siis ole ollut mikään valtaisan iso homma saada Pukkia kilpailtua valmiiksi. Nyt vain odotellaan sopivaa tilaisuutta käyttää Pukkia arvosteltavana. Sillä välin ori saa lihoa laitumella, sillä eikö lihavat olekin leppoisia?
Nintsu

10.07.2017, päiväkirjamerkintä
Pukin ainoa jälkeläinen, nätti oripoika Winningmood eli Nino, juoksi tänään ensimmäisen starttinsa. Kilpailupaikkana oli Anarchie ja matkana 1000 metrin maiden. Lähdössä oli hurjat 13 osallistujaa - isäukko Pukki ei koskaan uransa aikana kilpaillut niin isossa lähdössä! Nino ei kuitenkaan pärjännyt kovin kaksisesti vaan sijoittui sijalla 7. No, eiköhän ori pian pääse vauhtiin ja ole kunniaksi Pukki-isälleen.
Nintsu

01.07.2017, päiväkirjamerkintä
Seitsemän startin, kahden voiton ja 13200 euron laukkaura ei ole kovin kummoinen mutta siihen se nyt Pukin osalta jää. Ponilaukkajaos siirtyi Virtuaalisen laukkaurheilukeskuksen alle, missä kilpailutus on helpompaa mutta silti erilaista. En näe mitään tarvetta kilpailuttaa "vanhoja" laukkaponejani siellä, vaan aloitan näiden jälkikasvulla. Siksipä Pukki siirtyykin nyt kilpailemaan porrastettuja kilpailuita esteillä. Saas nähdä selvitäänkö siitä hengissä.
Nintsu

22.06.2017, päiväkirjamerkintä
Pukin ensimmäinen grade-tason lähtö oli tänään ja menestyksellä ei hurrata. Lähtö oli erittäin kovatasoinen mutta kaikeksi huipuksi Pukki heittäytyi jo lämmittelyssä niin vaikeaksi, että meinasin perua koko jutun jo siinä. Olisi ehkä kannattanutkin, sillä ori sijoittui kolmen ponin minilähdössä viimeiseksi. Eikä edes täpärästi, vaan ihan rehellisesti viimeiseksi. Ori ei keskittynyt juoksuun, ei sitten yhtään, vaan jo pelkkä maaliin asti juokseminen oli työn ja tuskan takana. Kaikki kunnia jockeyllemme!
Nintsu

15.06.2017, päiväkirjamerkintä
Pukin hyvä vire jatkuu. Viime kilpailuissa Paragonissa ensimmäisessä allowance-lähdössään Pukki jäi täpärästi toiseksi, mutta tänään Paragon Racingin 500 metrin allowancessa oriimme hallitsi lähtöä aina starttipistoolin laukauksesta alkaen. Ensimmäisenä maaliin, komeat 4000 euroa palkintorahaa ja osallistumisoikeus grade-lähtöihin.
Nintsu

11.05.2017, päiväkirjamerkintä
Neljä yritystä siihen tarvittiin, mutta nyt se on siinä! Eli maiden-lähdön voitto ja sitä kautta osallistumisoikeus seuraavalle tasolle allowance-lähtöihin. Olimme jälleen kilpailuissa Paragon Racing'ssä mutta matkaa oli vain 400 metriä, minkä pelkäsin jäävän Pukille vähän lyhyeksi. Lyhyen matkan takia oriilla ei ollut yhtään varaa riekkua omiaan vaan joka metri pitäisi keskittyä juoksuun. Ja Pukki teki sen! Ensimmäisenä maaliin ja 2000 euron palkintopotti kotiin!
Nintsu

28.04.2017, päiväkirjamerkintä
Pukin seuraava yritys maiden-voiton metsästyksessä oli tänään Kinborough'ssa 600 metrin maidenissa. En odottanut Pukin käytökseltä kovin suuria, mutta yllättäen poni käyttäytyi jotakuinkin asiallisesti paria pystyyn hyppäämistä ja jatkuvaa uhoamista lukuunottamatta. Lähdössäkin ori keskittyi selvästi paremmin juoksuun ja hävisi voittajalle vain päänmitalla! Kyllä tästä vielä oikea laukkaponi leivotaan.
Nintsu

25.04.2017, päiväkirjamerkintä
Tänään oli vihdoin se kauan odotettu päivä eli Pukin ensimmäinen laukkastartti! Kisapaikkana Paragon Racing ja matkana 700 metrin maiden. Pukki oli kisapaikalla aivan... noh, sekopäinen. Ori huusi, hirnui, hyppi pystyyn ja pukitteli mutta onneksi pysyi käsissä eikä päässyt irti! Lähtö sujui oikein kelvollisesti näin ensikertalaiselle. Sijoitus 3/7 ja 800 euroa kaurarahoja mukaan!
Nintsu

09.03.2017, päiväkirjamerkintä
Meille tuli tänään seitsemän suvutonta B-ponia Yhdysvalloista. Porukkaan kuuluu 3-vuotias ori Swashbuckler eli Pukki. Pukki onkin melkoinen tapaus, orimaisuutta riittää eikä pääkoppakaan ole sieltä yhteistyöhaluisimmasta päästä. Elättelemme suuria toiveita, että oriin kovuus ja omapäisyys toisivat menestystä laukkaradalla!
Nintsu


Ulkoasun ja ulkoasun ponikuvan © Assi
Huomioithan, että tämä on VIRTUAALITALLI